back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

O lume mai buna? 1 natiune, 1 religie, 1 limba pe pamant.

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 August 2009, ora 02:52

tudorel butoi - psihologie judiciara tudorel butoi - psihologie judiciara

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 04:06

De la: Shlomo_Mire_Ivan, la data 2009-08-06 11:11:34
De la: gabigabi, la data 2009-08-06 11:02:22 @sloimutz ,te salut ! te sarut @bi - s-ar zice dupa raspunsul tau ,ca tu crezi ca numai noua ni se-ntimpla asta ptr.ca etc.etc. mie mi se pare ca poporul roman nu-i o exceptie ! oriunde si oricind ,poporul este o masa ,mai mult sau mai putin manevrabila si numai norocul l-a ferit de excese de tip dictatorial ....
Oriunde si oricand,poporul e o notiune cat se poate de abstracta.Care popor?Cand si unde puterea a fost in mainile calor multi?Nici n-ar fi de dorit ca turma sa se autopastoreasca...atunci va fi cu adevarat sfarsitul...

Ai dreptate, asa e, si chiar in asta va consta acel sfirsit al lumii...poate aproape, poate mai incolo.
Tu ai fost mai mic la revolutie. Atunci s-au produs niste fenomene legate de oameni obisnuiti care i-au facut pe rusi sa spuna "vedeti si voi ce e acolo", raspuns dat ziaristilor de o "personalitate", la modul nercos, ca ei nu mai stapineau practic aceasta tara. Iar cei din vest spuneau "nu intelegem ce se intimpla in Rominia". Nici o personalitate sau persoana cu abilitati de conducator nu mai conducea, si totusi nu am fost desfiintati ca tara, datorita anonimilor.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 04:07

Si apropo, vizavis de o tara intreaga, nu exista noroc. Ci actiuni ferme, ale unora sau altora.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 8 August 2009, ora 08:45

De la: vladidec, la data 2009-08-07 15:01:37Un canditat la presedentie, (deobicei), reprezinta in primul rand un partid politic nu ?. Ala de tipa mai mult, ala de conduce partidul, ca doar nu o candida femeia de serviciu a partidului nu ? Si daca presedintele (seful) de partid le cere oamenilor sai, sa faca ceva nu o vor face ? Sa fim seriosi. Odata ajuns presedinte, cine ii "sustine" pe ministrii, si taoata gloata importanta ? Nu tot din cadrul partidului ? Ai luat totul prea motamo, Nu presedintele sa dea vredictul nene ! in cazul coruptiilor....lol....ci sa dea ordin clar, ca cei imputerniciti sa o faca, sa treaca la treaba. In politica iti trebuie minte, nu numai diplomatie si cunoasterea legiilor. Il numesti ministru justitiei pe unu ce il ai bine la mana, sa nu aiba cum sa nu te asculte, si la un sprit ii spui : iti ofer postul asta, ai atatea beneficii, bani etc, si te sustin sa ii bagi la zdup pe toti daca nu faci curat .... (folosesti atuul, numeste santaj, dar ar fi ceva sa se foloseasca asta si pentru binele populatiei nu ?)...Repet...nu poti face curat in tara doar prin vorbe si legi ! IN ROMANIA CA SA APLICI O LEGE PENTRU TOATALUMEA, TREBUIE SA INCALCI ALTE LEGI...CEL PUTIN MORALE...cand o sa intelegem asta, poate inaintam mai mult. Nu zic asta ca sunt sadic, dar coruptia e asa mare incat asta ar fi solutia. Prin santaj si coruptie au ajuns multi in varf, iar majoritatea au facut mult rau. Nu exista unu care sa faca aceleasi lucruri dar pentru bine ?

Vlad,problema ta devine de fapt una filozofica.Este bine insa,m-am saturat ca in tara asta sa fie doar tinichigii si ospatari,mai este nevoie si de filozofi

POTI FACE LUCURILE BUNE UTILIZAND MIJLOACE RELE ?Poti utiliza CEEA CE CONDAMNI, intr-un scop bun?Un ministru al justitiei pe care un presedinte il are la mana si cu care discuta la sprituri poate sa fie un individ care sa schimbe lucrurile in bine ?Dar un presedinte care procedeaza asa ?Nu ,solutia nu este "IN ROMANIA CA SA APLICI O LEGE PENTRU TOATALUMEA, TREBUIE SA INCALCI ALTE LEGI" ci solutia este "SA SE APLICE LEGEA PENTRU TOATA LUMEA FARA SA SE INCALCE DELOC ...LEGEA".Daca respecti anumite legi si le incalci pe altele deja asta se numeste INCALCARE A LEGII .

Din nu stiu ce mecanism al gandirii tale ,faci tu ce faci si,nu stiu din ce cauza , mereu te intorci la ideea CA PRESEDINTELE trebuie sa faca ordine in tara !De ce nu ai obsesia asta cu Parlamentul spre exemplu?Parerea mea este ca nu ai obsesia asta referitoare la Parlament deoarece parlamentul este alcatuit din mai multi oameni iar tu vezi salvarea Romaniei INTR-UN SINGUR OM.Daca este asa si nu ma insel eu ,atunci gasesc acest lucru ca fiind cel putin ciudat pentru un om care pretinde ca este membru intr-o organizatie care functioneaza minunat si care ESTE ALCATUITA DIN MAI MULTI MEMBRII.

Vlad,un doctor trebuie sa prinda hotii din Romania si sa-i condamne,asta este treaba lui,pentru asta isi castiga painea?Un arhitect trebuie sa distruga coruptia sau mafia din Romania?De ce nu te gandesti ca si presedintele este un om CARE ARE O ANUMITA SLUJBA,ANUMITE PREROGATIVE SI CA DATORIA SA,CA SI A UNUI DOCTOR SAU A UNUI ARHITECT ESTE ALTA ,nu prinderea si condamnarea hotilor?

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 09:52

De la: nastasemihail, la data 2009-08-08 04:07:20Si apropo, vizavis de o tara intreaga, nu exista noroc. Ci actiuni ferme, ale unora sau altora.

OK atunci daca unii din voi v-ati impacat cu soarta, si credeti ca puterea presedintelui e asa de mica ( doar de reprezentant, si nimic mai mult ) eu va dau dreptate. Poate in ziua de azi asa este, la noi. Ma intreb cum au juns unii din copii saraci, fara scoala, si vai mama lor, sa conduca tari ? Ma intreb ...oare ce putere o avea acum OBAMA, doar de reprezentant ? ... Bai fratilor, cu statutul de sef de stat, si cu sustinere partidului tau, si suportul poporului, ii poti "face pe toti". DACA nu crezi asta, imi pare sincer rau, poate daca te uiti in istorie..... (da am un hobby cu WW2), ce o cunoasteti foarte bine, dar cred ca nu o intelegeti, ( e o diferenta ), Hitler, "aurolac" vienez, a ajuns sa aiba atata putere. Prin puterea vorbelor, manipulare si sustinere ! A crezut cineva ca el va ajunge acolo, cand a ajuns de dormea pe strazi ?

A schimbat constitutia, nu a respectat tratatul, etc .Ma opresc aici ca iar incepeti cu fenomene de genu : era criminal, nebun...etc. Nu contesta nici un om normal chestia asta, dar va rog nu duceti discutia acolo. Am dat doar un exemplu. Ca presedinte, deja mai sus de atat, nu ai unde sa urci. Repet daca ai impresia , ca PRESEDINTELE, ce conduce un partid, impreuna cu sustinerea poporului, nu va avea puterea sa schimbe ceva..... va inselati amarnic. In plan "neoficial" se fac treburile in Romania. Crezi ca nu se fac amenintari intre membrii de partid si in ziua de azi ? Ce inseamna defapt coruptia ?

Cunosc o doamna de la OPC ! cand se da directiva : Asta va fi lasat inpace ! apai banii (spaga data de acel "asta" ), va intra in buzunarele tuturor. Chiar daca doamna respectiva, nu este deacord cu ei, nu poate zice nimic. Isi mentine astfel postul. Si o data ce a acceptat, toata lumea tace, caci cu totii au primit banii respectivi. Deci, daca reusesti sa-l dai in gat pe cel mai mic din functie, ( nu pe ala mare ) asta va ceda cel mai usor, si daca e sa cada, va zice mai departe ! Nu va accepta sa pice singur. Vei fi uimit pana unde va ajunge firul povestii. Dominlor coruptia e att de mare, incat daca reusesti sa faci sa vb 2, 3, 10 persoane, vei desfinta sute de Boss-i mari. Daca se vrea se poate. Presedintele - SRI, JUSTITIE, POLITIE, ARMATA. Hmmm chiar crezi ca nu poate influenta cu nimic ?

LOGIC :

Toti ministrii, sefii, managerii, etc. fac parte dintr-un un partid politic. !

Din acele partide, mai iese odata la 5 ani un presedinte !

SA zicem ca va fi ales....Vadim .....PRM...(vad ca se tot discuta de ei), va fi PRM-ul la putere. OK.

Asta inseamna ca toti ministrii si cei enumerati mau sus, vor fi doar din PRM ?

Daca raman unul,doi, zece din celelalte partide, este deajuns sa spui ca nu ai facut nimic ! Astia nu il vor lasa pe Vadim sa faca nimic. hi hi...Deci pe plan legal, si fara sa faci ca ei (santajul, incalcari de legi) dar de data asta in scopul bun, adica eliminarea lor, NU O SA SCHIMBE NIMENI NIMIC.

Tema pentru acasa :

Intra pe forumurile politice : 5000 de mesaje de genu (poate si din gurita ta a iesit vreodata) :

- "Ne trebuie unu conducator puternic, sa-i impuste pe nenorocitii astia, sa-i spanzure, bla bla bla..." Poate nu si-au dat seama dar adevar graiesc ! ( citeste printre randuri...nu fi nebun....nu imi lua postura...adica nu citi motamo). Dar daca vrei sa faci astea cu vorba buna, si pe legile facute tot de ei....crezi ca ai sa reusesti ? RAUL trebuie sa dispara de la radacina.

Cu un presedinte nou, din partidele vechi NE VOM GASII LA DISCUTII SI PESTE 100 DE ANI, TOT AICI, ACELASI SUBIECT !

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Postat pe: 8 August 2009, ora 10:37

hahaha! pisalogii astia!

,,Vinovatia nu poate exista la savarsirea unei fapte daca faptuitorul nu a voit acea fapta (constrangere) ori nu a putut avea reprezentarea rezultatului din cauze neimputabile lui (lipsa discernamantului)."

deci BASE (e doar un exemplu politic ca moliceanu nu poate fii dat nici macar de ex.) care ne-a ametit cu,,sa traiti bine" in campania prezidentiala nu poate fii acuzat ca poporul acum traieste rau deoarece el nu a voit ca noi sa traim rau!

adica cineva l-a constrans sa nu-si tina promisiune!

pe de alta parte parlamentarii cand l-au acuzat pe Base de sfidarea constitutiei , nu puteau avea reprezentarea rezultatului votului poporului in acest caz,deci fiind lipsiti de discernamant nu pot fii acuzatii ca nu reprezinta interesele poporului roman ci pe cele personale!

concluzia este ca imunitatea parlamentara/politica nu ar trebui sa existe!

poate atunci ar avea si discernamant si nici nu ar mai da vina pe altii pt. incapacitatea lor!

gabymarinescu_pulsar

375 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 11:00

Excelenta tema!!Felicitari!Si eu sunt de parere ca TOATE RELIGIILE existente sunt false ,mincinoase si POLITICE cu bataie lunga,parghii de control al mintilor!Sunt de parere ca o FORTA DIVINA exista,fara existenta ei nu putea nimic exista,dar inca nu ne putem explica CORECT cum este sau CE este.Mai avem cred destul pana la a ajunge sa intelegem un minim necesar in legatura cu asta.Religiile actuale ,sunt toate fara exceptie inventii ale mintii omenesti in numele carora s-au si institutionalizat si IERARHIZAT oamenii !!Adica sefi,super sefi,OBER-sefi si sefuleti,fiecare cu foloasele "cuvenite"functiei !!Deci nu este ceva pur idealist si dezinteresat,orice religie aduce foloase celor ce o "slujesc"!Nu va fi usor,sa nu ne facem iluzii ca acesti sefi de toate rangurile vor renunta de buna voie sau constiinta proprie la avantajele pe care au in prezent doar de dragul adevarului ! Asadar mai este mult pana departe....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 11:40

esti uluitor @vladidec ! toti din gruparea ta gindesc asa ?daca da, atunci nu va mai chinuiti : Omul dorit de voi ; tatucul sau mina de fier ; Zeus sau comandantul de nava numita Romania,exista ! il cheama TRAIAN BASESCU ! este EXACT ce va doriti ! nu-l placeti ptr.ca voi nu sunteti pe cascaval ? asta-i problema voastra si sperati sa-i puteti lua locul la masa ? la felul in care ginditi,nu este nici-o deosebire intre el si voi !
cit despre incalcarea legii ca sa aplici legea...ha ! si americanii i-au inarmat pe afgani impotriva rusilor si s-a intors totul impotriva lor....tot ei l-au "educat " pe BinLaden si ? cine ridica sabia,de sabie sfirseste,aveti grija ce va doriti !
@@772.....liberul arbitru -daca-l am intradevar- ma face sa Respect legea - nu ma obliga ! s-o respect,intelegindu-i necesitatea ca una care ne apara pe toti ,in mod egal ( macar teoretic ) .....daca o lege este strimba si exemple sunt destule, fac petitii ;fac cereri ; ma duc in audienta sau fac o intimpinare in Parlament demonstrind eroarea ei !
@mihail - fraza cu norocul am gresit-o putin,neterminind-o ; am vrut sa spun ca toate popoarele sunt cam la fel; functioneaza tot ca o turma si numai "norocul " le-a ferit sa aibe parte de o dictatura ca a noastra !....exista o karma colectiva si de aici provine acel Noroc !
@gabipulsar- nu ti-am mai vazut demult scrisul ! ....am inteles sau cred c-am inteles si n-am inteles exact ce-ai vrut sa spui ; vrei sa dezvolti ?
@vanea - : :

edy29_bc

3 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 8 August 2009, ora 13:29

Globalizare...visul dominatiei mondiale exista de foarte mult timp. Au incercat si vor mai incerca, dar nu vor reusi niciodata. Cel ce a deschis acest topic e un bot propagandistic a astora.
Privind la nivelul global, problema cea mai mare este campania de denigrare a religiilor. Am citit si la acest topic diverse post-uri ale unor biete papusi de teatru ieftin care vor sa dispara religiile. Nici ei nu au habar de ce. Dumnealor au pus mana pe cate un film gen Zeitgeist sau mai stiu eu ce fabulatie si acum se cred lezati de religiile care nu sunt de acord cu atrocitatile morale la care aspira ei zilnic. Sau poate doar au pus botul si urmeaza ciobanul stanei. In orice caz, habar nu au ce inseamna religie; nu cred ca a citit niciunul Biblia, Coranul sau vreo ceva legat de religie si s-a pronuntat in cunostinta de cauza. In cel mai bun caz au citit niste fragmente scoase din context si acum cred ca au apucat adevarul de picior. Ce oameni mici! Un singur lucru e sigur: daca tu ai reusit sa pui mana pe un film de asta pe Internet, mai mult ca sigur el nu e adevarat. Cei ce stiu adevarul se pricep cel mai bine la a-l masca. Odata ce o informatie este facuta publica atunci mai mult ca sigur ea nu este adevarata sau nu pune in pericol de divulgare adevarul. Dar uite ca divagatia de la adevar se face cu ajutorul indivizilor astia care tipa in sus si in jos mai-stiu-eu-ce informatie gasita pe o pagina web scrisa cu bold. Vai de voi!
La nivel national problema e aceeasi. Motivul e asezarea regimului fanariot acum 300 de ani la noi in Romania. Atunci am devenit sluga tuturor. Bataile pe care le vedeti voi pentru guvernare nu se dau intre partidele romane. Deciziile se iau in afara statului si apoi sunt aplicate in tara. Cum de fapt e in foarte multe tari. Noi nu am mai ales guvernarea de 300 de ani. Daca va uitati atent veti observa ca si Ortodoxia a inceput sa cada de atunci. Nu sunt de religie ortodoxa dar natura profesiei mele si pasiunea personala m-a impins sa studiez religia aceasta si sa fac cunostinta cu foarte multi preoti. Am intalnit foarte multe persoane: politicieni, istorici, etnologi, sociologi, psihologi, filosofi etc dar cel mai impresionat am fost de preoti! Atata intelepciune, demnitate, omenie si pofta de viata nu am mai intalnit la nici o categorie sociala. Absolut impresionant! Plus ca la noi in Romania preotii ortodocsi sunt si foarte patrioti. E o tendinta mostenita de la daci, unde preotii aveau si un important rol militar. Sigur ca acum baietii impotriva religiilor vor replica la acest post cum ca sunt indoctrinat si servil celei mai mari minciuni ale omenirii. Dar pun pariu ca nu au curaj sa stea la o cana de vin cu un preot! Totusi, m-as distra sa vad asa ceva.
La fel de problematica este si distrugerea culturii si limbii romane si multe multe altele care au ca scop stergerea identitatii nationale si dezbinarea populatiei. In fine, e o discutie prea lunga. Ramane pe altadata...

La buna vedere!

Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Postat pe: 8 August 2009, ora 14:05

,,@@772.....liberul arbitru -daca-l am intradevar- ma face sa Respect legea - nu ma obliga ! s-o respect,intelegindu-i necesitatea ca una care ne apara pe toti ,in mod egal ( macar teoretic ) .....daca o lege este strimba si exemple sunt destule, fac petitii ;fac cereri ; ma duc in audienta sau fac o intimpinare in Parlament demonstrind eroarea ei !"

gabigabi...cred ca e o gluma !
o lume mai buna nu cred ca asa functioneza .

tocmai asta este problema...de ce sa avem nevoie de petitii si sa mai platim si pe cei ce rezolva petitii...

liberul arbitru il are toata lumea dar legea nu e respectata de toti...care e logica ta?
cred ca confunzi liberul arbitru cu constinta !

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 8 August 2009, ora 14:44

De la: edy29_bc, la data 2009-08-08 13:29:36Globalizare...visul dominatiei mondiale exista de foarte mult timp. Au incercat si vor mai incerca, dar nu vor reusi niciodata. Cel ce a deschis acest topic e un bot propagandistic a astora.
Privind la nivelul global, problema cea mai mare este campania de denigrare a religiilor. Am citit si la acest topic diverse post-uri ale unor biete papusi de teatru ieftin care vor sa dispara religiile. Nici ei nu au habar de ce. Dumnealor au pus mana pe cate un film gen Zeitgeist sau mai stiu eu ce fabulatie si acum se cred lezati de religiile care nu sunt de acord cu atrocitatile morale la care aspira ei zilnic. Sau poate doar au pus botul si urmeaza ciobanul stanei. In orice caz, habar nu au ce inseamna religie; nu cred ca a citit niciunul Biblia, Coranul sau vreo ceva legat de religie si s-a pronuntat in cunostinta de cauza. In cel mai bun caz au citit niste fragmente scoase din context si acum cred ca au apucat adevarul de picior. Ce oameni mici! Un singur lucru e sigur: daca tu ai reusit sa pui mana pe un film de asta pe Internet, mai mult ca sigur el nu e adevarat. Cei ce stiu adevarul se pricep cel mai bine la a-l masca. Odata ce o informatie este facuta publica atunci mai mult ca sigur ea nu este adevarata sau nu pune in pericol de divulgare adevarul. Dar uite ca divagatia de la adevar se face cu ajutorul indivizilor astia care tipa in sus si in jos mai-stiu-eu-ce informatie gasita pe o pagina web scrisa cu bold. Vai de voi!
La nivel national problema e aceeasi. Motivul e asezarea regimului fanariot acum 300 de ani la noi in Romania. Atunci am devenit sluga tuturor. Bataile pe care le vedeti voi pentru guvernare nu se dau intre partidele romane. Deciziile se iau in afara statului si apoi sunt aplicate in tara. Cum de fapt e in foarte multe tari. Noi nu am mai ales guvernarea de 300 de ani. Daca va uitati atent veti observa ca si Ortodoxia a inceput sa cada de atunci. Nu sunt de religie ortodoxa dar natura profesiei mele si pasiunea personala m-a impins sa studiez religia aceasta si sa fac cunostinta cu foarte multi preoti. Am intalnit foarte multe persoane: politicieni, istorici, etnologi, sociologi, psihologi, filosofi etc dar cel mai impresionat am fost de preoti! Atata intelepciune, demnitate, omenie si pofta de viata nu am mai intalnit la nici o categorie sociala. Absolut impresionant! Plus ca la noi in Romania preotii ortodocsi sunt si foarte patrioti. E o tendinta mostenita de la daci, unde preotii aveau si un important rol militar. Sigur ca acum baietii impotriva religiilor vor replica la acest post cum ca sunt indoctrinat si servil celei mai mari minciuni ale omenirii. Dar pun pariu ca nu au curaj sa stea la o cana de vin cu un preot! Totusi, m-as distra sa vad asa ceva.
La fel de problematica este si distrugerea culturii si limbii romane si multe multe altele care au ca scop stergerea identitatii nationale si dezbinarea populatiei. In fine, e o discutie prea lunga. Ramane pe altadata...

La buna vedere!

Felicitari ! Atat de tanar si atat de intelept... Totusi faci si tu unele erori; daca esti de acord, putem discuta pe privat, daca nu... din nou, oricum, felicitari... S-auzim de bine !

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 8 August 2009, ora 15:15

De la: gabymarinescu_pulsar, la data 2009-08-08 11:00:25Excelenta tema!!Felicitari!Si eu sunt de parere ca TOATE RELIGIILE existente sunt false ,mincinoase si POLITICE cu bataie lunga,parghii de control al mintilor!Sunt de parere ca o FORTA DIVINA exista,fara existenta ei nu putea nimic exista,dar inca nu ne putem explica CORECT cum este sau CE este.Mai avem cred destul pana la a ajunge sa intelegem un minim necesar in legatura cu asta.Religiile actuale ,sunt toate fara exceptie inventii ale mintii omenesti in numele carora s-au si institutionalizat si IERARHIZAT oamenii !!Adica sefi,super sefi,OBER-sefi si sefuleti,fiecare cu foloasele "cuvenite"functiei !!Deci nu este ceva pur idealist si dezinteresat,orice religie aduce foloase celor ce o "slujesc"!Nu va fi usor,sa nu ne facem iluzii ca acesti sefi de toate rangurile vor renunta de buna voie sau constiinta proprie la avantajele pe care au in prezent doar de dragul adevarului ! Asadar mai este mult pana departe....

Ma bucur nespus cand mai dau de cate un frate...care gandeste...idem mie...
Ratiunea te impinge sa gandesti si sa treci dincolo de aparenta care nu iti ofera nimic..Esti constient...ca si mine de altfel..Ca...Nimic pe planeta asta nu te sprijina si nu te ridica...in avantul social...daca nu dai din coate...

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

6 mesaje
Postat pe: 8 August 2009, ora 15:46

Ce e cu prostia asta de forum? Voi nu gandit cand postati ceva? Daca ar fi o singura natiune, fiecare tara, fiecare om si-ar pierde identitatea. Toti ar trebui sa fim egali si nu prea cred ca ar vrea careva si ajunga la nivelul tarilor africane.Este un subiect aberant.

DellMarius

2 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 8 August 2009, ora 16:35

Ar trebui sa ramana lucrurile asa cum sunt deja suntem intr-un pas distrugator...deci sa nu-l acceleram

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 16:55

@772- liberul arbitru este cel care te ajuta sa optezi ptr.una sau alta,mereu -mereu ! si asta o faci in mod aproape inconstient pe baza de asta-mi place,asta nu ! ce-am spus eu este constientizarea acestui: imi place-nu-mi place ! adica sa aleg in cunostiinta de cauza ! nu-mi place legea ptr.ca ma constringe sa functionez intr-un anume fel ? dar toata societatea de cind e lumea -lume si-a constituit cutume,legi ,ptr.ca oamenii sa poata trai impreuna ! altfel devine anarhie,nihilism ! dar cind intelegi necesitatea legii o accept liber si constient si te straduiesti s-o imbunatatesti prin actiune civica ! asadar,da : se poate spune ca liberul arbitru poate fi si Constiinta cu care-ti conduci viata !

Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Postat pe: 8 August 2009, ora 18:18

o singura lume oricum va fii...deja este!
ca nu toata lumea traieste in ea...este alta poveste.
o singura religie...in fapt si asta este..nici un profet nu a afirmat ca ar fii mai multi dumnezei.
doar ritualurile sunt diferite...religiile au venit in timp si spatiu diferit deci e normal sa para separate.
o singura limba nu va fii...dar engleza oricum e necesara in prezent !

stiti care e de fapt problema...cei ce vad deja acesta unificare naturala lucreza intens sa profite de ea!
o singura lume nu presupune si disparitia natiunilor/identitatiilor nationale...dimpotriva.
sigur vor fii mai putine guverne !
cam greu de acceptat pt cat de multi lideri politici sunt in prezent !

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 18:45

Titlul acestui forum, a cam fost uitat, nu cred ca exista cineva ce ar vrea asta..... pentru unii mai dezorientati

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 19:01

De la: 9am023185, la data 2009-08-08 14:44:36
De la: edy29_bc, la data 2009-08-08 13:29:36Globalizare...visul dominatiei mondiale exista de foarte mult timp. Au incercat si vor mai incerca, dar nu vor reusi niciodata. Cel ce a deschis acest topic e un bot propagandistic a astora.

La buna vedere!

Felicitari ! Atat de tanar si atat de intelept... Totusi faci si tu unele erori; daca esti de acord, putem discuta pe privat, daca nu... din nou, oricum, felicitari... S-auzim de bine !

Permitem ca altii sa ia decizii pentru noi .... de ce ? .... fiindca fara ei suntem morti. Cand am vandut si am privatizat totul, a murit si Romania, asa cum am mai spus, fara UE, USA, Rusia, suntem morti. Noi si alte tari ca noi. Dupa "asasinarea" lui Ceausescu ne-am adus aceste "privilegii". Dar.. business is business ! Am trecut de la Comunism la ... Ocidentalism.... DIN GROAPA'N PUT. Cum s-a intamplat ? ....Am permis...
Deaceea nu o sa uit vreodata acest personaj : Iliescu si gruparea sa, PSD. Romanaia nu mai e a noastra...e a lor...Si mai vine cate unu si imi zice, ca cu diplomatie, lege, si petitii se rezolva.....Isuse, dar naivi mai sunt unii...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 21:01

@vladidec - poate ca eu ,ptr.ca am vorbit de diplomatie,lege,stat si constitutie ,oi fi naiva ! dar tu care crezi ca numai cu domnia fortei se poate rezolva totul ,cum te numesti ? n-a suferit lumea asta destule razboaie si toate ptr. motivul " scoala-te tu ,ca sa ma pun eu ",oricit s- a incercat a fi escamotat acest motiv ? nu te mai imbata cu apa rece ca vrei/vreti o "lume mai buna si mai dreapta si sa ne avem ca frati " ,ca e o utopie ! un fals cit toate zilele ! asta a vrut sa demonstreze comunismul si s-a esuat lamentabil,la noi devenind o dictatura personala ! si daca omul ales de voi ajunge la putere si conform obiceiului,primii pe care-i indeparteaza sunt cei de care s-a folosit ptr.a ajunge acolo,ce faceti ? mai faceti o "revolutie "? s'apoi inca una ? si 'nca una ? pina cind ?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 21:20

@772 - sigur ca religia sau filozofiile au aparut in timpuri diferite,folosind un limbaj diferit si ritualuri deosebite,ptr.ca si cei carora li s-au adresat au aparut pe harta lumii in timpuri diferite ! si nu au afirmat ,explicit ,intr-adevar ,ca exista mai multi dumnezei,dar ,cu intentie sau fara ,au incercat sa dovedeasca cum ca "dumnezeul "lor,e mai adevarat decit al celorlalti,dovedind astfel o denaturare ,o pierdere a Adevarului UNIC ! si de aici ,o multitudine de nenorociri ! da pe mina omului cea mai frumoasa si generoasa idee si-o face praf cit ai zice peste ! .....avem in noi o gena responsabila cu autodistrugerea...

9am105736

3 mesaje
Postat pe: 8 August 2009, ora 22:54

Cum poate fi pe pamint o singura religie o singura natiune o singura limba,asta este ceva utopic acum poate dupa venirea din noi a Mintuitorului nostru Isus Cristos cind va fi judecata de apoi si atunci se va forma un cer nou si un pamint nou,adica un pamint fara razboaie foamete boli etc.Suna prea frumos dar suna biblic dar asta va fi dupa apocalipsa care va veni si care va distruge acest pamint din cauza rautatii oamenilor dar toate astea vor fi numai la momentul potrivit acuma suna a utopie dar atunci in viitor nu va mai suna a utopie.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 9 August 2009, ora 02:09

De la: gabigabi, la data 2009-08-08 11:40:10esti uluitor @vladidec ! toti din gruparea ta gindesc asa ?daca da, atunci nu va mai chinuiti : Omul dorit de voi ; tatucul sau mina de fier ; Zeus sau comandantul de nava numita Romania,exista ! il cheama TRAIAN BASESCU ! este EXACT ce va doriti ! nu-l placeti ptr.ca voi nu sunteti pe cascaval ? asta-i problema voastra si sperati sa-i puteti lua locul la masa ? la felul in care ginditi,nu este nici-o deosebire intre el si voi !
cit despre incalcarea legii ca sa aplici legea...ha ! si americanii i-au inarmat pe afgani impotriva rusilor si s-a intors totul impotriva lor....tot ei l-au "educat " pe BinLaden si ? cine ridica sabia,de sabie sfirseste,aveti grija ce va doriti !
@@772.....liberul arbitru -daca-l am intradevar- ma face sa Respect legea - nu ma obliga ! s-o respect,intelegindu-i necesitatea ca una care ne apara pe toti ,in mod egal ( macar teoretic ) .....daca o lege este strimba si exemple sunt destule, fac petitii ;fac cereri ; ma duc in audienta sau fac o intimpinare in Parlament demonstrind eroarea ei !
@mihail - fraza cu norocul am gresit-o putin,neterminind-o ; am vrut sa spun ca toate popoarele sunt cam la fel; functioneaza tot ca o turma si numai "norocul " le-a ferit sa aibe parte de o dictatura ca a noastra !....exista o karma colectiva si de aici provine acel Noroc !
@gabipulsar- nu ti-am mai vazut demult scrisul ! ....am inteles sau cred c-am inteles si n-am inteles exact ce-ai vrut sa spui ; vrei sa dezvolti ?
@vanea - : :

Corect ce spui. Dar in privinta faptului ca noi nu am avut dictaturi singeroase se datoreaza si noua. Eu am vazut la revolutie cu cita fermitate au actionat tocmai oameni obisnuiti ptr a nu se institui dictatura fortei. Si a reusit. Noi rominii nu ne-am construit o karma negativa colectiva.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 9 August 2009, ora 07:24

buna dimineata @mihail ....faci misto de mine?asa de dis-de-dimineata ?n-am avut dictatura singeroasa ? in sensul ca n-au curs valuri de singe pe strazi ,la asta te referi ? au curs,Mihaile,au curs : in noaptea de 21 spre 22 dec,au curs ! si pe 25 dec.,altele si karma noastra colectiva e incarcata de acel singe ! karma lor personala - a lui Nicu si a Lenutei - asa a fost sa fie :sa moara de glontz si s-au eliberat ; dar noi ,prin modul in care am aplicat pedeapsa,ne-am incarcat-o amarnic !

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 9 August 2009, ora 08:57

De la: 9am077225, la data 2009-08-08 14:05:22,,@@772.....liberul arbitru -daca-l am intradevar- ma face sa Respect legea - nu ma obliga ! s-o respect,intelegindu-i necesitatea ca una care ne apara pe toti ,in mod egal ( macar teoretic ) .....daca o lege este strimba si exemple sunt destule, fac petitii ;fac cereri ; ma duc in audienta sau fac o intimpinare in Parlament demonstrind eroarea ei !"

tocmai asta este problema...de ce sa avem nevoie de petitii si sa mai platim si pe cei ce rezolva petitii...

liberul arbitru il are toata lumea dar legea nu e respectata de toti...care e logica ta?

Da,sigur ca nu orice lege trebuie respectata ci doar legile care nu te fac sa-ti incalci constiinta .In momentul actual nu stiu sa existe in Romania legi care sa ne faca sa ne incalcam constiinta prin respectarea lor asa ca nu vad motive pentru care cineva nu ar respecta legile din acest punct de vedere.

PS:Iti spun sincer ca eu mereu "am confundat" liberul arbitru cu constiinta .Care sunt de fapt deosebirile ?

Fosta membra 9am.ro

220 mesaje

Postat pe: 9 August 2009, ora 10:42

De azi am sa infiniitez eu o religie, cea a bunului simt. Am adepti ?!!!

Nu-mi da�i sfaturi. �tiu s� gre�esc �i singur !
mirciu57

104 mesaje
Oras: Alba-Iulia

Postat pe: 9 August 2009, ora 10:50

da mirciu57 e primul care adereaza la noua religie

Fosta membra 9am.ro

220 mesaje

Postat pe: 9 August 2009, ora 11:00

De la: mirciu57, la data 2009-08-09 10:50:55da mirciu57 e primul care adereaza la noua religie
Multumesc. Cine se mai ofera ?!!

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 9 August 2009, ora 11:22

De la: gabigabi, la data 2009-08-08 21:01:38 @vladidec - poate ca eu ,ptr.ca am vorbit de diplomatie,lege,stat si constitutie ,oi fi naiva ! dar tu care crezi ca numai cu domnia fortei se poate rezolva totul ,cum te numesti ? n-a suferit lumea asta destule razboaie si toate ptr. motivul " scoala-te tu ,ca sa ma pun eu ",oricit s- a incercat a fi escamotat acest motiv ? nu te mai imbata cu apa rece ca vrei/vreti o "lume mai buna si mai dreapta si sa ne avem ca frati " ,ca e o utopie ! un fals cit toate zilele ! asta a vrut sa demonstreze comunismul si s-a esuat lamentabil,la noi devenind o dictatura personala ! si daca omul ales de voi ajunge la putere si conform obiceiului,primii pe care-i indeparteaza sunt cei de care s-a folosit ptr.a ajunge acolo,ce faceti ? mai faceti o "revolutie "? s'apoi inca una ? si 'nca una ? pina cind ?

Nu stiu daca asta avrut vreodata Comunismul...sa ne avem ca fratii. Prin a obliga un popor, sa faca ceva, cu siguranta vor face exact pe dos. Daca ii spui unui copil de 5 ani ca nu are voie sa.....in mod automat se va gandi s-o faca ! Dupa ce isi fura o palma la fund, abia atunci se va gandii de 2 x. Vrei sa vezi o natiune unita, si cu mentalitati radical diferite de ale noastre...poate chiar perfecte ? Hi hi....daca nu ai ghicit deja : Germania. ( prima tara ce isi revine dupa criza, cresterea economoica cu 7 procente, stirile de vineri. )

Si ei au coruptie, si ei au avut revolutii, razboaie etc. Patriotismul ! Aceast sentiment exista in mod acut, in capul fiecarui neamt ! Si in plus fata de noi, isi conduc viata, gandindu-se mai intai la patriotism, apoi la ei.

- daca nu fac asta, imi fac tara de ras !

Exemplu :

Am fost cu niste prieteni de familie in Munchen, si la un moment dat am ajuns intr-o statie de tramvai. Trebuia sa cumparam bilet si la tonomatul acela, ceva nu functiona. Nu am reusit. A venit tramvaiul cu pricina, si am intrebat daca are vatmanul bilete. ( un membru de familie locuieste de ani in Germania, limba nu a fost o problema), i-am explicat de ce nu avem bilete. Spre uimirea noastra, pana si a "veteranului", vatamanul ne-a intrebat daca suntem turisti ! A raspuns ca da. Nu era nici greu sa iti dai seama ( o limba straina, o germana mai ruginita ), Vatmanul a coborat din tramvai, a lasat usile deschise pentru calatori, a traversat cu noi la tonomat, a constatat defectiune, ( prin moneda scaoasa chiar din buzunarul sau ), s-a intors in cabina, a telefonat ( telefonul din cabina , care chiar functiona), a declarat dfectiunea la disceper, ne-am urcat cu totii in tramvai, a inchis usile, ne-a dat bilete, si am plecat mai departe. Incredibil dar adevarat : Nimeni, baaaaa, absolut nimeni, baaaaa, nimeni auzi ? nu a comentat nimic !!!! nici un calator. Nici macar o privire rautacioasa !!!!!! Au asteptat 10 minute in plus, doar pentru noi !

Romanul, urca direct, fara bilet si se termina povestea. sau, daca spui ca nu ai bilet, iti inchide usa in nas, nu ai bilet ba/fa (dupa caz), nu urci ! Si daca vatmanul era nebun incat sa ajunga pana la faza cu datul jos din cabina si sa te urmeze pana la ghereta de bilete, cand te intorceai gase'ai urmatoarele :

7 babe revoltate + catelul uneia dintre ele, gata sa muste din tine, ca pierd telenovela !

6 mosi ce stau in picioare ca niste tineri nu se ridica, si acum ca trebuie sa stea si in plus, o buna bucata de timp, din cauza ta, isi revarsa nervii si reumatismul peste tine dar si peste tineri.

12 tineri le arata drumul spre cimitir

O tiganca incepe sa "spele" multimea cu ploaia de seminte.

Vatmanul tipa la ei sa faca liniste !

Lumea adunata pe peron incearca, nestiutoare sa se impinga peste toti astia, multumind lui Dumnezeu ca au prins tramvaiul ce vine o data la 30 de minute.

Cinele doamnelor se sufoca.

Unii prinsi inca pe scara, urla ceva la aia din dreptul usii sa urce in p**a lui mai sus.

O duduie bine, ii raspunde pe aceeasi moneda.

Isi aduc aminte ca nu au aer conditionat.

Si insfarsit toate vocile incep sa-l "binecuvinteze" pe vatman !!!

Wellcome to Romania !

Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Postat pe: 9 August 2009, ora 13:56

De la: vaneamarin, la data 2009-08-09 08:57:23
De la: 9am077225, la data 2009-08-08 14:05:22,,@@772.....liberul arbitru -daca-l am intradevar- ma face sa Respect legea - nu ma obliga ! s-o respect,intelegindu-i necesitatea ca una care ne apara pe toti ,in mod egal ( macar teoretic ) .....daca o lege este strimba si exemple sunt destule, fac petitii ;fac cereri ; ma duc in audienta sau fac o intimpinare in Parlament demonstrind eroarea ei !"

Da,sigur ca nu orice lege trebuie respectata ci doar legile care nu te fac sa-ti incalci constiinta .In momentul actual nu stiu sa existe in Romania legi care sa ne faca sa ne incalcam constiinta prin respectarea lor asa ca nu vad motive pentru care cineva nu ar respecta legile din acest punct de vedere.

PS:Iti spun sincer ca eu mereu "am confundat" liberul arbitru cu constiinta .Care sunt de fapt deosebirile ?

suntem putin off topic ...dar o sa-ti raspund.
Constitutia chiar... sper ca Basescu sa schimbe ceva in al doile mandat .
nu am acum timp sa dau copy /paste din Constitutie,mai ales ca sunt convins ca stii.
,,delegarea guvernamentala" ce permite guvernului (executivului) sa scota legii in timpul vacantei parlamentare este contrara ,,separarii puterilor in stat " si dupa parerea mea, principala cauza a coruptiei la nivel de stat.
deasemenea este de discutat despre imunitatea alesilor.....ce ar trebui sa fie egali in fata legii ca orice cetatean..
deschide un topic daca crezi ca legiile in Romania sunt corecte dar romanii nu le respecta!
a propos de aplicarea legii...
va mai amintiti cand o femeie de peste 60 de ani a fost bagata in inchisore dupa ce pierduse un proces civil si nu achitase o amenda ?(ea nici nu a inteles macar decizia judecatorului)
.
de cate ori ti-ai folosit liberul arbitru ???
constinta este permanenta ..

Fosta membra 9am.ro

220 mesaje

Postat pe: 9 August 2009, ora 14:21

De la: 9am077225, la data 2009-08-09 13:56:56
suntem putin off topic ...dar o sa-ti raspund.
Constitutia chiar... sper ca Basescu sa schimbe ceva in al doile mandat .

Eu am convingerea ca Baselu se va duce exact unde ii este locul, in lada de gunoi a istoriei. Ne-a convins pe toti ce gen de presedinte este, unul al stirilor din ziarul Libertatea.

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului O lume mai buna? 1 natiune, 1 religie, 1 limba pe Pamant.
Mergi la: