Info
x
Despre profesori si medici in romania
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Iunie 2010, ora 15:17
Amin !!!
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
CR0N0S 1163 mesaje Membru din: 5/06/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Iunie 2010, ora 15:28
De la: Merry, la data 2010-06-20 15:17:39Amin !!! ....zic tie ! Astazi vei fi cu mine in ...iad !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7245 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 20 Iunie 2010, ora 15:48
De la: CR0N0S, la data 2010-06-20 15:12:38De la: calin1959, la data 2010-06-20 14:57:42Nu prietene tu nu ai habar pe ce lume traiesti.Si ca dovada iti spun ca eu traiesc intr-o lume diferita de cea in care traiesti tu.Si poti sa te convingi singur descifrand numarul masinii care este in poza. uite cine vorbeste de caracter...... caracterul se formeaza in functie de mediu, de factorii externi.......cand or sa fie oameni cu caracter la putere care sa aprecieze adevaratele caractere, atunci medicii si profesorii vor fi evaluati la adevarata lor valoare si acestia se vor simti jigniti ca li se ofera spaga.....pana atunci, da doamne spaga omului destept, ca o merita.....
Raporteaza abuz de limbaj
" Minds are like parachutes. They only function when they are open."
Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
|
|
CR0N0S 1163 mesaje Membru din: 5/06/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Iunie 2010, ora 15:57
De la: herra, la data 2010-06-20 15:48:47De la: CR0N0S, la data 2010-06-20 15:12:38De la: calin1959, la data 2010-06-20 14:57:42Nu prietene tu nu ai habar pe ce lume traiesti.Si ca dovada iti spun ca eu traiesc intr-o lume diferita de cea in care traiesti tu.Si poti sa te convingi singur descifrand numarul masinii care este in poza. Nu am inteles cine este omul destept ? De ce nu i-am da spaga celui inteligent ?
|
Postat pe: 20 Iunie 2010, ora 16:09
cronos, oricine e inteligent.......inteligentii sunt si aia care ne conduc.......sunt buni afaceristi doar cand e vorba de firmele lor, dar nu le functioneaza instinctul financiar cand e vorba sa faca afaceri profitabile pt. stat......
astia au luat spaga si din alocatia copilului (care-i 40 lei!!!!!!!!!!) si din pensiile mizere ale batranilor..... omul destept e cel care isi da seama ca a stricat orzul pe gaste ......
|
|
9am124537 5 mesaje Membru din: 27/08/2009 |
Postat pe: 20 Iunie 2010, ora 17:58
Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni.
|
Postat pe: 20 Iunie 2010, ora 18:01
De la: 9am124537, la data 2010-06-20 17:58:16Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni.
|
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 09:19
In Romania medicina si invatamantul inca nu sunt apreciate la adevarata lor valoare, medicii si profesorii sunt foarte slab platiti tocmai aceste catgorii de profesii de care avem cea mai mare nevoie !! Mai mare baza pun in medicina, medicul , bugetar decat in cei din clinica particulara! - M-am convins de asta!!
Ticu
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 10:05
De la: 9am124537, la data 2010-06-20 17:58:16Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni. Felicitari draga mea ...am parcurs aceleasi etape si chiar si ramura I.M.F.ului ...Pediatria... am facut-o . dar cred ca tu esti mai tanara... o generatie ceva mai noua .
GINA
|
|
Fosta membra 9am.ro 3053 mesaje Membru din: 12/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 10:57
De la: Tycu, la data 2010-06-21 09:19:48 Nu inteleg...medicul e slab pregatit dar, totusi, puneti baza in el???
|
Fosta membra 9am.ro 1507 mesaje Membru din: 26/05/2010 |
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 10:59
De la: 9am076753, la data 2010-06-21 10:05:45De la: 9am124537, la data 2010-06-20 17:58:16Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni. si totusi n-am inteles care-i legatura dintre studiile ei si sistemul sanitar? in afara de faptul ca nu se cunoaste ca a invatat atat de mult...a, si inca ceva, foarte multi medici dupa gratii, da, aici are dreptate, trebuiesc mult mai protejati.... eu mi-as dori ca medicii sa inteleaga ca asta este nivelul salarizarii, dotarii, etc., din romania, sa se raporteze la conditiile din romania si sa nu mai faca comparatii cu alte state...(mai ales cand e vorba de salarizare, nu de servicii oferite...) le cerem prea mult? sa respecte juramantul depus si, de multe ori, omul, pacientul? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3053 mesaje Membru din: 12/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 11:06
De la: 9am124537, la data 2010-06-20 17:58:16Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni. Eu cred ca oamenii inteleg deja importanta sanatatii...vorba aia: sanatatea e pe primul loc. Si cred ca inteleg si munca din spatele denumirii de medic. Ai dreptate cu conditiile improprii. Poate si cu legea, desi nici pacientul nu are o lege care sa-l apere, nu prea am vazut procese de malpraxis duse pana la capat. Doar masuri gen: penalizare x% din salariu pt. y luni etc. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 12:49
De la: yxz, la data 2010-06-21 10:57:08:De la: Tycu, la data 2010-06-21 09:19:48 sml-confused0067: Eu m-am referit la slab platit si ca mai multa siguranta am in medicul bugetar decat in cel de la clinica particulara , deoarece [am patit asta ] la bugetar ii dai spaga [ nu toti o primesc , mai sunt multi bugetari care nu primesc spaga si isi fac datoria cu placere ] dar stiu ca se ocupa de pacient pana la situatia finala, pecand la clinicile cu plata , se ocupa de pacient in functie de cat a platit el , daca pacientul nu mai are bani, moare cu zile !!! Daca mai sunt si medici slab pregatiti , asta depinde de la la caz la caz, asa este in toata lumea , nu numai in Romania !!!!!
Ticu
|
|
Fosta membra 9am.ro 22 mesaje Membru din: 13/04/2010 |
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 13:34
Vad ca discutia s-a axat pe bani si spagi.
Ce parere aveti insa depre cazurile de malpraxis, de medici care trateaza pacientii cu indiferenta!! Dar de profesorii care predau in dorul lelii si apoi trebuie sa trimiti copilul la "meditatii" unde invata ce trebuia predat de fapt la scoala.Profesori care fac discriminari: faci meditatii cu ei, ai note bune, faci meditatiile cu altcineva?? Sa fii sanatos ca note bune nu vezi. Cazuri concrete: pacienta cu cancer de esofag, nu mai putea sa inghita nimic si medicul ii da Strepsil. Dupa cateva luni de chin, mai mult moarta decat vie ajunge la alt medic , acesta pune diagnosticul corect apoi spune ca daca venea cu 2-3 luni mai devreme era operabil, acum insa e prea tarziu.Sa o ierte Dumnezeu. a murit in chinuri, cu zile. La teza de lb. Romana profa face azi "meditatie" doar cu subiectul de a doua zi. Cei care faceau meditatii cu ea iau toti nota buna. Unul din copii da din gura si treaba rasufla. Sa vezi scandal la sedinta cu parintii! Problema nu e ca se da spaga , Problema e ca unii fara spaga nu te baga in seama, iar cu spaga inca mai poti fi in situatia ca esti foarte neglijent tratat. Salariile profesorilor sunt la nivelul unui muncitor calificat bine platit in Romania.Muncitorul face 8 ore profesorul 4.E drept ca teoretic munceste si acasa.Muncitorul are 3 saptamani concediu, profesorul 3 luni vacanta. Nu contest ca exista si medici competenti si seriosi, dascali de asemenea, dar acestia sunt o minoritate. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Amok 5 mesaje Membru din: 16/11/2008 |
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 14:48
De la: Tycu, la data 2010-06-20 09:43:32De la: _KARPOV, la data 2010-06-19 16:18:31De la: calin1959, la data 2010-06-19 15:45:47 As vrea sa raspund in primul rand individului care scrie ca preotii ar fi un fel de balast pentru bugetul Romaniei.Afla domnule ca religia este ultima reduta necucerita inca de raul care domneste pe toate planurile.In biserici inca se mai roaga oamenii pentru vremuri mai bune si inca mai au speranta. poi tycule nu bate in karpov...are dreptate biserica este o institutie legala de excrocherie si inselaciune....pentru persoane credule ca dumneata....din pacate sunt multi.....preotii nu sunt securisti,doar o parte din ei sunt fosti securisti probabil, sau informatori,o alta parte sunt pedofili,homosexuali,hoti,mincinosi.....partea ramasa "curata" sunt sus de tot asa de sus ca de acolo privesc sub izmenele armani ale tatalui nostru ceresc,si constata ca EL nu poarta chiloti,iar cand se plictisesc coboara si ei cateva etaje pana in parlament sa traga un somnic pe banii contribuabililor,impreuna cu falnicii nostri deputati care au luat in greutate de atata stres, prin urmare chiar ar trebui ca sa avem incredere intr-o institutie reprezentata de dansii.....cat despre doctori cu 500 salariul....probabil dar banuiesc ca acei doctori sunt bucatari de profesie si nu pot face deosebirea intre pansament si tampoane doar daca au instructiunile de folosire....am mai scris undeva despre asta , doctorii care sunt profesionisti in cea ce fac,nu cred ca accepta spagi,si nici nu au salarii de 500 lei,nu le au deosebit de mari dar totusi cred ca au peste 2-3 mii lei cea ce nu este normal pentru profesia dansilor,ar merita mai mult.....dar acei doctori sunt in slujba umanitatii si respecta un juramant,deci nu cred ca sunt capabili sa ia spaga....Cei care iau spaga sunt catelusii care au luat doctoratul pe ochi frumosi sau spaga data,femeile de servici,infirmiere,surori,asistente.....aceste persoane sunt in slujba spagii si acei doctorasi minusculi de scriam mai sus,pentru ca ei sau ele nu sunt capabili sa obtina un post platit in strainatate.... drept urmare tycule nu cred ca esti up to date cu informatiile.....doar daca nu care cumva faci parte si dumneata din clasa de mai sus.....cat despre profesori...ma abtin...dar oricum sunt in majoritate cam pe dinafara de profesia lor....in fond "lucreaza" (am simtit nevoia sa pun ghilimelele de rigoare) cam 5-6 ore pe zi,5 zile pe saptamana,cam 5 luni de concediu platit anual,mda cam emotionant....daca as avea puterea de a decide, as pastra elita profesorilor din scoli iar restul ar putea sa inceapa o noua profesie....spre exemplu tatonarea terenului cu lopata,de inceput cu posibilitati de avansare,sa vada si ei cum se castiga banul,prin munca,oricum nu le prea vad rostul,avand in vedere ca din 100 de copii scolarizati cam 75% sunt pe dinafara cu acele cunostinte temeinice ce ar trebui sa si le insuseasca la scoala....bineinteles ca aici se va executa cateva lectii private la domiciliu,dupa care copilul fa fii la fel de bata ca si inainte,dar domnul sau doamna profesoara avad unele inbunatatiri financiare dupa efortul depus..... sper ca nu se va simti nimeni jignit,in sine acest comentariu se refera la doar 80% dintre cei citati,cu inclinatii de 100% pentru preotii si patriarhul iubit ..... |
|
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 15:11
De la: Amok, la data 2010-06-21 14:48:47De la: Tycu, la data 2010-06-20 09:43:32De la: _KARPOV, la data 2010-06-19 16:18:31De la: calin1959, la data 2010-06-19 15:45:47 As vrea sa raspund in primul rand individului care scrie ca preotii ar fi un fel de balast pentru bugetul Romaniei.Afla domnule ca religia este ultima reduta necucerita inca de raul care domneste pe toate planurile.In biserici inca se mai roaga oamenii pentru vremuri mai bune si inca mai au speranta. Nu "bat " in Karpov , eu il consider un baiat inteligent si il apreciez pentru asta , numai ca parerea lui este personala , este parerea unui ateu ! Ce spui aici despre biserica si preotii ei este o parere personala, realitatea este alta , ' fiecare isi " duce crucea" isi duce pacatele intunecimi mintii ! ! -adevaratii creduli sunt ateii pentru ca ei sunt adevaratii orbi in credinta ! In legatura cu medicii, sunt o mica parte dintre ei care iau spaga, dar sunt si multi care isi fac meseria cu placere si dragostea de om si nu are legatura cu pregatirea profesionala a lui !!!
Ticu
|
|
piulescu 25 mesaje Membru din: 17/09/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 15:44
Atunci cand vorbim de medicii din Romania, nu putem sa-i privim obiectiv din cauza sistemului sanitar in care acestia isi desfasoara activitatea. E cel mai simplu sa condamni faptul ca medicii iau spaga, fara sa iei in calcul si motivele pentru care se intampla asa ceva. In primul rand spaga nu poti sa o iei decat daca ti-o ofera cineva. In al doilea rand mentalitatea romanului de a se pricepe la toate si a se trata si lua medicamente dupa ureche, ne face sa ne tratam babeste acasa, si sa nu ajungem la medic decat cand suntem cu simptome agravate, indiferent de ce boala vorbim. In al treilea rand, nu am prea auzit de cazuri in care actul medical sa fie conditionat de vreo spaga, adica medicul respectiv sa refuze sa te vindece, fiindca nu a primit plicul de la tine. Nu le iau apararea medicilor, dar consider ca pentru responsabilitatea pe care o au si pentru cat trebuie sa inveti ca sa ajungi medic,sunt platiti mizerabil.
|
catalinapzepolski 7 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 18:24
...Pe principiul stapanul isi invata sluga hoata...culegem acum ce au semanat altii de sute de ani. Nu ne vom schimba niciodata, nu va faceti griji si nici nu va grabiti.
|
BERARIUGELU 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 22:24
Bravo.
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 02:12
De la: 9am124537, la data 2010-06-20 17:58:16Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni. Cunosc si eu un medic pediatru...tot femeie ...castiga cu garzi ,cam in jur de 5000 de lei pe luna ,in Bucuresti ,la un spital ...e vorba de salariu , cu sporuri si garzi.... asta era anul trecut ...nu stiu acum cat are...De condamnat sunt cei care se poarta ca dracu' desi nu stiu meserie....azi daca nu eram la un proces trebuia sa merg la un cardiolog ...la privat...ma costa 200 de lei ...voiam o confirmare la cea ce mi-a spus un altul...ala cu tot cu analize m-a costat vreo 500 de lei ! Ti se pare normal sa ajungi in situatia sa te simti "mai protejat" cand mergi la particular ? Pe banii tai ...desi platesti asigurarile de sanatate ...cu varf si indesat ....? Familia mea plateste la sanatate cam 2-3000 de lei pe luna ,in functie de fondul de salarii de la firma ...si nu beneficiaza de nimic de 20 de ani ....Unde se duc acesti bani ?
|
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 09:16
De la: _KARPOV, la data 2010-06-22 02:12:43De la: 9am124537, la data 2010-06-20 17:58:16Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni. Domnu' Karpov , hai ca incerc eu sa-ti raspund ! Eu , [ sfatul asta ti-l dau si lu' talica ] nu am incredere mai mare , nu sunt "mai protejat" in meic particular decat bugetarul ! -Bugetarul chiar si "uns " cu ceva se ocupa de pacient pana la rezultatul final , pecand privatul se ocupa de pacient in functie de cat e platita taxa ; nu mai ai bani de taxa......adios !!!!!Apoi,e corect ca familia plateste la sanatate si ce sa beneficieze ? pai in cazul ca cineva din familie sau din salariatii firmei au nevoie de spital sau control medical nu-l mai platesc ! ; taxa e o asigurare !!!!!!!!!
Ticu
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 09:31
De la: Tycu, la data 2010-06-22 09:16:39De la: _KARPOV, la data 2010-06-22 02:12:43De la: 9am124537, la data 2010-06-20 17:58:16Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni. asigurare pe dracu'! hai sa-ti spun eu ce asigurare este... sotia are tatal internat in spital pentru operatie... il costa 750 euro proteza... doctorul a incasat pana acum 500 lei, iar cireasa de pe tort a fost cand ne-a spus senin ca nu este sange... mai inainte, cel putin asa am inteles, facuse rost... de uinde sa iei donatori, era tarziu.. hai la centrul de transfuzii... aici gardianul a rezolvat usor problema, cu 150 lei doua unitati de sange... concluzia, sange era, dar trebuia fortat un pic, sa curga... imi este scarba de sistemul sanitar, ne-am invatat sa dam vina pe altii, politicieni, bani, etc..., eu va spun ca este o mafie mai mare ca in justitie, calitatea personalului lasa mult de dorit... cu o floare nu se face primavara... Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am039232 1 mesaj Membru din: 27/04/2009 |
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 10:32
Oameni buni,cred ca cel mai bine ne-am dezvoltat in ultimii 20 ani calitatea de a analiza,evalua,critica,constata si bla-bla-bla,adica ni s-a atrofiat "SPIRITUL DE A ACTIONA" ...
Si atunci plingem si ne plingem unii pe umarul celuilalt,timp in care,dumnealor ,politicienii,cei care se identifica cu insusi D-zeu,dispun si ne descompun existenta,istoria,viitorul.... Ce este de facut?? Eu sunt o fire pacifista,dar caut sa inteleg,sa disting partea pozitiva(??)a perioadei prin care solidari trecem... Poate ca ,asa cu "perna pe gura" cum am ajuns,politizind totul(oare de ce a mai fost nevoie sa moara niste oameni in urma cu 20 de ani?????),vom deveni din nou un popor solidar,constient de potentialul pe care in detinem,poate ca din nou un Balcescu sau un Iorga,sau un Vladimirescu sau un Titulescu vor iesi la inaintare,isi va sacrifica(corect ar fi -darui)viata unei idei de salvare a neamului,si va atrage ,ca un magnet acele creiere daruite cu dragoste de tara si neam!!!!!!!!!!!!!!! Sigur,tinerii ar putea spune:"ma lasi!?Care tara,care neam??Noi si asa vom pleca din cloaca asta unde adultii nu sunt in stare sa-si rezolve decent problemele..." Dar noi catre ei privim cu speranta....Grea povara,oameni buni,o tara condusa de romini care nu -si iubesc istoria,batrinii,copii,parintii(vezi legile fratricide emise de curind---cu atita sarcasm si nepasare,ei sustin ca astea sunt solutii salvatoare---pt cine??) Ce faceam fiecare din noi cind am vazut ca profesorii,medicii,cercetatorii,artistii sunt umiliti;cind rindurile pensionarilor tineri se ingrosau alaturi de acei bolnavi inchipuiti si someri fictivi platiti din buzunarul tau si al meu??????Nu cumva ii invidiam pentru cele 20 de salarii compensatorii ???? Am pierdut cu totii,ca popor un tren al istoriei,ne-am lasat mintiti si manipulati si din decenta nu am reactionat--asteptam inca sa ne trezim din acest cosmar care ne invaluie pina la sufocare si ne aduce asa cum eram acum 20 ani---cu frica pt ziua de miine.....Pacat,mare pacat....... |
|
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 10:56
da doamne, eufemistic vorbind, cat mai multa spaga si cadouri si favoruri medicilor si profesorilor....
poate asa invatati sa-i apreciati si sa-i tratati cum se cuvine....
|
|
piulescu 25 mesaje Membru din: 17/09/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 11:02
Mare dreptate ai! Mentalitatea de smecherii universului ne facea sa exclamam admirativ cand vedeam vreunul cu salarii compensatorii sau pensie de boala: Bravo lui, ce bine s-a descurcat!.Oare nu ma rezolva si pe mine vreun medic daca ma duc cu plicul gros la el numai sa stau acasa si sa nu mai lucrez?. Apoi in loc sa iesim in strada cand celor care au fost securisti in regimul comunist li s-au dat pensii uriase, noi am preferat sa tacem si sa ne facem ca nu vedem. Astia suntem majoritatea dintre noi, putinele voci solitare care s-au auzit pe vremea cand economia "duduia" si atrageau atentia asupra reformarii unor sisteme si stabilirea unor criterii de performanta nu erau luate in seama. Ce sa mai zic de Brucan cu premonitia lui......
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 11:07
De la: piulescu, la data 2010-06-22 11:02:38Mare dreptate ai! Mentalitatea de smecherii universului ne facea sa exclamam admirativ cand vedeam vreunul cu salarii compensatorii sau pensie de boala: Bravo lui, ce bine s-a descurcat!.Oare nu ma rezolva si pe mine vreun medic daca ma duc cu plicul gros la el numai sa stau acasa si sa nu mai lucrez?. Apoi in loc sa iesim in strada cand celor care au fost securisti in regimul comunist li s-au dat pensii uriase, noi am preferat sa tacem si sa ne facem ca nu vedem. Astia suntem majoritatea dintre noi, putinele voci solitare care s-au auzit pe vremea cand economia "duduia" si atrageau atentia asupra reformarii unor sisteme si stabilirea unor criterii de performanta nu erau luate in seama. Ce sa mai zic de Brucan cu premonitia lui...... tu de ce crezi ca s-a stat bine mersi pana acum fara sa se reactioneze? cu un pumn de malai aruncat in ochi ii calma pe romani, ceva promisiuni , ceva pixuri etc si se rezolva.....omul post-comunist e invatat sa inghita..... dar putini digera.....
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 11:11
De la: adiuc, la data 2010-06-22 09:31:28De la: Tycu, la data 2010-06-22 09:16:39De la: _KARPOV, la data 2010-06-22 02:12:43De la: 9am124537, la data 2010-06-20 17:58:16Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni. Asa este, in cazul acesta de vina este sistemul sanitar , legile in domeniul sanatatii sunt slabe ,mafia e mare in sanatate pentru ca pedepsele sunt blande , defapt mafie este si in celelalte domenii, daca justitia [ adevarata justitie ] ar fi aplicat legile in sanatate asa cum ar trebui ,daca am avea legi mai autoritare cu ei , ar fi aparut imediat si proteza si sangele !!!! Adevarul ca pe la noi fiecare face cum vrea fara sa tina cont de justitie !!!!!!
Ticu
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 11:14
De la: Tycu, la data 2010-06-22 11:11:34De la: adiuc, la data 2010-06-22 09:31:28De la: Tycu, la data 2010-06-22 09:16:39De la: _KARPOV, la data 2010-06-22 02:12:43De la: 9am124537, la data 2010-06-20 17:58:16Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni. adevarul asta de la urma doare cel mai mult, fara justitie nu merge nimic, legi sunt, chiar prea multe, dar cine sa le aplice... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 11:17
De la: adiuc, la data 2010-06-22 11:14:24De la: Tycu, la data 2010-06-22 11:11:34De la: adiuc, la data 2010-06-22 09:31:28De la: Tycu, la data 2010-06-22 09:16:39De la: _KARPOV, la data 2010-06-22 02:12:43De la: 9am124537, la data 2010-06-20 17:58:16Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni. Sa se introduca dictatura si sa se a[lice legea martiala ...........as timp de vreo doi-trei ani
|
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 11:20
De la: 9am045616, la data 2010-06-22 11:17:19De la: adiuc, la data 2010-06-22 11:14:24De la: Tycu, la data 2010-06-22 11:11:34De la: adiuc, la data 2010-06-22 09:31:28De la: Tycu, la data 2010-06-22 09:16:39De la: _KARPOV, la data 2010-06-22 02:12:43De la: 9am124537, la data 2010-06-20 17:58:16Cu ce drept cineva poate denigra un sistem sanitar atita timp cit este total in afara lui.E una sa fi bolnav caruia legile acestui stat de drept i au acordat privilegiul sa bata cu pumnul in masa sa injure si sa aiba pretentii si alta este sa pivesti situatia din interiorul ei....Da e adevarat ca sunt medic dar am facut 6 ani de facultate intr un sector din pacate astazi desfintat..PEDIATRIE..apoi am fost repartizata dupa medie si buletin...ca asa era legea atunci...undeva la un spital in Rominia...au urmat 3 ani de stagiatura in care ni s a impus reluarea principalelor materii din facultate...adica aproape toate...si pentru fiecare am dat cite un examen.La sfirsit s a facut o medie care s a adunat cu cea anterioara si a urmat o noua repartitie.Dupa cinci ani am dat specialitate dupa alti cinci primariatul ...o alta specialitate...un doctorat...si in tot acest timp cite nopti nedormite.in serviciul de garda...cite cursuri aditionale...cite ore sacrificate pe altarul acestei nobile stiinte.Iubesc aceasta meserie si daca ar trebui sa mai aleg odata probabil ca tot medic as fi.As dori poate conditii mai putin improprii de munca si desigur o lege care sa apere halatele albe.As dorii ca oamenii sa poata intele cit de importanta este sanatatea si cit de mare este rolul ei in viata unei natiuni. din pacate, cred ca ar fi o solutie... numa' cine garanteaza ca dupa 2-3 ani...
|
|
|

caracterul se formeaza in functie de mediu, de factorii externi.......cand or sa fie oameni cu caracter la putere care sa aprecieze adevaratele caractere, atunci medicii si profesorii vor fi evaluati la adevarata lor valoare si acestia se vor simti jigniti ca li se ofera spaga.....pana atunci, da doamne spaga omului destept, ca o merita.....
se duc acesti bani ?
poate asa invatati sa-i apreciati si sa-i tratati cum se cuvine....