Login · Inregistrare
Acceseaza wall-street.ro/sati pentru a vedea Topul Siteurilor din Romania.

back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Kia cee'd sau hyundai i30

jones
22 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 18:12

Voua care masina va place mai mult intre Kia ceed si Hyundai i30? Personal imi place tare mult ceed-ul, cred ca e mai reusita ca design, dar multi spun ca Hyundai i30 este mai fiabil. Stiu ca in afara de design sunt aceeasi masina, asa ca ma intreb cum ar putea fi una mai fiabila decat alta, daca au aceeasi mecanica, motoare, cutii de viteza etc. Plus ca pe strada vad multe ceed-uri si mai putine i30, pentru ca ceed e mai ieftina. Deci, voua care va place? Ati auzit de probleme la vreunul din modelele astea?

sfinxul81071
1 mesaj
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 16:45

Intre cele doua masini sunt diferente doar de design. Ambele modele impart aceiasi platforma si aceleasi motoare.
Poti afla mai multe informatii despre aceste modele de pe forumurile celor doua marci.
www.clubkia.ro
www.hyundaiclub.ro

Raporteaza abuz de limbaj
sotto018905
6 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 11:39

kia e marca mai accesibila a hyundai-ului. e mai ieftina kia. asa se explica de ce sunt mai multe kia decat hyundai.

Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
2 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Mai 2009, ora 13:20

Kia Pro Ceed

Florin_bacalu
20 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 21:22

am fost la reprezentantza la hyundai si am intrebat care-i treaba cu ele.. o tipa de acolo de la vanzari mi-au spus ca kia e tot a lor, doar ca e facuta din piese "reciclate" zice ea..
eu as merge pe kia. e mult mai frumoasa, si mai ieftina. iar dupa ceva timp, amadoua isi pierd valoarea la fel. eu merg pe kia. bafta.

alin_solomon
1 mesaj
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 01:06

eu am un cee'd de un an.masina e super ok pt banii care ii dai. oricum diferenta intre cele 2 la pret e minima. important e sa iti placa la design. iar faza cu Kia facut din materiale reciclate nu e adevarata. e facuta in una din cele mai muderne uzine din lume la zilina. chestia e ca eu am ales dupa design, si am ales kia. nu e varianta mai ieftina a Hyundai . intereseaza-te dc vrei si pe siteurile de specialitate.

9am21390
1 mesaj
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 02:04

Eu am i30 rosu :) si imi place mult! nu sunt mari diferente intre ele dar suna mai frumos hyundai

filipfarcamihai
3 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 09:26

intre Kia si Ceed as alege Peugeot 308 acolo DA calitate pret plus service si piese ieftine...............

samsbalet
4 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:11

Daca ai fi urmarit drive tesetele celor doua ti-ai fi dat seama care dintre cele doua este mai buna.
La un drive test comparativ facut intre Cee'd, Golf V, Opel Astra Si Toyota Auris, Cee'd -ul le-a batut de departe pe toate inclusiv Golful de aceea a si iesit masina anului.Hiunday-ul in schimb este o masina mult mai slaba din toate punctele de vedere.

dan_xsb
10 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 18:49

eu am un i30,de un an si pot sa spun ca masina e foarte fiabila comparabila cu un golf 4,revizia nu costa foarte mult,prima fiind in jur de 350 ron.cat despre desing e mult mai frumoasa ca un ceed, materialele folosite la interior sunt mai de calitate.eu sunt foarte multumit de el.

dan_xsb
10 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 19:33

la ce a batut ceed-ul golful?poate la consum.

nlucian
3 mesaje
Oras: Deva

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 21:15

Pt dan am si eu o intrebare ce motorizare are I 30 ?
Si daca ai condus un CEED ca sa poti sa faci o diferenta?
Am inteles ca iti place hyundai dar ce masina ai mai avut inainte!
Si poate facem candva un schimb de masinute ca sa poti face comparatia..:)

mihaiionut_tm
4 mesaje
Postat pe: 12 Mai 2009, ora 13:49

Kia este o subsidiara a Hyundai si impreuna formeaza "Hyundai Kia Automotive Group".( http://en.wikipedia.org/wiki/Kia ; http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai )
A produce masini cu componente produse din materiale reciclate d.p.d.v. personal spun ca este un lucru bun deoarece incearca intr-o oarecare masura sa reduca poluarea.
Tehnic ambele masini folosesc aceeasi platforma, i30 fiind lansat in urma Ceed-ului. Diferit de Ceed modelul Hyundai i30 are un tren de rulare mai confortabil si in acelasi timp ofera o stabilitate mai buna. La interior scaunele din i30 sunt mai confortabile si ofera o sustinere laterala mult mai buna decat cele din Ceed. La exterior (partea frontala si posterioara) Ceed a copiat destul de mult Toyota Corolla. i30 este o masina care ofera mai multa personalitate (daca ma pot exprima asa). Oricum referitor la design fiecare alege ce ii place. Materialele folosite sunt foarte bune calitativ la ambele modele.
Pana anul trecut in toamna Ceed-ul a avut avantajul unui pret mai bun si un pachet de dotari ceva mai bogat decat la i30. Anul acesta Hyundai a deschis o fabrica noua pentru modelul i30 in Cehia si masina deja se vinde cu dotari similare Ceed-ului si la un pret poate mai bun.
Cel mai bine este ca o persoana care doreste sa cumpere o masina noua sa faca drive-test cu modelele care ii plac si atunci vede ce masina i se potriveste cel mai bine.

eddy_bogdi
3 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 21:16

sigur e ieftin serviceul la peugeot......mai intereseaza-te si vei ramane surprins k nu e asa.

alin_9fix
9 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 21:06

i30 a luat 4 stele la euroncap si ceed 5 stele..acum intelegi ce vrei din asta

mihaiionut_tm
4 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 10:11

i30 5 stele Euroncap - Ceed 5 stele Euroncap

http://www.euroncap.com/tests/hyundai/i30.aspx
http://www.euroncap.com/tests/kia/cee'd.aspx

alin_9fix
9 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Mai 2009, ora 20:02

vezi cand a fost testat prima data i30..atunci a luat 4 stele..apoi au revenit

dafffne
36 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 16:41

De la: alin_9fix, la data 2009-05-16 21:06:57i30 a luat 4 stele la euroncap si ceed 5 stele..acum intelegi ce vrei din asta

Te rog frumos sa te interesezi innainte de a scrie ceva..... s-a refacut testarea la i 30 dupa un an si a obtinut 5 stele!!!!!!!

dafffne
36 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 16:49

De la: alin_9fix, la data 2009-05-19 20:02:14vezi cand a fost testat prima data i30..atunci a luat 4 stele..apoi au revenit

Eu nu am citit nicaieri ca au revenit la 4!!!!!!!!!! i30 cw are 5 stele din prima luate.........
u nu cred ca vezi forta constructorului corean..... ( Hyundai sau Kia). De este capabil intr-un an sa-si revizuiasca greselile..
Diferenta dintre modele e simpla : innafara de desig-ul exterior si interior, mai sunt diferite si suspensiile ( ceed-ul le are sport....... ceea ce ptr strazile noastre e uratel...)
Ambele masini sunt k depinde ce gusturi ai ptr a alege design-ul!

dafffne
36 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 16:52

De la: ionut-tm, la data 2009-05-12 13:49:40 Kia este o subsidiara a Hyundai si impreuna formeaza "Hyundai Kia Automotive Group".( http://en.wikipedia.org/wiki/Kia ; http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai )
A produce masini cu componente produse din materiale reciclate d.p.d.v. personal spun ca este un lucru bun deoarece incearca intr-o oarecare masura sa reduca poluarea.
Tehnic ambele masini folosesc aceeasi platforma, i30 fiind lansat in urma Ceed-ului. Diferit de Ceed modelul Hyundai i30 are un tren de rulare mai confortabil si in acelasi timp ofera o stabilitate mai buna. La interior scaunele din i30 sunt mai confortabile si ofera o sustinere laterala mult mai buna decat cele din Ceed. La exterior (partea frontala si posterioara) Ceed a copiat destul de mult Toyota Corolla. i30 este o masina care ofera mai multa personalitate (daca ma pot exprima asa). Oricum referitor la design fiecare alege ce ii place. Materialele folosite sunt foarte bune calitativ la ambele modele.
Pana anul trecut in toamna Ceed-ul a avut avantajul unui pret mai bun si un pachet de dotari ceva mai bogat decat la i30. Anul acesta Hyundai a deschis o fabrica noua pentru modelul i30 in Cehia si masina deja se vinde cu dotari similare Ceed-ului si la un pret poate mai bun.
Cel mai bine este ca o persoana care doreste sa cumpere o masina noua sa faca drive-test cu modelele care ii plac si atunci vede ce masina i se potriveste cel mai bine.

SUPER TARE DACA O SA LE ADUCA DIN CEHIA INSEAMNA CA O SA FIE MAI IEFTINE CU 10 % , CA NU O SA MAI AIBA VAMA INCLUSA IN PRET!!!!!!!!

samsbalet
4 mesaje
Postat pe: 22 Mai 2009, ora 11:09

In afara de consuma mai pune si tinuta de drum la care a castigat cee'd-ul, elasticitatea motorului la care a castigat tot cee'd-ul, spatiu pasagerului din spate si as putea sa continuu dar mai intereseaza-te si tu. Si nu e vrajeala pt. ca si mie imi place golful dar......... asta e realitatea.

ethera_71
1 mesaj

Postat pe: 7 August 2009, ora 23:51

un sfat va rog: kia pro ceed sau fiat brava?
multumesc!

samsbalet
4 mesaje
Postat pe: 10 August 2009, ora 11:57

100% Pro Cee'd!!!!!!!!!!!!!!!!!

dafffne
36 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 12:02

De la: pusicul, la data 2009-05-13 21:16:54sigur e ieftin serviceul la peugeot......mai intereseaza-te si vei ramane surprins k nu e asa.

Costurile de la service indiferent daca este la aceeasi marca pot sa difere in functie de patron. Asa ca e bn sa te interesezi la tn in oras de costuri.

iguanas_iguana
4 mesaje
Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 01:13

cee'd este mai ieftin dar este mai sportiv pe candi30 este mai clasic asa mi sa parut pe cand peugeot este nu scump fff scump la piese am prieteni care lucreaza la piese auto si suntmecanici daca vrei masina skoda octavia 1si2 ambele sunt super bune
si ca piese si ca drive test garantez

dafffne
36 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 16:13

De la: iguanas_iguana, la data 2010-01-06 01:13:34cee'd este mai ieftin dar este mai sportiv pe candi30 este mai clasic asa mi sa parut pe cand peugeot este nu scump fff scump la piese am prieteni care lucreaza la piese auto si suntmecanici daca vrei masina skoda octavia 1si2 ambele sunt super bune

Mai citeste si u ce se scrie pe aici pe Sotto. A fost o clasificare in functie de pret la masinile ce au 5 usi din clasa compacta si pe locul doi era HYUNDAI i 30, iar pe primul Citroen C4.

tzepelin
48 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 18:05

De la: iguanas_iguana, la data 2010-01-06 01:13:34cee'd este mai ieftin dar este mai sportiv pe candi30 este mai clasic asa mi sa parut pe cand peugeot este nu scump fff scump la piese am prieteni care lucreaza la piese auto si suntmecanici daca vrei masina skoda octavia 1si2 ambele sunt super bune

ce te face sa crezi ca octavia e cea mai buna? conduci asa ceva de garantezi tu pentru ea?

Mondeo
Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
24 mesaje
Postat pe: 9 Februarie 2010, ora 08:32

i30

tonino
14 mesaje
Oras: Roman

Postat pe: 31 Martie 2010, ora 21:23

am i30 1,4 benzina.inca ma mai gandesc daca am ales bine.cee'd mi se pare mai simpatica,bine nu pot sa ma pronunt pt ca nu am condus asa ceva.i 30 este lenta la cei 105 cp,nu sta bine in curbe,subvireaza.a trebuit sa invat din nou sa conduc.ma surprinde tot timpul.cred ca este o masina pt iarna.pe zapada daca ai cauciucuri bune se comporta surprinzator de bine,esp-ul isi face treaba.instalatia de sunet este ok,deasemeni si clima.in schimb daca vrei o piesa de schimb am asteptat o luna,venea din Coreea.am citit aici ca se vor fabrica in CEHIA.ar fi ok.in sfarsit nu o recomand.cine vrea o masina acceptabila ca pret,5 stele euroencap,cu un interor frumusel,consum mic,destul de spatioasa,portbagaj mic pt aceasta clasa .........apropo se parcheaza greu! cred ca polo 1.2 tsi era masina pe care ar fi trebuit sa o cumpar,dar atunci i 30 mi se parea o masina revolutionara,mi se parea!!!!!!

...................................................................

Mergi la: