back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Va e frica de anul 2012

Pagini: << 6 7 8 9 10 Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 August 2010, ora 14:45

...................................................................................................................................................................................................................................................................

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 August 2010, ora 14:50

De la: io_tania, la data 2010-08-19 12:17:09Mai intai scuze pt ca efectiv nu am avut timp sa dau copy/paste la trimiterea recomandata si multumesc lui XYW ca a facut-o in locul meu. Sa fii si tu iubit, dragule! Oricum, pt cautatorii adevarati si cel mai neinsemnat indiciu este pretuit si valorificat cu bucurie si intelepciune, in timp ce pt altii care mai primesc si mura-n gura este... "fix pix", dupa cum se exprima chiar ei...
Despre atat de intrebata evolutie spirituala, pt cei interesati numai de aspectul crestin le recomand sa citeasca ceva carti despre Arsenie Boca. Acum se gasesc usor si merita sa investesti timp pt a le citi.
Pentru cei care se considera suficient de open-mind sa vada si alte cai si modele de "evoluati spiritual", le recomand carti de Alberto Villoldo ("Vindecare vresus insanatosire", "Cele patru introspectii", "Homo Luminous"...) si pe cea a lui Gregg Braden "Efectul Isaia", ca si ghid pt aspirantii la desavarsirea spirituala, prin controlul si puterea gandului si a credintei. Dealtfel, un video impresionant de-al lui pe aceeasi tema despre 2012, intitulat "Trezirea la punctul zero", l-am vizionat mai demult cu subtitrare ro pe site-ul "Iesirea din Matrix". Acum s-ar putea sa fie disponibil pe mai multe surse, daca sunteti cu adevarat cautatori interesati... Credeti-ma ca urmarindu-l pana la capat (chiar daca sunt 3 h si un pic... urmariti si finalul!), veti percepe sufleteste si la modul cel mai coplesitor, sensul "evolutiei spirituale"... Are o "savoare" carismatica de suflet treaz si atent la misterele vietii, si care sfinteste si oamenii si locul, la fel ca si Haramein...
Despre Nassim Haramein, si pt mine a fost o revelatie sa urmaresc cele doua filme maraton, acum vreo doi ani. Sincer, consider ca este trimis de... Sus, ca intruchiparea cea mai oportuna in aceste vremuri, si in plus si carismatica (apropo, "savantul" oficial pre care il promoveaza elitele, Hodgkin parca-i zice, mi se pare intruchiparea cea mai reprezentativa a intunecatilor care-l sustin si care vor sa tina lumea in sclavia materialitatii; unde mai pui ca de nenumarate ori s-a contrazis singur, recunoscand ca a gresit in estimari si afirmatii mai vechi...) a omului de stiinta care-si asuma ingemanarea in ecuatia vietii a vectorilor universului fizic cu cei spirituali. Nu s-a vrut sa stim (dar prietenii stiu de ce...) ca exista o multimilenara "geometrie sacra", iar despre maestrul initiat in aceasta stiinta/arta sacra- Pitagora, nu prea se invata mare lucru la scoala. Traiasca internetul, insa!
Sper ca am oferit destule piste de cercetare si intelegere a ceea ce se petrece si a ceea ce se apropie...
Sa fiti iubiti! Sa fie de folos! Cu drag, :)

Multumim pentru indrumare !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 19 August 2010, ora 14:54

De la: adakaleh, la data 2010-08-19 14:50:27
De la: io_tania, la data 2010-08-19 12:17:09Mai intai scuze pt ca efectiv nu am avut timp sa dau copy/paste la trimiterea recomandata si multumesc lui XYW ca a facut-o in locul meu. Sa fii si tu iubit, dragule! Oricum, pt cautatorii adevarati si cel mai neinsemnat indiciu este pretuit si valorificat cu bucurie si intelepciune, in timp ce pt altii care mai primesc si mura-n gura este... "fix pix", dupa cum se exprima chiar ei...
Despre atat de intrebata evolutie spirituala, pt cei interesati numai de aspectul crestin le recomand sa citeasca ceva carti despre Arsenie Boca. Acum se gasesc usor si merita sa investesti timp pt a le citi.
Pentru cei care se considera suficient de open-mind sa vada si alte cai si modele de "evoluati spiritual", le recomand carti de Alberto Villoldo ("Vindecare vresus insanatosire", "Cele patru introspectii", "Homo Luminous"...) si pe cea a lui Gregg Braden "Efectul Isaia", ca si ghid pt aspirantii la desavarsirea spirituala, prin controlul si puterea gandului si a credintei. Dealtfel, un video impresionant de-al lui pe aceeasi tema despre 2012, intitulat "Trezirea la punctul zero", l-am vizionat mai demult cu subtitrare ro pe site-ul "Iesirea din Matrix". Acum s-ar putea sa fie disponibil pe mai multe surse, daca sunteti cu adevarat cautatori interesati... Credeti-ma ca urmarindu-l pana la capat (chiar daca sunt 3 h si un pic... urmariti si finalul!), veti percepe sufleteste si la modul cel mai coplesitor, sensul "evolutiei spirituale"... Are o "savoare" carismatica de suflet treaz si atent la misterele vietii, si care sfinteste si oamenii si locul, la fel ca si Haramein...
Despre Nassim Haramein, si pt mine a fost o revelatie sa urmaresc cele doua filme maraton, acum vreo doi ani. Sincer, consider ca este trimis de... Sus, ca intruchiparea cea mai oportuna in aceste vremuri, si in plus si carismatica (apropo, "savantul" oficial pre care il promoveaza elitele, Hodgkin parca-i zice, mi se pare intruchiparea cea mai reprezentativa a intunecatilor care-l sustin si care vor sa tina lumea in sclavia materialitatii; unde mai pui ca de nenumarate ori s-a contrazis singur, recunoscand ca a gresit in estimari si afirmatii mai vechi...) a omului de stiinta care-si asuma ingemanarea in ecuatia vietii a vectorilor universului fizic cu cei spirituali. Nu s-a vrut sa stim (dar prietenii stiu de ce...) ca exista o multimilenara "geometrie sacra", iar despre maestrul initiat in aceasta stiinta/arta sacra- Pitagora, nu prea se invata mare lucru la scoala. Traiasca internetul, insa!
Sper ca am oferit destule piste de cercetare si intelegere a ceea ce se petrece si a ceea ce se apropie...
Sa fiti iubiti! Sa fie de folos! Cu drag, :)

Multumim pentru indrumare !

imi permit sa completez,recomandand absolut toate cartile scrise de GREGG BRADEN

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje

Postat pe: 19 August 2010, ora 14:59

Multam , Florinache ! Am luat nota ...dar absolut toate ??? Clar ..trebuie sa o mai raresc cu forumitul..am observat ca nu prea mai am timp de lectura.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 19 August 2010, ora 15:04

De la: adakaleh, la data 2010-08-19 14:59:58Multam , Florinache ! Am luat nota ...dar absolut toate ??? Clar ..trebuie sa o mai raresc cu forumitul..am observat ca nu prea mai am timp de lectura.

Fac eu o sinteza
................................................................
Multumita.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 19 August 2010, ora 15:10

De la: adakaleh, la data 2010-08-19 14:59:58Multam , Florinache ! Am luat nota ...dar absolut toate ??? Clar ..trebuie sa o mai raresc cu forumitul..am observat ca nu prea mai am timp de lectura.

Gregg Braden

# Codul lui Dumnezeu: Secretul trecutului, promisiunea viitorului
# Efectul Isaia. Decodificarea �tiin�ei pierdute a Rug�ciunii �i a Profe�iei
# Matricea divin�. Un pod ce leag� timpul, spa�iul, miracolele �i credin�ele
# Misterul anului 2012: preziceri, profe�ii �i posibilit��i
# Pacea launtrica
# P�ind �ntre lumi. �tiin�a compasiunii
# Trezirea la Punctul Zero. Ini�ierea colectiv�
# Vindecarea spontan� a credin�ei. S� zdruncin�m din temelii paradigma falselor limite

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 19 August 2010, ora 15:15

VA ANUNT CA A APARUT CARTEA LUI GREGG BRADEN, ,,PASIND INTRE LUMI '', CARE MI SE PARE CEA MAI BUNA DINTRE CARTILE LUI BRADEN !!! VA DAU MAI JOS UN MIC FRAGMENT.

LECTURA PLACUTA!

CONVERGENTA:

ISTORIA INDICA MOMENTUL DE ACUM

Cei din vechime foloseau un nume pentru oamenii despre care stiau ca vor trai in aceste zile, in acest vremuri. Ei aveau un nume pentru voi. Au scris texte, au creat sisteme de masurare a timpului, au lasat posteritatii povestiri si au oferit sugestii � volume intregi care va sunt dedicate voua. Aceste texte descriu un punct de convergenta al ciclurilor din interiorul ciclurilor � cicluri ale timpului, ale experientei, ale tehnologiei si ale intelegerii. Acest punct de convergenta al istoriei este descris ca o modificare a timpului, precum si a gandirii din acel timp.

Pentru a marca acest punct al istoriei, sunt descrise schimbarile din lumea fizica � semnale pentru voi � astfel incat sa stiti ca acum este acel moment. Prin profetiile lor si prin viziunea lor despre viitor, vi se spune ca va puteti astepta sa apara modificari ale tiparelor meteorologice globale, modificari la nivelul stiintelor planetare, al structurilor geografice si sociale. Sunteti avertizati ca se poate ca viata voastra sa nu mai �functioneze� ca inainte de acest moment. Vi se reaminteste ca anumite modificari din interiorul propriului vostru corp � modificari de natura chimica, exprimate prin sentimente si emotii � vor constitui cheia pentru a putea experimenta, intr-un mod armonios, schimbarile radicale ce au loc in lumea voastra. Intrebarea care se pune a fost, dintotdeauna, aceasta: oare, in acest moment al istoriei, veti dobandi sau nu intelepciunea de a ingadui desfasurarea acestui proces? Aceste schimbari, care indica un punct de cotitura din experienta umana, au fost profetite, prefigurate, au inspirat teama si au fost considerate binevenite.

Anumite sisteme de masurare a timpului � unele datand de 18.000 de ani � se incheie in acesti ani, in zilele acestea. Cei care au realizat aceste calendare au prevazut nasterea unei generatii puternice � fiinte maiestrite, care sa creeze o punte intre timpul vechilor calendare si un timp nou. Inca nu exista niciun nume si niciun calendar pentru acest timp nou. Intre vechiul timp si noul timp va fi o perioada de tranzitie, o zona a experientei care a fost numita �fara timp�. Profetiile vorbesc despre o generatie unica, ce are o putere interioara mai mare chiar decat ceea ce cunosteau ei. Sursa acestei puteri a lor este o forta vie care exista, adormita fiind, in fiecare fiinta. Aceasta este generatia care va supravietui intervalului �fara timp�, realizand jonctiunea dintre modul in care au fost intotdeauna lucrurile si ceea ce urmeaza sa fie.

Pentru a trece cu usurinta prin zilele tranzitiei � o perioada pe care indienii Hopi o numesc �zilele purificarii� � aceasta ultima generatie va trebui sa trezeasca, inca o data, aceasta putere uitata, intrinseca structurii lor. Dintotdeauna, a existat in interiorul lor � desi adormita � capacitatea de a trai fara boli, de a inainta in varsta fara degenerare, de a transforma corpul in forme superioare de energie, in loc de a muri. Aceasta putere nu va fi creata �tehnic�, in exterior, folosind anumite dispozitive, inventii si �lucruri� care se fac. In schimb, aceasta putere va fi demonstrata sub forma unei cunoasteri interioare, a unei tehnologii interioare, exprimata sub forma a ceea ce au devenit aceste fiinte.

In afara de cazul ca ati fost foarte norocos cand erati copil, probabil ca nimeni nu v-a spus vreodata ca �sunteti un initiat din ordinul cel mai inalt�. Daca nu va numarati printre cei foarte privilegiati, nascuti din parinti atat de treziti, incat ei insisi sa priveasca viata ca pe o oportunitate de a demonstra cine si ce credem noi ca suntem � daca nu s-a intamplat asa, atunci probabil ca nimeni nu v-a oferit un context pe baza caruia sa-i gasiti un sens in aspectele extreme ale vietii. Poate ca nimeni nu v-a explicat de ce puteti trai culmi ale bucuriei si extazului, urmate de adancuri ale fricii � uneori, toate acestea in aceeasi zi.

Am intalnit oameni care, efectiv, erau nascuti cu aceasta constienta, chiar daca ea nu era neaparat produsul intelepciunii familiei. Ei stiusera dintotdeauna ca erau diferiti de cei din jurul lor, ca se pregateau pentru ceva, ca se antrenau pentru un eveniment nebulos, ce urma sa apara in timpul vietii lor. Care putea fi acel eveniment? Se parea ca viata lor nu se potrivea niciodata cu tiparul pe care il pregatisera pentru ei familia, prietenii, educatorii si sefii. Cumva, ei simteau ca nu acesta este locul lor, ca si cum in fiecare zi ar fi facut totul mecanic. Poate ca sunteti unul dintre acesti oameni. Dupa cum spuneam, daca nu ati fost cumva foarte norocos cand erati copil, probabil ca nimeni nu v-a spus vreodata ca sunteti un initiat din ordinul cel mai inalt.

Daca ati fost totusi destul de norocosi pentru a va intelege initierea, atunci poate ca ati inceput sa va priviti viata ca pe o oportunitate pentru a face o demonstratie. Incepand din momentul in care v-ati proiectat in celulele aflate in dezvoltare ale fetusului din uterul mamei, ati facut cu maiestrie un compromis ce a implicat diverse parti din identitatea voastra, intrucat ati pierdut aceste parti, din naivitate, v-au fost luate sau le-ati cedat pentru a supravietui acestei experiente. Fiind maestri in arta de a supravietui, poate ca ati depozitat aceste parti de-a lungul drumului vietii, pentru vremea cand ati stiut ca le veti putea recupera fara probleme. Aceste portiuni din fiinta voastra pot fi insesizabile � precum faptul de a �ceda� in fata opiniei si a dorintelor altora, pentru a avea pace in familie � dar pot ajunge pana la ceva foarte evident, precum impietrirea emotionala care apare in urma anilor in care ati suportat abuzuri si lipsa de apreciere. Desi adesea amintirile sunt ca invaluite in ceata, relatiile cu ceilalti si emotiile care rezulta au un rol esential in a va ajuta pe voi si pe cei care va sunt dragi sa va revendicati voi insiva puterea de a fi intreg. Este foarte posibil ca insasi dorinta voastra ascunsa de completitudine sa va determine sa mergeti inainte in fiecare zi din viata, impingandu-va catre un scop pe care il simtiti, dar care este inca invizibil.

Vremea acestei tranzitii este acum, in aceste zile. Fiintele despre care se faceau profetii in textele stravechi sunteti voi. Traiti in timpul �fara timp� � o interfata intre lumi. Voi experimentati timpul � fara a trai exclusiv in lumea timpului. Experimentati spatiul, materia si non-materia � fara a trai exclusiv in niciuna dintre aceste lumi. Este nevoie de o fiinta cu o putere extraordinara ca sa-si mentina concentrarea intre aceste lumi, fara a se pierde in aceasta experienta. Aceste fiinte sunteti voi!

Dupa cum unui electron i se ofera oportunitatea de a face un salt, in anumite conditii, catre un nivel mai inalt de energie, la fel si corpul si lumea voastra a inceput deja un proces care va crea posibilitatea unei treceri catre o expresie superioara a vietii. In timpul tranzitiei, exista o perioada de timp in care cele doua lumi coexista � un timp al unei suprapuneri dimensionale. Cei din vechime foloseau un nume pentru voi � cei care traiti in aceste vremuri, in aceste zile. Ei v-au lasat mesaje de speranta si de incurajare. Au scris texte si v-au dedicat volume intregi voua, �Cei care pasiti intre lumi�.

In acest moment al istoriei, cand se incheie un mare ciclu al experientei de 200.000 de ani, vi s-a oferit posibilitatea de a vedea cele mai inalte expresii ale fiintei voastre. Stiti cum sa deveniti pacea pe care v-o doriti in viata voastra. Aveti cunostinta despre prosperitate, despre prietenie si despre cei dragi. Stiti ca este nevoie de o anumita calitate a gandurilor, a sentimentelor si emotiilor, pentru a aduce in viata voastra vindecarea de boli, ca si vitalitatea. Pacea, prosperitatea si vitalitatea pe care le-ati experimentat in viata voastra sunt reflectate sub forma lumii voastre. Faptul ca �stiti� este primul pas facut de voi catre a deveni o calitate superioara a sistemului de credinte.

Acesta este modul in care va dati consimtamantul pentru felul in care va exprimati compasiunea.

PUTEREA CONSENSULUI

Traim intr-o lume a consensului colectiv. Uneori fiind constienti de aceasta, alteori nu, la nivel colectiv, noi suntem de acord cu modul de exprimare al tiparelor rezonante din lumea noastra. De exemplu, crearea unui material care nu rezoneaza cu Pamantul, precum masele plastice, poate avea loc numai daca noi ingaduim aceasta posibilitate. La un anumit nivel care poate ca tine chiar de subconstient, noi trebuie sa fim de acord cu posibilitatea existentei tuturor tiparelor chimice si moleculare care compun plasticul, pentru a fi posibila existenta plasticului. Daca, la un moment dat, toti oamenii din aceasta lume s-ar pune de acord ca plasticul sa nu mai existe, atunci acele tipare de energie care au permis aparitia polimerilor si a moleculelor plasticului nu vor mai exista. Nu ar mai fi posibil sa existe. Daca totusi, chiar si o singura persoana ar avea o opinie separata si ar alege sa permita existenta plasticului in aceasta lume, atunci amintirea respectiva ar fi sadita si s-ar crea o �ancorare� a acestei posibilitati.

Consensul nostru este cel care va aduce pe Pamant acea calitate a experientei vietii pe care ne-o dorim cel mai mult. Pentru a crea ceva nou in lumea noastra, cineva trebuie sa ancoreze acel �ceva� nou, sub forma unei seminte a posibilitatii. Pentru ca procesul de sadire sa continue, trebuie sa existe un consens, o �permisiune� la nivel vibratoriu, care sa specifice ca noul element va fi in forma respectiva. Vindecarea lumii noastre � mai exact a calitatii gandurilor, a sentimentelor si a emotiilor care stau la baza vindecarii noastre globale � are loc in acelasi mod.

Prin intermediul unei stiinte eseniene stravechi, v-au fost lasate niste chei. Viata voastra este puntea vie dintre timpuri. In aceste zile, �butonul� care va declansa schimbarea pentru totdeauna a modului in care va percepeti pe voi insiva si lumea din jurul vostru, nu mai este reprezentat sub forma a ceea ce ati creat voi in afara voastra. Acum, maiestria vietii voastre este demonstrata sub forma a ceea ce deveniti voi. Stiinta compasiunii este manifestata ca o transformare moleculara in interiorul corpului vostru, ca o schimbare intentionata, realizata printr-o secventa de coduri emotionale si logice.

VIATA TRAITA DE NOI CA UN BODHISATTVA

In textele stravechi din Orient, ni se spune ca exista barbati si femei care au venit pe aceasta lume, avand drept unic scop pe acela de a trai o viata sub semnul compasiunii, � ancorand aceasta posibilitate in constiinta tuturor persoanelor care le vor urma exemplul. Aceste fiinte sunt constiente de calea lor. Ei au ales aceasta cale, de a continua sa traiasca aici si de a reveni, timp de mai multe vieti, printre copiii Creatorului nostru, in loc de a-si continua calatoria in sferele superioare ale Creatiei. Numele colectiv dat acestor fiinte pline de bunavointa si de compasiune este �Bodhisattva�.

Dintre multele moduri in care este inteleasa si exprimata viata (vietile) traite ca Bodhisattva, se poate alege o definitie care se enunta astfel:

�Acela care renunta la extazul din ceruri, pentru a se dedica iluminarii celorlalti.� Viata unui Bodhisattva este dedicata exclusiv scopului de a le permite altora sa se bucure de darul propriei lor evolutii si al propriei lor iluminari. Procedand astfel, insasi aceasta fiinta care traieste ca Bodhisattva se ilumineaza la un nivel si mai inalt. Pentru a avea o idee despre cat este de completa viata de devotiune a unui Bodhisattva, va voi impartasi cuvintele din Rugaciunea lui Bodhisattva, in forma in care mi-au fost oferite in cursul unei Calatorii Sacre in Egipt, in 1987.

Rugaciunea lui Bodhisattva

Singur, in prezenta celorlalti, merg prin

visul treaz al Vietii.

Ceilalti ma vad. Dupa o singura privire prin care ma recunosc, se indeparteaza; caci ei au uitat.

Impreuna, calatorim prin visul treaz al Vietii.

Fie ca limpezimea viziunii mele sa va indrume viata intru armonie, caci eu sunt o parte din voi.

Fie ca ceea ce fac sa va reaminteasca de Dumnezeul dinauntrul vostru �

actiunea mea este actiunea voastra.

Fie ca respiratia mea sa devina respiratia care va umple corpul de viata.

Fie ca sufletul meu sa devina hrana cu care sa va

hranesc si sa va inviorez.

Fie ca vorbele iesite din gura mea sa isi gaseasca un loc

al adevarului in inima voastra.

Lacrimile mele sa devina apa pentru buzele voastre.

Ingaduiti ca iubirea mea sa v[ vindece corpul de

suferinta vietii.

Fie ca, in starea in care sunteti complet vindecati, sa va reamintiti de cel mai pretios dar;

natura voastra divina.

Prin timpul petrecut impreuna cu mine,

sa va cunoasteti pe voi insiva.

In aceasta cunoastere, fie ca voi sa va gasiti adevarata voastra casa, pe Dumnezeu cel dinauntrul vostru.

Din toate punctele de vedere, se poate spune ca voi traiti viata de �Bodhisattva�. Fiecare moment din viata voastra este pus in serviciul celor din jurul vostru. Prin simplul fapt de a fi cine si ce ati ajuns sa fiti, darul fiecarei relatii cu oamenii pe care ii intalniti este mecanismul care va permite sa vedeti ceva din voi insiva. Pentru a vedea in altii ceva din voi insiva, este nevoie sa doriti a ingadui aceasta posibilitate.

Intrucat importanta acestei oportunitati a devenit mai clara pentru voi, probabil ca ati inteles de ce viata voastra a fost pusa sub semnul devotiunii. Fiecare moment pretios din viata voastra, pe care il traiti, il puneti in serviciul celorlalti. In virtutea acestui serviciu, va faceti un bine voua insiva si, in ultima instanta, Creatorului. Prin viata voastra, voi va demonstrati maiestria, folositi oportunitatea de a deveni puntea vie pentru optiuni superioare legate de reactia la ceea ce ne aduce viata � indiferent ce aspect au aceste lucruri aduse de viata. Aceasta demonstratie reflecta oportunitatea voastra de a deveni cel mai mare dar pe care il puteti oferi acelora care va sunt dragi, in aceasta viata. Cel mai mare dar sunteti voi, completi si totali.

Cercetatorii au demonstrat astazi lumii occidentale, ca emotiile umane determina modelarea efectiva a ADN-ului din corpul nostru. Mai mult, demonstratiile au aratat ca ADN-ul determina modul in care anumite tipare de lumina (materie) ne inconjoara corpul. Altfel spus, cercetatorii au descoperit ca modul de aranjare a materiei care se afla in jurul corpului vostru (atomi, bacterii, virusuri, climatul, chiar si alti oameni), este in legatura directa cu sentimentul si cu emotia din interiorul corpului!

Acum va invit sa va imaginati implicatiile acestui lucru!

Faptul de a va ingadui sa va �reamintiti� este in indiciu al celui mai inalt nivel de maiestrie personala. Stiti voi, oare, cat de puternica este aceasta tehnologie a voastra? Depasind tehnologia microcircuitelor, depasind metodele de combinare genetica si de inducere a unor efecte cu ajutorul medicamentelor, fara exceptie, aceasta relatie dintre corpul vostru fizic (ADN) si emotii, reprezinta singura tehnologie supersofisticata capabila sa salveze aceasta lume, prin intermediul manifestarii corpului fizic. Stiinta noastra de acum a demonstrat ca ADN-ul nostru este implicat direct in capacitatea pe care o avem de a ierta, de a ingadui si de a iubi, prin modul de exprimare a vietii noastre.

Stiinta compasiunii, a iubirii, a iertarii si a ingaduintei nu este ceva nou. Ea este o stiinta straveche � dar si universala. Capacitatea noastra de a manifesta iertare, ingaduindu-le altora sa obtina rezultatele propriilor experiente, fara a schimba natura lui cine suntem, reprezinta un atribut al celor mai inalte niveluri de maiestrie ale modului de a ne trai viata. Calitatea vietii este in directa legatura cu maiestria personala pe care am atins-o, sub aspectul semnificatiei pe care o are viata pentru noi. Intre noi si adevarata noastra putere s-au interpus numai emotiile si sentimentele noastre, interpretate prin prisma a ceea ce viata noastra ne-a �spus� ca inseamna ele.

In campurile datatoare de viata ale compasiunii, nu mai pot exista boli care sa ne slabeasca organismul, nu mai pot exista virusuri care sa ne distruga sistemul imunitar, nu se mai poate ca organismul sa intre in conflict cu sine insusi. Prin aceasta maiestrie, boala este redefinita. Prin maiestria voastra, manifestata ca iertare si compasiune, boala si chiar moartea devin niste alegeri � nu mai sunt niste fatalitati.

Mi s-a pus intrebarea urmatoare:

�Dar daca, in pofida a tot ceea ce se spune in aceasta lucrare, Trecerea de la o era la alta nu va avea loc niciodata?�

Voi raspunde acum la aceasta intrebare, exact asa cum am mai facut-o cand am mai fost intrebat in trecut. Aceia care isi petrec viata asteptand si pregatindu-se pentru Trecere, rateaza chiar viata pentru a carei experimentare au venit aici. Intrucat atentia lor si energia vietii lor este directionata catre un singur eveniment, ei voi gandi, vor actiona si vor simti intr-un mod diferit fata de cum ar fi facut-o, in cazul in care nu ar avea atentia directionata astfel. Aceasta diferenta reprezinta trairea pe care o pierd. Probabilitatea ca Trecerea de la o era la alta sa nu aiba loc pare sa fie mica, intrucat trecerea deja a inceput. Modificarile care tin de magnetism si de frecventa, precum si fenomenele asociate lor, au loc in ritmuri care nu au precedent in istoria scrisa a omenirii si nici in istoria geologica.

Din punctul meu de vedere, nu este ceva relevant faptul ca Trecerea are loc, sau nu. Oportunitatea de a pune semintele pentru stiinta compasiunii si posibilitatea de a hrani aceasta compasiune, facand-o sa devina o stare de constiinta, are o importanta mult mai mare decat orice alte intrebari care incep cu �dar daca�.

Eu cred ca noi suntem generatia despre care se vorbeste in textele stravechi. Este foarte posibil ca noi sa fim ultima generatie care se maturizeaza inainte de incheierea acestui ciclu. Suntem, totodata, primii care sa �ne trezim� pe cealalta parte a acestei �membrane a constiintei�, care delimiteaza cele doua cicluri. Ceea ce am devenit noi catre sfarsitul acestui ciclu, determina ceea ce vom duce cu noi in noul ciclu. Intrucat semintele compasiunii se trezesc si se apropie de masa critica (pragul de oportunitate la care un numar esential de persoane au devenit deja cel mai mare potential al lor), intregul va avea de castigat.

Oportunitatea de a deveni o lume in care iubirea, intelepciunea si compasiunea au inlocuit ura, ignoranta si judecata, ne reprezinta pe noi, pasind intre lumi.

Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje

Postat pe: 19 August 2010, ora 16:02

Interesant . O sa-mi fac timp sa citesc .Macar pentru faptul ca induce o anumita stare de optimism .
Dar are si un mod interesant de a descrie lucrurile . De citit .

9am210608

8 mesaje
Postat pe: 19 August 2010, ora 18:21

De la: july, la data 2010-07-29 10:36:05De ce sa ne fie frica? PISICUTA matura, caut motanei sa ma smotoceasca si sa ma ai in toate pozitile, eu mai pot rasfata motanelul cu masaj de relaxare erotic thailandez, terapeutic si un dusulet impreuna, 0725.147.659 0725.147.659 >>> 19 Aug 17:37 Ce va fi in 2012?

Iubiti-va pina atunci !

broscuta_super_verde

1273 mesaje

Postat pe: 19 August 2010, ora 20:18

Cu siguranta NU. "Munceste ca si cand n-ai muri niciodata,ingrijeste-te de suflet ca si cand ai muri maine !" Sf.Filofteia (daca imi aduc bine aminte),
Sunt gata in orice moment. Toti suntem datori o data si o data. Nu conteaza cand ci cum, cu ce constiinta pleci dincolo.

Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
9am209359

3 mesaje
Postat pe: 20 August 2010, ora 13:50

Asa e;sunt uni trimisi satanei----hotaratzi sa distruga planeta---au inceput cu Iugoslavia,Afganistan,Irak,Pakistan si urmeaza Iranul,Russia si China

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 22 August 2010, ora 09:12

"�Dar daca, in pofida a tot ceea ce se spune in aceasta lucrare, Trecerea de la o era la alta nu va avea loc niciodata?�

Voi raspunde acum la aceasta intrebare, exact asa cum am mai facut-o cand am mai fost intrebat in trecut. Aceia care isi petrec viata asteptand si pregatindu-se pentru Trecere, rateaza chiar viata pentru a carei experimentare au venit aici. Intrucat atentia lor si energia vietii lor este directionata catre un singur eveniment, ei voi gandi, vor actiona si vor simti intr-un mod diferit fata de cum ar fi facut-o, in cazul in care nu ar avea atentia directionata astfel. Aceasta diferenta reprezinta trairea pe care o pierd. Probabilitatea ca Trecerea de la o era la alta sa nu aiba loc pare sa fie mica, intrucat trecerea deja a inceput. Modificarile care tin de magnetism si de frecventa, precum si fenomenele asociate lor, au loc in ritmuri care nu au precedent in istoria scrisa a omenirii si nici in istoria geologica."

Toate scrierile ezoterice au prevestit cu mii de ani in urma marea schimbare. Am intrat deja in era Varsatorului si se pare ca au confirmat asta si cercetatorii de la NASA (vezi Centura Fotonica)
Scepticii si fricosii, nu vor avea energia si vibratiile inalte pentru a fi pregatiti, vor rata sansa..

Temuta frica

Nicicand pe mine frica nu ma-nvinge.
tristeti, dureri,regrete le-am dus toate.
De-ar fi sortit si alte, peste poate,
m-as prinde-n plug fara a plange.

Putini acei ce dau pe viata lor doi bani.
Neputinciosii, slabii, nu mai lupta.
Cei temerari infrunta stanca_abrupta,
dorindu-si acel chin chiar mii de ani.

Nu ma-nspaimanta astazi cine moare,
desi ma chinuie al viatii val.
Eu nu gasesc asa catastrofal
ca-mi toarfce viata hatra ursitoare.

Imi pare rau ca nu prind doar o clipa,
din frumusetile ce trec, ce mor,
ca timpul nemilos imi stinge cate-un dor,
ca nu-s purtat pe-a pasarei aripa.

Dar eu ma bucur in creatia sublima,
de blandul soare, de cicluri ce se vor nemuritoare,
de flori, de munti, de ape curgatoare;
de-acestea simt ca zbor cand ma anima.

Mi-e frica doar ca am lasat putin
din rostul meu pe-acest pamant,
ca n-am facut un vajnic legamant
sa-mi fie vesnicia mai putin un chin.

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 22 August 2010, ora 10:30

De la: emil_pislaru, la data 2010-08-22 09:12:12

"�Dar daca, in pofida a tot ceea ce se spune in aceasta lucrare, Trecerea de la o era la alta nu va avea loc niciodata?�

Voi raspunde acum la aceasta intrebare, exact asa cum am mai facut-o cand am mai fost intrebat in trecut. Aceia care isi petrec viata asteptand si pregatindu-se pentru Trecere, rateaza chiar viata pentru a carei experimentare au venit aici. Intrucat atentia lor si energia vietii lor este directionata catre un singur eveniment, ei voi gandi, vor actiona si vor simti intr-un mod diferit fata de cum ar fi facut-o, in cazul in care nu ar avea atentia directionata astfel. Aceasta diferenta reprezinta trairea pe care o pierd. Probabilitatea ca Trecerea de la o era la alta sa nu aiba loc pare sa fie mica, intrucat trecerea deja a inceput. Modificarile care tin de magnetism si de frecventa, precum si fenomenele asociate lor, au loc in ritmuri care nu au precedent in istoria scrisa a omenirii si nici in istoria geologica."

Toate scrierile ezoterice au prevestit cu mii de ani in urma marea schimbare. Am intrat deja in era Varsatorului si se pare ca au confirmat asta si cercetatorii de la NASA (vezi Centura Fotonica)
Scepticii si fricosii, nu vor avea energia si vibratiile inalte pentru a fi pregatiti, vor rata sansa..

Temuta frica

Nicicand pe mine frica nu ma-nvinge.
tristeti, dureri,regrete le-am dus toate.
De-ar fi sortit si alte, peste poate,
m-as prinde-n plug fara a plange.

Putini acei ce dau pe viata lor doi bani.
Neputinciosii, slabii, nu mai lupta.
Cei temerari infrunta stanca_abrupta,
dorindu-si acel chin chiar mii de ani.

Nu ma-nspaimanta astazi cine moare,
desi ma chinuie al viatii val.
Eu nu gasesc asa catastrofal
ca-mi toarfce viata hatra ursitoare.

Imi pare rau ca nu prind doar o clipa,
din frumusetile ce trec, ce mor,
ca timpul nemilos imi stinge cate-un dor,
ca nu-s purtat pe-a pasarei aripa.

Dar eu ma bucur in creatia sublima,
de blandul soare, de cicluri ce se vor nemuritoare,
de flori, de munti, de ape curgatoare;
de-acestea simt ca zbor cand ma anima.

Mi-e frica doar ca am lasat putin
din rostul meu pe-acest pamant,
ca n-am facut un vajnic legamant
sa-mi fie vesnicia mai putin un chin.

Ati scris asa frumos , ca nu va este frica ....dar bine faceti...... ca nu va ganditi la unele consecinte care nu stim inca daca se produc .Nici eu nu ma tem de mine ce mi se poate intampla ....doar de cei din jurul meu..... sper sa nu fie nimic alarmant .Felicitari pt versuri ......

GINA
9am188648

241 mesaje

Postat pe: 25 August 2010, ora 12:28

De anul 2012 , dece sa_mi fie frica ? ca se intampla niste modificari in soare, astea sun ciclice. . Nu mi_e frica decat de Dumnezeu din respect sidragoste.

9am188648

241 mesaje

Postat pe: 25 August 2010, ora 13:22

numele VA Este team� DE CE SE VA INTANPLA SAU CE VA FI IN anul 2012, , , EU CRED CA NOI NE Singuri INDREPTAM CU Pasi REPEZI Spre , Apocalipsa EFECTUL DE SERA , , , , SI NU NUMAI Prea MULTE NOXE DEFRISARI masiv MULTE EXPERENTE DIFERITE CU ARME NUCLEARE , , , DACA NU SE VOR LUA Masuri urgente E SI NORMAL CA SCHINBARILE CLIMATICE SA ADUCA ,,,,, GLACIARA ERA AM AJUNS LA CONCLUZIA CA UNII POT DACA OAMENII SAI NUMESC ASA SANT CEI MAI INFECTI VIRUSII DIN UNIVERS SANT TRIMISI LUI SATAN SA DISTRUGA SA NIMICEASCA SA TREC INFECTEZE Tier TOT PE EI , TOT NOI TREBUIE SA LUAM . Masuri DAR SANT Foarte PUTINI Oameni SCHINBE CARE DORESC SA �N Bine Viata Noastra PE SCUNPA Planeta Terra, [/ quote]

io_tania

63 mesaje
Postat pe: 25 August 2010, ora 15:26

Vad ca subiectul intereseaza inca.
Unii reusesc sa ridice stacheta unei comunicari constructive si elevate, iar altii sunt ceva mai modesti...
Profit de putinul timp liber pt a va oferi si eu cateva pasaje din carti care merita a fi citite, in aceeasi idee a pregatirii "aspirantilor" evolutiei spirituale, catre "trecerea la punctul zero"... Fara frici si atasamente...

"Este o carte despre modalitatea de a regasi edenul, repara traumele vietilor anterioare, regasirea sufletului si identificarea scopului in viata. autorul este un profesor universitar a carui munca intruneste ideologiile shamane ale unui trib numit Laika de care personal nu mai auzisem pana sa ma intalnesc cu cartea asta, carte pe care de altfel nu o gasesc redata pe net, asa ca propun sa o redau aici. problema e ca depaseste 100 de pagini de word.. deci redau acum ceva din ea si daca se gasesc interesati sper sa dezvoltam subiectul impreuna.

Sa reparam trecutul si sa vindecam viitorul prin recuperarea sufletului
De Alberto Villoldo Ph.D.

Lumi diferite
Samanii Laika impart subconstientul colectiv al omenirii in trei parti: Lumea de Jos, de Mijloc si de Sus. Acestea nu sunt spatii fizice concrete, ci mai degraba niste domenii de energie arhetipala. Dupa cum scria June Singer, cunoscuta analista a lui C.G. Jung:
Lumea in care traim, in care muncim si in care ne crestem familiile, este Lumea de Mijloc; Lumea de Sus este domeniul nevazut al destinului si al spiritului nostru; iar Lumea de Jos, unde se pastreaza arhivele intregii istorii a rasei umane, este taramul sufletului. Asadar, in Lumea de Mijloc percepem scurgerea timpului in mod liniar � maine ii va urma intotdeauna astazi � incat ne este greu sa ne imaginam ca ne-am putea deplasa in trecut sau in viitor. Dar, folosind tehnica de calatorie pe care o voi prezenta in continuare, putem sa vizitam si celelalte lumi, de Sus si de Jos � unde timpul curge cu unduiri si meandre, in trecut si viitor.
In aceasta carte va voi invata cum sa calatoriti in Lumea de Sus, ca sa va gasiti destinul cel mai inalt si sa va puteti manifesta menirea si scopul vietii. Dar veti calatori si in Lumea de Jos, acolo unde se afla copilaria si vietile anterioare, ca sa va recuperati partile pierdute ale sufletului. Aceste parti pierdute vor imbraca forma unor fiinte: un copil inspaimantat de sapte ani, o mama chinuita de frici, sau chiar un supraveghetor plin de cruzime. Le veti invata povestile, le veti vindeca traumele si veti scrie contracte noi, care le vor elibera de poveri; apoi veti recupera aceste parti vindicate ale sufletului si le veti aduce inapoi in prezent. Va veti descoperi darurile ascunse � pe care le puteti folosi in viata cotidiana din Lumea de Mijloc � si veti regasi un animal de putere, care va va aduce din nou in contact cu instinctele voastre naturale.

Cele patru spatii ale Lumii de Jos
Lumea de Jos este Edenul primordial, cel despre care legenda spune ca l-am pierdut cu totii. Este un paradis terestru, la care va puteti intoarce oricand, acolo unde v-au ramas, intr-o stare de gratie si inocenta, partile pierdute ale sufletului. Acest domeniu este impartit in patru spatii si fiecare dintre ele contine cate o inregistrare a istoriei sufletului vostru.
1.Primul dintre acestea este Spatiul Traumelor, unde descoperiti trauma originara care a facut ca o parte a sufletului sa va paraseasca, modificandu-va astfel cursul destinului. Aici nu veti cauta cea mai recenta manifestare a acestei rani � care ar putea fi o relatie umana pe care ati pierdut-o sau o criza personala � ci chiar sursa traumei. Se poate sa fie ceva ce vi s-a intamplat cand erati copil, sau un incident din timpul cand va aflati inca in pantecele mamei. Adesea, poate fi o experienta traumatizanta, dintr-o viata anterioara.
Cu totii avem o trauma originara care revine sub infatisari diferite. Ea devine o tema recurenta in viata noastra, repetand adeseori un scenariu de lipsuri, pierderi, absenta iubirii, tradari sau parasiri, care se petrec intr-o familie chiar de-a lungul a mai multor generatii.
2.Cea de-a doua este Spatiul Contractelor, unde veti descoperi promisiunile de suflet pe care le-ati facut. Multe dintre acestea vor fi obligatii cumplite, la care ati consimtit chiar mai inainte de a va fi nascut � si de existenta carora nu sunteti constienti. Multe dintre ele au aparut sub stresul si spaima ranirii originare si, adeseori, nici nu stiti de existenta lor. In acest spatiu, puteti negocia termenii unui accord incheiat intr-o formulare nepotrivita, care v-a condamnat la o viata de suferinte repetate.
3.Cea de-a treia este Spatiul Gratiei. Aici va veti gasi partea de suflet vindecata, care este gata sa se intoarca, cu toata puterea ei de viata, la voi. Gratia Divina este combustibilul care va impinge inainte in viata, care va aduce bucurie si pace.
Nu este suficient sa calatoriti, pentru a descoperi patologia creata de traumele voastre, mai este necesar sa si cautati frumusetea, armonia si darurire unice ale sufletului.
Cateodata, cand lucrez cu un client, descopar cum forta sa vitala s-a transformat dintr-o valvataie � odinioara uriasa si dezlantuita � intr-un foc plapand, gata sa dispara. Aceasta flacara abia daca mai palpaie, cat sa incalzeasca sufletul. (Vad adesea acest lucru la clientii care sufera de oboseala cronica, de anxietate si depresie). Recuperandu-si partea de suflet care le lipsea, ei se pot intoarce la starea naturala de gratie Divina si vitalitate si isi pot regasi pofta de viata.
4.Cel de-al patru spatiu al Lumii de Jos este Spatiul Comorilor. Avem tendinta sa culegem acele castiguri care sunt cele mai aproape de suprafata � atat cat este de ajuns pentru o viata confortabila si obisnuita. Dar trebuie sa sapam mai mult, ca sa adunam pietrele cele mai pretioase, aurul si argintul ingropate la mare adancime. Ca si in cazul diamantelor, cele mai mari comori nu pot fi extrase decat cu un efort deosebit. Cand aplic o procedura de recuperare a sufletului, pentru o persoana care are dificultati in a manifesta ceea ce doreste sa devina, merg in acest spatiu, pentru a o ajuta sa-si regaseasca un dar artistic sau creativ neexprimat. Aici, adanc in subconstient, ea poate gasi resursele care o vor ajuta sa traiasca plenar. (Totodata de aici recuperez si un animal de putere, care o va ajuta sa-si recapete instinctul natural.)
In fiecare dintre aceste spatii, veti citi cateva dintre cartile aflate in �biblioteca vietii voastre� si veti scoate la iveala traumele ingropate adanc, contractele, binecuvantarile si darurile.

Calatorind in trecut si in viitor
In cele de urmeaza, va voi invata cum sa va recuperati partile de suflet care au fost pierdute si sa readuceti claritatea si stralucirea originare. Veti naviga prin matricea de Lumina atotcuprinzatoare, care organizeaza timpul in trecut, prezent si viitor � prin procedeul calatoriei � o stare de constiinta unica, la care ajungeti prin meditatii indrumate si exercitii de respiratie. Calatoria va va permite sa revedeti trecutul, pentru a vindeca evenimente care s-au petrecut cu mult timp in urma si sa gasiti destine mai bune pentru voi si pentru cei pe care ii iubiti.
Fizica cuantica ne-a aratat ca trecutul si viitorul sunt conectate intr-o maniera non-cauzala, dar plina de sens. In Amazon, am invatat cum sa aplic aceste descoperiri ale fizicii in propria mea viata. Spre exemplu, editorul meu a presupus ca aceasta carte pe care o cititi acum este rezultatul procesului de a scrie cele 12 capitole din care este compusa. Dar eu vad acest proces intr-un mod diferit: inainte de a incepe sa scriu, am urmarit liniile destinului meu si am gasit-o pe cea care continea intreaga carte.
Pentru ca am putut sa merg in viitor, am stiut ca lucrarea mea este �impinsa inainte� si indrumata de catre forma sa definitivata. Cu alte cuvinte, cartea s-a scris, practic, singura, de vreme ce manuscrisul a avut drept ghid cartea ce fusese deja publicata. Procedeul calatoriei mi-a permis sa ma eliberez de nevoia de a mai trai exclusiv in timpul liniar � si mi-a ingaduit sa merg pe urma unui destin mai maret decat cel prescris si definit de istoria vietii mele.
Mersul pe urma liniilor de destin este practicat in culturile primitive din intreaga lume, care percep natura ca pe un camp de energie ce vibreaza si pulseaza.
Spre exemplu, aborigenii din Australia inteleg lumea ca fiind creata de �liniile de cantec� � adica de acele trasee invizibile ce reprezinta cararile pe care au mers stramosii lor si �au cantat� lumea intru existenta. In mod similar, in America anilor 1870, Osage, una dintre natiunile nativilor americani, au mers pe urma liniilor de destin, ca sa afle unde sa-si mute tribul. Seful tribului a ales pentru a se stabili, o zona din estul Oklahomei � si a facut asta dupa ce a mers in cautarea celui mai bun destin pentru poporul sau, povestile relateaza ca pamantul acela le-a vorbit oamenilor, spunandu-le ca el va avea intotdeauna grija de ei. Intr-adevar, tribul Osage a devenit poporul cel mai bogat pe cap de locuitor, din lume, in timpul crizei de petrol din anii 1920, datorita zacamantului de petrol care a fost descoperit pe pamantul lor. Pana in zilele noastre, Osage are contracte cu unii dintre cei mai mari producatori de petrol.
In aceasta carte veti invata ca, dupe ce v-ati refacut trecutul, puteti sa vindecati si viitorul, prin procedeul mersului pe urma destinului vostru cel mai inalt.
La fel ca natiunea Osage, veti gasi locurile cele mai bune unde sa traiti, munca cea mai plina de sens pentru voi si relatiile care va vor aducea cea mai mare implinire.

Arta vindecarii
Dupa ce, in ultimii 20 de ani, am practicat recuperarea sufletului cu sute de pacienti, am ajuns la concluzia ca vindecarea profunda se poate intampla mai degraba in timpul a catorva zile sau saptamani, decat dupa luni si ani de zile. Aceasta era intelepciunea pe care o cautasem � un mod de intelegere ce apartine mintii si care trece dincolo de corpurile noastre fizice, un mod de intelegere in care mintea este un vehicul pentru starea de constienta si autorul atat al sanatatii, cat si al destinului nostru.
Dupa doua decenii de cercetari in zonele Amazonului si Anzilor, am adaptat tehnicile stravechi, transformandu-le in procese pe care le putem folosi ca sa reparam trecutul si sa ne vindecam destinul. Aceste tehnici se intrepatrund cu descoperiri stiintifice din anatomie, fiziologie, biologie si fizica, ceea ce face ca vechile practici de vindecare sa devina absolut contemporane si stiintifice. In fiecare an, sutele de studenti veniti la centrul meu de studii, Socientatea Celor Patru Vanturi, invata cum sa foloseasca aceste tehnici pentru a se vindeca pe ei insisi si pe altii.
Dar ce inseamna sa vindeci viitorul? A vindeca, dupa cum bine se stie, este altceva decat a trata. Desi vindecare este adesea insotita de un tratament, tratamentul singur rareori duce la vindecare.
Spre exemplu, multi dintre noi cunoastem oameni care au suferit o operatie de bypass coronian, sau carora li s-a extirpat o tumora, dar care nu si-au vindecat relatiile toxice, sau nu si-au schimbat regimul alimentar, in consecinta, boala revine dupa cateva luni sau ani. Sau, cunoastem persoane care au facut psihoterapie ani de zile si totusi, nici acum nu sunt capabile sa-si gaseasca un partener cu care sa aiba o relatie sanatoasa, sau sa depaseasca starea de manie pe care o resimt fata de parintii lor.
Dar cunoastem si dintre cei care spun: �Cancerul mi-a salvat viata�, pentru ca le-a dat ocazia sa-si reorienteze fiecare aspect al vietii � de la alimentatie, la relatii si cariera.
Cu alte cuvinte, tratamentul tine de domeniul medicinii si implica eliminarea simptomelor, in timp ce vindecarea inseamna sa-ti construiesti, mai intai, un stil de viata sanatos, prin eliminarea cauzei care duce la suferinta si boala � si apoi sa-ti creezi un destin plin de sens. Ceea ce facem noi este vindecare.
Medicina occidentala trateaza corpul, psihologia trateaza mintea, in timp ce vindecarea se ingrijeste si de suflet si de spirit. Poporul Laika crede ca lumea fizica este gazduita in interiorul taramului mintii, mintea este gazduita de taramul sufletului, iar sufletul, la randul sau, este invaluit de faldurile Spiritului.
Spiritul este izvorul din care taznesc toate celelalte, este Lumina pura. Ca intelepti care percep lumea invizibila a energiei si spiritului, Laika inteleg ca totul in acest univers este facut din Lumina si ca aceasta creeaza si da forma materiei.
In unele lucruri, Lumina este foarte densa � cum ar fi in copaci si pietre � in timp ce in altele este mai fluida, precum in apele raurilor sau in lumina soarelui. Descoperirile stiintifice de astazi confirma ca, atunci cand privim profund in inima materiei la nivelul ei cel mai profund, nu gasim altceva decat vibratie si Lumina. Asa ca, lucrand direct cu sufletul si cu spiritul, putem sa antrenam schimbari la toate celelalte nivele � inclusiv la nivelul corpului si al mintii. Schimbarea efectuata la nivelul spiritului transforma lumea intreaga.

Cum sa folosim aceasta carte
Va rog sa luati aminte la faptul ca recuperarea sufletului nu este un lucru care sa fie abordat cu superficialitate. (De fapt, imi indemn studentii sa nu incerce sa indrume pe altcineva prin procedura de recuperare a sufletului, pana cand nu vor fi ajuns sa o stapaneasca foarte bine, practicand pe ei insisi).
Tehnicile din aceasta carte va vor ajuta sa parcurgeti acest proces, dar la inceput poate fi de-a dreptul nelinistitor, pentru ca ati uitat sau v-ati reprimat traumele adanci, care au dus la pierderea sufletului. Totusi, prin recuperarea acestuia, puteti sa va reintegrati, in cele din urma, toate aspectele sufletului.
Procesele descrise in carte au o imensa valoare practica. In fiecare capitol veti gasi meditatii indrumate, care va vor permite sa puneti calatoria in practica si sa o folositi in viata voastra cotidiana. Cu cat practicati mai mult aceste tehnici, cu atat mai mare va va deveni indemanarea si veti fi in stare sa va vindecati si sa va descoperiti directia destinului, cu mai multe eficienta.
Imi dau seama ca e greu sa cititi exercitiile de calatorie � unele dintre ele fiind destul de lungi � si apoi sa inchideti ochii si sa va amintiti toti pasii. Va sugerez sa le inregistrati, ca sa le puteti asculta atunci cand sunteti gata sa incepeti sa calatoriti.
Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa intelegeti ca sufletul si mintea traiesc experienta timpului in mod diferit si ca chakrele noastre (centri subtili de energie) au fost marcate de traumele pe care le-am suferit � lucru pe care il voi explica in capitolul urmator.
Sa incepem."

Fragmentul l-am gasit pe:

www.mihneafiran.ro/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=3...

Promit sa revin si cu fragmente din alte carti. Cu drag.

I forgive you! God bless you!
io_tania

63 mesaje
Postat pe: 25 August 2010, ora 15:46

Sper ca adevaratii cautatori nu fac indigestie intelectuala cand primesc mai mult odata...
Iata inca un fragment unde este dezvoltat subiectul "marii transformari" din perspectiva trezirii constiintei si eliberarii de vechile paradigme care ne-au condus aici, la acest moment de rascruce/criza sistemica. Pt asa un obiectiv este nevoie de multa deschidere si de aspiratia sincera catre schimbare, catre pretuirea si intoarcerea la sacralitatea vietii...
Lectura trezitoare! Sa va fie intru revelarea esentei vietii si accesarea marii transformari!

"Homo Luminous
Alberto Villoldo

Problemele cu care ne confruntam sunt vaste si coplesitoare. Dar problema cu care se confrunta Pamantul este simpla: sa scapam de parazitul care o afecteaza. Pamantul are un sistem de imunitate care recunoaste ceea ce este toxic si va face tot ce este necesar pentru a-l elimina. Popoarele indigene au un numar de profetii care anunta ca 2/3 din omenire va disparea in urmatorii 10 ani, incepand de acum, pana in 2012. Va fi o formidabila selectie in vederea sacrificarii, deoarece Pamantul nu mai poate sustine acest parazit care a devenit omenire. Dar orice criza aduce si o minunata sansa si de aceea noi ne-am ridicat si am spus: �Eu�. Munca noastra este de a gasi noi solutii, de a dezvolta practici ecologice permanente, in comert, afaceri si medicina. Aceasta este ceea ce am venit sa facem. Eu vad principala problema ca fiind de natura spirituala. Nu probleme de resurse, ci probleme centrate in jurul credintelor umane, aspecte dure, ce vin din mitologia noastra. Problematica noastra mitologie se prabuseste peste tot in jurul nostru. Este o mitologie jefuitoare, abuziva, care ia ce e mai bun pe Pamantul � lemn, apa, sol de la suprafata � si paseaza generatiilor viitoare costurile spoliatoare.
Aceste paradigme lacome, rapace, care il fac pe om sa domine natura, nu mai pot fi tolerate. Intr-o zi ma plimbam cu o doctorita si sotul ei, la izvoarele Amazonului. �Alberto, traverseaza zona despadurita,� mi-au spus. �Du-te inapoi in padure tropicala si vezi ce se intampla.� Asa ca m-am intors si am patruns in padure. Peste tot in jurul meu padurea era ca un cantec. Sunetele scoase de papagali, de maimute si de alte pasari de peste tot erau ca o orchestra. Primul pas, apoi al doilea, al treilea si brusc totul s-a oprit. Samanii au venit spre mine si au spus: �Vezi? Ei stiu ca ai fost izgonit din Gradina. Ei stiu ca nu apartii acestui loc.� Cu siguranta ca tot ce era in natura putea sa-mi simta deodorantul cu care eram dat, spay-ul din par, pasta de dinti, talcul de pe picioarele mele de atlet. Am privit in jur sa gasesc un mod de a-mi acoperi propriul miros. La malul unui rau am dat peste doi indieni care gateau un boa la protap. Le-am cerut grasimea pe care o stransesera de la sarpele boa. Dandu-mi jos pantalonii, am inceput sa ma ung cu grasimea de boa, gandind ca asa pot sa-mi camuflez mirosul, dupa care am revenit in padure. Primul pas, al doilea, padurea a continua sa cante. Al treilea pas si, din nou liniste. Cu exceptia mustelor, sute si sute de muste care roiau in jurul meu. Mi-au trebuit zece ani de studiu al popoarelor indigene pentru ca sa pot merge prin padure fara ca aceasta sa se mai opreasca din cantat. Deja padurea nu ma mai considera ca pe cineva care nu este de-al locului. Apartineam din nou Gradinii.
Acest lucru spune mult despre mitologia noastra. Mitologia ne creeaza credintele, iar aceste credinte ne creeaza realitatea. In Vest exista singura mitologie de pe planeta conform careia am fost izgoniti din Gradina Edenului. Aborigenii nu au fost izgoniti, africanii din regiunea subsahariana nu au fost izgoniti: acestor populatii li s-a oferit Gradina. Ei au fost ingrijitorii si pastratorii Gradinii. Noi insa, nu numai ca am fost izgoniti, dar, izgoniti fiind, o vocea a soptit �Blestemat fie Pamantul din cauza ta� si am aratat cu degetul spre femeie. Si spre barbat, condamnandu-l la o viata de munca grea: �Cu sudoarea fruntii vei culege fructele Pamantului, iar Pamantul va produce spini si ciulini pentru tine.� Aceasta este osanda originara. Biblia nu spune: �Iar Pamantul va rodi mure, mango si papaya pentru tine.� Ea spune: spini si ciulini. Asta este mitologia noastra. Inca de la inceput avem o relatie ostila cu latura feminina, cu Pamantul insusi. Si, daca privim si mai adanc, chiar inainte de a fi izgoniti din Gradina, am invatat din cea de-a saptea zi a creatiei ca toata hrana de pe planeta ne apartine. Animalele si copacii, si florile au fost create pentru placerea noastra si pentru a hrani oamenii. In loc sa devenim administratorii a tot ceea ce este viata pe planeta, ne-am pus in postura de consumatori. Supozitia este ca toata hrana de pe Pamant apartine oamenilor, si nu apartine. Hrana de pe Pamant apartine tuturor fiintelor de pe Pamant.
Un alt element unic pentru cultura Occidentului este ca avem, practic, singura mitologie de pe planeta in care masculinul da nastere femininului. Eva a fost creata din coasta lui Adam. Nicaieri in alta parte, cu exceptia mitologiei Greciei, nu se spune asa ceva. Pe masura ce laturile feminine au inceputa sa dispara, Zeus a devenit zeitatea dominanta. In mitologiile timpurii grecesti, zeita, creatix, era predominanta. Pe masura ce a fost eclipsata de principiul masculin, Zeus a devenit predominant. Si, desi Zeus a luat-o de sotie pe zeita Hera, ea a refuzat sa i se supuna. Ca urmare, a fost cunoscuta in mitologie ca fiind scorpia, deoarece nu poti reprima femininul fara a avea consecinte. In cele din urma a devenit fatal pentru cultura si asta este ceea ce ni s-a intamplat. Paradigmele Occidentului sunt paradigmele masculinului. Aceasta este esenta problemei. Trebuie sa ne eliberam de aceasta mitologie care considera Pamantul ca fiind al nostru pentru consum, iar femininul ca fiind ceva blestemat. Aceste mitologii se exprima pe sine in sistemul nostru economic, politic, social si de educatie. Chiar si practicile noastre medicale sunt, prin natura lor, ostile si agresive.
Aceste paradigme sustin ca toata hrana si resursele de pe planeta ne apartin. Nu altor animale, nu plantelor: totul ne apartine. Putem viola, prada si jefui, putem murdari Pamantul si lasa generatiile viitoare sa plateasca pentru a face curat. Am fost constransi de o mitologie care ne-a epuizat. Economia noastra, sistemul nostru politic, de educatie si chiar paradigmele relatiilor noastre � toate manifesta semnele colapsului. Vechea mitologie ne-a dus cat de departe a putut. Acum trebuie sa cautam mitologii ale sustinerii, ale relatiilor de colaborare cu Pamantul. Aceasta noua mitologie trebuie sa apara, dar avem traditiile popoarelor Terrei care ne ofera modele ale unei lumi in care copiii copiilor nostri sa poata locui cu adevarat. Populatia Pamantului are o relatie animistica cu tot ceea ce inseamna viata. Animismul este practicat de cei care cred ca pot vorbi cu raurile si copacii, cu canioanele , cu muntii si cu Dumnezeu. Asta puteam noi face inainte de a fi izgoniti din Gradina. Inca ne aflam in relatie cu Spiritul si cu lumea naturii. Spiritul ne vorbeste, de fapt, tot timpul. Dar noi, in Occident, nu avem urechi sa-l auzim. Daca e sa gasim acel Sine care inca merge alaturi de frumusetea de pe Pamant, care vorbeste cu raurile si cu copacii si cu Dumnezeu si caruia raurile si copacii si vocea Spiritului ii raspund, avem mare nevoie sa ne recuperam sufletul.
Am inceput sa studiez samanismul acum 30 de ani, ca urmare a frustrarii mele datorate psihologiei occidentale si a incapacitatii mele de a descoperi cum functioneaza mintea. Am petrecut 25 de ani, mai intai ca medic antropolog si psiholog, apoi devenind elevul samanilor, scufundandu-ma in caile samanului. Am inceput sa studiez tehnicile, metodologiile si practicile populatiilor Pamantului care au creat un sistem de cunoastere care sa treaca dincolo de minte, pentru a trai constient, dar in afara menghinei mintii.
Studiile mele m-au dus in America de Sud, in padurea tropicala, pentru a studia cu doctorii, barbati si femei, din regiunea Amazonului. Aceste traditii au fost neglijate de antropologi si de studentii de la teologie deoarece nu au lasat nimic scris. Prejudecata moderna spune ca, daca nu inveti sa citesti si sa scrii, esti analfabet si, prin urmare, nu esti inteligent. Aceste traditii au fost ignorate, iar studentii de la teologie si antropologie au studiat alte traditii ale lumii, cele care au produs, de sute de ani, Vedele, Sutrele, Coranul, Biblia. Practicile ingenioase ale indigenilor americani au fost neglijate, deoarece scrisul aproape lipseste. De-abia cu venirea lui Margaret Meade si a aparitiei antropologiei experimentale am inceput sa descoperim adevarata bunastare si frumusete a invataturilor indigene ale teritoriului nostru. Samanul crede ca traim intr-un univers benign. Raul exista, dar numai in inima omului. Noi traim intr-un univers cooperant, benign, care efectiv se va manifesta pentru a conspira in numele nostru. Trebuie insa sa te afli intr-o relatie corespunzatoare cu el.
In traditiile medicale, samanul nu vede nicio diferenta intre a fi ucis de un microb sau de un jaguar. Pentru noi, una este boala, iar cealalta este accident: �Bietul de el, s-a dus la rau pe inserat si a fost mancat.� Pentru saman, cele doua morti sunt identice. Trebuie sa fii intr-o relatie adecvata cu microbii si cu jaguarii, altfel ambii incep sa te priveasca ca pe o hrana. Cand nu te afli in relatia care trebuie, Universal devine rapace, incepe sa te urmareasca. Atunci cand ne indepartam de relatia corecta, Universul ne este potrivnic (ne lovim de piedici dupa piedici), dar, cand ne aflam in relatia corecta, el conspira in favoarea noastra. Cele mai improbabile posibilitati ni se astern in cale pentru a face ca lucrurile sa mearga pentru noi. Este un aspect esential al procesului de vindecare din medicina: a te afla in relatia corecta. Nu a administra medicamente, a trata, a interveni, ci a te afla in relatia corecta, printr-un proces energetic.
Samanii din continentele americane stiu ca avem un camp de energie luminoasa care inconjoara corpul nostru fizic. El comunica cu corpul fizic intr-un mod similar campului energetic al unui magnet care aranjeaza pilitura de fier pe o bucata de hartie. In paradigmele Occidentului, ne propunem sa amestecam si sa mutam pilitura de fier peste tot, incercand sa facem o schimbare la nivel fizic. Samanii au un sistem vechi de practici de vindecare cu energie prin care miscarea si deplasarea se realizeaza la nivel energetic (deplasarea magnetului), iar corpul fizic ii urmeaza. Samanii actioneaza in centru, la esenta, iar vindecarea se produce. Samanii au descoperit ca timpul este intr-un anumit tipar, ca face bucle in gauri de vierme, inapoi si inainte. Modul in care putem stim acest lucru este eliberandu-ne de stransoarea timpului si experimentand infinitul. Practica esentiala a vindecarii, a medicinei � procesul de iluminare � se produce in afara timpului, in infinit. Se produce atunci cand accesam un Sine care nu a patruns niciodata in fluxul timpului, care nu poate fi afectat de boala, care nu poate fi atins de o sanatate bolnava. Din momentul in care am intrat in contact cu infinitul, putem sa stim din nou cine suntem azi. Putem avea corpuri care imbatranesc diferit, care se vindeca diferit, care mor diferit. In vremuri ca acestea suntem permanent provocati sa ne confruntam cu mici pierderi in vietile noastre: cei care am fost candva, o relatie care ia sfarsit, pierderea unei personae dragi, a carierei, a unui moment drag noua din viata noastra.
In perioadele de tranzitie avem timp sa ne reinventam. Atunci cand nu o facem, devenim lipsiti de viata. Iar aceasta ne face sa imbatranim, nu sa devenim intelepti. Daca trecem prin aceste mici pierderi constient, ele devin oportunitati pentru o noua viata. In loc sa ne raneasca tranzitia, devenim inspirati de ele - daca avem curajul necesar. Modul in care reactionam in fata adversitatilor ne transforma in fiinte curajoase. Curajul poate veni din frustrare, boala, din multe surse, iluminat de nesansa sau de divin. Imi amintesc cand fiica mea a fost aruncata de pe cal la sase ani. Calul a calcat-o si i-a rupt ficatul. A fost foarte aproape de moarte, timp de trei zile. La acea vreme ma aflam pe Amazon. A fost cea mai lunga calatorie a vietii mele sa ajung in partea de nord a New York-ului! Cand am ajuns la spital, era la sectia de pediatrie, conectata prin tuburi la aparate. Nu stiam daca o sa reuseasca. M-am asezat linga ea plangand, rugandu-L pe Dumnezeu sa o salveze, cand, dintr-o data, am avut o iluminare. Tristetea a disparut si m-am adresat sufletului ei. Desi era inconstienta, i-am spus: �Iubita mea, te iubesc si trebuie sa alegi daca a sosit vremea sa pleci sau nu. Este alegerea ta. Te iubesc, sufletul tau stie daca calatoria ta a luat sfarsit.� Dupa trei minute, si-a revenit. Alesese da. Pentru a trece de la victima la erou, ne cufundam in feminin, in Pamant, Mama Cea Mare. Nu este posibil sa facem o calatorie personala fara a imbratisa marea calatorie a planetei. Povestirile istorice sunt cele de acceptare a acestei chemari la calatorie a eroului, acceptarea chemarii destinului. In timp ce noi toti avem un viitor, doar putini au un destin.
Un destin este ceva ce iti creezi singur spunand da vietii, da lui Dumnezeu, da propriei tale cresteri, Spiritului tau. Vindecarea este la fel de actuala azi cum era acum 50.000 de ani. Mentorul meu crede ca noii samani, noii ingrijitori ai Pamantului, vor veni din Vest.
Noi suntem cei care putem sa aducem vindecarea si transformarea pentru familiile, comunitatile noastre si Pamantului. Este un moment critic in istorie, un moment al redesteptarii Pamantului si a propriei noastre naturi feminine. Este un timp al transformarilor fara precedent. Toate vechile noastre modele sunt reinventate, in fiecare aspect al societatii, iar noi suntem agentii schimbarii. Este ceea ce a fost intotdeauna samanulSamanul este un creator de harti. Avem nevoie de noi creatori de harti. Hartile esentiale nu numai ca fixeaxa teritoriul, dar sunt si ghiduri pentru teritorii. Prin urmare, trebuie sa concepem harti noi. Dialogul pe care un saman il are cu natura este unul al vietii care se adreseaza vietii, viata conectata la viata, viata care raspunde chemarii si, raspunzand vietii, noua insine. Avem patru arhetipuri: sarpele, jaguarul, pasarea colibri si condorul (vulturul, in Est). Acestea sunt patru principii de organizare in traditia medicinei. Ele se mai cunosc si sub alte denumiri printre populatiile Hopi, Shoshoni, Navajo, Maya si Inca. Lucrul important nu este ce anume denumesti, nu faptul ca in Vest este jaguar sau bivol: ceea ce conteaza este ca, atunci cand il chemi, vine. Este acordul samanului cu Spiritul. Acordul nostru cu Spiritul, pe care fiecare si toti l-am facut, este ca, atunci cand il chemi, el vine. Nu in 60% din cazuri, nu in 90%, ci 100%.
Fiecare dintre cele patru arhetipuri este o intruchipare a principiilor de organizare din Univers, descrise in forma animista. Fiecare dintre directii reprezinta unul dintre pasii pe care samanul trebuie sa-i faca pentru a deveni un barbat sau o femeie a cunoasterii. Samanul face diferenta intre informatie si cunoastere. Informatia este cea care ne bombardeaza zilnic. Cunoasterea este intelepciune. Informatia este a sti ca apa e formata din doi atomi hidrogen si un atom oxigen. Cunoasterea este a fi capabil sa aduci ploaia. Samanul este o persoana a perceptiei, a traditiilor de perceptie. In Vest, suntem oameni ai perceptiei. Avem rezultate ale perceptiei, legi, reguli. Avem cele 10 porunci, alegem legiuitorii si pe cei care fac legile si care produc si mai multe reguli.
Cand samanii doresc sa schimbe lumea, ei actioneaza la nivelul esentei, pentru a produce o modificare a perceptiei. Modificand perceptia, visam la noua lume ce va veni si la schimbarile lumii. Asta este sarcina noastra: sa visam cu ochii deschisi. Prin aceasta mare transformare, un nou om isi face aparitia pe Pamant, om pe care eu il numesc homo luminous. Traditiile samanice stiu ca evolutia se produce in decursul mai multor generatii. In Vest, noi credem ca evolutia se produce intre doua generatii: poate copiii tai vor fi mai isteti si mai intelepti, poate copiii indigo vor urca pe o noua treapta a scarii de evolutie. Samanul stie ca evolutia se produce in interiorul generatiilor. Depinde de noi sa facem acest salt cuantic in ceea ce devenim. Putem deveni homo luminous chiar in timpul vietii. Aceasta este misiunea noastra suprema: sa facem saltul cuantic individual deoarece, daca o facem noi singuri, o facem pentru intreaga planeta. Toti si fiecare dintre noi, cand alegem adevarul, cand alegem viata, cand alegem lumina, transformam lumea.

Eu vad principala problema ca fiind de natura spirituala. Nu probleme de resurse, ci probleme centrate in jurul credintelor umane, aspecte dure, ce vin din mitologia noastra. Problematica noastra mitologie se prabuseste peste tot in jurul nostru. Este o mitologie jefuitoare, abuziva, care ia ce e mai bun pe Pamantul � lemn, apa, sol de la suprafata � si paseaza generatiilor viitoare costurile spoliatoare.
Aceste paradigme lacome, rapace, care il fac pe om sa domine natura, nu mai pot fi tolerate. Intr-o zi ma plimbam cu o doctorita si sotul ei, la izvoarele Amazonului. �Alberto, traverseaza zona despadurita,� mi-au spus. �Du-te inapoi in padure tropicala si vezi ce se intampla.� Asa ca m-am intors si am patruns in padure. Peste tot in jurul meu padurea era ca un cantec. Sunetele scoase de papagali, de maimute si de alte pasari de peste tot erau ca o orchestra. Primul pas, apoi al doilea, al treilea si brusc totul s-a oprit. Samanii au venit spre mine si au spus: �Vezi? Ei stiu ca ai fost izgonit din Gradina. Ei stiu ca nu apartii acestui loc.� Cu siguranta ca tot ce era in natura putea sa-mi simta deodorantul cu care eram dat, spay-ul din par, pasta de dinti, talcul de pe picioarele mele de atlet. Am privit in jur sa gasesc un mod de a-mi acoperi propriul miros. La malul unui rau am dat peste doi indieni care gateau un boa la protap. Le-am cerut grasimea pe care o stransesera de la sarpele boa. Dandu-mi jos pantalonii, am inceput sa ma ung cu grasimea de boa, gandind ca asa pot sa-mi camuflez mirosul, dupa care am revenit in padure. Primul pas, al doilea, padurea a continua sa cante. Al treilea pas si, din nou liniste. Cu exceptia mustelor, sute si sute de muste care roiau in jurul meu. Mi-au trebuit zece ani de studiu al popoarelor indigene pentru ca sa pot merge prin padure fara ca aceasta sa se mai opreasca din cantat. Deja padurea nu ma mai considera ca pe cineva care nu este de-al locului. Apartineam din nou Gradinii.
Acest lucru spune mult despre mitologia noastra. Mitologia ne creeaza credintele, iar aceste credinte ne creeaza realitatea. In Vest exista singura mitologie de pe planeta conform careia am fost izgoniti din Gradina Edenului. Aborigenii nu au fost izgoniti, africanii din regiunea subsahariana nu au fost izgoniti: acestor populatii li s-a oferit Gradina. Ei au fost ingrijitorii si pastratorii Gradinii. Noi insa, nu numai ca am fost izgoniti, dar, izgoniti fiind, o vocea a soptit �Blestemat fie Pamantul din cauza ta� si am aratat cu degetul spre femeie. Si spre barbat, condamnandu-l la o viata de munca grea: �Cu sudoarea fruntii vei culege fructele Pamantului, iar Pamantul va produce spini si ciulini pentru tine.� Aceasta este osanda originara. Biblia nu spune: �Iar Pamantul va rodi mure, mango si papaya pentru tine.� Ea spune: spini si ciulini. Asta este mitologia noastra. Inca de la inceput avem o relatie ostila cu latura feminina, cu Pamantul insusi. Si, daca privim si mai adanc, chiar inainte de a fi izgoniti din Gradina, am invatat din cea de-a saptea zi a creatiei ca toata hrana de pe planeta ne apartine. Animalele si copacii, si florile au fost create pentru placerea noastra si pentru a hrani oamenii. In loc sa devenim administratorii a tot ceea ce este viata pe planeta, ne-am pus in postura de consumatori. Supozitia este ca toata hrana de pe Pamant apartine oamenilor, si nu apartine. Hrana de pe Pamant apartine tuturor fiintelor de pe Pamant.
Un alt element unic pentru cultura Occidentului este ca avem, practic, singura mitologie de pe planeta in care masculinul da nastere femininului. Eva a fost creata din coasta lui Adam. Nicaieri in alta parte, cu exceptia mitologiei Greciei, nu se spune asa ceva. Pe masura ce laturile feminine au inceputa sa dispara, Zeus a devenit zeitatea dominanta. In mitologiile timpurii grecesti, zeita, creatix, era predominanta. Pe masura ce a fost eclipsata de principiul masculin, Zeus a devenit predominant. Si, desi Zeus a luat-o de sotie pe zeita Hera, ea a refuzat sa i se supuna. Ca urmare, a fost cunoscuta in mitologie ca fiind scorpia, deoarece nu poti reprima femininul fara a avea consecinte. In cele din urma a devenit fatal pentru cultura si asta este ceea ce ni s-a intamplat. Paradigmele Occidentului sunt paradigmele masculinului. Aceasta este esenta problemei. Trebuie sa ne eliberam de aceasta mitologie care considera Pamantul ca fiind al nostru pentru consum, iar femininul ca fiind ceva blestemat. Aceste mitologii se exprima pe sine in sistemul nostru economic, politic, social si de educatie. Chiar si practicile noastre medicale sunt, prin natura lor, ostile si agresive.
Aceste paradigme sustin ca toata hrana si resursele de pe planeta ne apartin. Nu altor animale, nu plantelor: totul ne apartine. Putem viola, prada si jefui, putem murdari Pamantul si lasa generatiile viitoare sa plateasca pentru a face curat. Am fost constransi de o mitologie care ne-a epuizat. Economia noastra, sistemul nostru politic, de educatie si chiar paradigmele relatiilor noastre � toate manifesta semnele colapsului. Vechea mitologie ne-a dus cat de departe a putut. Acum trebuie sa cautam mitologii ale sustinerii, ale relatiilor de colaborare cu Pamantul. Aceasta noua mitologie trebuie sa apara, dar avem traditiile popoarelor Terrei care ne ofera modele ale unei lumi in care copiii copiilor nostri sa poata locui cu adevarat. Populatia Pamantului are o relatie animistica cu tot ceea ce inseamna viata. Animismul este practicat de cei care cred ca pot vorbi cu raurile si copacii, cu canioanele , cu muntii si cu Dumnezeu. Asta puteam noi face inainte de a fi izgoniti din Gradina. Inca ne aflam in relatie cu Spiritul si cu lumea naturii. Spiritul ne vorbeste, de fapt, tot timpul. Dar noi, in Occident, nu avem urechi sa-l auzim. Daca e sa gasim acel Sine care inca merge alaturi de frumusetea de pe Pamant, care vorbeste cu raurile si cu copacii si cu Dumnezeu si caruia raurile si copacii si vocea Spiritului ii raspund, avem mare nevoie sa ne recuperam sufletul.
Am inceput sa studiez samanismul acum 30 de ani, ca urmare a frustrarii mele datorate psihologiei occidentale si a incapacitatii mele de a descoperi cum functioneaza mintea. Am petrecut 25 de ani, mai intai ca medic antropolog si psiholog, apoi devenind elevul samanilor, scufundandu-ma in caile samanului. Am inceput sa studiez tehnicile, metodologiile si practicile populatiilor Pamantului care au creat un sistem de cunoastere care sa treaca dincolo de minte, pentru a trai constient, dar in afara menghinei mintii.
Studiile mele m-au dus in America de Sud, in padurea tropicala, pentru a studia cu doctorii, barbati si femei, din regiunea Amazonului. Aceste traditii au fost neglijate de antropologi si de studentii de la teologie deoarece nu au lasat nimic scris. Prejudecata moderna spune ca, daca nu inveti sa citesti si sa scrii, esti analfabet si, prin urmare, nu esti inteligent. Aceste traditii au fost ignorate, iar studentii de la teologie si antropologie au studiat alte traditii ale lumii, cele care au produs, de sute de ani, Vedele, Sutrele, Coranul, Biblia. Practicile ingenioase ale indigenilor americani au fost neglijate, deoarece scrisul aproape lipseste. De-abia cu venirea lui Margaret Meade si a aparitiei antropologiei experimentale am inceput sa descoperim adevarata bunastare si frumusete a invataturilor indigene ale teritoriului nostru. Samanul crede ca traim intr-un univers benign. Raul exista, dar numai in inima omului. Noi traim intr-un univers cooperant, benign, care efectiv se va manifesta pentru a conspira in numele nostru. Trebuie insa sa te afli intr-o relatie corespunzatoare cu el.
In traditiile medicale, samanul nu vede nicio diferenta intre a fi ucis de un microb sau de un jaguar. Pentru noi, una este boala, iar cealalta este accident: �Bietul de el, s-a dus la rau pe inserat si a fost mancat.� Pentru saman, cele doua morti sunt identice. Trebuie sa fii intr-o relatie adecvata cu microbii si cu jaguarii, altfel ambii incep sa te priveasca ca pe o hrana. Cand nu te afli in relatia care trebuie, Universal devine rapace, incepe sa te urmareasca. Atunci cand ne indepartam de relatia corecta, Universul ne este potrivnic (ne lovim de piedici dupa piedici), dar, cand ne aflam in relatia corecta, el conspira in favoarea noastra. Cele mai improbabile posibilitati ni se astern in cale pentru a face ca lucrurile sa mearga pentru noi. Este un aspect esential al procesului de vindecare din medicina: a te afla in relatia corecta. Nu a administra medicamente, a trata, a interveni, ci a te afla in relatia corecta, printr-un proces energetic.
Samanii din continentele americane stiu ca avem un camp de energie luminoasa care inconjoara corpul nostru fizic. El comunica cu corpul fizic intr-un mod similar campului energetic al unui magnet care aranjeaza pilitura de fier pe o bucata de hartie. In paradigmele Occidentului, ne propunem sa amestecam si sa mutam pilitura de fier peste tot, incercand sa facem o schimbare la nivel fizic. Samanii au un sistem vechi de practici de vindecare cu energie prin care miscarea si deplasarea se realizeaza la nivel energetic (deplasarea magnetului), iar corpul fizic ii urmeaza. Samanii actioneaza in centru, la esenta, iar vindecarea se produce. Samanii au descoperit ca timpul este intr-un anumit tipar, ca face bucle in gauri de vierme, inapoi si inainte. Modul in care putem stim acest lucru este eliberandu-ne de stransoarea timpului si experimentand infinitul. Practica esentiala a vindecarii, a medicinei � procesul de iluminare � se produce in afara timpului, in infinit. Se produce atunci cand accesam un Sine care nu a patruns niciodata in fluxul timpului, care nu poate fi afectat de boala, care nu poate fi atins de o sanatate bolnava. Din momentul in care am intrat in contact cu infinitul, putem sa stim din nou cine suntem azi. Putem avea corpuri care imbatranesc diferit, care se vindeca diferit, care mor diferit. In vremuri ca acestea suntem permanent provocati sa ne confruntam cu mici pierderi in vietile noastre: cei care am fost candva, o relatie care ia sfarsit, pierderea unei personae dragi, a carierei, a unui moment drag noua din viata noastra.
In perioadele de tranzitie avem timp sa ne reinventam. Atunci cand nu o facem, devenim lipsiti de viata. Iar aceasta ne face sa imbatranim, nu sa devenim intelepti. Daca trecem prin aceste mici pierderi constient, ele devin oportunitati pentru o noua viata. In loc sa ne raneasca tranzitia, devenim inspirati de ele - daca avem curajul necesar. Modul in care reactionam in fata adversitatilor ne transforma in fiinte curajoase. Curajul poate veni din frustrare, boala, din multe surse, iluminat de nesansa sau de divin. Imi amintesc cand fiica mea a fost aruncata de pe cal la sase ani. Calul a calcat-o si i-a rupt ficatul. A fost foarte aproape de moarte, timp de trei zile. La acea vreme ma aflam pe Amazon. A fost cea mai lunga calatorie a vietii mele sa ajung in partea de nord a New York-ului! Cand am ajuns la spital, era la sectia de pediatrie, conectata prin tuburi la aparate. Nu stiam daca o sa reuseasca. M-am asezat linga ea plangand, rugandu-L pe Dumnezeu sa o salveze, cand, dintr-o data, am avut o iluminare. Tristetea a disparut si m-am adresat sufletului ei. Desi era inconstienta, i-am spus: �Iubita mea, te iubesc si trebuie sa alegi daca a sosit vremea sa pleci sau nu. Este alegerea ta. Te iubesc, sufletul tau stie daca calatoria ta a luat sfarsit.� Dupa trei minute, si-a revenit. Alesese da. Pentru a trece de la victima la erou, ne cufundam in feminin, in Pamant, Mama Cea Mare. Nu este posibil sa facem o calatorie personala fara a imbratisa marea calatorie a planetei. Povestirile istorice sunt cele de acceptare a acestei chemari la calatorie a eroului, acceptarea chemarii destinului. In timp ce noi toti avem un viitor, doar putini au un destin.
Un destin este ceva ce iti creezi singur spunand da vietii, da lui Dumnezeu, da propriei tale cresteri, Spiritului tau. Vindecarea este la fel de actuala azi cum era acum 50.000 de ani. Mentorul meu crede ca noii samani, noii ingrijitori ai Pamantului, vor veni din Vest.()
Noi suntem cei care putem sa aducem vindecarea si transformarea pentru familiile, comunitatile noastre si Pamantului. Este un moment critic in istorie, un moment al redesteptarii Pamantului si a propriei noastre naturi feminine. Este un timp al transformarilor fara precedent. Toate vechile noastre modele sunt reinventate, in fiecare aspect al societatii, iar noi suntem agentii schimbarii. Este ceea ce a fost intotdeauna samanul.
Samanul este un creator de harti. Avem nevoie de noi creatori de harti. Hartile esentiale nu numai ca fixeaxa teritoriul, dar sunt si ghiduri pentru teritorii. Prin urmare, trebuie sa concepem harti noi. Dialogul pe care un saman il are cu natura este unul al vietii care se adreseaza vietii, viata conectata la viata, viata care raspunde chemarii si, raspunzand vietii, noua insine. Avem patru arhetipuri: sarpele, jaguarul, pasarea colibri si condorul (vulturul, in Est). Acestea sunt patru principii de organizare in traditia medicinei. Ele se mai cunosc si sub alte denumiri printre populatiile Hopi, Shoshoni, Navajo, Maya si Inca. Lucrul important nu este ce anume denumesti, nu faptul ca in Vest este jaguar sau bivol: ceea ce conteaza este ca, atunci cand il chemi, vine. Este acordul samanului cu Spiritul. Acordul nostru cu Spiritul, pe care fiecare si toti l-am facut, este ca, atunci cand il chemi, el vine. Nu in 60% din cazuri, nu in 90%, ci 100%.
Fiecare dintre cele patru arhetipuri este o intruchipare a principiilor de organizare din Univers, descrise in forma animista. Fiecare dintre directii reprezinta unul dintre pasii pe care samanul trebuie sa-i faca pentru a deveni un barbat sau o femeie a cunoasterii. Samanul face diferenta intre informatie si cunoastere. Informatia este cea care ne bombardeaza zilnic. Cunoasterea este intelepciune. Informatia este a sti ca apa e formata din doi atomi hidrogen si un atom oxigen. Cunoasterea este a fi capabil sa aduci ploaia. Samanul este o persoana a perceptiei, a traditiilor de perceptie. In Vest, suntem oameni ai perceptiei. Avem rezultate ale perceptiei, legi, reguli. Avem cele 10 porunci, alegem legiuitorii si pe cei care fac legile si care produc si mai multe reguli.
Cand samanii doresc sa schimbe lumea, ei actioneaza la nivelul esentei, pentru a produce o modificare a perceptiei. Modificand perceptia, visam la noua lume ce va veni si la schimbarile lumii. Asta este sarcina noastra: sa visam cu ochii deschisi. Prin aceasta mare transformare, un nou om isi face aparitia pe Pamant, om pe care eu il numesc homo luminous. Traditiile samanice stiu ca evolutia se produce in decursul mai multor generatii. In Vest, noi credem ca evolutia se produce intre doua generatii: poate copiii tai vor fi mai isteti si mai intelepti, poate copiii indigo vor urca pe o noua treapta a scarii de evolutie. Samanul stie ca evolutia se produce in interiorul generatiilor. Depinde de noi sa facem acest salt cuantic in ceea ce devenim. Putem deveni homo luminous chiar in timpul vietii. Aceasta este misiunea noastra suprema: sa facem saltul cuantic individual deoarece, daca o facem noi singuri, o facem pentru intreaga planeta. Toti si fiecare dintre noi, cand alegem adevarul, cand alegem viata, cand alegem lumina, transformam lumea."

eusuntcelcesunt.blogspot.com/2008/11/homo-luminous-alberto-villo...

I forgive you! God bless you!
Pagini: << 6 7 8 9 10 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului VA E FRICA DE ANUL 2012
Mergi la: