Info
x
Din 1944 nu mai exista patriotism la romani
|
tudorsilviu_mail 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 15:07
Stimete dle.Vlad,
Va multumesc pentru interventia asupra comentariului meu. Nu. Nu ma refeream direct la domnia voastra cand spuneam ca NE vacarim si plangem dar NU FACEM NIMIC. Sper ca ati sesizat pluralul in care m-am inclus. Am dorit insa sa evidentiez ca la asta se opreste tot., in discursul si mai apoi atitudinea noastra. Si pot sa va spun ca asteptarea dvs. in niste partide, in speranta ca vor face ALTII ceea ce dvs. nu sunteti dispus sa faceti, decat daca va confirma cumva ca merita s.m.d. e poezie curata. NU MAI AM INCREDERE IN NIMENI. DECAT IN MINE. Si daca eu nu fac ceva pentru mine si pentru cel de langa mine, de ce sa ma mai plang? Sunt de acord cu dvs. in privinta sustinerilor privind relatiile patriotismului cu proprietatea. El exista cand nu exista un teritoriu bine definit condus de romani. Insa, constiinta faptului ca eram mostenitorii de drept ai acestor pamanturi din vremuri stravechi, tot un model de constiinta a proprietatii este. Dumneavoastra de ce credeti ca toate neamurile ce ne inconjoara si cu care si convietuim in aceasta tara, tot au de revendicat ceva teritorii sau "drepturi" de pe la noi? Pentru ca isi apara proprietatea care cred ca o au sau la care considera ca au dreptul. Este in fond, fix treaba lor. NOI insa trebuie sa ne vedem de fix treaba NOASTRA. Ca de baieti care tot or sa vrea ceva de pe aici nu o sa ducem lipsa niciodata. Va garantez. In legatura cu starea materiala si patriotismul. Spuneti ca nu are legatura. Eu va contrazic total si va spun ca are CEA MAI PROFUNDA LEGATURA. Nu uitati ca acea clasa sociala de mijloc nu prea exista in aceasta tara, cea care sa detina o pondere in societate si al carui glas sa se faca auzit la nivelul societatii si conducerii in stat. Societatea romaneasca este polarizata in bogati si saraci. Bogatii fac cartile si saracii isi iau suturile-n fund, ca asa iese din carti. Daca ar fi existat o clasa de mijloc pana acum, alta era soarta Romaniei. Dar in ingineria economica dorita de conducatorii statului pana in prezent, nu a existat acest capitol, decat din gura. Daca se dorea cu adevarat se realiza. Insa, pe cei ce au un cuvant de spus, ce au o situatie materiala si financiara buna nu mai poti sa-i manipulezi asa usor. Nu pun botul asa usor la orice vrajeala, pentru ca o astfel de clasa de mijloc, nu depinde asa de mult de ajutorul statului sau de situatia materiala sau financiara a nu stiu carui "om de bine" ce vrea sa-si cumpere voturile. SI de asemenea, o astfel de clasa de mijloc, independenta oarecum, vede, cere sa se faca lucrurile cum trebuie, nu sa se multumeasca cu jumatati de masura. Iar asta nu e bine pentru "baieti" care vor ca jumatatea de masura sa fie litera de lege. Si sa intre in buzunarul lor acea jumatate. Iar la nivel de tara, ce fel de independenta credeti ca mai are un stat si un guvern indiferent cat de patriot s-ar da el, daca e dator vandut altora si care isi asuma in scris sa nu faca altfel decat i se ordona. Unde credeti ca mai incape patriotismul? Pe ce gaura? Numai bine. Si va astept la infiintarea Partidului Patriotilor Romani, atentie! Nu la Partidul Poporului. Nu faceti confuzie va rog! Iar despre denumiri demagogice nu stiu ce sa va spun. Cumva trebuie sa se cheme si partidul pe care putem sa-l infiintam. Ca suna mai demagogic sau nu e total lipsit de sens. Cum ati dori sa sune: Partidul Romanilor cuminti care se culca la ora 9 seara? Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am207786 153 mesaje Membru din: 1/07/2010 |
Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 18:26
De la: tudorsilviu_mail, la data 2010-09-14 15:07:11Stimete dle.Vlad, Vad in mesajul dvs. 3 idei: 1. proprietatea 2. starea materiala 3. partidul patriotilor (menit sa faca o politica patriotica) Sincer nici una din ele nu cred ca are legatura cu patriotismul. Patriotismul e o stare a sufletului unui om, o atasare ideatica si emotionala fata de ceva - PATRIE, POPOR, LIMBA, CULTURA, RELIGIE, CREDINTA si o continuare a acestei simtiri - acolo unde exista posibilitatea unei exprimari concrete: fapte, actiuni - care denota spiritul de care vorbeam mai sus. Prima data trebuie sa fie vorba de o idee, de o traire intensa atat in plan rational cat si in cel emotional. O prima actiune, este exprimarea: discurs, poezie, enumerare de idei si ganduri bune. O actiune concreta inseamna sa faci ceva efectiv, care sa exprime ceea ce gandesti si ce spui si sa fie in folosul tau, al natiunii si al tarii. Patriotismul inseamna o suprapunere a interesului personal cu cel national si al tarii. Prima actiune despre care vorbeam - daca ne oprim la acest stadiu nu poate face diferenta dintre un simplu ganditor bine intentionat, un om cu spirit patriotic si in populist, un om fara caracter care spune ceea ce doresc sa auda altii ca sa realizeze scopuri personale diferite de cele ale natiunii si tarii. De aceea, numai patriotii care si realizeaza ceva efectiv, concret, prin fapte clare - numai pe ei ii putem clasifica PATRIOTI in mod cert. Cei care sunt patrioti la nivel ideatic - sunt mai greu de "certificat" si chiar de identificat din randul multimii de demagogi si panglicari care se inghesuie sa se faca remarcati si sa se autopromoveze prin idei care nu au nici o legatura cu propriul crez. Nu e necesar sa fii "proprietar" sau sa ai o anume "stare materiala". Este vorba de educatie, de credinta si de suflet. E adevarat ca un om cu situatie poate avea mai usor acces la educatie - insa acest gen de educatie se lipeste mai degraba de sufletul unui om atunci cand il primesti in casa, in sanul familiei. [Romanii din Trasilvania, numai proprietari nu erau acum 300 de ani - taranul ala simplu, nu uita ca-i ROMAN. Si tot asa nu uita sa spuna o rugaciune dimineata, la pranz si seara si de fiecare data cand primea cate o palma - mai la propriu sau mai la figurat. Si uite ca nu a uitat ca e ROMAN] Cat despre partid - acolo se duce sigur totul de rapa. Cine poate avea un control asupra intentiilor adevarate ale unora care s-ar inregistra intr-un astfel de partid. Cine poate impiedica sa nu se ajunga incet dar sigur - dupa un numar de ani - si in cazul in care ar exista o miza adevarata - PUTEREA - ca totul sa nu derapeze intr-o CIOLANIADA fara scrupule. Un partid in sistemul politic pe care il cunoastem nu poate asigura asa ceva. Sau daca l-ar infiinta cineva in zilele noastre, nu ar functiona dintr-un singur motiv: AR FI ANACRONIC. Suntem in 2010. Probabil ca in intervalul 1800 - 1900 un astfel de partid ar merge cat de cat OK. Atunci a fost vremea lor. Atunci si-au produs efectele aceste idei/partide/miscari. Astazi nu mai este nevoie de ele. Ca sa inchei cu o idee din CARTE, sa nu uitam ce a spus Isus Cristos: Imparatia mea nu e din lumea aceasta. Cam asta e ideea despre politica: Patriotii care vor ceva bine pentru tara asta n-au mari sanse in ciolaniada, in mocirla care sugruma conducerea politica de azi a tarii. Patriotismul nu mai face parte din "categoriile" de politica actuale. Spuneam ceva mai sus de taranul roman obidit din Transilvania care nu uita cine este, nu si-a uitat nici limba, desi era presat sa o schimbe cu alta, nu si-a uitat nici credinta, desi era presat sa se coverteasca la alta. Era totusi o mica diferenta fata de zilele noastre: Domnitorii din tarile romanesti Valahia si Moldova, din acele vremuri si ei la randul lor asemenea taranului ROMAN isi faceau 3 rugaciuni pe zi: dimineata la pranz si seara. Iar la vreme de restriste isi gaseau refugiul si un sfat bun la Manastirile noastre. Cand spunem Stefan cel Mare, sa nu-l uitam nici pe Daniil Sihastrul. (e un exemplu - nici de cum un caz singular - intrati pe wikipedia si vedeti vremea lui Matei Basarab si Vasile Lupu - cand si prin vointa acestor domnitorilor slujbele in Biserica au inceput sa se tina in limba ROMANA - limba intregului popor) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Far_Cry 305 mesaje Membru din: 1/01/2010 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 19:44
De la: Far_Cry, la data 2010-09-09 09:52:11 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2146 mesaje Membru din: 7/07/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 22:31
....din 23.08.1944 , ora 23 ....
Raporteaza abuz de limbaj
originala ...nu-mi plac copiile .
|
|
Gabbiano68 14 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 22:57
super comentariul...ma pregateam sa scriu exact acelasi lucru...singura datorie pe care simt ca o am este fata de copilul meu si fata de mine...atata timp cat o tara creaza conditii sa ma dezvolt..ok...sunt dator sa platesc taxe si impozite si le platesc corect...daca schimbul dintre mine si sistem/tara/societate nu este unul corect...ma simt obligat sa fac kk pe sistemul/tara/societatea respectiva si sa-mi caut de treaba prin alte locuri....rahaturi de telenovela cu sangele varsat pe glia patriei...sa fim seriosi
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Gabbiano68 14 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 22:58
De la: gabriel_basa, la data 2010-09-14 22:57:46super comentariul...ma pregateam sa scriu exact acelasi lucru...singura datorie pe care simt ca o am este fata de copilul meu si fata de mine...atata timp cat o tara creaza conditii sa ma dezvolt..ok...sunt dator sa platesc taxe si impozite si le platesc corect...daca schimbul dintre mine si sistem/tara/societate nu este unul corect...ma simt obligat sa fac kk pe sistemul/tara/societatea respectiva si sa-mi caut de treaba prin alte locuri....rahaturi de telenovela cu sangele varsat pe glia patriei...sa fim seriosimesajul era ptr alex tm Raporteaza abuz de limbaj |
|
vlad_639 489 mesaje Membru din: 14/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 09:21
Dle Tudor Silviu,Buna ziua!
Ati ghicit,chiar la 9.00 seara m-am culcat fiind foarte obosit. Intradevar ,nu conteaza mult denumirea partidului,numai ca eu,inainte ca unele sau altele dintre partidele sa faca cu adevarat ceva palpabil pentru tara ,nu ma mai entuziasmez si nu merg pe mana lor.Pana acum ,s-a dovedit din plin ca toate partidele,acele grupari de interese care ar fi trebuit sa se tina de platformele program cu care au ametit electoratul,nu s-au ingrijit decat de propriile lor buzunare si interese.Ca ,incidental ,mai nimereau si unele interese ale electoratului,asta nu ma face sa-mi dea incredere in ele.Deci ,pana la proba contrarie ,stau in expectativa in ceea ce le priveste. La fel si cu sindicatele cu lideri care au interese personale si ghideaza miscarea sindicala de partea politicienilor de unde isi obtin avantajele materiale.Societatea civila este si ea foarta aproape de ceea ce fac sindicatele,este divizata si ineficienta. In ceea ce priveste discutia noastra punctuala.eu imi mentin punctele mele de vedere pe care vad ca le impartaseste si dl @786 care sper sa fi fost mai clar in sustinerea de motive decat am fost eu. Oricum,draga dle Tudor ,va respect punctele dvs de vedere ,banuiesc ca sunteti un om sincer si bine intentionat si va urez succes cu noul partid pe care doriti sa-l infiintati.Poate dvs si cei ce va vor urma veti reusi sa faceti ceva ptr tara si ptr popor.Fiti siguri ca daca veti demonstra atasamentul fata de popor si valorile sale reale,poporul,care nu -i prost cum ar fii unii tentati sa creada,va sustine prin vot demersurile dvs. Cu bine. |
|
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 09:30
Dle @786
De acord cu dvs si imi place ca ati apasat pe elementul de educatie,nu neaparat cea scolara cat cea de acasa si cea data de biserica. O sa sara unii elitisti sau pretinsi elitisti pe capul nostru,dar sustinerile unora lipsite de seva romaneasca chipurile "la rece" si pline de detasare europeano globalista ma lasa rece si imi dau un sentiment de mila fata de ei. Dar si fata de tara si ceea ce se poate alege de ea daca va ajunge in mana unora ca ei. Sanatate. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 11:28
pana-n 1944 se numea iobagi,o parte tarani liberi,mosiieri,magnati in industrii si prostimea care licra pentu iei,nu mai punem la socoteala invatamantul care era accest numai de cei care aveau bani,la fel ca si sanatatea!Halal patriotism
|
9am207786 153 mesaje Membru din: 1/07/2010 |
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 13:06
O precizare legata de partiotism.
Ca valoare a unui om, ea nu poate sta foarte departe sau sa existe cu adevarat in lipsa altor valori - a valorilor morale. Cei ce au vandut Petromul, Romtelecomul, etc... au facut asta din: - lacomia pentru banii incasati personal si spaga data la partid/grup, etc - frica de a nu fi terminati de santajele in care erau implicati. Un om cu probleme de moralitate, este cel care prin actiunile sale poate fi oricand santajat. Iar cand esti strans cu usa, si amenintat cu pierderea pozitiei, a averii sau chiar a libertatii, atunci poti fi foarte usor "convins" sa faci ceea ce - chiar tu in starea ta de "mica imoralitate" si "mica alunecare" in care te aflii, nu ai face - FIINDCA CONSTIENTIZEZI SCARA ENORMA A TRADARII. ... dar nici nu prea poti da inapoi. Nu ai nici o iesire, tocmai din cauza unor greseli din trecut, din cauza unor compromisuri acceptate, in ideea: CU ASTA M-AM ARANJAT SI NU MAI FAC COMPROMISURI, sau in cazul altora ceva mai ticalosi, in goana spre urmatoarea OPORTUNITATE. Ce scriu aici, nu-i o simpla idee. Exista putine conincidente de obicei in viata. De 20 de ani traim intr-o permanenta "COINCIDENTA". Mai toti de la putere, ... culmea... si din opozitie, toti au probleme "LA DOSAR". Ca e presedinte, ca e prim ministru, ca e ministru, ca e parlamentar, ca e inalt functionar guvernamental sau demnitar al statului ROMANIA, mai toti ajunsi in posturi cheie au probleme la dosar. Oare de ce? Se pare ca este un punct obligatoriu din "fisa de post" al acestor pozitii. Oricare ajuns acolo este din acest motiv SANTAJABIL si obligat sa faca ce i se spune. Faptul de a se dori sa avem conducatori santajabili, care raspund la ordine din afara nu-i ceva nou. Pe vremea imperiului Otoman, Domnii Tarii Romanesti sau ai Moldovei trebuiau sa isi trimita copii zalog la Istanbul - unde erau crescuti si educati la scolile Inaltei Porti. Daca domnitorul nu era ascultator la cerintele portii fie era dat jos prin amenintarea omorarii odraslelor, fie chiar se intampla asta, daca domnitorii respectivi nu ascultau nici asa. Iata de ce avem la conducerea tarii de 20 de ani niste saltimbaci, niste oameni fara morala si fara Dumnezeu. Tine de fisa postului. Ne-am lamentat si am ras de Ceausescu. Nu este inca clar ce pregatire avea (daca avea 2 sau 4 clase). Un lucru este cert: nu a vandut tara cum s-a intamplat dupa el, a incercat sa isi construiasca un cult al personalitatii, dar a sprijint si ideile nationale. Trebuie spus ca acest cult al personalitatii nu si l-a creat el efectiv ci i-a fost prezentat de catre niste lingai si tradatori de tare, care l-au suit acolo sus pe ESAFOD propangandistic, numai bun sa joace rolul de PRINCIPAL VINOVAT in evenimentele din 1989. Dupa aia brusc, nu a mai avut nici o problema de rezolvat in justitie sau in alta parte cu oamenii din partid sau alte structuri ale statului. Tot raul decontat de 1 singura persoana. Hai sa fim seriosi - o tara si sistemul administrativ si executiv pe care statul se bazeaza nu poate datora nici realizarile si nici greselile unei singure pesoane. S-a folosit un scenariu in care Ceausescu a platit pentru toate greselile perioadei respective. Manipularea a functionat. Evident cu sprijinul celor din afara care nu mai pot de grija si binele nostru. Ma si amuza acum cand aud in talk-showuri la televizor inca teme legate de "COMUNISM" si "SECURITATE". Trebuie spus clar - SECURITATEA intradevar nu si-a facut menirea in 1989. Nu a asigurat integritatea tarii fata de atacurile din exterior, desfasurate chiar pe teritoriul national. S-a pitit, ca sa spunem asa, ca sa-i lase pe altii sa-si faca jocurile. Asta spus asa mare, la nivel de institutie. Realitatea nu a fost facuta de institurii, ci de oameni. Dl. X a tradat. Dl. Y a tradat. (am pus X si Y fiindca nu nici un nume - nu detin astfel de informatii din pacate - macar asa pentru cultura mea personala) Dupa aia iar auzim povestea cu DIZIDENTII. Si culmea, unii din persoanele respetive chiar in 1989 faceau vizite in afara tarii. HA HA HA!!! E misto de tot. Nu e clar daca Securitatea ii urmarea/hartuia, sau daca nu cumva in sprijinea/ajuta. Sau cred ca este clar. "Dictatorul Ceausescu"... Pai daca era asa de dictator, ar fi dat ordine pe care nu era foarte greu sa le dea si "dizidentii" ajungeau direct la 2 metrii sub pamant sau erau in puscarie, acasa sub supravegherea Securitatii. Iata ca tradatorii de neam si tara nu au avut atatea scrupule. Dupa ce l-au sfatuit ce Ceausescu sa organizeze un meeting popular in Bucuresti (culmea, Ceausescu a acceptat) a strans atat multime in piata, cand in toata tara era declarata stare de necesitate si nu aveau voie sa se mearga pe strada in grupuri mai mari de 3 persoane. Ce a urmat stim cu totii: L-au trimis la plimbare cu elicopterul, dupa care l-au "judecat" si foarte foarte rapid impuscat. Cireasa de pe tort: "Romanii isi omoara conducatorii pe 25 Decembrie- de Craciun" ASTA E CEA MAI TARE. PAI CE? L-A IMPUSCAT POPORUL? Isteria creata din afara in acele zile, ca sa nu mai zic disperarea la care a fost adus poporul in ultimii 3 -4 ani de dinainte de 1989 au facut posibila aceasta manipulare ordinara. Vad o similitudine: Acum cineva tot asa ne baga in boala. E criza, e jale, vai de noi.... etc. Nu e vorba nici de Basescu nici de Boc - o spun clar ca sa nu fie interpretari. Ei sunt doar niste portavoce nefericite pentru acest popor. Cine ne baga in boala acum? Nu stiu sa spun. Dar cred ca este vorba despre aceleasi personaje care ne-au bagat in boala in Decembrie 1989. Oare de ce se repeta chestia asta asa de repede - dupa 20 de ani? A fost un dizident care ne-a spus ceva despre termenul asta de 20 de ani, insa s-a exprimat destul de neclar. Probabil ca era vorba despre ceea ce traim acum. |
|
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 14:38
dle @786
Retin si sunt de acord cu: -majoritatea covarsitoare a clasei politice ,in special cei din linia intai ,sunt ,cum spunea tatal meu,cu rahat pe bombeu! -sunt scenarii care se doresc repetate.Ca sunt repetate de aceleasi personaje,ca sunt altii care au preluat acceleratia si frana si din mimetism fac la fel,nu stiu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 14:43
Salut dle Tramp !
Cred ca localizarea in timp a taranilor iobagi pana la 1944 nu este corecta.Iobagia s-a desfiintat mai devreme. Daca va referiti la starea grea in care traia taranimea ,afirmatia dvs o pot lua ca pe o metafora.cu bine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 14:48
Dupa parerea mea, sistemul "capitalisto-democratic" instaurat in Europa de Est si in special in Romania si-a cam trait traiul si si-a mancat malaiu'. "Baietii" au vazut ca nu se mai poate, ca au intrat cu oistea-n gard si or s-o coteasca din nou ca-n '89 cumva. Suparare mare, populatia nemultumita, biruri mari, salarii pensii mici, costuri mari, etc., mamaliga e pusa la ceaun. Pentru ca ei cu manutza lor nu o sa faca niciodata nimic. Au nevoie de prostime sa faca treaba nasoala. Sa iasa in strada, sa si-o ia pe carca, sa mai si moara cate unu-doi, treizeci acolo de pofta ca sa de-a bine la tv. Ei sunt prieteni cu "baietii" de afara cu care au batut palma in '89. Io va zic ca inclusiv anumitor "baieti" nu mai le e comod, cand vad ca nu mai iese banu gros si vor din nou cascavalu' ce l-au dat cu manutza lor din mana, altora. O sa vedeti, ori iese balamuc mare pe aici in curand, ori se pune de ceva mai bun. Vreo paruiala pe baze nationaliste din care sa inceapa dansul. Ca unii de-abia asteapta la colt...Oricum, pe aceia nu-i atinge nimeni in orice situatie. Ca au case prin insule cu caldura de la soare si apa de ocean curata. Am intrat din greseala pe cateva site-uri ce faceau reclama la vanzari de proprietati prin Indonezia si Filipine. O sa vedeti ca sunt acolo romanasi ce au cumparat vile si terenuri alaturi de americani, nemti si alte natii instarite. Acolo sunt banii baietilor destepti domnilor si in alte locuri din lumea asta mare. Daca se intampla ceva grav pe aici, in 24 de ore au luat primul avion si nu-i mai vedeti la fatza decat cand or veni nepotii lor sa-si revendice proprietatile. Ca bunicii lor au muncit din greu la ele sa le fure cinstit. Iar noi o sa ramanem pe-aici, noi cu copii si nepotii nostrii sa aparam ce credem noi ca avem. O tzara. Nu avem domnilor nimic. Avem doar datorii de facut si de platit. Tara au altii carora le platim dobanda plus imprumutul. Ca asa au vrut niste "romani buni". Sper sa nu mor pana sa vad momentul cand or sa plateasca scump majoritatea celor ce au dus tzara la rapa. Ca stiti cum e: "Cine sapa groapa altuia, tot el cade-n ea!" DUMNEZEU E SUS SI NU DOARME. VA ASIGUR CA ATUNCI CAND SI-A PREGATIT BINE PARUL, O SA DE-A BINE DE TOT IN STANGA SI IN DREAPTA FARA MILA. Si-o sa fuga smecherii ca potarnichile ca nu o sa mai aiba spate de la nimeni.
|
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 14:54
De la: vlad_639, la data 2010-09-15 14:43:37Salut dle Tramp ! Corect!..............numaui ca pana-n anul topicului nu-si gaseste locul patriotismul! sanatate si tie Vlad Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 15:01
Dle. 639,
Va respect ideile si aveti si dvs. dreptate. Pana la urma, realitatea este una si aceeasi. Depinde care este unghiul din care privesti. Sa stiti ca nu ma inghesui sa creez eu roata acum si sa fac partidu' lu' peste prajit. Eu incerc sa spun ca atunci cand vrei sa lupti impotriva unui sistem, trebuie sa-l infrangi cu propriile lui arme. Am fost infranti prin vrajeala cu democratia, tot asa trebuie incercat sa obtii. Prin alegeri. Ca la vreo Rascoala nu indemn pe nimeni. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 15:25
Dl Tudor
Sa fiti sanatos! Raporteaza abuz de limbaj |
|
aovidiua1 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 08:29
Ceea ce putina lume stie, este ca la 23 august 1944 regele Mihai a mintit cu buna stiinta. In �Proclamatia catre tara� difuzata in seara acelei zile � si redactata se pare de Lucretiu Patrascanu � suveranul a pretins ca intoarcerea armelor a fost rezultatul unor negocieri si ca Romania a beneficiat de conditii acceptabile.
Dimpotriva, de la inceputul anului 1944, Ion si Mihai Antonescu incepusera tatonari diplomatice atat pe langa aliatii occidentali, cat si cu inamicul numarul unu, URSS. Mihai Antonescu tratase pentru iesirea Romaniei din razboi la Ankara, Berna, Madrid si Lisabona. De asemenea, ambasadorul roman in Suedia, Frederic Nanu, ca trimis al lui Ion Antonescu, purtase discutii directe cu omologul sovietic Alexandra Kollontay, la Stockholm. Alti doi diplomati, printul Barbu Stirbei si Constantin Visoianu negociasera la Cairo cu aliatii vestici, trimisi fiind deRegele Mihai insa, desi stia toate acestea, a preferat sa angajeze unilateral Romania intr-un armistitiu � care insemna de fapt o capitulare. El nu a tratat nimic. Mai mult, armistitiul s-a semnat abia pe 12 septembrie 1944, iar regele a refuzat sa puna in garda armata romana aflata in calea bolsevicilor asupra intarzierii ca si asupra prevederilor reale ale actului, gest ce a dus la caderea in prizonieratul sovietic, intre 23 august si 12 septembrie, a circa 130.000 de soldati romani, ulterior deportati in Siberia. Iuliu Maniu, cu stirea si acordul sefului statului. Dupa incheierea razboiului, Stalin i-a acordat regelui cea mai inalta deocratie sovietica, �Ordinul Pobeda�; insa nu cred ca in semn de recunostinta, ci probabil ironic, in bataie de joc. �Tatucul popoarelor�, cat era de criminal, ii detesta pe tradatori. Tot drept �rasplata� l-a lasat pe tron pana in ultima clipa inainte de a-l sili sa abdice, ca sa admire in voie noul drum pe care tara �se angajase� cu ajutorul sau.Se spune ca la discutiile privind �armistitiul�, intre delegatia romana, condusa de Lucretiu Patrascanu, si cea sovietica, avand in frunte pe odiosul Comisar al Poporului V. Molotov, Patrascanu ar fi intrebat pe oficialul sovietic care este motivul pentru care conditiile impuse sunt atat de dure, �cand Antonescu avea conditii mai bune� (cu referire la tatonarile diplomatice mentionate anterior). Cu duritatea recunoscuta, diplomatul pumnului in masa a dat un raspuns care nu mai lasa loc de nici un comentariu: �Antonescu reprezenta poporul; voi nu reprezentati pe nimeni�Cum se va prezenta regele Mihai in fata instantei supreme, istoria? Poate ca posteritatea il va judeca pentru raul pe care l-a facut, atunci cand realitatea despre evenimentele din acele zile va iesi la iveala, iar la conducerea tarii nu se vor mai afla fosti demnitari comunisti, a caror putere isi trage seva din consecintele �revolutiei antifasciste si antiimperialiste�.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 08:31
Ceea ce putina lume stie, este ca la 23 august 1944 regele Mihai a mintit cu buna stiinta. In �Proclamatia catre tara� difuzata in seara acelei zile � si redactata se pare de Lucretiu Patrascanu � suveranul a pretins ca intoarcerea armelor a fost rezultatul unor negocieri si ca Romania a beneficiat de conditii acceptabile.
Dimpotriva, de la inceputul anului 1944, Ion si Mihai Antonescu incepusera tatonari diplomatice atat pe langa aliatii occidentali, cat si cu inamicul numarul unu, URSS. Mihai Antonescu tratase pentru iesirea Romaniei din razboi la Ankara, Berna, Madrid si Lisabona. De asemenea, ambasadorul roman in Suedia, Frederic Nanu, ca trimis al lui Ion Antonescu, purtase discutii directe cu omologul sovietic Alexandra Kollontay, la Stockholm. Alti doi diplomati, printul Barbu Stirbei si Constantin Visoianu negociasera la Cairo cu aliatii vestici, trimisi fiind deRegele Mihai insa, desi stia toate acestea, a preferat sa angajeze unilateral Romania intr-un armistitiu � care insemna de fapt o capitulare. El nu a tratat nimic. Mai mult, armistitiul s-a semnat abia pe 12 septembrie 1944, iar regele a refuzat sa puna in garda armata romana aflata in calea bolsevicilor asupra intarzierii ca si asupra prevederilor reale ale actului, gest ce a dus la caderea in prizonieratul sovietic, intre 23 august si 12 septembrie, a circa 130.000 de soldati romani, ulterior deportati in Siberia. Iuliu Maniu, cu stirea si acordul sefului statului. Dupa incheierea razboiului, Stalin i-a acordat regelui cea mai inalta deocratie sovietica, �Ordinul Pobeda�; insa nu cred ca in semn de recunostinta, ci probabil ironic, in bataie de joc. �Tatucul popoarelor�, cat era de criminal, ii detesta pe tradatori. Tot drept �rasplata� l-a lasat pe tron pana in ultima clipa inainte de a-l sili sa abdice, ca sa admire in voie noul drum pe care tara �se angajase� cu ajutorul sau.Se spune ca la discutiile privind �armistitiul�, intre delegatia romana, condusa de Lucretiu Patrascanu, si cea sovietica, avand in frunte pe odiosul Comisar al Poporului V. Molotov, Patrascanu ar fi intrebat pe oficialul sovietic care este motivul pentru care conditiile impuse sunt atat de dure, �cand Antonescu avea conditii mai bune� (cu referire la tatonarile diplomatice mentionate anterior). Cu duritatea recunoscuta, diplomatul pumnului in masa a dat un raspuns care nu mai lasa loc de nici un comentariu: �Antonescu reprezenta poporul; voi nu reprezentati pe nimeni�Cum se va prezenta regele Mihai in fata instantei supreme, istoria? Poate ca posteritatea il va judeca pentru raul pe care l-a facut, atunci cand realitatea despre evenimentele din acele zile va iesi la iveala, iar la conducerea tarii nu se vor mai afla fosti demnitari comunisti, a caror putere isi trage seva din consecintele �revolutiei antifasciste si antiimperialiste�.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 09:43
De la: aovidiua1, la data 2010-09-16 08:29:35Ceea ce putina lume stie, este ca la 23 august 1944 regele Mihai a mintit cu buna stiinta. In �Proclamatia catre tara� difuzata in seara acelei zile � si redactata se pare de Lucretiu Patrascanu � suveranul a pretins ca intoarcerea armelor a fost rezultatul unor negocieri si ca Romania a beneficiat de conditii acceptabile. Ovidiu ,negocieri pentru iesirea Romanie din razboi au purtat si opozitia ,si regele si Antonescu.Toti erau la curent cu negocierile celorlalti si toti cautau conditii cat mai clare si cat mai avantajoase pentru Romania .Nu iti dau dreptate in ce ai scris si voi explica motivele : 1)La 12 aprilie 1944 au fost comunicate de catre URSS conditiile de armistitiu care nu parea deloc dure.In afara de pierderea Basarabiei,nordului Bucovinei si a tinutului Herta ,de reparatiile de razboi a caror suma nu era precizata clar ,restul suna bine. Sovieticii spuneau ca nu intentioneaza sa ocupe Romania,ca doresc doar deplasarea trupelor pe teritoriul Romaniei si ca vor da Transilvania "SAU CEA MAI MARE PARTE A EI" ,Romaniei.Cuvintele "sau cea mai mare parte a ei" au fost sustinute staruitor si reprezinta contributia Angliei care dorea sa stimuleze Ungaria sa se desprinda de Germania. 2)Rusii il preferau pe Maresalul Antonescu ca partener de negociere din trei motive clare : a)Stalin dorea sa incheie un acord cu detinatorul puterii ,cu Antonescu ,deoarece acesta putea sa puna rapid la dispozitia URSS caile de comunicatii ,alimentele si carburantii in timp ce accesul la putere al opozitiei era incert. b)Dupa incheierea armistitiului,Stalin se putea debarasa usor de Antonescu invocand colaborarea acestuia cu Hitler c)Stalin credea ca aliatii ii vor acorda un sprijin mai substantial lui Maniu decat lui Antonescu si il considera pe Maniu un partener incomod o data tara ocupata de armata rosie. 3)Maresalul Antonescu dorea sa aiba o perioada de 15 zile pentru reglementarea relatiei sale cu Germania,lucru absolut aiurit deoarece : a) Nemtii stiau de aceste negocieri insa aveau incredere in maresal ca va tine lucrurile sub control.Daca insa chiar maresalul ii anunta asupra intentiei sale ferme de a scoate Romania din razboi ,atunci in mod evident nemtii il arestau pe rege,pe maresal si opozitia,punand un regim al lor iar tara ar fi fost distrusa de razboi . b)Stii cumva la ce data a fost semnat tratatul de alianta intre Romania si Germania?Iti spun eu,NU A EXISTAT NICIODATA UN ASTFEL DE TRATAT ,maresalul ducand razboiul alaturi de Germania fara a avea un tratat semnat!!!! Pur si simplu era la mana si la mila lui Hitler .In aceste conditii sa pui problema cavalereasca de a ii anunta pe Germani de intentiile sale,insemna a sacrifica Romania pentru orgoliul tau de "cavaler". Oricat de laudat poate sa fie cavalerismul cuiva,acesta nu trebuie sa fie facut in dauna popriului popor. Cavalereasca a fost si pozitia regelui Mihai ,care DUPA evenimente le-a comunicat germanilor ca daca se retrag in ordine,Romania nu va intreprinde actiuni impotriva lor. A fost mult mai inteligenta aceasta pozitie a regelui deoarece a fost facuta DUPA evenimente .Bun,nemtii nu au acceptat oferta si au atacat Bucurestiul.Raspunderea acestor fapte insa nu o mai poarta Romania ci Germania deoarece EI AU FOST PRIMII CARE AU INCPUT LUPTA IMPOTRIVA FOSTULUI ALIAT. "Este singurul caz in istorie ,cand un popor care a fost astfel tratat de un alt popor aliat (referire la pierderea Transilvaniei) ,nu se intoarce impotriva acestuia ci merge cu el.Este singurul caz in istorie in care un popor intra ca aliat FARA SA AIBA UN TRATAT DE ALIANTA MILITAR SI POLITIC!"-Maresalul Antonescu ,21 aug 1944 in discutie cu generalul Friessner . 4)La 20 august rusii au inceput ofensiva iar frontul romano-german a fost imediat spart. In memoriile sale diplomatul Camil Demetrescu aduce o informatie de mare interes ""La 20 iulie eu insumi am cifrat si expediat telegrame de acceptare a conditiilor de la Cairo.Aliatii NU NE-AU MAI RASPUNS.A venit doar pe cai ocolite un avertisment de la Englezi in care ne spuneau "faceti intoarcerea armelor cu orice pret.Rusii nu mai vor!" .Este deci foarte probabil ca ajunsese deja mai comod si mai rapid pentru Stalin sa cucereasca Romania si sa isi impuna direct regimul sau ,decat sa mai piarda cativa ani ca sa pastreze niste aparente de democratie si relatii cu aliatii. 5)Intarzierea cu care S-A SEMNAT armistitiul,(termenii erau deja stabiliti,doar semnarea nu s-a facut) nu a fost asa cum se afirma curent provocata de URSS ci de Marea Britanie Cauzele invocate au fost timpul necesar obtinerii acorului dominioanelor ,cauzele reale probabil sunt intentia de a lasa Romania 90% rusilor.In conventia semnata in 13 sept 1944 ,RUSII AU SEMNAT EXACT CE CONVENISERA LA PUNCTUL 1 .De respectat stim cat au respectat insa asta este alta discutie si nimeni nu putea atunci sa stie ca ,de fapt ,indiferent de ce se facea in Romania si de ce masuri se luau,ERAM LASATI IN MANA RUSILOR! PS:Maniu cand si-a dat seama ca am fost vanduti(termenul este corect si deloc exagerat) URSS -ului,si-a regretat pozitia ."Am crezut mereu ca este vorba de a alege intre aliati si Germania.Daca stiam ca este vorba de a alege intre URSS si Germania,alta era pozitia mea". Nu stia nimeni Ovidiu ca eram vanduti,nu stia nimeni .Actiunile luate de toti participantii la evenimente si-au avut logica lor clara si au fost luate cu singura intentie de a face ceva bun pentru Romania.Indiferent insa de deciziile luate ,noi eram lasati rusilor iar asta stim toti ce a insemnat ..Gandeste-te doar la Polonia ce a patit, si vei intelege ca indiferent de lupta si de deciziile sale ,tot in mana rusilor a ajuns.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
vale_vava_valentin 30 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 12:09
Bine ca stiti sa va certati pe idei gen "patriotism"...si nu stiti a face nimic sa schimbati ceea ce este in ziua de azi...astia suntem noi...suntem niste mahalagii ... nu vedeti ca romania moare de la o zi la alta...bine ca stiti sa aratati cu degetul..dar sa puneti mana....?...chiar as vrea sa vad si eu in romania asta o grupare care sa puna conducerea la respect...v-ati saturat de hotii si va bateti cu pumnii in piept ca stiti istorie...istoria nu e facuta sa fie subiect de cearta..e facuta sa ne invete greselile din trecut...sa ne fie rusine...pe zi ce trece devenim o tara de micinosi..hoti si lasi...!
|
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 12:25
De la: vale_vava_valentin, la data 2010-09-16 12:09:53Bine ca stiti sa va certati pe idei gen "patriotism"...si nu stiti a face nimic sa schimbati ceea ce este in ziua de azi...astia suntem noi...suntem niste mahalagii ... nu vedeti ca romania moare de la o zi la alta...bine ca stiti sa aratati cu degetul..dar sa puneti mana....?...chiar as vrea sa vad si eu in romania asta o grupare care sa puna conducerea la respect...v-ati saturat de hotii si va bateti cu pumnii in piept ca stiti istorie...istoria nu e facuta sa fie subiect de cearta..e facuta sa ne invete greselile din trecut...sa ne fie rusine...pe zi ce trece devenim o tara de micinosi..hoti si lasi...! Nu inteleg de ce va suparati pe mine.Faptul ca eu si cu domnul Ovidiu dicutam despre niste puncte de vedere diferite legate de istorie, ne face mai hoti ,mai lasi sau mai mincinosi decat cei care nu discuta ?Decat dumneavoastra spre exemplu ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 12:51
Si crezi,domnule,daca noi discutam problemele Romaniei ,se rezolva ceva?Noi ramanem cu vorbele,iar ei cu faptele.Degeaba ma mobilizez doar eu iar restul sunt in asteptare.Asa s-au invatat toti romanii-totul de-a gata.Dar sa realizeze si ei ceva de la sine putere nu se poate.Degeaba strig numai eu ,doar numai prin mobilizare comuna se poate ajunge undeva.
Noi doar discutam despre istorie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 12:52
eu nu m-am legat in mod special de dumneavoastra...sau de cineva anume....ma leg de toti romanii...ce ne ducem traiul decent sau indecent in aceasta tara...pornind de la premisa ca...omul de rand nu face altceva decat sa isi vada de persoana lui sa o duca el mai bine.....si atat...si in plus critica..aratand cu degetul in stanga si in dreapta...multumit sau nemultumit...la asta ne limitam noi romanii...ideea de "patriotism" nu exista ...faptul in sine de a face ceva sa iti fie tie bine si celor din jurul tau trebuie sadita in mintile oamenilor...idea de comunitate...de colectivitate...de a aspira la binele colectiv...asta trebuie sadita in mintile tinerilor din ziua de azi...dar daca tu ca muncitor ceiti duci traiul de pe o zi pe alta..vii acasa..obosit...iti iei nevasta la bataie...copii ce vad aia invata?...daca tu in fiecare zi vii acasa si nu faci altceva decat sa te pui in fata televizorului cu berea in mana si te uiti la meciuri...fara sa mai tii cont de nevoile morale sau fizice ale copilului tau...ce crezi ca invata acel copil prin atitudinea asta?..sa fie si el la randul lui individualist...sa nu ii pese decat de burta lui...si atat...ce invata de la "foamea " asta de bani?...sa faca rost de bani pe orice cale...ce invata de la scoala?...sa se distreze pe orice cale (chiar si droguri...si stiu cazuri reale..ma izbesc zi de zi de asemenea persoane)...si asa se duce tara de rapa...copii care intr-adevar sunt luminati la cap...sau trait intr-un colectiv care aspira la ceva mai mult pleaca dincolo..tot din foamea asta de bani...din care cauza se intampla ceea ce se intampla?...ce cultura sa aiba copilul cand in radio ii canta maneaua...(am bani ..am lovele..fara numar..etc...) ce vede pe strada?...oameni ce inhura...oameni ce sunt luati drept idealuri...dar nu sunt altceva decat niste gunoaie ale societatii...in asta ne transformam pe zi ce trece...gunoiul europei...si culmea...ne place situatia asta...pentru ca ne acomodam repede...si suntem delasatori...din punctul meu de vedere...daca ar fi in romania o grupare (legala sau ilegala) ce are ca scop punerea la zid a celor ce sunt la conducere in functie de actiunile lor ( aceasta include asasinari...atentate sau instaurarea fricii) as fi in primele randuri pentru recrutare...
|
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 12:59
De la: vale_vava_valentin, la data 2010-09-16 12:52:39eu nu m-am legat in mod special de dumneavoastra...sau de cineva anume....ma leg de toti romanii...ce ne ducem traiul decent sau indecent in aceasta tara...pornind de la premisa ca...omul de rand nu face altceva decat sa isi vada de persoana lui sa o duca el mai bine.....si atat...si in plus critica..aratand cu degetul in stanga si in dreapta...multumit sau nemultumit...la asta ne limitam noi romanii...ideea de "patriotism" nu exista ...faptul in sine de a face ceva sa iti fie tie bine si celor din jurul tau trebuie sadita in mintile oamenilor...idea de comunitate...de colectivitate...de a aspira la binele colectiv...asta trebuie sadita in mintile tinerilor din ziua de azi...dar daca tu ca muncitor ceiti duci traiul de pe o zi pe alta..vii acasa..obosit...iti iei nevasta la bataie...copii ce vad aia invata?...daca tu in fiecare zi vii acasa si nu faci altceva decat sa te pui in fata televizorului cu berea in mana si te uiti la meciuri...fara sa mai tii cont de nevoile morale sau fizice ale copilului tau...ce crezi ca invata acel copil prin atitudinea asta?..sa fie si el la randul lui individualist...sa nu ii pese decat de burta lui...si atat...ce invata de la "foamea " asta de bani?...sa faca rost de bani pe orice cale...ce invata de la scoala?...sa se distreze pe orice cale (chiar si droguri...si stiu cazuri reale..ma izbesc zi de zi de asemenea persoane)...si asa se duce tara de rapa...copii care intr-adevar sunt luminati la cap...sau trait intr-un colectiv care aspira la ceva mai mult pleaca dincolo..tot din foamea asta de bani...din care cauza se intampla ceea ce se intampla?...ce cultura sa aiba copilul cand in radio ii canta maneaua...(am bani ..am lovele..fara numar..etc...) ce vede pe strada?...oameni ce inhura...oameni ce sunt luati drept idealuri...dar nu sunt altceva decat niste gunoaie ale societatii...in asta ne transformam pe zi ce trece...gunoiul europei...si culmea...ne place situatia asta...pentru ca ne acomodam repede...si suntem delasatori...din punctul meu de vedere...daca ar fi in romania o grupare (legala sau ilegala) ce are ca scop punerea la zid a celor ce sunt la conducere in functie de actiunile lor ( aceasta include asasinari...atentate sau instaurarea fricii) as fi in primele randuri pentru recrutare... Daca dumeavoastra ati fi intr-o astfel de organizatie eu as lupta impotriva dumneavoastra din toate puterile si cu toata convingerea.Nu poti construi ceva bun utilizand mijloace rele iar asta s-a vazut mereu limpede in istorie .Cine porneste la faurirea unei tari mai bune cu bata si pistolul ,o distruge doar.Exista mijloace legale ,proteste,greve ,solidaritate intr-adevar ,iar prin acestea am putea schimba ceva.Celelalte, nu ar duce decat la haos,barbarizarea poporului si manjirea lui cu sange.Sa stiti ca sangele se plateste mereu !... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 13:19
pentru ce proteste?...nu se vede cu ochiul liber ca cei de la conducere nu dau 2 bani pe astfel de proteste?...ignora in totalitate ce se intampla...nu mai avem industrie...suntem..am devenit o tara unde totul se bazeaza pe comert...atat...nimic mai mult...nu producem nimic...suntem o piata dedesfacere...opresti trenurile sa protestezi...mara paguba...nu mai dai amenzi de circulatie...bucuria vitezomanilor...nu iti mai platesti taxele...gasesc ei o modalitate sa ti le platesti...nu ai cu ce sa ii impresionezi...sa fim seriosi...proteste trebuiau facute in primii ani de dupa 89..
|
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 13:30
De la: vale_vava_valentin, la data 2010-09-16 13:19:23pentru ce proteste?...nu se vede cu ochiul liber ca cei de la conducere nu dau 2 bani pe astfel de proteste?...ignora in totalitate ce se intampla...nu mai avem industrie...suntem..am devenit o tara unde totul se bazeaza pe comert...atat...nimic mai mult...nu producem nimic...suntem o piata dedesfacere...opresti trenurile sa protestezi...mara paguba...nu mai dai amenzi de circulatie...bucuria vitezomanilor...nu iti mai platesti taxele...gasesc ei o modalitate sa ti le platesti...nu ai cu ce sa ii impresionezi...sa fim seriosi...proteste trebuiau facute in primii ani de dupa 89.. S-au facut proteste si atunci gen Piata Universitatii.80% insa au votat Frontul si pe Iliescu. Lucrurile se pot schimba in tara prin actiuni ferme si generalizate .Cu alte cuvinte se pot schimba daca poporul doreste aceasta schimbare, si daca va constientiza catre ce merge acum.Daca insa va ramane vulnerabil la demagogie ,scandaluri ieftine si populism,atunci nu se va schimba nimic . Raporteaza abuz de limbaj |
|
flaviucolt 11 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 13:35
asa este, e greu sa traiesti intr-o tara care nu iti ofera mai nimic doar iti cere, e un gen de sclavie mai modern, CAS cere bani retroactiv pentru niste servicii de care nu ai beneficiat deloc, in schimb pentru o pensie care ai avut-o de 500 ron si sa dovedit ca sa gresit timp de 15 ani cu suma de inca 500 ron nu t-i se da retroactiv inapoi pe cei 15 ani care ai fost privat de suma respectiva, adica imparti dreptatea numai pt tine ca stat , nu e normal, nu stiu ce sa zic dar e ciudat cum evolueaza tara noastra , nu se indreapta nimic si nici nu vedem ce s-ar putea in viitorii 5 ani, speram ca Dumnezeu sa faca ceva ca noi nu avem nici o putere.
flasche-blog.blogspot.com/ |
|
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 13:36
Sunt de acord cu dl Vanea.Ceea ce a facut regele la 23/08 a fost singura solutie viabila.Aliatii il tineau de vorba pe Antonescu si pe trimisii sai ,inclusiv ambasadoarea in Suedia a URSS.Zarurile erau aruncate deja.Se cam stia ce urma sa se intample cu Romania.Si totusi,regele a surprins si stanjenit pe "aliati" si a dat alta directie evnimentelor ulterioare.,Faptul ca romanii si-au dat trbutul de sange si pe frontul de Vest,impotriva Germaniei si ca ni s-a refuzat statutul de beligeranti de partea aliatilor arata clar ca niciunul dintre acestia nu doreau sa-i supere pe rusi.Pe hartie(chiar de servetel) eram deja in gura rusilor.Poate ca nici nu se putea altfel.Toata lumea era epuizata dupa acest razboieconomiiile sleite ,la fel si resursele ,doar doua natiuni au iesit intarite :americanii si rusii si si-au impartit copios sferele de inflenta .
Englezii ,dupa razboi ,ca si francezii ,au devenit incetul cu incetul favoritul 13,cum se zice. Regele si cine l-a sfatuit atunci la 23/08 au procedat exact cum trebuiau.Asa am salvat tara de distrugeri si Transilvania.Asa am evitat sa devenim republica sovietica. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am011629 1 mesaj Membru din: 12/03/2009 |
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 13:38
Probabil la noi e vorba de un fals patriotism si totusi mai exista si patrioti sinceri.
BORSEC-VIS DE REINVIERE Motto: � Muntii nostri aur poarta, Noi cersim din poarta-n poarta� Ma aflu de ceva vreme in Borsec.Am stat putin si m-am gandit daca ar mai fi corect sa scriu statiunea Borsec sau nu., dat fiind faptul ca i s-a luat pana si dreptul de a mai fi numita statiune. Oricum as scrie, pana la urma, nu cred sa fie cineva in tara asta si sa nu fi auzit de Borsec. Macar o eticheta de apa plata sau minerala, tot a lecturat si s-o fi intrebat pana la urma ce o fi aia�Borsec. Borsec- in traducere, Luminis printre brazi - un loc sfintit de Dumnezeu, harazit parca sa te faca sa simti ca traiesti cu adevarat, un loc in care uiti de necazurile cotidiene, tu, acel harșait calator, venit aici tocmai pentru a te reconsidera ca fiinta, te minunezi:.Raiul e in tot ce te inconjoara ca relief. Iadul e tot ce gasesti aici jos,in ceea ce a fost candva statiunea Borsec. Sunt o simplu turista, sosita aici din cu totul alte considerente, dar o mare iubitoare de munte, de frumos si nu pot ramane indiferenta la ceea ce am constatat din primele ore cand am calcat pe aceste meleaguri. Asta ca sa va explic oarecum si prezenta mea aici, dar si ceea ce m-a facut sa devin un purtator de cuvant al durerii acestor vechi locuitori ai statiunii, ce altadata erau niste oameni fericiti dar si mandri ca pot locui intr-o astfel de zona. Spun durere, pentru ca acum Borsecul arata ca dupa un bombardament si aproape nimic din ceea ce a fost o data o bijuterie de statiune, nu a mai ramas intreg. Totul se darama, totul dispare si raman marturie doar vederile si fotografiile de alta data (puse mie la dispozitie de un tanar sufletist- Pet� Csongor) sau ruinele ce amintesc cu tristete de alte vremuri, (,,puse la dispozitie� din pacate de aceasta data) de patina vremii si a distrugerilor post decembriste. Atestata documentar in anul 1594, atunci cand la Alba Iulia a sosit prima transa de apa de la Borsec pentru fetele princiare ce sufereau de anumite boli interne si externe, statiunea are si o legenda ce vorbeste despre un anume pastor, ce ros de un ulcer perforat, gaseste un izvor cu apa buna si cu a carei apa el s-a vindecat. Deci despre cat de benefice sunt aceste ape se cunoaste de muuult timp, dar cel care poate a luat taurul de coarne si a facut ca aceste locuri sa devina atat de cunoscute, a fost un om de mare credinta si intelepciune si anume - Zimmethausen Anton, care in 1806 a primit spre arendare, pentru 27 de ani,acest teritoriu, de la Composesoratul comunelor Ditrau si Lazarea, teritoriu ce se numea atunci - Poiana Borsecului. Acest arendas a construit prima uzina de imbuteliere a apei minerale, a construit fabrica de sticla si drumul de acces dintre Borsec si Ditrau. A cladit si locuinte pentru muncitorii adusi inclusive din strainatate, deci a pus bazele acestei localitati, care in foarte scurt timp a inceput efectiv sa infloreasca. Evident, dezvoltarea rapida si reusita lui Zimmethausen, a atras ura si invidia celor din jur, ajungandu-se pana acolo incat au falimentat afacerea si au distrus un om care de fapt facuse atat de mult bine semenilor sai. Scarbit si bolnav, el moare in anul 1838, sotia sa reusind dupa 55 de ani de procese istovitoare, sa faca dreptate si sa restabileasca adevarul. De la aceasta data, Boresecul este arendat din 6 in 6 ani diverselor personae interesate de beneficiile zonei, fiecare aducandu-si aportul la dezvoltarea statiunii. Toate au mers foarte bine pana la primul razboi mondial, cand aproape totul a fost distrus, inclusive fabrica de sticla, dar vine perioada interbelica, cand practice, statiunea traieste cele mai frumoase momente, ea renascand precum pasarea Pheonix. Aceleasi distrugeri se petrec si in timpul celui de al doilea razboi mondial, dar din nou Borescul reuseste si renaste, chiar daca in posesia statiunii intra brutal statul in timpul nationalizarii, ce s-a petrecut la 11 iunie 1948. In aceasta perioada se reconstruieste fabrica de imbuteliere a apei minerale si se dezvolta intreaga statiune in asa fel, incat se ajunge la cifre considerabile (5000) de turisti per sezon, turisti ce beneficiau de toate conditiile de cazare, dar mai ales de binefacerea acestor ape, a zonei in sine, aici putand fi vindecate afectiuni interne, externe, cardiace, reumatismale, psihice, sub atenta supraveghere a unor medici cu renume (Zaharia Aurel, Rotund Aurel, etc), deci iata cat de complexa si completa era si inca este oferta acestei zone. Pana aici totul e frumos si bine,nu-i asa? O sa ma intrebati si care e drama? Hmm, drama a inceput incet-incet, imediat dupa asa zisa Revolutie, dar mai ales dupa marea privatizare, anume distrugerea cu buna stiinta a valorilor noastre de pretutindeni de fapt. Nu va spun nimic nou,nu? Parca ati mai auzit despre asta. Ei bine aici la Borsec, au venit multi, foarte multi investitori din tara si strainatate care au reusit sa �cumpere�diversele cladiri ale statiunii. Motivul credeti ca a fost acela de a dezvolta si performa statiunea? Nuu, motivul real a fost acela de a lasa absolut totul in ruina si au fost interesati doar de cresterea falsa a pretului pamantului de sub cladiri si de eventuala implicare a statului, in dezvoltarea statiunii urmand ca ei sa vina la de-a gata si sa beneficieze de tot ce se poate. Rezultatul? Borsecul azi arata ca dupa bombardamente. Te uiti la fiecare cladire in parte, afli cu durere ce a reprezentat fiecare din ele si simti o mare revolta si te intrebi daca mai exista vreo tara in lumea larga ce cu atata sange rece si imbecilitate isi ucide efectiv toate valorile ei umane, materiale, spirituale. Ma uit acum la muntii ce ma inconjoara si reusesc sa ma calmez si sa descopar lumea ce ma inconjoara.Oameni minunati, bastinasii,inca neatinsi de mizeria de dincolo de Carpati.Ce i-a facut oare pe acesti localnici sa ramana atat de calzi, de umani, de o amabilitate greu de imaginat de catre noi,locuitorii marilor orase? Si stiti ce e cel mai frumos? Ei isi doresc cu ardoare ca Borsecul inca o data sa renasca si sa-si vada din nou teritoriile �cotropite� de turisti si credeti-ma ca la cat am reusit sa ii cunosc, sunt absolut convinsa ca vor reusi. Am vizitat statiunea in sine,dar si imprejurimile impreuna cu Zoltan, si am ramas siderata de cate minunatii mi-au aparut in fata ochilor, Grota Ursilor, Pestera de Gheata, Izvorul Stravechi, sunt doar cateva din locatiile ce efectiv m-au surprins placut. Este bulversant sa te lovesti de vechi si nou la orice pas, de ruina si nou, de arhitectura straveche si arhitectura moderna, de te intrebi ce mai urmeaza. Cert este ca se construieste aici o partie de ski, un complex ultramodern si ultra dotat, ceea ce inseamna ca Borsecul este, e drept incet, dar este pe calea cea buna a reinvierii. Imi doresc ca atunci cand voi reveni aici,sa nu mai gasesc in ochii localnicilor acea unda de tristete si de jind dupa vremurile apuse. Ei stiu ca sunt multe persoane si foruri ce doresc sa revada Borsecul la loc de cinste in circuitul de statiuni, dar nu pierd ocazia de a apela la absolut oricine e impresionat de ceea ce se petrece aici si poate deveni un purtator de cuvant al dorintelor si asteptarilor lor. Am vizitat muzeul apei minerale din Borsec, o cladire frumoasa, cu o arhitectura semnata de inginerul Kovacs Geza, muzeu inaugurat in august 2008, cu ocazia Zilei Borsecului si cred ca aici s-a declansat in mine dorinta acerba de a incerca sa ma alatur celor ce doresc ca Borsecul sa redevina una din cele mai vizitate statiuni balneoclimaterice. Asa se face ca l-am rugat pe Zoli sa ma puna in legatura cu acele persoane care cunosc intreaga istorie a zonei. Sa stiti ca practic toti locuitorii cunosc istoria dar cei cu care m-am intalnit si m-au scolit, au parca un farmec aparte, atunci cand iti povestesc despre Borsec. Povestesc cu mult drag si durere, dar si cu multa speranta, despre tot ce se leaga de oraselul lor. Ghidul muzeului, Kamenitzki Anton, atunci cand vorbeste despre istoria Borsecului, are efectiv lacrimi in ochi si un ton incarcat de nostalgie, numele familiei sale avand origini stravechi si nobile si a carei istorie se impleteste cu cea a Borsecului. Afland ca sunt interesata de cat mai multe detalii, ni s-a alaturat discutiei si unul dintre consilierii primariei, profesorul Farkas Aladar, care timp de o ora, m-a fermecat efectiv cu relatarile sale absolut temeinic documentate, dar spuse cu acelasi ton plin de emotie si speranta. Daca ati fi fost acolo cu mine si ati fi avut ocazia sa auziti ce mi-a fost mie dat sa aud, ati fi procedat ca si mine si anume - sa va ganditi, cam ce se poate face pentru a incerca sa ajutati si voi pe cei de aici, ca Borsecul sa renasca din proprie cenusa. Nu ma voi limita doar a posta acest text pe diversele bloguri, ci voi profita de faptul ca sunt colaboratoare la mai multe posture de radio on-line si voi avea emisiuni legate de acest subiect, voi avea interviuri cu personalitatile de care v-am vorbit, ba mai mult am primit si acceptul tanarului primar de aici, Mikk Jozsef, un om care credeti-ma orice oras si l-ar dori ca primar. Nu stiu cat de tare am reusit sa va sensibilizez, dar ideea este aceea ca mi-as dori tare mult sa va vad devenind la randul vostru mesagerii celor de aici din Borsec, sa va alaturati celor ce isi doresc atat de mult ca cei multi suferinzi, sa poata beneficia din nou de binefacerile izvoarelor datatoare de sanatate. Dumnezeu da, dar nu baga in traista. Si in incheiere, vreau sa multumesc ingerului meu pazitor, Zoltan Strasszer, fara de care nimic din cate mi s-au intamplat aici, nu ar fi putut sa se petreaca. Dupa cum obs.nu toata lumea sta cu mainile in san.Pe data de 18 septembrie la Borsec,va avea loc un mega-spectacol televizat live,menit sa atragem atentia tuturor in speranta relansarii statiunii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 14:15
De la: vaneamarin, la data 2010-09-16 13:30:53De la: vale_vava_valentin, la data 2010-09-16 13:19:23pentru ce proteste?...nu se vede cu ochiul liber ca cei de la conducere nu dau 2 bani pe astfel de proteste?...ignora in totalitate ce se intampla...nu mai avem industrie...suntem..am devenit o tara unde totul se bazeaza pe comert...atat...nimic mai mult...nu producem nimic...suntem o piata dedesfacere...opresti trenurile sa protestezi...mara paguba...nu mai dai amenzi de circulatie...bucuria vitezomanilor...nu iti mai platesti taxele...gasesc ei o modalitate sa ti le platesti...nu ai cu ce sa ii impresionezi...sa fim seriosi...proteste trebuiau facute in primii ani de dupa 89.. dai romanului teatru si uita si de foame....asa suntem si asa vom ramane...:)) Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

Ptr alex19_tm ! Precizarile astea PUERILE si spuse din LIPSA DE MATURITATE si TALMES-BALMES in GANDIRE, sa le spui celor de teapa ta MUCOSULE ! (la 26 de ani ,fata de alti abonati ai site-ului care au peste 40,nu poti fi decat un copil fara experienta de viata) PATRIOTISM (daca nu stii definitia) nu se refera la nationalitate ci face referire la .."pamantul "unde te-ai nascut si unde s-au nascut si parintii si strabunii tai naivule ! Patriot este acela care-si IUBESTE PATRIA si lupta ptr APARAREA si PROSPERITATEA EI !!! Din cei 22 ,6 milioane de cetateni,poate la 20 de milioane nu le convin conditiile sociale si politice din tara asta dar...ce ai cu tara asta ?!... ESTI TANAR,"baga-ti picioarele " si ...PLEACA ! NU TE TINE NIMENI IN TARA ASTA DE PROSTI sau DESTEPTI ...cum o fi ea !!!... Daca o astfel de gandire "TALMES-BALMES"(in care incurci prologul cu ...continutul)ar fi exprimata in sanul "Asociatiei TIMISOARA 89'" ,pun pariu c-ai fi fost EXPEDIAT peste granita intr-un COLET !!! Tot vorbeai de ...tastatura ! N-o mai folosi daca nu ai maturitatea si gandirea coerenta vi-a vis de acest topic !