Login · Inregistrare
Acceseaza wall-street.ro/sati pentru a vedea Topul Siteurilor din Romania.

back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Prietenia

A_magnolie
5 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 19:08

O prietenie nu se verifica numai prin libertatea pe care i-o acorzi celuilalt. A ajuta pe un prieten la nevoie, a-l incalzi cu mangaierile tale, a-l inconjura cu "sinceritatile" tale nu inseamna nimic. Altele sunt adevaratele probe ale prieteniei: a nu-i incalca libertatea, a nu-l judeca din punctul tau de vedere (care poate fi real si justificabil, dar poate nu corespunde experientei destinului celuilalt), a nu-l pretui prin ceea ce iti convine sau te amuza pe tine, ci pentru ceea ce este, pentru el insusi, prin ceea ce trebuie el sa realizeze ca sa ajunga un om. Iar nu un simplu
manechin.Toate acestea insa nu ti le cere nimeni, dupa cum nimeni nu-ti cere adevarata sinceritate, ci numai acea sinceritate pe care o doreste el. Nu uitati ca intr-o prietenie nu conteaza numai ceea ce ia celalalt. Fiecare luam mai putin decat ar trebui. Acesta este marele nostru pacat: ca nu ne e sete de mai mult, ca ne multumim cu sferturi; de aceea avem fiecare dintre noi atata spaima de ridicol. Nu numai ca nu dam cat ar trebui, dar luam cu mult mai putin decat ni se ofera.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
206 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 12:57

De la: A_magnolie, la data 2009-09-12 19:08:44O prietenie nu se verifica numai prin libertatea pe care i-o acorzi celuilalt. A ajuta pe un prieten la nevoie, a-l incalzi cu mangaierile tale, a-l inconjura cu "sinceritatile" tale nu inseamna nimic. Altele sunt adevaratele probe ale prieteniei: a nu-i incalca libertatea, a nu-l judeca din punctul tau de vedere (care poate fi real si justificabil, dar poate nu corespunde experientei destinului celuilalt), a nu-l pretui prin ceea ce iti convine sau te amuza pe tine, ci pentru ceea ce este, pentru el insusi, prin ceea ce trebuie el sa realizeze ca sa ajunga un om. Iar nu un simplu
manechin.Toate acestea insa nu ti le cere nimeni, dupa cum nimeni nu-ti cere adevarata sinceritate, ci numai acea sinceritate pe care o doreste el. Nu uitati ca intr-o prietenie nu conteaza numai ceea ce ia celalalt. Fiecare luam mai putin decat ar trebui. Acesta este marele nostru pacat: ca nu ne e sete de mai mult, ca ne multumim cu sferturi; de aceea avem fiecare dintre noi atata spaima de ridicol. Nu numai ca nu dam cat ar trebui, dar luam cu mult mai putin decat ni se ofera.

...shi unde scrie cat ar trebui sa luam shi sa dam...nu consider a fi un pacat ca ne multumim cu sferturi...se zice ca intr/o prietenie nu se tine cont cat da unul si cat da celalalt...important ar fi doar sa vina din ambele parti...nu e chiar asha...nu stiu ce inteleg unii prin prietenie dar nu ne putem amesteca prea mult in viatza cuiva doar pentru ca il consideram prieten..shi nici nu ne putem amesteca prea mult in viatza prietenilor nostrii...//nu stiu dar cred ca prietenia e pe nivele de cunoastere si pe etape de varsta shi mai trebuie tinut cont si de statutul social si pozitia economica...daca ne referim la relatiile interumane....altfel eu una trebuie sa recunosc ca cel mai bun prieten al meu e un computer.

Fosta membra 9am.ro
3 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 14:18

''...Prietenia în esență se bazează pe suflet. Prietenia e opera sufletului; ea expune frumusețea sufletului nostru… În prietenie se confirmă mai ales caracterul. Cum, pentru a fi un bun prieten, trebuie să fii mai întâi tu însuți om, prietenia e un atestat al nobleței morale, un certificat al calității, al virtuții, am putea spune chiar al noțiunii de om. Și, ca atare, o confirmare a vocației umane, un vis al eternității, prietenia e cel mai prețios, mai superb dar al vieții. De natură a influența întreaga noastră viață, astfel, destinul nostru, prietenia ne salvează, ne înalță în viață ca oameni și – mai mult – floarea minunatei naturi se va extinde, culorile ei strălucitoare vor fi stimulate uimitor de căldura și lumina solară a prieteniei. Incontestabil, cei mai buni prieteni ne aduc fericirea și ne redau valoarea vieții. Consultând un prieten, omul gândește mai plăcut, mai organic, mai unitar… ''Citat de Alexandru Husar

Fosta membra 9am.ro
3 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 14:21

Un mesaj de la un prieten/a adevarata virtual :

Dumnezeu sa fie cu tine! Dumnezeu a vrut ca eu sa-ti spun:

*- Iti va fi bine anul acesta.
Nu conteaza ce vor incerca sa faca dusmanii tai anul acesta, nu vor reusi.
A fost scris sa treci peste aceste greutati si sigur vei reusi in tot ceea ce ti-ai propus.
Pentru ultimile luni ale anului, toata nefericirea ta se va duce iar victoria si prosperitatea vor fi cu tine. Astazi Dumnezeu a pus capat necazurilor si suferintelor tale pentru ca el, acolo sus, si-a amintit de tine. El a luat greutatile si iti daruieste Bucuria.
El nu te va parasi vreodata.
Am batut la usa raiului in aceasta dimineata,
-Dumnezeu m-a intrebat...
**-Ce pot face pentru tine?
Si eu l-am rugat,
-Tata, te rog protejeaza si binecuvanteaza persoana care citeste acest mesaj-pentru ca sunt prietenii mei virtuali !

Fosta membra 9am.ro
206 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 14:26

De la: 9am134463, la data 2009-09-13 14:18:12''...Prietenia în esență se bazează pe suflet. Prietenia e opera sufletului; ea expune frumusețea sufletului nostru… În prietenie se confirmă mai ales caracterul. Cum, pentru a fi un bun prieten, trebuie să fii mai întâi tu însuți om, prietenia e un atestat al nobleței morale, un certificat al calității, al virtuții, am putea spune chiar al noțiunii de om. Și, ca atare, o confirmare a vocației umane, un vis al eternității, prietenia e cel mai prețios, mai superb dar al vieții. De natură a influența întreaga noastră viață, astfel, destinul nostru, prietenia ne salvează, ne înalță în viață ca oameni și – mai mult – floarea minunatei naturi se va extinde, culorile ei strălucitoare vor fi stimulate uimitor de căldura și lumina solară a prieteniei. Incontestabil, cei mai buni prieteni ne aduc fericirea și ne redau valoarea vieții. Consultând un prieten, omul gândește mai plăcut, mai organic, mai unitar… ''Citat de Alexandru Husar

...prietenia nu e opera sufletului...prietenia e opera societatii...pentru ca traim intr/o societate avem nevoie de prieteni...daca am trai intr/o padure...atunci in primul rand am avea nevoie sa supravietuim...si la sfarsit...poate si de prieteni carora sa le impartasim..experienta ...traitului in padure...eventual..dar nu neaparat

Mergi la: