back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Razboiul gazelor

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

9am_admin

43 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 11:20

Cat rezistam fara gaz rusesc?? Ba 10-12 zile...ba 60 de zile...ba 100 de zile...ba 6 luni... Care e adevarul pana la urma?

Raporteaza abuz de limbaj
cucuia77

1 mesaj
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 12:24

sunt resurse in tara ,dar cred ca ar trebuii sa fim mai prieteni cu rusii decat cu americanii

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 12:30

....razboiul gazelor ?....nu-i decat o ruleta ruseasca jucata la doua maini de-odata.... ce vrea sa spuna Rusia, ca-i fura Ukraina gazele ?...
Sa fim seriosi, important este cat obtine pe mia de Mc. de la UE. in actualul context al scaderii pretului petrolului...restul nu-s decat bufonerii.
Din pacate pt. Rusia s-au cam dus vrmurile in care taia si spanzura pe piata resurselor, acum deh,...oligarhia-i avida s-are cheltuieli cu toptanul dar pietele spun altceva.
Cat rezista Ro ?....daca detin competente-n domeniu, va rezista mult si bine.

mihaidiaconu

1 mesaj
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 12:39

Dak statul nu ar fi concesionat OMV o data cu vanzarea Petrom si terenurile de petrol si gaze naturale nu ar mai fi trebuit s ne ingijoreze criza energetica. Resursele naturale ale tarii pot face fata necesarului intern dar ce vreti, acum trebuie sa cumparam de la OMV (austrieci) propriile noastre resurse la pret enorm.
Mai mentionez k 60% din necesarul intern de benzina de ex. este realizat din productia interna dar ne este vandut conform cotatiei internationale a barilului de petrol desi nu ar trebui sa fim prea afectati de acea cotatie.

O zi buna tuturor!

octavian_buligescu

1 mesaj
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 12:59

Cand eram la scoala primara, acum vreo 15 ani, ni se spunea la geografie ca Romania e a doua tara din Europa, dupa Rusia cu zacaminte mari de gaze, deci era doar o minciuna comunista? sau nu suntem in stare sa ne valorificam resursele? sau poate nu avem voie?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 13:11

Odata cu petrolul am vindut si gazele naturale(ma refer la zacaminte),deci nu stam prea bine . De la rusi nu avem ce sa asteptam,astia au fost in stare sa traga cu tunul in propiul parlament.Sper sa putem face fata cu alte surse si cu alti combustibili( titei,carbuni ,etc)

iulidan2

156 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 13:18

Da, din pacate suntem singura tara din lume, in care vanzatorii de tara, au reusit asa ceva, sa vanda zacamintele de petrol si gaze, deci clar, nu stam foarte bine.
Intrebarea e, cine, ei, imbogatitii sau noi, oamenii obisnuiti, ca nu e deloc tot aia.

mia_rusu1970

79 mesaje
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 13:49

La noi in tara nu este problema cu gazul , au anuntat .....folosesc din rezerve

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 13:55

Atat timp cat Europa depinde in mare masura de gazul rusilor, suntem la mana lor. Rusia este o putere, trebuie sa se vada acest lucru.
De rezistat noi vom rezista. Romanii sunt invatati cu greul si sa rabde. Mai rau e ca toate astea au repercursiuni asupra omului de rand. El e cel mai lovit, mai chinuit, ca intotdeauna.

liv_xxxx

66 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 14:34

De la: mia_rusu1970, la data 2009-01-07 13:49:21La noi in tara nu este problema cu gazul , au anuntat .....folosesc din rezerve

REZERVE LIMITATE - azi au precizat unele limite parca de 100 de zile.
Deci ne lasa speranta ca vom iesi din iarna folosind cetralele de apartament si pe urma.......... cine stie ?
Treaba asta cu "Au anuntat ca........." imi provoaca mari griji, deoarece celeasi cercuri vicioase au anuntat ca
- Romania nu va fi lovita de criza
- agentii economici din Romania nu vor inchide portile
- pana in noiembrie 2008 - exista fonduri pentru marirea salariilor, noi stim de unde sa luam banii
- 2009 - buget de criza, suspendarea tuturor sporurilor, nu se pot mari salariile
urmeaza probabil sectiunile
uite competenta - nu mai e competenta
Parca traiesc un cosmar din care sper sa ma trezesc ianinte ca legislativul tarii sa invoce aplicarea art. 53 din CONSTITUTIA ROMANIEI
ART. 53
Restrngerea exerciiului unor drepturi sau al unor liberti
(1) Exerciiul unor drepturi sau al unor liberti poate fi restrns numai prin lege i numai dac se impune, dup caz, pentru: aprarea securitii naionale, a ordinii, a sntii ori a moralei publice, a drepturilor i a libertilor cetenilor; desfurarea instruciei penale; prevenirea consecinelor unei calamiti naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrngerea poate fi dispus numai dac este necesar ntr-o societate democratic. Msura trebuie s fie proporional cu situaia care a determinat-o, s fie aplicat n mod nediscriminatoriu i fr a aduce atingere existenei dreptului sau a libertii.

cyclaudiu

3 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 14:47

De ce nu intrebati neste oameni de specialitate din ARGN , Distrigaz Sud sau Nord sau Transgaz ce inseamna problema asta? trebuie multe zile sa reincarci conductele la presiunea nominala!!!!!!!!!!!

nellyy

6 mesaje
Oras: Botosani

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 15:03

sacosele de plastic dispar si revin cele de panza, gaz nu mai e,........ o sa cautam buteliile cele de demult, sa stam iar la rand cu butelia, mai lipseste sa ne dea si curent cu portia......... Parca am mai trecut prin astea

nmbcatega

2 mesaje
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 15:09

eu pun problema altfel, acesta este inca un prilej pentru cunoscatorii din domeniu sa-si mai poate rotunji conturile deturnanad niste fonduri cum numai ei stiu, toate astea in numele crizei(sunt din domeniul energetic ), cat despre resurse sunt mai mult decat necesare si mai ajung si pentru altii in afara de poprul roman deoarece acestea nu mai sunt proprietatea lui(cred ca se rotesc in mormant cei care au luptat pt propasirea neamului romanesc )!!

-CE CREDEATI FRATILOR CA VE-TI DEVENII EUROPENI PENTRU CALITATILE SI REALIZARILE SOCIO-CULTURALE SI ECONOMICE PE CARE LE AVEATI ??

-NU SUNTETI NISTE FRAIERI CU CREIERUL DEJA SPALAT(COOL DOWN SI EU FAC PARTE) DE CEAUSESCU SI VA REACTIVATI SUBCONSTIENTUL LA CELE MAI MICI MANIPULARI VIZUALE ,AUDITIVE, OLFACTIVE ...ETC. CEI DIN DOMENIU CUNOSC!!

-ASA CA MAI UITATIVA LA TELEVIZOR, ASCULTATI RADOIUL LA MAXIM SI :" O SA TRAITI BINE"
-MAI PUNE MANA PE O CARTE DE CITIT ROMANE, INVATA SA TRAGI PROPIILE CONCLUZII, NU MAI REACTIONA 1 DATA LA 4 ANI LA, LITRUL DE ULEI SI PUNGA DE ZAHAR/OREZ!!! IESI IN NATURA INVATA DE LA EA, NU O EXPLOATA/MALTRATA!! LASA BODEGA, DISCOTECA MAI DUTE LA BISERICA(nu este neaparat sa faci ce face popa ci ce zice popa)!!

itzaianc

2 mesaje
Oras: Hunedoara

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 15:43

pana va incepe al 3-lea azboi mondial care eu unu vreau sa vina sa se mai curete odata jegu asta din lume si din romania

1dec1918_30dec1947

35 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 15:54

Oameni buni, ce va mai mira? Cate tari din Europa (continent) au resurse proprii sa-si poata sustine economia? Cine si cui de fapt exporta si cat? Desteptarea, oameni mari! Pe mainile cui este sistemul energetic national (curent, gaze, mine etc)? Prin mainile cator intermediari trece produsul din ,,pamant`` pana la ,,pompa``? Si tu te uiti in traista sa mai cauti de-un cartof. Hai, pa k deja v-am plictisit!

logurius

2 mesaje
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 17:19

asa este cand esti catzelus mic si iti umflii oolele la un dulau cum e Rusia si te dai tu aliat cu catzeii de peste drum. Intrii in Nato cand esti in coasta Rusiei. faci Baza americana la Kogaliniceanu, la 300 de km de ei. Romania aceasta cordaciune intre tzarile lumii s`a dat cand cu unii cand cu altii. cand cu nemtii, cand cu rusii, cand invers, cand cu americanii, acu si cu Ue. Cred ca era cazu sa ii umfle unii falcile mizerbabile.
ce am facut noi cu romania se numeste automuuue. ne`am supt`o singuri in public.

crapciuc

1 mesaj
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 18:00

Ma fratilor noi.... romanii.... stim doar atat: sa ne furam unii pe altii .... sa ne plangem.... sa ne milogim si sa pupam in partea dorsala a americanilor si a altora ........... ne meritam soarta.... Ce conducatori am ales... atatia anii se injurau si akuma se pupa unul pe altul.... inainte au promis marea cu sarea si acuma.... O sa fie vai si amar de noi.... Cu gazul asta noi suntem mici copii, nu avem nici un cuvant de spus.... "actiunea" asta are un scop bine definit.... care e? O sa vedem noi peste putin timp....

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 19:25

Gazul este arma de santaj a rusilor , asa cum petrolul , este arabilor . Cu economis Romania poate rezoiata mult si bine fara gaz rusesc . Tampenia nationala si interesele mafiote , nu vor sa puna in valoare resursele energetice ale tarii . Oricum lipsa gazului , nu este un motiv de ai linge pe rusi ( sport national candva si redescoperit acum de manelisti )

marianradu_brazi

10 mesaje
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 20:32

Sunteti niste dobitoci... Cum vreti sa stiu eu, X, cetatean onorabil, cum spunea cineva mai cu talent decat mine, cat putem rezita fara GAZE... Poate pana muriti voi, cei care punet-ti intrebari tampite...

Criza usoara...

aris_aky

1 mesaj
Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 10:49

Cred ca se face caz mai mare decat ar trebui Romania are posibilitatea sa-si asigure singura consumul intern de gaze si resurse sa si exporte, Atata doar ca nu are baza tehnologica necesara pentru a exporta.

cosminmn

2 mesaje
Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 11:08

Este prea bine sa se intoarca iar la carbune, este prea simplu si pre ieftin. Nu se poate asa ceva, decat sa ne exploatam resursele noastre si sa se faca locuri de munca pentru romani, in extractia carbunelui (componenta de neinlocuit alaturi de pacura la termocentrale), platim pe rusi si pe altii si pe altii. Avem un carbune de inalta calitate pe care noi il si exportam acum ceva vreme, acum nu mai e bun.

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 12:05

Copy - Paste

Rusia ar putea fi nevoita sa-si dea foc propriilor gaze daca nu le vinde
Azi - 446 vizualizari
Rusia se va confrunta cu probleme serioase in cazul nesemnarii unui contract cu Kievul, deoarece depozitele sale sunt deja pline cu gaze, iar in cazul in care nu le va putea livra va trebui sa le dea foc sau sa suspende extractia lor, a aratat miercuri seara consilierul pe probleme energetice al misiunii Ucrainei pe langa Uniunea Europeana, Viaceslav Kniajitki, citat de Interfax.

www.standard.ro/articol_75389/rusia_ar_putea_fi_nevoita_sa_si_de...

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Oras: Bacau

Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 12:52

LA BACAU DIRECTORUL CET SI PRIMARUL NE-AU ASIGURAT IN REPETATE RANDURI CA VOM AVEA REZERVE PANA IN MARTIE SI CA CET-UL NU FOLOSESTE GAZ CI NUMAI COMBUSTIBIL ALTERNATIV. SURPRIZA: SUNTEM IN MARTIE! IN BACAU S-A TRECUT DE LA CAZANUL MARE LA CAZANUL MIC, IERI NU AM AVUT NICI CALDURA NICI APA CALDA CATEVA ORE BUNE, APOI S-A DAT CALDURA IAR APA CALDA A FOST SISTATA PE TERMEN NELIMITAT. DECI BAIE LA LIGHEAN SAU LA RAU! CONFORM CET BACAU!

juliska63

1 mesaj
Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 13:41

daca Videanu a vorbit cu Dumnezeu sa nu mai fie ger in Romania, poate rezistam o luna daca Nu poate o saptamana, oricum ce mai conteaza din moment ce unii nu isi permit nici macar o zi din cauza preturilor si a lipsei locurilor de munca RUSINE guvernului Bocccccccccccccccc!

cyclaudiu

3 mesaje

Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 14:10

da dupa ce au fost facute PRAF minele si carierele de unde mai vreti carbune??????????? da ce credeti ca o mina e un magazin de la coltu strazii??????

cyclaudiu

3 mesaje

Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 14:12

am lucrat la 1 Km sub pamint ca inginer si stiu ce vb.!

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 23:35

www.zf.ro/zf-24/medvedev-tensiunile-dintre-rusia-si-ucraina-au-a...

Medvedev: Tensiunile dintre Rusia si Ucraina au adus Gazprom pierderi de 1,1 miliarde de dolari

Presedintele rus Dimitri Medvedev a declarat ca a cerut lui Alexei Miller, CEO al Gazprom, sa calculeze pierderile inregistrate de Rusia ca urmare a tensiunilor legate de problema gazelor.

"Trebuie sa trimitem experti si avocati pentru a monitoriza si analiza pierderile", a declarat Medvedev, citat de Kiev Post.

Acesta a mai completat ca "De la 1 ianuarie, veniturile Gazprom din exporturi au scazut cu 1,1 miliarde dolari", conform contractelor pe care operatorul le are cu Europa.

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
quasar

73 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 06:50

De la: tvikea, la data 2009-01-07 13:11:44Odata cu petrolul am vindut si gazele naturale(ma refer la zacaminte),deci nu stam prea bine . De la rusi nu avem ce sa asteptam,astia au fost in stare sa traga cu tunul in propiul parlament.Sper sa putem face fata cu alte surse si cu alti combustibili( titei,carbuni ,etc)

trecem pe pacura si gaz lampant

afara este trist si cenusiu.........
cristinasrober

7 mesaje
Oras: Caransebes

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 18:07

DEPINDEM INCA DE rUSIA

Fosta membra 9am.ro

976 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 22:16

nU ZU ???