back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care sunt avantajele studierii in strainatate?

Prototypa

197 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 23:29

Eu sm venit in Italia pt a studia iar anul acesta ar treb sa incep,insa nu sunt inca hoatarata daca sa raman aici pt a studia deoarece nu stiu daca merita sacrificiu,pt ca e un sacrificiu pt mn de a sta departe de casa...Voi ce spuneti?Pro sau contra?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

3581 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 23:32

De la: Prototypa, la data 2010-02-21 23:29:44Eu sm venit in Italia pt a studia iar anul acesta ar treb sa incep,insa nu sunt inca hoatarata daca sa raman aici pt a studia deoarece nu stiu daca merita sacrificiu,pt ca e un sacrificiu pt mn de a sta departe de casa...Voi ce spuneti?Pro sau contra?

Eu as sta. As putea sa -mi fac studiile si sa cunosc o lume diferita de cea de acasa...sigur mi-ar fi de folos ca experienta de viata.

Nu trageti in pianist!
Prototypa

197 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 23:36

De la: Gigi_Octan, la data 2010-02-21 23:32:33
De la: Prototypa, la data 2010-02-21 23:29:44Eu sm venit in Italia pt a studia iar anul acesta ar treb sa incep,insa nu sunt inca hoatarata daca sa raman aici pt a studia deoarece nu stiu daca merita sacrificiu,pt ca e un sacrificiu pt mn de a sta departe de casa...Voi ce spuneti?Pro sau contra?

Eu as sta. As putea sa -mi fac studiile si sa cunosc o lume diferita de cea de acasa...sigur mi-ar fi de folos ca experienta de viata.
Da,intra-adevar experimentez lucruri noi pt ca e o alta lume o alta viata.Dar referitor la studii care ar fii avantajele?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2010, ora 03:19

De la: Prototypa, la data 2010-02-21 23:36:14

Da,intra-adevar experimentez lucruri noi pt ca e o alta lume o alta viata.Dar referitor la studii care ar fii avantajele?
Se scrie in italiana....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Prototypa

197 mesaje
Postat pe: 22 Februarie 2010, ora 20:25

De la: nastasemihail, la data 2010-02-22 03:19:20
De la: Prototypa, la data 2010-02-21 23:36:14

Se scrie in italiana....

adyhd1969

773 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2010, ora 11:14

www.variantacojocaru.ro scoate tabelul , aduna semnaturi de la vecinii tai , apoi trimite lista cu semnaturi la OTV urmareste in fiecare dupaamiaza OTV daca NOI nu ne SALVAM NIMENI NU O VA FACE

adyhd1969

773 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2010, ora 11:14

www.variantacojocaru.ro scoate tabelul , aduna semnaturi de la vecinii tai , apoi trimite lista cu semnaturi la OTV urmareste in fiecare dupaamiaza OTV daca NOI nu ne SALVAM NIMENI NU O VA FACE

Fosta membra 9am.ro

662 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2010, ora 11:23

De la: adyhd1969, la data 2010-03-03 11:14:44www.variantacojocaru.ro scoate tabelul , aduna semnaturi de la vecinii tai , apoi trimite lista cu semnaturi la OTV urmareste in fiecare dupaamiaza OTV daca NOI nu ne SALVAM NIMENI NU O VA FACE

PIERDERE DE TIMP ...

Prototypa

197 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 21:07

Terminati cu publicitatea!

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 22:21

De la: Prototypa, la data 2010-03-12 21:07:46Terminati cu publicitatea!

Daca arati ca cea din avatar poti studia oriunde ! Studiul departe de tara are si avantaje si dezavantaje ! Esti nevoita sa amani intemeierea unei familii daca nu ai facut-o deja ! A te casatori cu cineva dintr-o alta cultura nu prea este indicat ! Poate merita sacrificiul dar nu neaparat in Italia !

CARCALACUL

89 mesaje
Oras: Pitesti

Postat pe: 12 Martie 2010, ora 22:23

Avantajul este ca te convingi ca au nivel de studiu mai slab si ca te intorci mai prost si mai sarac decit ai plecat

http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo CCR,CSM,PARCHET,PROCURATURA ORGANE DE REPRESIUNE CONTRA POPORULUI ROMAN ,PLATITE DE POPOR.
Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2010, ora 22:23

ai mai avea un avantaj, karpoave
ai evita situatiile penibile cand nu prea pricepi sensul unor notiuni in limba materna

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2010, ora 22:24

DRINA, se spune ca intri vitel in scoala si iesi maturizat

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 00:54

Intrebarea e vaga, la general si fiecare isi spune parerea fara a fi la obiect. Daca ai scrie ca locuiesti intr-o anume zona geografica si mai ales ce facultate vrei sa urmezi ai primi mult mai complete informatii. De ex. fiica mea a urmat cursurile la sectia "bunuri culturale" din cadrul unei Facultati de traditie veche din Verona. Avantajul e ca o sectie are de ex. 36 cursuri pe care trebuie sa le iei in cinci ani maxim si trei ani minim. Colectivul de studenti e eterogen si mult mai entuziasmat de legarea unor prietenii dezinteresate. La absolvire nu ti se ofera repartitie dar poti cauta dinainte un meneger care are nevoie de un om pregatit intr-un anume domeniu. Ti-am spus acestea fara sa mentionez exact facultatea care e intr-o cladire a fostului nu stiu ce ordin de maici, dar nu m-a interesat exact. Daca ai sti ce vrei ai obtine si informatii utile nu numai vagi si la general. Nu stiu de ce unii care nu au studiat nici macar in tara stiu ce se intampla in afara ei. Cine vrea cu adevarat sa studieze o va face fara sa tina seama de asezarea geografica a facultatii.

Prototypa

197 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 14:48

De la: norinmunti, la data 2010-03-13 00:54:36

Intrebarea e vaga, la general si fiecare isi spune parerea fara a fi la obiect. Daca ai scrie ca locuiesti intr-o anume zona geografica si mai ales ce facultate vrei sa urmezi ai primi mult mai complete informatii. De ex. fiica mea a urmat cursurile la sectia "bunuri culturale" din cadrul unei Facultati de traditie veche din Verona. Avantajul e ca o sectie are de ex. 36 cursuri pe care trebuie sa le iei in cinci ani maxim si trei ani minim. Colectivul de studenti e eterogen si mult mai entuziasmat de legarea unor prietenii dezinteresate. La absolvire nu ti se ofera repartitie dar poti cauta dinainte un meneger care are nevoie de un om pregatit intr-un anume domeniu. Ti-am spus acestea fara sa mentionez exact facultatea care e intr-o cladire a fostului nu stiu ce ordin de maici, dar nu m-a interesat exact. Daca ai sti ce vrei ai obtine si informatii utile nu numai vagi si la general. Nu stiu de ce unii care nu au studiat nici macar in tara stiu ce se intampla in afara ei. Cine vrea cu adevarat sa studieze o va face fara sa tina seama de asezarea geografica a facultatii.
In principiu ai dreptate,insa nu am oferit mai multe informatii,pt ca nu cautam neaparat un sfat sau sa ma indrume cineva spre o fac sau un profil anume pt ca aceste lucruri sunt decise acum.Vroiam parerea unora care au studiat,sau au prieteni care au urmat o fac in strainatate si le-au putut impartasi experientele lor, la fel cum intentionez si eu pe acest topic.Adica,sa ne impartasim experientele cu referire la acest subiect si astfel as putea sa-mi fac o parere cam la ce m-ar astepta,si cat de mult m-ar ajuta.Bineinteles parerile vor fii subiective si nu cred ca m-ar influenta f mult intr-un fel sau altul insa,cel putin am facut schimb de idei si de experiente

Prototypa

197 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 14:51

De la: karpov, la data 2010-03-12 22:21:21

Daca arati ca cea din avatar poti studia oriunde ! Studiul departe de tara are si avantaje si dezavantaje ! Esti nevoita sa amani intemeierea unei familii daca nu ai facut-o deja ! A te casatori cu cineva dintr-o alta cultura nu prea este indicat ! Poate merita sacrificiul dar nu neaparat in Italia !

Fara sa para ca ma laud, nu sunt departe de cea din avatar insa care e legatura cu studierea in strainatate?

blueali208

110 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Martie 2010, ora 13:31

Avantajele pe care le vad eu ar fi: iti este recunoscuta diploma fara alte probleme si complicatii in tara respectiva si in alte citeva zeci de tari,iti poti gasi cu usurinta un job acolo,fara sa te umilesti cu tot felul de "echivalari"...
Exemplu: diplomele de asistente medicale din Romania NU sint recunoscute in alte tari decit daca sint diplome de studii superioare,studiile superioare de asistente medicale fiind recent introduse,dupa 2006,iat toate celelalte tipuri de diplome au nevoie de o vechime in munca de minim 5 ani pt a fi recunoscute.Am o buna prietena care e in anul 2 la o postliceala sanitara specialitatea balneofizioterapie,care va primi la final o diploma nerecunoscuta in UE. Ea va trebui sa lucreze 5 ani in Ro,in conditiile in care joburi in domeniu sint mai rare ca fetele mari,deci diploma ei ii este inutila.Ca sa traiasca decent va trebui ,cel mai probabil,sa lucreze ca infirmiera pe undeva.Prin UE,bineinteles.
Cunosc de asemenea o doctorita veterinara a carei diploma nu ii este recunoscuta nicaieri,deci merge in Anglia sa lucreze ca infirmiera la un azil de batrini.Si asta cu greu,pentru ca i se cere experienta in domeniul ingrijirii mosnegilor.
Eu lucrez ca asistenta la laborator in Romania,diploma mea nu este recunoscuta,asa ca m-am dus in UK si am lucrat ca infirmiera.
M-am intors in tara hotarita sa fac o postliceala de specialitate (eu am liceu sanitar),chiar daca nu imi e usor,caci nu am aproape de casa vreo postliceala sanitara de laborator,dar...surpriza!--diplomele de la postliceale NU SINT RECUNOSCUTE !!! Singura mea solutie este sa ma duc inapoi in UK ca infirmiera si in paralel sa imi fac studiile.
Asa ca sfatul meu sincer e sa iti faci studiile acolo daca vrei sa nu iti faci nervi multi la final.

| Varianta pentru tiparire a topicului Care sunt avantajele studierii in strainatate?
Mergi la: