back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

"fereste-te de omul insemnat de dumnezeu"! feriti-va de prigoana!

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 23:24

In lumea asta mare circula o vorba carea pana de curand nu am vrut, poate, sa-i dau atentie: "Fereste-te de omul insemnat de Dumnezeu"! Desi de multe ori m-am confruntat cu situatii in care cel de care mi s-a facut mila si am vrut sa-l ajut, nu m-a lasat la un moment dat sa traiesc, n-am luat-o cu adevarat in seama pana azi, cand, ce-mi fu dat sa aud: Prigoana, gunoierul, si-a pus in gand sa darame Biserica Ortodoxa Romana si a rumegat cu singurul neuron pe care-l mai are, desi da impresia ca ar avea mai multi, un plan pentru o gaura la temelie. Probabil biserica nu produce prea mult gunoi si nu plateste destule taxe de salubrizare. Cei care vor citi aceste randuri probabil ma vor condamna pentru ceea ce am spus, dar 99% vorba asta "omul insemnat de Dumnezeu", e adevarata. Cazul asta are si un nume se numeste Prigoana care astazi a declansat prigoana preotilor ortodoxi romani, nemultumit probabil de faptul ca nu poate impaca si capra si varza.

Domnule Prigoana, am sa-ti spun domnule nu pentru ca ai merita ci pentru ca e o formula banala de adresare in exprimare, formula pe care nici macar nu cred ca o meriti, probabil ca nu ti-au fost de ajuns urcusurile si coborasurile vietii ca sa-ti dai seama cata rautate zace in tine, doresti sa-ti fie demonstrata. Uiti probabil ca cel ce te-a binecuvantat cu niste copii a vrut sa-ti demonstreze ca puterea sa exista si ca banii si averile tale nu valoreaza nimic fara ei. Infatuarea si aroganta ta si a leprei cu ajutorul carea ti-ai faurit un nume pe tembeleviziuni nu te vor feri cu siguranta de mania lui Dumnezeu. Nu demult ai primit un avertisment, pe care cred ca nu l-ai luat in seama, dar eu iti spun, opreste-te!! Nu cred ca doresti sa se abata asupra ta toate blestemele rostite de cei carora doresti sa le inlaturi pana si linistea de a merge la o slujba intr-o zi de duminica.
Afacerile nu se fac pe seama curateniei sufletesti a preotilor. Ce vrei de la ei???? Sau vreti sa distrugeti, domnilor parlamentari,tot ce a mai ramas din aceasta biserica??? Pe cine deranjaza aceasta biserica atat de mult incat 1000 de lei primiti de un preot, care zi si noapte se afla in slujba enoriasilor, nu mai pot fi dati de la buget? Doriti sa faceti din acesti preoti ceea ce ati facut din profesorii acestei tari si din medici? niste tembeli cu acte in regula, stalpi firavi ai moralitatii si profesionalismului?? Uitati cumva domnilor parlamentari, urcati acolo pe voturile noastre, ca nu v-am votat sa ne daramati? Nemernici ai natiunii romane, Parlamentarii acestei tari, vedeti-va de treaba acolo unde intr-adevar aveti ce face, nu daramati si ceea ce a mai ramas din societatea romaneasca!!! Dupa ce statul roman a mai jefuit odata Biserica Ortodoxa, furandu-i toate averile, acum mai are tupeul ordinar s-o mai faca odata prigonindu-i preotii!!! Pai nenorocitilor cum credeti ca vor putea trai acestia fara o sursa stabila de venit? cum credeti ca vor putea rezista presiunii ce apasa pe umerii lor in fiecare zi, printre necazurile enoriasilor, trebuind sa se gandeasca totodata si la propriile lor probleme care nici azi nu sunt atat de putine? Taiati-va voua capetele daca nu sunteti in stare de altceva numai de jafuri!!!
Cum ar fi sa va taie voua acest popor sursele de venit nemaiplatindu-va impozitele??? Uitati ca platim aceste impozite constienti fiind ca de acolo sunt platiti si preotii?????
Daca faceti asta, ori va scoatem ochii ori taiati la jumatate taxele si impozitele!!!! Pana trece aceasta lege prin Parlament aveti timp sa va ganditi bine!!!!!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

677 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 19 August 2010, ora 04:02

Ai si tu dreptate clik cont,eu ma chinuiesc mereu sa sterg semnul de pe fruntea lui Traian

Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
CHIOMPALIUL

360 mesaje
Oras: Caransebes

Postat pe: 19 August 2010, ora 17:47

Era vizibil de la o posta,ce fel de indivizi sunt oamenii insemnati,asa ca fiti mai atenti !

http://www.youtube.com/watch?v=kYP5FMAhjeo&feature=related
july

563 mesaje
Postat pe: 19 August 2010, ora 17:56

Click cont, intr-adevar majoritatea preotilor se afla zi si noapte in slujba enoriasilor. Dar BOR ascunde multi patriarhi, fete bisericesti care s-au rotunjit si si-au rotunjit si averea pe seama credinciosilor.
Intr-adevar, Prigoana nu este omul potrivit care sa acuze, dar exista un pic de adevar in ceea ce spune.

9am210608

8 mesaje
Postat pe: 19 August 2010, ora 18:12

De la: july, la data 2010-08-19 17:56:11Click cont, intr-adevar majoritatea preotilor se afla zi si noapte in slujba enoriasilor. Dar BOR ascunde multi patriarhi, fete bisericesti care s-au rotunjit si si-au rotunjit si averea pe seama credinciosilor.
Intr-adevar, Prigoana nu este omul potrivit care sa acuze, dar exista un pic de adevar in ceea ce spune.

Multi oameni sunt jecmaniti de catre preoti si la nastere si la inmormintare,acum biserica pradeaza la unison cu Basescu Bok si PDL ul

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 19 August 2010, ora 18:48

De la: 9am210608, la data 2010-08-19 18:12:56
De la: july, la data 2010-08-19 17:56:11Click cont, intr-adevar majoritatea preotilor se afla zi si noapte in slujba enoriasilor. Dar BOR ascunde multi patriarhi, fete bisericesti care s-au rotunjit si si-au rotunjit si averea pe seama credinciosilor.

Multi oameni sunt jecmaniti de catre preoti si la nastere si la inmormintare,acum biserica pradeaza la unison cu Basescu Bok si PDL ul

Nu exista padure fara uscaturi!! Suntem datori cu totii sa scapam de ele dar asta nu inseamna ca trebuie sa distrugem ceea ce s-a construit de veacuri. Societatea romaneasca este cladita pe invataturile Bisericii Ortodoxe, intotdeauna biserica a avut un cuvant greu de spus chiar si la formarea statului roman. Ceea ce propune Prigoana, gunoierul sef, este o grea lovitura pentru aceasta. Biserica a fost jefuita mereu si mereu de lepre asemanatoare lui Prigoana si cei asemeni lui, asa cum de altfel tot de astfel de oameni suntem jefuiti cu totii. Rusine sa le fie parlamentarilor care vor sustine aceasta lege in Parlament pentru ca ea loveste de fapt in toata societatea romaneasca.
Nimeni nu este potrivit pentru o astfel de lege, nu numai Prigoana!!! Faptul ca ideea apartine unui nerusinat este si mai greu de acceptat insa este o adevarata tragedie cand, privind la cele ce se intampla constat ca se merge pana la acceptarea voastra a unui astfel de demers!!!

july

563 mesaje
Postat pe: 19 August 2010, ora 18:59

Nu ai inteles sau nu am fost eu destul de clara. Nu as fi de acord cu o asemenea lege pt ca ar suferi exact cei care au si-asa foarte putin.
Dar astept - si sper sa mai apuc - ziua in care cei care s-au imbogatit pe spinarea noastra ( chiar si fete bisericesti) sa raspunda in fata legii, sa le fie confiscate averile. Chiar si la Prigoana!

BOBITA

638 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 August 2010, ora 01:57

De la: july, la data 2010-08-19 18:59:30Nu ai inteles sau nu am fost eu destul de clara. Nu as fi de acord cu o asemenea lege pt ca ar suferi exact cei care au si-asa foarte putin.
Dar astept - si sper sa mai apuc - ziua in care cei care s-au imbogatit pe spinarea noastra ( chiar si fete bisericesti) sa raspunda in fata legii, sa le fie confiscate averile. Chiar si la Prigoana!

Daca tata tinea cont de prostiile religiei ortodoxe,nu mai ajungea presedinte,trebuie doar sa te folosesti de credulitatea multimii !

Si totusi tata va pacaleste inca odata ca romanii uita repede !
9am210618

18 mesaje
Postat pe: 21 August 2010, ora 08:09

De la: july, la data 2010-08-19 18:59:30Nu ai inteles sau nu am fost eu destul de clara. Nu as fi de acord cu o asemenea lege pt ca ar suferi exact cei care au si-asa foarte putin.

Noi evreii din PDL ,avem alt dumnezeu,care protejeaza pecei care furasi devin bogati !

Dinamic

284 mesaje
Postat pe: 21 August 2010, ora 13:18

De la: BIOBITA, la data 2010-08-21 01:57:45

Daca tata tinea cont de prostiile religiei ortodoxe,nu mai ajungea presedinte,trebuie doar sa te folosesti de credulitatea multimii !

Dinamic

284 mesaje
Postat pe: 21 August 2010, ora 13:27

De la: Dinamic, la data 2010-08-21 13:18:47

Am ales la intamplare,...Daca acest petec cald, adus sa resapeze colacul dezumflat al PDLe-ului cu poate fi numit om politic, eu ma fac fachir....Din ce zoiae de promisiuni mincinoase a facut nu a respectat nimic. Cand ajungi persoana publica, dupa ce ti-ai pliciuit mandra cu pliciul de muste, incepi sa intelegi cam ce mardeiasi se plimba nestingheriti prin posturile de televiziune si salile Parlamentului. Au romanasii o dambla, sa aduca osanale tuturor tembelilor. Sper sa ne vindecam de patima asta. De ce, pentru ca pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti. Cat despre preoti si "bunatatea" lor nemasurata...alt episod..

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 22 August 2010, ora 12:48

De la: Dinamic, la data 2010-08-21 13:27:15
De la: Dinamic, la data 2010-08-21 13:18:47

Am ales la intamplare,...Daca acest petec cald, adus sa resapeze colacul dezumflat al PDLe-ului cu poate fi numit om politic, eu ma fac fachir....Din ce zoiae de promisiuni mincinoase a facut nu a respectat nimic. Cand ajungi persoana publica, dupa ce ti-ai pliciuit mandra cu pliciul de muste, incepi sa intelegi cam ce mardeiasi se plimba nestingheriti prin posturile de televiziune si salile Parlamentului. Au romanasii o dambla, sa aduca osanale tuturor tembelilor. Sper sa ne vindecam de patima asta. De ce, pentru ca pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti. Cat despre preoti si "bunatatea" lor nemasurata...alt episod..

Ce mai poti astepta de la pliticieni daca cei ce-i aleg gandesc astfel? Asta suntem asta meritam si asa cu ne terfelim reciproc ne terfelesc si altii la randul lor. Mai departe te las pe tine sa reflectezi de unde incepe bunul simt si unde se termina prostia!

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 25 August 2010, ora 08:20

De la: click_cont, la data 2010-08-18 23:24:29In lumea asta mare circula o vorba carea pana de curand nu am vrut, poate, sa-i dau atentie: "Fereste-te de omul insemnat de Dumnezeu"! Desi de multe ori m-am confruntat cu situatii in care cel de care mi s-a facut mila si am vrut sa-l ajut, nu m-a lasat la un moment dat sa traiesc, n-am luat-o cu adevarat in seama pana azi, cand, ce-mi fu dat sa aud: Prigoana, gunoierul, si-a pus in gand sa darame Biserica Ortodoxa Romana si a rumegat cu singurul neuron pe care-l mai are, desi da impresia ca ar avea mai multi, un plan pentru o gaura la temelie. Probabil biserica nu produce prea mult gunoi si nu plateste destule taxe de salubrizare. Cei care vor citi aceste randuri probabil ma vor condamna pentru ceea ce am spus, dar 99% vorba asta "omul insemnat de Dumnezeu", e adevarata. Cazul asta are si un nume se numeste Prigoana care astazi a declansat prigoana preotilor ortodoxi romani, nemultumit probabil de faptul ca nu poate impaca si capra si varza.

Domnule Prigoana, am sa-ti spun domnule nu pentru ca ai merita ci pentru ca e o formula banala de adresare in exprimare, formula pe care nici macar nu cred ca o meriti, probabil ca nu ti-au fost de ajuns urcusurile si coborasurile vietii ca sa-ti dai seama cata rautate zace in tine, doresti sa-ti fie demonstrata. Uiti probabil ca cel ce te-a binecuvantat cu niste copii a vrut sa-ti demonstreze ca puterea sa exista si ca banii si averile tale nu valoreaza nimic fara ei. Infatuarea si aroganta ta si a leprei cu ajutorul carea ti-ai faurit un nume pe tembeleviziuni nu te vor feri cu siguranta de mania lui Dumnezeu. Nu demult ai primit un avertisment, pe care cred ca nu l-ai luat in seama, dar eu iti spun, opreste-te!! Nu cred ca doresti sa se abata asupra ta toate blestemele rostite de cei carora doresti sa le inlaturi pana si linistea de a merge la o slujba intr-o zi de duminica.
Afacerile nu se fac pe seama curateniei sufletesti a preotilor. Ce vrei de la ei???? Sau vreti sa distrugeti, domnilor parlamentari,tot ce a mai ramas din aceasta biserica??? Pe cine deranjaza aceasta biserica atat de mult incat 1000 de lei primiti de un preot, care zi si noapte se afla in slujba enoriasilor, nu mai pot fi dati de la buget? Doriti sa faceti din acesti preoti ceea ce ati facut din profesorii acestei tari si din medici? niste tembeli cu acte in regula, stalpi firavi ai moralitatii si profesionalismului?? Uitati cumva domnilor parlamentari, urcati acolo pe voturile noastre, ca nu v-am votat sa ne daramati? Nemernici ai natiunii romane, Parlamentarii acestei tari, vedeti-va de treaba acolo unde intr-adevar aveti ce face, nu daramati si ceea ce a mai ramas din societatea romaneasca!!! Dupa ce statul roman a mai jefuit odata Biserica Ortodoxa, furandu-i toate averile, acum mai are tupeul ordinar s-o mai faca odata prigonindu-i preotii!!! Pai nenorocitilor cum credeti ca vor putea trai acestia fara o sursa stabila de venit? cum credeti ca vor putea rezista presiunii ce apasa pe umerii lor in fiecare zi, printre necazurile enoriasilor, trebuind sa se gandeasca totodata si la propriile lor probleme care nici azi nu sunt atat de putine? Taiati-va voua capetele daca nu sunteti in stare de altceva numai de jafuri!!!
Cum ar fi sa va taie voua acest popor sursele de venit nemaiplatindu-va impozitele??? Uitati ca platim aceste impozite constienti fiind ca de acolo sunt platiti si preotii?????
Daca faceti asta, ori va scoatem ochii ori taiati la jumatate taxele si impozitele!!!! Pana trece aceasta lege prin Parlament aveti timp sa va ganditi bine!!!!!

Nu comentez subiectul pentru ca nu sunt in tema cu ce fac preotii ortodocsi si mai ales ca nu am inteles daca si preotii catolici vor fi afectati de prezumtiva lege, dar o sa ma refer la textul in sine:
Sa inteleg faptul ca preotii ortodocsi blestema?
Nu stiu de ce trebuie accentuat in mod repetat meseria pe care o practica Prigoana: va puteti imagina daca o zi acest gunoier-sef nu-si mai trimite oamenii la treaba ce va fi in Bucuresti? Nu meseria trebuie alaturata caracterului de om intreprinzator in a legifera tot ce ii trece prin cap pentru a se evidentia sau poate si numai ca asa vede el lucrurile, ca toate cunostintele lui despre preoti acumulate in viata l-au determinat sa-si exprime un punct de vedere cu urmari neprevizibile.
In ceea ce alegem, nu ne revine in totalitate vina pentru ca nu noi propunem oameni care sa ne reprezinte chiar si prin votul uninominal.

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 25 August 2010, ora 21:13

"Nu meseria trebuie alaturata caracterului de om intreprinzator in a legifera tot ce ii trece prin cap pentru a se evidentia sau poate si numai ca asa vede el lucrurile, ca toate cunostintele lui despre preoti acumulate in viata l-au determinat sa-si exprime un punct de vedere cu urmari neprevizibile.
In ceea ce alegem, nu ne revine in totalitate vina pentru ca nu noi propunem oameni care sa ne reprezinte chiar si prin votul uninominal." Din aceasta fraza nu am inteles nimic, nu stiu ce doresti sa spui!! Cat priveste ca Preotii blestema sau nu, nu despre asta era vorba ci despre faptul ca acest Prigoana cu siguranta nu v-a fi iubit de cei carora doreste sa le rapeasca pana si linistea de a se ruga intr-o biserica intr-o zi de duminica. Biserica Ortodoxa este Biserica Nationala, nici o alta biserica nu a avut implicatii atat de mari n viata si formarea statului roman! Nici una nu a fost jefuita mai mult dealungul anilor, cu toate trambitatele jafuri asupra altor biserici, reformata, catolica etc. Daca nu ai inteles ca si pe acest "segment de piata" se duce o batalie esti pe dinafara. Iar meseria lui Prigoana nu este tocmai una onorabila, sau onorabile, pe oricare dintre ele le-as alege, si nici modul in care si-a facut publicitate ca sa ce? Sa vina sa ne propuna daramarea inca a unui stalp din societatea romaneasca? Spiritul intreprinzator ar trebui sa foloseasca tuturor nu numai unuia!!! Nu distrugi, daca esti un om onorabil, ceva ce s-a cladit de secole de catre unpopor, ca sa cladesti doar pentru tine altceva care maine s-ar putea sa te distruga si nu numai pe tine!!! Asta au facut romanii "intreprinzatori" 20 de ani!!! Ar fi cazul sa se opreasca aici! Societatea romaneasca nu inseamna manele, gunoi si tarfulite pe centura! Moralitatea, oricat incercati voi sa negati se naste in biserica. Nu parlamentarul roman ma invata pe mine sa traiesc moral, sau ce inseamna bunul simt, pentru ca nici unul dintre parlamentari nu il are!
Nu mi-au placut coincidentele niciodata de aceea ma leg astazi de Prigoana!!! Daca nu am dreptate dovedeste-mi tu, ca nu-si merita criticile, nu veni sa-mi spui mie ca are spirit intreprinzator, astazi, cand stim cu totii cata mizerie zace in Bucuresti si la propriu si la figurat!!!

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 09:14

Ca sa avem ce discuta "contradictoriu" va alatur "Averile BOR din Arges"
Domnul a dat, Domnul a luat, spune sfnta Biblie, dar sfinii notri prini au primit cam mult i nu prea dau napoi, pe motiv c legile laice sunt afurisit de strmbe pentru naivul care pup icoane i nu pune ntrebri. Umbl un zvon ugub cum c sub largile patrafire i sutane se ascund,
dragi enoriai, suprafee de sute de mii de hectare de teren, imobile, obiecte de patrimoniu, tot felul de averi despre care credinciosul cu frica lui Dumnezeu nici nu bnuiete c exist. El se taraste in genunchi sa li se ierte pacatele! Aa c ne facem o cruce ct o zi de post i nu ne ntrebm de ce popii nu pltesc impozite pentru proprietile pe care le dein n patrimoniu? Fac afaceri de miliarde, au firme, suprafee ntinse de teren, dar nu pltesc nicio lecaie impozit. Pi frumos v ade, taicilor? V uitai strmb dac vreo bab srman de la ar nu achit acatistele, dar, cnd vine vorba s pltii impozitele, spunei cu nite figuri umile i cuvioase: Aa e legea, taic!.
Sute de mii de hectare n Arge - neimpozitate
Arhiepiscopia Argeului i Muscelului deine suprafee impresionante de teren pe care le administreaz dup bunul plac i pentru care nu pltete impozite. Aa a decis Executivul, ca Biserica s fie scutit de la plata impozitelor pe terenuri i de la plata impozitelor privind tranzaciile imobiliare. Arhiepiscopia Argeului i Muscelului, aflat sub crmuirea nalt Preasfinitului Calinic, deine cele mai mari suprafee de teren n zona Curtea de Arge. Conform informaiilor noastre, n Curtea de Arge, biserica are n posesie terenuri i imobile n nou locaii diferite i aici e vorba doar de terenurile intabulate i recunoscute oficial. Astfel, biserica deine ntr-o locaie 50.000 de mp, ntr-un alt punct 391.500 de mp i 380.263 mp. Tot n oraul de reedin a PS-ului, feele bisericeti sunt proprietare pe urmtoarele suprafee de teren: 78.118 mp, 4.291 mp, 2.500 mp, 5.000 mp, 28.631 mp, 106.368 mp i 1.250 mp. Pe lng aceste suprafee, biserica mai deine i imobile pe care le administreaz, dar pentru care nu pltete impozite. n Piteti, are n proprietate doar 452 mp n Trivale i 500 de mp n Craiovei, dar neoficial proprietile ar fi mult mai ntinse. La Clineti, deine 316 mp ntr-un punct i un imobil i 6.400 mp n alt zon. n Topoloveni, pe numele Arhiepiscopiei Argeului i Muscelului este nregistrat chiar i un apartament de 72,76 mp, alte imobile i un teren cu o suprafa de 463 mp. La Buzoieti, are n proprietate 146,20 mp, iar la tefneti - 160 mp ntr-o locaie i 1292 mp ntr-alta. n comuna ascov, la Valea Ursului, popii sunt proprietari pe o suprafa de 1.000 de mp, cel puin pn la acest moment.
100 de miliarde - rulate anual de Arhiepiscopie
Mai ceva ca o afacere de succes, Arhiepiscopia Argeului i Muscelului ruleaz sume la care enoriaul de rnd nici nu viseaz. Pentru fiecare eveniment din viaa cretinilor Biserica i ia cota parte, fie c e vorba de nuni i botezuri, fie de pomeni i nmormntri. Banii provenii din taxele de oficiere a slujbelor aduc anual Bisericii argeene venituri de aproximativ 100 de miliarde de lei. Parohiile mai bogate sunt considerate cele din municipii i orae, unde taxele sunt mult mai mari dect la ar, dar i cele care au n administrare cimitire, urmaii celor plecai la Cel de Sus fiind nevoii s respecte ritualurile, conform tradiiei cretin-ortodoxe, timp de apte ani. n plus, i din comercializarea anumitor produse se aduc venituri consistente la bugetul bisericii, sume care de altfel nu pot fi controlate de nimeni, n condiiile n care nicio biseric nu elibereaz chitane cnd vinde lumnri, calendare, icoane i tot felul de alte obiecte bisericeti.

Parohii i mnstiri
n cadrul Arhiepiscopiei Argeului i Muscelului, sunt nregistrate, la acest moment, nu mai puin de 450 de parohii, iar numrul preoilor din jude se ridic la 600. Schiturile i mnstirile din judeul nostru, n numr 30, sunt cunoscute att n ar, ct i n strintate. Numai la Mnstirea Curtea de Arge vin anual sute de mii de pelerini din toate colurile lumii. Nu exist acelai flux de vizitatori la toate mnstirile din Arge, ns n topul celor mai vizitate se numr Nmieti, Robaia, Corbii de Piatr ori Cetuia Negru Vod.

Obiecte de patrimoniu
i la acest capitol Arhiepiscopia Argeului i Muscelului st foarte bine, numrndu-se printre cele mai bogate instituii ale Bisericii Ortodoxe Romne. Dac este de notorietate faptul c dou dintre cele mai puternice icoane fctoare de minuni din ar se regsesc n Arge, puini cunosc faptul c tot n judeul nostru instituia bisericii deine valori de patrimoniu, precum pocale de argint i aur, icoane din aceleai materiale preioase, cri vechi de o valoare inestimabil, unele unicate, precum i nenumrate alte obiecte care i-ar gsi n orice moment locul n marile muzee ale lumii.

Palatul episcopal Piscu Negru
Palatul episcopal din zona montan Piscu Negru, aflat la cteva zeci de kilometri de reedina de la Curtea de Arge, este, de asemenea, una dintre cele mai mari investiii ale Bisericii Ortodoxe din jude. Este cunoscut ca fiind reedina preferat a nalt Preasfinitului Calinic i a fost construit n urm cu civa ani.

Palatul patriarhal Dragoslavele
O alt reedin cu renume n sistemul BOR este Schitul Dragoslavele, situat n localitatea cu acelai nume. Aici se afl reedina de var pus la dispoziia Patriarhului Bisericii Ortodoxe. Este o tradiie pstrat de pe vremea Preafericitului Patriarh Iustinian ca mai-marii BOR s vin la odihn o dat pe an, vara, la Schitul din Dragoslavele. Acesta este un imobil de patrimoniu, care a fost refcut i modernizat, ultima lucrare de acest gen fiind nregistrat la nivelul anului 2007.

Afacerile Arhiepiscopiei

i, pentru c vorbim despre una dintre cele mai bogate Arhiepiscopii din ar, fcnd comparaie cel puin cu eparhiile vecine, preoii i clugrii argeeni stau bine i la capitolul afaceri. Trei societi comerciale apar n documentele oficiale bisericeti. Una dintre ele, care i desfoar activitatea n domeniul construciilor, Filotheos, a fost nfiinat n anul 2001 i figureaz avnd ca asociat unic Mnstirea Curtea de Arge i ca administrator pe Ciprian Orobei. O alt firm patronat de ctre oamenii n sutane este Ortos Ag, nfiinat n anul 2008 i care se ocup cu producerea i comercializarea produselor de panificaie. Societatea Ortos Ag are ca asociat unic Arhiepiscopia Argeului i Muscelului, iar ca administratori - pe printele Ion Duda i pe o anume Maria Dinu. Cea de-a treia societate comercial care se afl sub patronajul feelor bisericeti vizeaz Centrul de Pelerinaj Sfnta Filofteia, a fost nfiinat anul trecut i i desfoar activitatea ntr-o locaie situat pe strada Ion tefnescu din Piteti. Avnd ca asociai Arhiepiscopia i Parohia Sfntul Pantelimon i ca administrator pe tefan-Ciprian Vuan, Casa Pelerinul desfoar n principal activiti de turism.
Celestina Dobricescu, Ctlin Andrei

Avem soarta pe care o meritam. Avem biserici pline de popi grasi si nu suntem interesati sa avem spitale noi, utilate in care oamenii sa se trateze. Nu avem scoli in care sa primim "lumina divina", in schimb suntem condamnati de mai marii nostrii "sfinti parinti" sa fim o natie de analfabeti, bolnavi pironiti in evul mediu .
HALAL SOARTA. De ce Puterea nu impoziteaza BISERICA ? Pentru ca i-au ajutat in alegeri si au interesul ca poporul sa fie cufundat in prostie si superstitii. Nu e rau ca are Biserica, ci reaua intrebuintare a averilor e problema.

La toate evenimentele vin "un sobor de preoti" imbracati in haine stralucitoare care nu au nimic in comun cu ceea numim religiea adevarata, credinta adevarata!

.

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 26 August 2010, ora 19:28

De la: g_alina, la data 2010-08-26 09:14:22Ca sa avem ce discuta "contradictoriu" va alatur "Averile BOR din Arges"
Domnul a dat, Domnul a luat, spune sfnta Biblie, dar sfinii notri prini au primit cam mult i nu prea dau napoi, pe motiv c legile laice sunt afurisit de strmbe pentru naivul care pup icoane i nu pune ntrebri. Umbl un zvon ugub cum c sub largile patrafire i sutane se ascund,
dragi enoriai, suprafee de sute de mii de hectare de teren, imobile, obiecte de patrimoniu, tot felul de averi despre care credinciosul cu frica lui Dumnezeu nici nu bnuiete c exist. El se taraste in genunchi sa li se ierte pacatele! Aa c ne facem o cruce ct o zi de post i nu ne ntrebm de ce popii nu pltesc impozite pentru proprietile pe care le dein n patrimoniu? Fac afaceri de miliarde, au firme, suprafee ntinse de teren, dar nu pltesc nicio lecaie impozit. Pi frumos v ade, taicilor? V uitai strmb dac vreo bab srman de la ar nu achit acatistele, dar, cnd vine vorba s pltii impozitele, spunei cu nite figuri umile i cuvioase: Aa e legea, taic!.
Arhiepiscopia Argeului i Muscelului deine suprafee impresionante de teren pe care le administreaz dup bunul plac i pentru care nu pltete impozite. Aa a decis Executivul, ca Biserica s fie scutit de la plata impozitelor pe terenuri i de la plata impozitelor privind tranzaciile imobiliare. Arhiepiscopia Argeului i Muscelului, aflat sub crmuirea nalt Preasfinitului Calinic, deine cele mai mari suprafee de teren n zona Curtea de Arge. Conform informaiilor noastre, n Curtea de Arge, biserica are n posesie terenuri i imobile n nou locaii diferite i aici e vorba doar de terenurile intabulate i recunoscute oficial. Astfel, biserica deine ntr-o locaie 50.000 de mp, ntr-un alt punct 391.500 de mp i 380.263 mp. Tot n oraul de reedin a PS-ului, feele bisericeti sunt proprietare pe urmtoarele suprafee de teren: 78.118 mp, 4.291 mp, 2.500 mp, 5.000 mp, 28.631 mp, 106.368 mp i 1.250 mp. Pe lng aceste suprafee, biserica mai deine i imobile pe care le administreaz, dar pentru care nu pltete impozite. n Piteti, are n proprietate doar 452 mp n Trivale i 500 de mp n Craiovei, dar neoficial proprietile ar fi mult mai ntinse. La Clineti, deine 316 mp ntr-un punct i un imobil i 6.400 mp n alt zon. n Topoloveni, pe numele Arhiepiscopiei Argeului i Muscelului este nregistrat chiar i un apartament de 72,76 mp, alte imobile i un teren cu o suprafa de 463 mp. La Buzoieti, are n proprietate 146,20 mp, iar la tefneti - 160 mp ntr-o locaie i 1292 mp ntr-alta. n comuna ascov, la Valea Ursului, popii sunt proprietari pe o suprafa de 1.000 de mp, cel puin pn la acest moment.
Mai ceva ca o afacere de succes, Arhiepiscopia Argeului i Muscelului ruleaz sume la care enoriaul de rnd nici nu viseaz. Pentru fiecare eveniment din viaa cretinilor Biserica i ia cota parte, fie c e vorba de nuni i botezuri, fie de pomeni i nmormntri. Banii provenii din taxele de oficiere a slujbelor aduc anual Bisericii argeene venituri de aproximativ 100 de miliarde de lei. Parohiile mai bogate sunt considerate cele din municipii i orae, unde taxele sunt mult mai mari dect la ar, dar i cele care au n administrare cimitire, urmaii celor plecai la Cel de Sus fiind nevoii s respecte ritualurile, conform tradiiei cretin-ortodoxe, timp de apte ani. n plus, i din comercializarea anumitor produse se aduc venituri consistente la bugetul bisericii, sume care de altfel nu pot fi controlate de nimeni, n condiiile n care nicio biseric nu elibereaz chitane cnd vinde lumnri, calendare, icoane i tot felul de alte obiecte bisericeti.

Parohii i mnstiri
n cadrul Arhiepiscopiei Argeului i Muscelului, sunt nregistrate, la acest moment, nu mai puin de 450 de parohii, iar numrul preoilor din jude se ridic la 600. Schiturile i mnstirile din judeul nostru, n numr 30, sunt cunoscute att n ar, ct i n strintate. Numai la Mnstirea Curtea de Arge vin anual sute de mii de pelerini din toate colurile lumii. Nu exist acelai flux de vizitatori la toate mnstirile din Arge, ns n topul celor mai vizitate se numr Nmieti, Robaia, Corbii de Piatr ori Cetuia Negru Vod.

Obiecte de patrimoniu
i la acest capitol Arhiepiscopia Argeului i Muscelului st foarte bine, numrndu-se printre cele mai bogate instituii ale Bisericii Ortodoxe Romne. Dac este de notorietate faptul c dou dintre cele mai puternice icoane fctoare de minuni din ar se regsesc n Arge, puini cunosc faptul c tot n judeul nostru instituia bisericii deine valori de patrimoniu, precum pocale de argint i aur, icoane din aceleai materiale preioase, cri vechi de o valoare inestimabil, unele unicate, precum i nenumrate alte obiecte care i-ar gsi n orice moment locul n marile muzee ale lumii.

Palatul episcopal din zona montan Piscu Negru, aflat la cteva zeci de kilometri de reedina de la Curtea de Arge, este, de asemenea, una dintre cele mai mari investiii ale Bisericii Ortodoxe din jude. Este cunoscut ca fiind reedina preferat a nalt Preasfinitului Calinic i a fost construit n urm cu civa ani.

O alt reedin cu renume n sistemul BOR este Schitul Dragoslavele, situat n localitatea cu acelai nume. Aici se afl reedina de var pus la dispoziia Patriarhului Bisericii Ortodoxe. Este o tradiie pstrat de pe vremea Preafericitului Patriarh Iustinian ca mai-marii BOR s vin la odihn o dat pe an, vara, la Schitul din Dragoslavele. Acesta este un imobil de patrimoniu, care a fost refcut i modernizat, ultima lucrare de acest gen fiind nregistrat la nivelul anului 2007.

Afacerile Arhiepiscopiei

i, pentru c vorbim despre una dintre cele mai bogate Arhiepiscopii din ar, fcnd comparaie cel puin cu eparhiile vecine, preoii i clugrii argeeni stau bine i la capitolul afaceri. Trei societi comerciale apar n documentele oficiale bisericeti. Una dintre ele, care i desfoar activitatea n domeniul construciilor, Filotheos, a fost nfiinat n anul 2001 i figureaz avnd ca asociat unic Mnstirea Curtea de Arge i ca administrator pe Ciprian Orobei. O alt firm patronat de ctre oamenii n sutane este Ortos Ag, nfiinat n anul 2008 i care se ocup cu producerea i comercializarea produselor de panificaie. Societatea Ortos Ag are ca asociat unic Arhiepiscopia Argeului i Muscelului, iar ca administratori - pe printele Ion Duda i pe o anume Maria Dinu. Cea de-a treia societate comercial care se afl sub patronajul feelor bisericeti vizeaz Centrul de Pelerinaj Sfnta Filofteia, a fost nfiinat anul trecut i i desfoar activitatea ntr-o locaie situat pe strada Ion tefnescu din Piteti. Avnd ca asociai Arhiepiscopia i Parohia Sfntul Pantelimon i ca administrator pe tefan-Ciprian Vuan, Casa Pelerinul desfoar n principal activiti de turism.

Avem soarta pe care o meritam. Avem biserici pline de popi grasi si nu suntem interesati sa avem spitale noi, utilate in care oamenii sa se trateze. Nu avem scoli in care sa primim "lumina divina", in schimb suntem condamnati de mai marii nostrii "sfinti parinti" sa fim o natie de analfabeti, bolnavi pironiti in evul mediu .
HALAL SOARTA. De ce Puterea nu impoziteaza BISERICA ? Pentru ca i-au ajutat in alegeri si au interesul ca poporul sa fie cufundat in prostie si superstitii. Nu e rau ca are Biserica, ci reaua intrebuintare a averilor e problema.

La toate evenimentele vin "un sobor de preoti" imbracati in haine stralucitoare care nu au nimic in comun cu ceea numim religiea adevarata, credinta adevarata!

.

Si care este problema ta cu aceste averi??? eu nu cred ca nu se platesc impzite de catre preoti ca si oricare cetatean pe salariu si pe proprietati, daca au, pentru ca sunt putini care intradevar au!!!! Nu veni cu aberatii de genul ca "umbla un zvon" . Ti-am mai spus, orice padure are si uscaturi. De ce nu te deranjaza pe tine mai mult averila acelea create prin daramarea si jefuirea avutiei nationale ?? facute de nenoricitii de politicieni si afaceristi gen Patriciu????
Restul, ce primesc preotii, e o alta poveste! Eu nu cred ca te-a constrans cineva sa dai unui preot ceea ce nu ai, cum face statul roman si nu numai astazi! Sub sutanele acelea se afla tot oameni, niste stalpi ai socoetatii care au crescut odata cu civilizatia, imprumutand ce-i drept si bune si rele. Nimeni nu te obliga sa dai bisericii sau preotilor ceva, O FACI DACA BINEVOIESTI, IAR ACELE AVERI DESPRE CARE TU vORBESTI NU SUNT FURATE DE LA NIMENI!!! NU PREOTII FURA ACEASTA TARA!!! SALARIILE LOR NU TREBUIE SA DERANJEZE PE NIMENI, pentru ca biserica Ortodoxa si-a castigat acel drept la unirea principatelor! DEGRADANDU-I pe preoti NU FACETI DECAT SA-I ADUCETI IN PRAGUL SARACIEI, ORICUM ACELE SUTANE DESPRE CARE TU VORBESTI SUNT IN NUMAR MIC, VOR AVEA DE SUFERIT CEILALTI CARE ABIA DACA AU DIN CE TRAI si vorbesc aici in special de cei de la tara.
V-ati obisnuit in ultima vreme ca peste tot sa vedeti doar hoti, intr-o buna zi ne veti spune ca si Dumnezeu va fura!
Chiar nu ti-am citit tot mesajul, n-am vrut sa ma enervez degeaba, si chiar nu ma intereseaza averea castigata cinstit, a nimanui! Dar am citit asta: "V uitai strmb dac vreo bab srman de la ar nu achit acatistele, dar, cnd vine vorba s pltii impozitele, spunei cu nite figuri umile i cuvioase: Aa e legea, taic!." si pot sa-ti spun ca esti de o rautate crunta!! Nu cred ca se intampla asta nicaieri, e o scorneala rautacioasa de a ta si a altora ca tine!!! cat despre terenurile agricole neimpozitate cred ca ai sarit calul! Impozitul pe terenurile agricole este in discutie de multa vreme si nu numai al bisericii sau a preotilor ci a tuturor romanilor!!! Sau nu stii asta???
Iti mai repet odata: preotii ortodoxsi sunt cetateni romani, societatile comerciale sunt persoane juridice care la fel ca si cetatenii platesc impozite !!! De unde atata invidie pe tine?? Ai vrea cumva sa vezi preotii romani stand pe la colturi in numar mai mare decat cersetorii cu mana intinsa?? Ce lege a firii sau a Romaniei poate interzice unui om, fie el in cazul de fata preot,sa o duca bine daca stie si poate sa munceasca???

Una peste alta exista in tara asta niste oameni ce nu au o alta ocupatie decat carcoteala, oricand si oriunde, invidia lor intrece orice limite si masura iar dintre acestia faci parte si tu!!!
Fa bine si canalizeaza-ti energiile negative spre cei ce te jefuiesc in continuare si pe care o seama ca tine i-ar aduce din nou la putere!! Ia-te de Patriciu frate, tocmai a jefuit Romania de 600 mil euro, un singur om!! Ma mir ca nu l-ati linsat deja! Oare de ce pe esta il lasati sa scape???

Iisus

250 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 08:49

Religia a fost si este o forma de dominare a maselor cu intelectul redus,pentru a le exploata mai usor de catre cei care au dobindit un surplus material.La inceput,toate vietuitoarele Universului,aveau planeta lor.Un mare cataclism produs in Univers care a facut imposibila viata pe alte planete,a culminat cu invadarea Pamintului ,pe care fiecare vietuitoare la cucerit in felul ei,Pamintul fiind singura planeta din Univers unde exista viata.Animalul care a evoluat rapid ,fiind constrins de faptul ca nu a fost inzestrat cu nimic care sal apere impotriva stihiilor naturale ,a fost si este omul,care acolo unde patrunde ,pustieste si distruge natura ,pentru a supravetui.Omul ,propovaduieste religii si dogme politice,impotriva semenilor sai mai slabi cu duhul pe care reuseste sa le inoculeze sub diferite forme.Astfel lumea umana se imparte intre bogati si saraci-exploatatori si exploatati,momeala fiind banul.Poluarea masiva ,va duce la disparitia multor vietuitoare care traiesc in simbioza,influentind negativ viata omului,dezastrele ,cutremurele,incendiile,inundatiile,recesiunile economice,molimele si foametea vor constitui avertismentul pentru reconciliere in vederea transformarii constiintei

Pe Pamint,excrocii prostesc norodul cu promisiuni desarte pina reusesc sa le puna jugul,apoi le cinta sa joace in functie de chef !In decursul timpului popoarele au uitat ca cei pe care i-au angajat sa le reprezinte interesele sau transformat in asupritorii lor,au acumulat averi imense si au constituit o masina de represiune impotriva angajatorilor,a poporului care i-au angajat Lenesii,lichelele,incapabilii si bolnavii mintal,sunt primii care acorda girul excrocilor pentru a le deveni sefi. On Earth, thieves foolish with empty promises until the people manage to put the yoke, then sing them to play depending on the mood! In time people have forgotten that those who agreed to represent the interests or turned their oppressors, have accumulated fortunes, and set a car repression against employers, the people who committed Lazy, illiterate, sloths and dementia, are the first to grant them the endorsement of these thieves to become bosses. Sulla Terra, i ladri stupidi con promesse vuote fino a quando le persone riescono a mettere il giogo, poi cantare a giocare a seconda dell'umore! Nel tempo le persone hanno dimenticato che chi ha accettato di rappresentare gli interessi o trasformato i loro oppressori, hanno accumulato fortune, e impostare una repressione auto contro i datori di lavoro, le persone che hanno commesso Lazy, analfabeta, bradipi e demenza, sono i primi a concedere loro l'approvazione di questi ladri di diventare boss. Telfono/Fax (01662) 289 30 00
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 16:52

Averea Bisericii Ortodoxe Romane vs. ajutoarele primite de la Bugetul de Stat

Aveam nu demult o discutie despre cat de bogata este Biserica Ortodoxa Romana si cat ne costa anual, de la Bugetul de Stat (deci din buzunarul nostru comun) aceeasi biserica.

Pai s-o luam pe rand:

Cu peste 3,4 miliarde de euro, BOR se poate compara cu cei mai mari jucatori din economie, Petrom (cu o valoare de piata - 8,3 miliarde euro), BCR (peste 6 miliarde euro, la pretul platit de austriecii de la Erste la achizitie in 2005) sau BRD SocGen (5,6 mld. euro - valoare bursiera), depasind companii precum Alro Slatina, Hidroelectrica, Banca Transilvania sau cel mai mare lant de retail local - Metro Romania. Daca avem insa in vedere ca BOR are de recuperat aproximativ 200.000 de hectare de padure la nivel national, cu o valoare estimata de circa 5 mld. euro, precum si piese aflate in circuitul muzeelor sau parte a tezaurului de la Moscova revendicat de statul roman, avutiile Bisericii ar depasi pragul de 10 mld. euro, deci in final va fi cea mai bogata entitate din economia romaneasca.

Biserica Ortodoxa Romana in cifre:

* 5 miliarde euro este valoarea medie a celor 200.000 de hectare de padure ce trebuie retrocedate Bisericii Ortodoxe Romane.
* 400 milioane de euro valoreaza acum potrivit estimarilor cele 40.000 hectare de padure aflate deja in proprietatea Bisericii.
* 20 milioane de euro este valoarea medie a celor peste 40.000 de hectare de teren arabil aflat in administrarea BOR.
* 1,4 miliarde de euro este valoarea estimata a terenului intravilan aferent celor 11.102 parohii.
* Peste 1 miliard de euro este valoarea obiectelor bisericesti si a celorlalte bunuri mobile din patrimoniul parohiilor.
* 500.000 de euro este valoarea conturilor bancare pe care Patriarhia Romana si cele sase mitropolii le alimenteaza constant pentru cheltuieli curente.
* 4,4 milioane euro conturile bancare la BCR ale Patriarhiei, a sase Mitropolii si a 10 arhiepiscopii.
* Peste 16 milioane de euro a cheltuit anul trecut Biserica pentru opere de binefacere.
* Peste 90 milioane de euro reprezinta veniturile medii anuale ale BOR provenite din donatii si din principalele activitati economice desfasurate.
* 42 milioane de euro sunt alocati de la bugetul de stat pentru salariile preotilor (spre comparatie, in aceeasi perioada, Asistenta sociala pentru familie si copii a primit de la bugetul de stat 80 de milioane de euro).

Bisericii i-au fost retrocedate 180 de imobile si terenuri la nivel de tara, a caror valoare nu a fost calculata.

De asemenea, BOR are bunuri care nu pot fi estimate, unele aflate in patrimoniul UNESCO, cum sunt cele sapte manastiri din nordul Moldovei. Alte comori ale BOR sunt la Agapia, Tismana sau Cozia, astea fiind doar 3 exemple din sutele existente in toata tara, ce sunt in propietatea BOR.

Asta nu inseamna ca Biserica Ortodoxa Romana este altfel decat restul bisericilor lumii:

La moartea Papei Ioan Paul al II-lea, Wall Street Journal scria ca veniturile anuale declarate ale Vaticanului se ridica la circa 200 milioane de euro pe an, in timp ce parohiile catolice din SUA au raportat in 2000 venituri de cinci miliarde euro.
Potrivit MSN Money, Vaticanul a inregistrat in 2005 un excedent de 9,7 milioane de euro in ciuda unor cheltuieli de sapte milioane de euro legate de organizarea funeraliilor Papei Ioan Paul al II-lea si de alegerea succesorului acestuia.

Profitul realizat de Vatican in 2004 a fost de 3 milioane de euro. Conform MSN Money, donatiile catre Vatican facute de diocezele din intreaga lume sunt de circa 73 milioane de euro. Donatiile individuale catre Papa au fost de 43,7 milioane de euro in 2005. Investitiile realizate de Vatican au inregistrat un profit de 43 milioane de euro.

Revista Business Week estima in anul 2000 ca numai cele 20.000 de parohii ale Bisericii Catolice Americane au avut venituri anuale de 5,7 miliarde de euro.

In Australia, proprietatile Bisericii Catolice inseamna 57 de miliarde de euro, potrivit datelor publicate de revista BRW in 2004, in timp ce veniturile brute pe 2004 ale Bisericii s-au ridicat la 11 miliarde de euro. Conform Irish Property Magazin, activele imobiliare detinute de Biserica Catolica in Irlanda se ridicau in 1998 la 3,7 miliarde de euro.

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s i faci lectura pe vapor dect s faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 18:44

De la: isus_cristos, la data 2010-08-27 08:49:30 Religia a fost si este o forma de dominare a maselor cu intelectul redus,pentru a le exploata mai usor de catre cei care au dobindit un surplus material.La inceput,toate vietuitoarele Universului,aveau planeta lor.Un mare cataclism produs in Univers care a facut imposibila viata pe alte planete,a culminat cu invadarea Pamintului ,pe care fiecare vietuitoare la cucerit in felul ei,Pamintul fiind singura planeta din Univers unde exista viata.Animalul care a evoluat rapid ,fiind constrins de faptul ca nu a fost inzestrat cu nimic care sal apere impotriva stihiilor naturale ,a fost si este omul,care acolo unde patrunde ,pustieste si distruge natura ,pentru a supravetui.Omul ,propovaduieste religii si dogme politice,impotriva semenilor sai mai slabi cu duhul pe care reuseste sa le inoculeze sub diferite forme.Astfel lumea umana se imparte intre bogati si saraci-exploatatori si exploatati,momeala fiind banul.Poluarea masiva ,va duce la disparitia multor vietuitoare care traiesc in simbioza,influentind negativ viata omului,dezastrele ,cutremurele,incendiile,inundatiile,recesiunile economice,molimele si foametea vor constitui avertismentul pentru reconciliere in vederea transformarii constiintei

Schimba-ti ID-ul nenorocitule!!! Religia Ortodoxa NU este o forma de dominare a maselor ci o forma de modelare a sufletelor. Se vede clar ca voi n-ati trecut niciodata pe acolo decat in vizita. Biserica nu te invata sa lenevesti nici sa-ti urasti aproapele, nu-ti propovaduieste rautatea si ura fata de semeni!!!
Iar daca tu esti un animal eu nu pot decat sa te felicit! Ai gasit o forma de a te eschiva responsabilitatilor de om!!!
Iti mai spun o data, schimba-ti ID-ul, nu lua numele lui Dumnezeu si a fiului sau in desert. Te va pedepsi si nu cred ca ai tocmai nevoie!!

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 18:52

De la: XYW, la data 2010-08-27 16:52:07 Averea Bisericii Ortodoxe Romane vs. ajutoarele primite de la Bugetul de Stat

Aveam nu demult o discutie despre cat de bogata este Biserica Ortodoxa Romana si cat ne costa anual, de la Bugetul de Stat (deci din buzunarul nostru comun) aceeasi biserica.

Pai s-o luam pe rand:

Cu peste 3,4 miliarde de euro, BOR se poate compara cu cei mai mari jucatori din economie, Petrom (cu o valoare de piata - 8,3 miliarde euro), BCR (peste 6 miliarde euro, la pretul platit de austriecii de la Erste la achizitie in 2005) sau BRD SocGen (5,6 mld. euro - valoare bursiera), depasind companii precum Alro Slatina, Hidroelectrica, Banca Transilvania sau cel mai mare lant de retail local - Metro Romania. Daca avem insa in vedere ca BOR are de recuperat aproximativ 200.000 de hectare de padure la nivel national, cu o valoare estimata de circa 5 mld. euro, precum si piese aflate in circuitul muzeelor sau parte a tezaurului de la Moscova revendicat de statul roman, avutiile Bisericii ar depasi pragul de 10 mld. euro, deci in final va fi cea mai bogata entitate din economia romaneasca.

* 5 miliarde euro este valoarea medie a celor 200.000 de hectare de padure ce trebuie retrocedate Bisericii Ortodoxe Romane.
* 400 milioane de euro valoreaza acum potrivit estimarilor cele 40.000 hectare de padure aflate deja in proprietatea Bisericii.
* 20 milioane de euro este valoarea medie a celor peste 40.000 de hectare de teren arabil aflat in administrarea BOR.
* 1,4 miliarde de euro este valoarea estimata a terenului intravilan aferent celor 11.102 parohii.
* Peste 1 miliard de euro este valoarea obiectelor bisericesti si a celorlalte bunuri mobile din patrimoniul parohiilor.
* 500.000 de euro este valoarea conturilor bancare pe care Patriarhia Romana si cele sase mitropolii le alimenteaza constant pentru cheltuieli curente.
* 4,4 milioane euro conturile bancare la BCR ale Patriarhiei, a sase Mitropolii si a 10 arhiepiscopii.
* Peste 16 milioane de euro a cheltuit anul trecut Biserica pentru opere de binefacere.
* Peste 90 milioane de euro reprezinta veniturile medii anuale ale BOR provenite din donatii si din principalele activitati economice desfasurate.
* 42 milioane de euro sunt alocati de la bugetul de stat pentru salariile preotilor (spre comparatie, in aceeasi perioada, Asistenta sociala pentru familie si copii a primit de la bugetul de stat 80 de milioane de euro).

Bisericii i-au fost retrocedate 180 de imobile si terenuri la nivel de tara, a caror valoare nu a fost calculata.

De asemenea, BOR are bunuri care nu pot fi estimate, unele aflate in patrimoniul UNESCO, cum sunt cele sapte manastiri din nordul Moldovei. Alte comori ale BOR sunt la Agapia, Tismana sau Cozia, astea fiind doar 3 exemple din sutele existente in toata tara, ce sunt in propietatea BOR.

Asta nu inseamna ca Biserica Ortodoxa Romana este altfel decat restul bisericilor lumii:

La moartea Papei Ioan Paul al II-lea, Wall Street Journal scria ca veniturile anuale declarate ale Vaticanului se ridica la circa 200 milioane de euro pe an, in timp ce parohiile catolice din SUA au raportat in 2000 venituri de cinci miliarde euro.
Potrivit MSN Money, Vaticanul a inregistrat in 2005 un excedent de 9,7 milioane de euro in ciuda unor cheltuieli de sapte milioane de euro legate de organizarea funeraliilor Papei Ioan Paul al II-lea si de alegerea succesorului acestuia.

Profitul realizat de Vatican in 2004 a fost de 3 milioane de euro. Conform MSN Money, donatiile catre Vatican facute de diocezele din intreaga lume sunt de circa 73 milioane de euro. Donatiile individuale catre Papa au fost de 43,7 milioane de euro in 2005. Investitiile realizate de Vatican au inregistrat un profit de 43 milioane de euro.

Revista Business Week estima in anul 2000 ca numai cele 20.000 de parohii ale Bisericii Catolice Americane au avut venituri anuale de 5,7 miliarde de euro.

In Australia, proprietatile Bisericii Catolice inseamna 57 de miliarde de euro, potrivit datelor publicate de revista BRW in 2004, in timp ce veniturile brute pe 2004 ale Bisericii s-au ridicat la 11 miliarde de euro. Conform Irish Property Magazin, activele imobiliare detinute de Biserica Catolica in Irlanda se ridicau in 1998 la 3,7 miliarde de euro.

Statornicia Bisericii Ortodoxe de veacuri a adus-o aici!! Nu se putea sa nu fie bogata! Nu se putea altfel, sau ai fi vrut sa poti scrie aici cat s-a furat din Biserica si nu din avutia nationala?? Nu uita ca si biserica este tot a romanilor, iar daca tut te lepezi de ea este singurul motiv pentru care nu te poti bucura de aceasta bogatie in toate sensurile. Daca ai putea sa o si pretuiesti (Biserica) ai fi mult mai bogat astazi atat Sufleteste cat si material. Mai mult nu ai sta pe internet sa-ti pierzi vremea ci ai deveni un om in toata puterea cuvantului. Apropo, stii ce este acela un om in toata puterea cuvantului??? Mediteaza la asta!

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 28 August 2010, ora 19:11

De la: click_cont, la data 2010-08-26 19:28:22
De la: g_alina, la data 2010-08-26 09:14:22Ca sa avem ce discuta "contradictoriu" va alatur "Averile BOR din Arges"

Parohii i mnstiri

Obiecte de patrimoniu

Afacerile Arhiepiscopiei

.

Si care este problema ta cu aceste averi??? eu nu cred ca nu se platesc impzite de catre preoti ca si oricare cetatean pe salariu si pe proprietati, daca au, pentru ca sunt putini care intradevar au!!!! Nu veni cu aberatii de genul ca "umbla un zvon" . Ti-am mai spus, orice padure are si uscaturi. De ce nu te deranjaza pe tine mai mult averila acelea create prin daramarea si jefuirea avutiei nationale ?? facute de nenoricitii de politicieni si afaceristi gen Patriciu????
Restul, ce primesc preotii, e o alta poveste! Eu nu cred ca te-a constrans cineva sa dai unui preot ceea ce nu ai, cum face statul roman si nu numai astazi! Sub sutanele acelea se afla tot oameni, niste stalpi ai socoetatii care au crescut odata cu civilizatia, imprumutand ce-i drept si bune si rele. Nimeni nu te obliga sa dai bisericii sau preotilor ceva, O FACI DACA BINEVOIESTI, IAR ACELE AVERI DESPRE CARE TU vORBESTI NU SUNT FURATE DE LA NIMENI!!! NU PREOTII FURA ACEASTA TARA!!! SALARIILE LOR NU TREBUIE SA DERANJEZE PE NIMENI, pentru ca biserica Ortodoxa si-a castigat acel drept la unirea principatelor! DEGRADANDU-I pe preoti NU FACETI DECAT SA-I ADUCETI IN PRAGUL SARACIEI, ORICUM ACELE SUTANE DESPRE CARE TU VORBESTI SUNT IN NUMAR MIC, VOR AVEA DE SUFERIT CEILALTI CARE ABIA DACA AU DIN CE TRAI si vorbesc aici in special de cei de la tara.
V-ati obisnuit in ultima vreme ca peste tot sa vedeti doar hoti, intr-o buna zi ne veti spune ca si Dumnezeu va fura!
Chiar nu ti-am citit tot mesajul, n-am vrut sa ma enervez degeaba, si chiar nu ma intereseaza averea castigata cinstit, a nimanui! Dar am citit asta: "V uitai strmb dac vreo bab srman de la ar nu achit acatistele, dar, cnd vine vorba s pltii impozitele, spunei cu nite figuri umile i cuvioase: Aa e legea, taic!." si pot sa-ti spun ca esti de o rautate crunta!! Nu cred ca se intampla asta nicaieri, e o scorneala rautacioasa de a ta si a altora ca tine!!! cat despre terenurile agricole neimpozitate cred ca ai sarit calul! Impozitul pe terenurile agricole este in discutie de multa vreme si nu numai al bisericii sau a preotilor ci a tuturor romanilor!!! Sau nu stii asta???
Iti mai repet odata: preotii ortodoxsi sunt cetateni romani, societatile comerciale sunt persoane juridice care la fel ca si cetatenii platesc impozite !!! De unde atata invidie pe tine?? Ai vrea cumva sa vezi preotii romani stand pe la colturi in numar mai mare decat cersetorii cu mana intinsa?? Ce lege a firii sau a Romaniei poate interzice unui om, fie el in cazul de fata preot,sa o duca bine daca stie si poate sa munceasca???

Una peste alta exista in tara asta niste oameni ce nu au o alta ocupatie decat carcoteala, oricand si oriunde, invidia lor intrece orice limite si masura iar dintre acestia faci parte si tu!!!
Fa bine si canalizeaza-ti energiile negative spre cei ce te jefuiesc in continuare si pe care o seama ca tine i-ar aduce din nou la putere!! Ia-te de Patriciu frate, tocmai a jefuit Romania de 600 mil euro, un singur om!! Ma mir ca nu l-ati linsat deja! Oare de ce pe esta il lasati sa scape???

Hei, opreste-te in a jigni! Poate fi cineva mai rau ca tine? Cine te obliga sa-mi citesti materialul? Crezi ca eu am atata rabdare sa-ti citesc toate aberatiile? Intra pe Google, scrie averile parohiilor ortodoxe si o sa descoperi ca de acolo am luat materialul. Daca tu esti deasupra celor care cartesc, lasa-i in pace si nu mai fa pacate cu ei pentru ca in felul acesta iti tradezi rautatea iar noi descoperim ca nu esti ce vrei sa pari a fi! Aici fiecare isi spune parerea, nu umblam dupa dreptatea suprema ci ne informam unii de la altii, comentam civilizat o idee si nu o persoana. Mie sa-mi postezi cu fotografii unde preotii ortodocsi "romani" muncesc pe terenurile pe care le detin. De cate ori un popa face o nazbatie care lezeaza personalitatea unui om de rand, se interzice amestecul justitiei, a politiei in a rezolva cazul conform legilor facute pentru toata lumea. Nu, ei au legile lor, au justitia lor! Atunci de ce vor bani de la guvern? Asa bogat era Isus? Asa gatit cu haine stralucitoare umbla imbracat? Cum comentezi cazul popii din nu stiu care manastire din judetul Constanta care a batut un om numai ca a trecut prin curtea lui? Daca vedeam filmul fara comentariu as fi crezut ca e un borfas de cea mai joasa speta care a vrut sa-i ia hainele de pe el! Nu sefii popii i-au luat apararea si nu au dat nici un comunicat de presa? Cu felul de a te razboi cu cei care au altceva de spus decat ce e in capul tau, nu ai sa indrepti pe nici un "enorias" la dreapta credinta. Hai indura-te si ne lasa si pe noi sa scriem ce gandim daca nu, ia-ti topicul acasa ca sa ne lipsesti de libera exprimare. Pentru politica sunt alte topicuri. Cauta-le si te razboieste cu cei pe care-l sustin pe Patriciu.

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 19:25

Vai draga, cata judecata pe tartacuta ta, pai tu ai impresiaca minciunile voastre se pot urca atat de usor la rang de bunatate??? Vezi-ti de treburi prin alta parte daca nu esti in stare sa citesti si sa socotesti pe drept ceea ce denigrezi cu atata usurinta. Ti-am mai spus, acele averi NU SUNT FURATE!!! Ce e atat de greu de inteles?? sau e mai greu de acceptatt faptul ca "dreptatea" spuselor tale nu are suport logic?? Nimeni nu te obliga sa scrii pe aici daca nu-ti convin decat raspunsurile magulitoare!!

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 19:27

Cat despre "cazul popii" isi va primi pedeapsa cuvenita, ca orice cetatean si mai mult ca orice preot. Nu sta asta in sarcina ta cu siguranta!!! nimeni nu a spus ca preotii nu sunt tot oameni!

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 19:45

Si uite, pentru ca trebuie sa-ti spun ca minti cu nerusinare, am sa-ti spun si ca, chiar Realitatea TV a dat cominicatul maimarilor Bisericii, la stiri. La fel de multe minciuni indrugati cu totii, nu numai tu, iar daca inca nu stii topicul acesta l-am deschis chiar eu, si nu ca sa ma razboiesc cu cineva sau sa fac politica, ci tocmai pentru a va dovedi voua ateilor si atoate defaimatorilor ca va lipseste cel mai elementar dintre simturi, bunatatea cu care ar fi trebuit sa va nasteti ca romani!

Nu mai minti! nimeni si nimic nu-i absolva pe preoti de la plata greselilor. Si ei ca orice cetateni se supun legilor acestui stat !!! Informeaza-te nu scrie minciuni!!!

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 28 August 2010, ora 20:25

De la: click_cont, la data 2010-08-28 19:25:20Vai draga, cata judecata pe tartacuta ta, pai tu ai impresiaca minciunile voastre se pot urca atat de usor la rang de bunatate??? Vezi-ti de treburi prin alta parte daca nu esti in stare sa citesti si sa socotesti pe drept ceea ce denigrezi cu atata usurinta. Ti-am mai spus, acele averi NU SUNT FURATE!!! Ce e atat de greu de inteles?? sau e mai greu de acceptatt faptul ca "dreptatea" spuselor tale nu are suport logic?? Nimeni nu te obliga sa scrii pe aici daca nu-ti convin decat raspunsurile magulitoare!!

Cred ca ti s-a pus pata pe mine! Ce ai femeie? Nu poti sa scrii fara sa te iei de mine? De unde atata aroganta intr-un suflet format doar din ura? Ce ma tot traduci dupa mintea ta putina? Te-ai suparat ca am scris ca popii sunt ceea ce sunt si nu ce crezi tu despre ei? Am scris eu ca averile sunt furate? Parca nu intelegi romaneste. Nu astept raspunsuri magulitoare ci logice bazate pe adevar si nu pe ce ai tu in cap! E ultima data cand isi scriu sa nu te mai iei de ce postez eu si nu mai indica tu ce sa scriu si unde! Gata! Popii sunt sfinti, noi nu-i intelegem si mai vrem si sa fie corecti fata de stat daca tot vor bani din impozitele noastre. Chiar ma bucur ca esti "adevarul gol golut"! Ai vrea tu sa aiba toti tartacuta "pe care sa stea judecata", ca sa-ti semene avand in vedere ce prostii ai acolo in ea. Acum treci la "voastre"? De ce? Iti extinzi aria de ura? Ia controleaza-te putin poate si tu esti insemnata!

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 20:58

De la: g_alina, la data 2010-08-28 20:25:29
De la: click_cont, la data 2010-08-28 19:25:20Vai draga, cata judecata pe tartacuta ta, pai tu ai impresiaca minciunile voastre se pot urca atat de usor la rang de bunatate??? Vezi-ti de treburi prin alta parte daca nu esti in stare sa citesti si sa socotesti pe drept ceea ce denigrezi cu atata usurinta. Ti-am mai spus, acele averi NU SUNT FURATE!!! Ce e atat de greu de inteles?? sau e mai greu de acceptatt faptul ca "dreptatea" spuselor tale nu are suport logic?? Nimeni nu te obliga sa scrii pe aici daca nu-ti convin decat raspunsurile magulitoare!!

Cred ca ti s-a pus pata pe mine! Ce ai femeie? Nu poti sa scrii fara sa te iei de mine? De unde atata aroganta intr-un suflet format doar din ura? Ce ma tot traduci dupa mintea ta putina? Te-ai suparat ca am scris ca popii sunt ceea ce sunt si nu ce crezi tu despre ei? Am scris eu ca averile sunt furate? Parca nu intelegi romaneste. Nu astept raspunsuri magulitoare ci logice bazate pe adevar si nu pe ce ai tu in cap! E ultima data cand isi scriu sa nu te mai iei de ce postez eu si nu mai indica tu ce sa scriu si unde! Gata! Popii sunt sfinti, noi nu-i intelegem si mai vrem si sa fie corecti fata de stat daca tot vor bani din impozitele noastre. Chiar ma bucur ca esti "adevarul gol golut"! Ai vrea tu sa aiba toti tartacuta "pe care sa stea judecata", ca sa-ti semene avand in vedere ce prostii ai acolo in ea. Acum treci la "voastre"? De ce? Iti extinzi aria de ura? Ia controleaza-te putin poate si tu esti insemnata!

"Bunatatea" ta intruchipata se adevereste aici, nu-i asa?? iar tartacuta ta poate mai mult? felicitari! multumeste cerului pentru asta . Mie nu-i nevoie sa-mi dovedesti pentru ca oricum nu ai ce, iar daca imi scrii sau nu mi-e tot una! Concluziile pe care le tragi cu privire la mine si la raspunsurile mele, sunt izvorate de fapt dintr-un fel de ura amestecata cu prostie la adresa oricui si care se poate controla doar cu ajutoul unui sirag de cuvinte frumos aranjate, care sa nu te supere pentru ca te-ar contrazice intr-ul fel sau altul? Stai linistita, nu mi s-a pus pata pe tine! Nu mi se pune niciodata pe nimeni, esti libera ca pasarea din partea mea.

A doua problema ar fi aceea ca este evident faptul , fara a-l constata doar eu ca, averea Bisericii Ortodoxe va deranjaza pe toti cei care ati scris aici!! Explicati-va voi singuri motivul!! o fi din prea multa bunatate sau evlavie, nu??
N-am spus niciodata ca eu sunt buna, dar nici nu voi menaja pe nimeni de dragul "bunelor voastre maniere"! Scuteste-ma cu amenintarile tale cucoana, nu ma poti tu opri pe mine sa scriu ceea ce doresc si consider ca este necesar!!! Daca ai dorit cumva o conversatie privata trebuia s-mi spui, mi-as fi facut putintel timp si pentru tine, desi nu cred ca era cazul!!

Si da, "popii" sunt sfinti, pana la proba contrarie, as spune eu, si nu cred ca ei te-au "buzunarit", mai ales pe tine!
Stii ca ai tupeu, presupun ca ne cunoastem din moment ce ma caracterizezi ca as avea un suflet "format din ura". Nu nu e din ura si ca sa nu mori proasta am sa-ti spun ca ai scos aici, din orgoliu nemasurat, pe centimetru patrat, mai multe injurii decat am facut-o eu pe alte topicuri, O fi si asta tot dintr-un soi de bunatate, nu-i asa? Chiar nu am apsolut nimic cu tine, doar ma minunez de imensa ta bunatate!

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 28 August 2010, ora 23:03

De la: click_cont, la data 2010-08-28 18:52:00
De la: XYW, la data 2010-08-27 16:52:07 Averea Bisericii Ortodoxe Romane vs. ajutoarele primite de la Bugetul de Stat

Pai s-o luam pe rand:

Statornicia Bisericii Ortodoxe de veacuri a adus-o aici!! Nu se putea sa nu fie bogata! Nu se putea altfel, sau ai fi vrut sa poti scrie aici cat s-a furat din Biserica si nu din avutia nationala?? Nu uita ca si biserica este tot a romanilor, iar daca tut te lepezi de ea este singurul motiv pentru care nu te poti bucura de aceasta bogatie in toate sensurile. Daca ai putea sa o si pretuiesti (Biserica) ai fi mult mai bogat astazi atat Sufleteste cat si material. Mai mult nu ai sta pe internet sa-ti pierzi vremea ci ai deveni un om in toata puterea cuvantului. Apropo, stii ce este acela un om in toata puterea cuvantului??? Mediteaza la asta!

sarut mana VICTORITO,sti bine ca te iubesc,ce m-as face io fara tine si sfaturile tale nepretuite,daca vrei sa ma ajuti,te rog frumos,ce este ala un ,,om in toata puterea cuvantului''

iti raman vesnic recunoscator,al tau iubit care nu te va uita-n veci

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s i faci lectura pe vapor dect s faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 29 August 2010, ora 02:27

Fosta membra 9am.ro

490 mesaje

Postat pe: 29 August 2010, ora 13:03

De la: Ebony, la data 2010-08-29 02:27:28

Astai rostul luptei ,gorila care ajunge in virful copacului,dispune de ceilalti babuini ,cimpanzei,pe cale ierarhica

PE 29 IULIE 2012 EU AM CHEMAT ELECTORATUL LA VOT DAR PDL SI OAMENII DIN SERVICIILE SECRETE VOR BOICOTA SI IMPEDICA PARTICIPAREA SA NU ATINGA PRAGUL ELECTORAL SA MA REINTORC LA COTROCENI.AMBASADORII MEI DIN STRAINATATE STIU SI EI CE AU DE FACUT.MONICA MACOVEI LATRA LA BRUXELLES SA-L ASMUTA PE BARROSO SI PE MERKEL CA ASTIA SUNT CRETINI SI NU PRICEP MANEVRELE MELE,DAR AU INTERESE IN ROMANIA LA FEL CA AMERICANII.LA CCR AM OMUL MEU STEFAN MINEA SPECIALIST IN FALSURI SI DAU PESTE CAP DECIZIILE PLENULUI CIND SUNT FRAIERII PLECATI IN CONCEDII. EU NU RESPECT LEGEA PARTIDELOR POLITICE,IN SPECIAL ART.2 SI ART.46. STIAM CA LISTELE ELECTORALE SUNT UMFLATE CU PESTE 3,5 MILIOANE DE ELECTORI CA AM SI EU VAGABOANTA MEA LA AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTA SI VROIAM SA LE MAI TRAG O PACALEALA GAOZARILOR,DACA MAI ERA DULAUL MEU BLAGA LA MI REUSEAM.DAR NICI CU IOAN RUS NU MA PLING CA ESTE OMUL LUI BOC.DAR NU MA PLING,O AM PE ASPAZIA COJOCARU, SECURISTA CARE RASTOARNA SITUATIA LA CCR IN FAVOAREA MEA PE HANDICAPATUL ZEGREAN,PSIHOPATA IULIA,PETRE CEAUSESCU LAZAROIU INFRACTORUL CARE CU TOATE CELE 7,5 MILIOANE DE VOTURI IMPOTRIVA MEA SI INCOMPETENTA PARLAMENTULUI MA INTORC LA COTROCENI.
click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 29 August 2010, ora 13:18

De la: XYW, la data 2010-08-28 23:03:54
De la: click_cont, la data 2010-08-28 18:52:00

Pai s-o luam pe rand:

sarut mana VICTORITO,sti bine ca te iubesc,ce m-as face io fara tine si sfaturile tale nepretuite,daca vrei sa ma ajuti,te rog frumos,ce este ala un ,,om in toata puterea cuvantului''

iti raman vesnic recunoscator,al tau iubit care nu te va uita-n veci

Este foarte simplu Florine, un astfel de om ar trebui sa inteleaga ca atunci cand nu-i prieste lui ceva (si nu fac referire aici la caracter desi are o importanta foarte mare) nu trebuie sa distruga linistea celor ce il inconjoara intr-un numar foarte mare!!! Si pentru ca este vorba in acest topic de Prigoana nu cred ca subiectul cel mai important ar trebui sa fie pentru tine si ceilalti care ati scris aici,Biserica Ortodoxa! Sau il vedeti cumva pe "ilustrul" Prigoana o usa de biserica???

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului "Fereste-te de omul insemnat de Dumnezeu"! Feriti-va de Prigoana!
Mergi la: