back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Am intrat sau nu in criza?

 


 
Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
 
Unkle

50 mesaje
Membru din: 10/07/2008
Oras: Alexandria

Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 14:07

Unii dintre noi inca refuza sa creada...DA, NE-A LOVIT CRIZA! Elaborarea unui plan anticriza si zecile de mii de disponibilizari anuntate pana la sfarsitul anului nu v-au convis?

Raporteaza abuz de limbaj
mihaelavoicu1959

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 14:59

Da, suntem in criza.


iulidan2

156 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Constanta

Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 15:10

doar imbogatitii sau inconstientii nu cred sau nu le pasa, restul, sufera in tacere, ca nu s-a copt de inca o revolutie, adica de una reala.


Fosta membra 9am.ro

76 mesaje
Membru din: 18/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Noiembrie 2008, ora 14:44

...dar de atatia ani nu suntem in criza?! Vezi pecarile masive peste hotare!


Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 09:46

..pregatiti-va-ti de-o depreciere a monedei nationale ~ 20- 23 % in primul semestru 2009...


dirlo1964

167 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Medias

Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 18:36

Dupa parerea mea noi suntem tot crizati de la revolutie incoace!La noi criza si hotzia sunt de pe vremea lui Burebista!Are dom'le si slaba integrare in UE un rol pozitiv in situatia asta:nu prea are ce sa atace criza asta!Toate-s in faliment!Mai lasati-ma cu revolutile mai fartatilor,noi nu am fost capabili sa iesim 50%sa votam ,si o sa iesim acum la rivolutie!Sa fim seriosi Bibicule!La berarie nu se face rivolutie!Acolo se umfla bolderu ,dupa care se desarta care pe unde apuca!Cum zicea Fanus Neagu: "Urinatul pe casa interzis,doritori vor fi batuti cu ranga!"!Ne-a lovit criza ,domnule!E ,de maine nu mai bem 4 beri ,o sa bem5 sa ne dregem!Si uite asa o sa iesim din criza,ne pisam pe ea!


silaschi_m

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 16:20

Au venit extraterestri au furat cateva milioane de dolari si este criza pe Tera.
Criza creata cu un scop bine gandit. Jidani si Masonii ne conduc.


melissza

2475 mesaje
Membru din: 14/11/2008
Postat pe: 6 Decembrie 2008, ora 12:16

Nu am intrat in criza ,ca sintem in ea de citiva ani buni


nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 06:12

NOI AM FOST IN CRIZA DUPA REVOLUTIE. MAI BINE SPUS, POPULATIA A EVITAT O CRIZA FOARTE GRAVA GENERATA DE EXCESUL DE STAT, FIECARE CUM S-A PRICEPUT MAI BINE. CINE MAI VREA O CRIZA O VA AVEA. CHIA NU SE SIMTE NEVOIA SA NE STERGEM LA NAS CIND ALTII RACESC.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
summersummer

50 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Sibiu

Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 14:19

In ritmul asta cred ca se coace de una reala. Asta reala se coace din mai multe puncte, nu dintr-un centru de comanda ca cealalta. Eu sper sa fie de catifea...


silvia_dumitru_radulescu

19 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 15:43

criza la creier pe unii care au luat-o razna
se schimba profesiile ce-i atit de greu de inteles cititi teoria lui MALTHUS SI VETI VEDEA DESPRE CE-I VORBA .LA FIECARE 50 DE ANI II MAI VINE UNUIA O IDEE PE CARE O LANSEAZA PRIN MEDIA SA TRAIASCA AI MAI DESTEPTI BINE


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 21:04

Criza asta nu are de a face prin nimic cu JIDANII ori alte neamuri.

Are insa de a face cu conducatorii nestiuti si nevazuti ai LUMII de pe TERRA.

Cei ce au pus de prima data de un STAT ori INSTITUTIE.

Acum controleaza totul ori aproape totul prin GALBENI.

Pericolul mileniului III - Pericolul GALBEN -

Nu are nimic cu rasa galbena

ci cu reflexul orbitor al aurului


nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 02:24

Fiindca m-am enervat rau si stiu ca aceasta criza nu are legatura cu Romania ci cu modul de organizare al asa-zisei societati capitaliste. La noi functioneaza cu succes 3 tipuri de economii. Cea de tip rusesc stalinist, regiile si intreprinderile uriase. Una de tip socialisto-ceausista, societatile comerciale, care au fost pur si simplu exterminate in masa. Una de tip capitalist, agentii, firme mici si medii si alte moduri de lucru pe care toata lumea le cunoaste. Datorita mai ales a celorlalte 2 tipuri de activitati (care sint ajutate de stat ori sa supravietuoiasca, ori le desfiinteaza, cu ajutoare date oamenilor) modurile de lucru de tip asa-zis capitalist au intrat in criza dar prin sistemul financiar bancar. Modul de lucru capitalist NU A FOST AJUTAT DE STAT, ci doar a fost lasat sa se nasca, dupa care o fost aruncat ori in apa sa invete singur sa innoate, ori pur si simplu la gunoi. Eu in activitatea mea am observat de citiva ani buni ca apare un decalaj intre creditul si debitul meu. Oamenii pur si simplu isi plateau din ce in ce mai greu consumurile facute prin mine. Eu stateam intr-o stare de tensiune inimaginabila ptr cei care primesc salariu fara sa se imprumute ptr altii. Cind am intrat in colaborare cu persoane care ma pot ajuta, problema pur si simplu s-a rezolvat. Dar nu prin munca mea mai multa ci prin experienta acelor persoane. Cu cit munceam eu mai mult cu atit descopeream imposibilitatea oamenilor de a-mi plati datoria la timp. Deci iesirea din aceasta criza, care se poate instala si la noi, asa cum o vad eu, este colaborarea intre persoane cu aceleasi interese sau incetarea imprumuturilor. Va dati seama ca in conditiile in care bancile comerciale au in conturi de 3 ori produsul intern brut al Rominiei ( a fost un comunicat), incetarea sau micsorarea drastica a imprumuturilor de la banci este solutia sigura de intrare in criza. Iesirea din criza se face prin stimularea consumurilor de produse si servicii cu aport foarte mare de inteligenta si cu consumuri materiale cit mai reduse. Alegerea ne apartine.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gigilipianu

443 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 13:50

Depinde despre ce criza este vorba. Banuiesc ca ne referim la o criza economica. Dupa parerea mea, chiar si acest tip de criza, care este rezultatul unor mecanisme si fenomene economice, mai mult sau mai putin obiective sau subiective este de fapt o scuza a neputintei speciei umane de a conduce corespunzator societatile. Pentru noi ca indivizi ne intereseaza in masura in care vom fi afectati. Pe cei tineri, sanatosi si in putere, independenti, cu avans de timp de viata suficient, castigat in experienta vietii traite nu ar trebui sa ii ingrijoreze nimic din toate acestea. La nivel global sau aratat mai multe semne ale degradarii economice si sociale dar nu s-au luat masuri suficiente, in Romania nici atat. De ce ? Din lipsa de competenta politica, pe care insa nimeni nu o recunoaste, din lipsa de interes general si din neputinta pur si simplu. Pentru ca nu ne putem acorda la unison noi romanii dar atatea natii de pe glob. Si daca mai apare cate o voce, ori este neinteleasa ori anihilata prin mijloace mass media. Adevarul este greu si se misca incet, minciuna este usoara si foarte grabita. Toti vor sa privim nu mai intr-un sens, pozitiv pentru optimisti (si corect as spune) dar insuficient pentru cercetatori, filozofi si vizionari. Ma refeream la competenta. Inca din antichitate viitorii conducatori sociali erau bine pregatiti. Acum nu se mai cere nimic decat bani si votul popular. Desigur se mai fabrica si anumite titluri uneori dar nimeni nu cantareste ce a facut in viata candidatul pana atunci cand candideaza. De multe ori nu intereseaza nici chiar pe partidul care il sustine. Deci fara o lege a partidelor si a raspunderii ministeriale elaborate in interesul societatii romanesti romanesti nu cum sunt cele prezente, legi care sa fie aplicate cu prioritate nu vom putea spera la o imbunatatire a managementului politic. Bineinteles ca pentru a reusi mai este nevoie si de educatia si vointa noastra, a tuturor. Subiectul topicului este atat de amplu incat raspunsul nu poatre fi asa de simplu. Voi reveni. Logos.


gigilipianu

443 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 14:06

Pentru a fi ceva mai coerent adaug ca in dorinta de a fi cat mai scurt am omis sa explic ca implicatiile obiective ale crizei economice ramanesti depind in mare masura de criza economica mondiala care a inceput mult inainte de a fi declarata. Are dreptate si cineva care a afirmat pe topic ca la noi nu prea are ce criza economice sa se manifeste. Asa este dar autorul nu a avut in vedere si faptul invizibil de altfel de scurgerile de venit national prin profituri ascunse, scoase din tara sau prin diferenta de preturi inport - export. Desigur la scara mondiala cifrele sunt modeste dar nu trebuie neglijat fenomenul nociv pentru economia romaneasca. Pentru ca la noi oricat s-ar fura, ca sa ma exprim mai neacademic, atat timp cat valorile raman in Romania situatia se echilibreaza economic (nu si social, dar acesta este alt subiect). Puterea noastra economica stabila insa depinde, in cea mai mare parte, de fiecare dintre noi. Cu cat vom fi mai inactivi, mai nevoiasi si mai saraci cu atat economia noastra va fi mai slaba. Deci, de aceea m-am referit la calitatea managemantului politic, care poate influienta in bine sau rau toate domeniile sociale si economice din Romania si chiar din afara tarii (mult mai putin desigur)


summersummer

50 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Sibiu

Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 18:55

Salut. Tot ce vreau sa spun: hai sa facem in asa fel incat sa simta si aia de sus criza! Nu doar noi, fraierii obisnuiti! Angajatorii profita de criza: salarii inghetate sau negocieri in jos, chiar la volum de munca egal sau mai mare. Taxele si impozitele cresc. Nu se cauta solutii la somajul in crestere. Autoritatile nu fac altceva dacet sa raporteze. Pai nu inteleg ca rolul lor e sa gaseasca SOLUTII? Daca sunt incapabili, pe romaneste, AM PUS-O!


nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:27

De la: summerremy, la data 2009-01-05 18:55:09Salut. Tot ce vreau sa spun: hai sa facem in asa fel incat sa simta si aia de sus criza! Nu doar noi, fraierii obisnuiti! Angajatorii profita de criza: salarii inghetate sau negocieri in jos, chiar la volum de munca egal sau mai mare. Taxele si impozitele cresc. Nu se cauta solutii la somajul in crestere. Autoritatile nu fac altceva dacet sa raporteze. Pai nu inteleg ca rolul lor e sa gaseasca SOLUTII? Daca sunt incapabili, pe romaneste, AM PUS-O!


Cei care se cocota sus nu sint neaparat mai potenti, ci pur si simplu au o intuitie ca sint feriti de rele acolo. Ceea ce este interesant (asta e parerea mea), clasa de mijloc este mai ferita, cei cu salarii pe medie si care muncesc mai mult decit salariul. Respectivii sint feriti cit timp dau mai mult decit primesc. Dupa care sint ori trecuti la saraci sau trebuie sa porneasca la lupta. Cei bogati si saraci, nu prea sint feriti in perioade de instabilitate, dar isi dezvolta abilitatea de a supravietui. Rezultatul e practic acelasi, dezvoltarea inteligentei. La multi ani.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 02:22



necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 02:31

De la: mytcor, la data 2009-01-15 02:22:13


Ce faci, nu te culci?


Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 02:37

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-15 02:31:28
De la: mytcor, la data 2009-01-15 02:22:13


Ce faci, nu te culci?


Zum Vergleichen:

Tages-Durchschnittspreise
Diesel:................ 0,926
Eurosuper 95:...... 0,902
Normalbenzin:..... 0,900

(Stand: 14.01.2009 in €)


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 02:39

De la: mytcor, la data 2009-01-15 02:37:51
De la: maria_tudorie, la data 2009-01-15 02:31:28
De la: mytcor, la data 2009-01-15 02:22:13




Ce faci, nu te culci?





Zum Vergleichen:



Tages-Durchschnittspreise

Diesel:................ 0,926

Eurosuper 95:...... 0,902

Normalbenzin:..... 0,900



(Stand: 14.01.2009 in €)




Dragule , eu sunt mai de la "tara" , tradu-mi , te rog.
Te intrebasem pt ca eram doar noi doi pe forum ceva mai devreme, nu ca m-ar interesa in mod deosebit.


Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 02:43

preturi carburanti astazi

la voi cum e timpul`?---- aici sunt - 6C



necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 02:47

De la: mytcor, la data 2009-01-15 02:43:54preturi carburanti astazi

la voi cum e timpul`?---- aici sunt - 6C




Afara, frig, de cand cu forumul asta nu prea mai ies pe afara doar cand "bate-n" poarta cineva.
Nu-mi place frigul.
Deci, nu te culci?


Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 02:50

gata !...ma culc acum....

ia un ex. de capitalism

232 Stockinger Kirchberg Siegertshaft 16 0.854 EUR
5230 Jet Mattighofen Bahnhofstr. 1a 0.879 EUR
5280 Jet Braunau Braunauer Str. 1 0.879 EUR
4240 Schaumberger Freistadt Froschau 10 0.889 EUR
4212 Reisinger Neumarkt im Mühlkreis Marktplatz 8 0.895 EUR
4523 Rammer Neuzeug Steyrtalstraße 30 0.899 EUR
4240 Jet-Tankstelle Freistadt Marcusstraße 1 0.909 EUR
4782 Jet Schärding Linzerstr. 58 0.909 EUR
4910 Jet Ried/Innkreis Fischerstr. 15 0.917 EUR
4320 Landesprodukte Altzinger Perg Feldstraße 8 0.918 EUR
4615 Oberndorfer Holzhausen Jebenstein 3 0.925 EUR
4910 Diskont Bauchinger Ried/Innkreis Magerlstr. 1 0.926 EUR
4342 AVIA Baumgartenberg Nr. 40 0.927 EUR
4820 Jet Bad Ischl Salzburgerstr. 120 0.928 EUR
4360 Lagerhaus Grein/Donau Ufer 14 0.934 EUR


Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 02:51

noapte buna !...


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 02:52

De la: mytcor, la data 2009-01-15 02:51:25noapte buna !...


Ms, noapte buna.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 03:10

Cand am iesit din ea?
De cand ma stiu "suntem" tot intr-o criza.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 07:12

De la: maria_tudorie, la data 2009-01-15 03:10:02Cand am iesit din ea?
De cand ma stiu "suntem" tot intr-o criza.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 07:14

Asa este MARIA,suntem un popor in vesnica criza dar gravitatea este ca suntem in mare criza de personalitati,de oameni creatori,de oameni cu bun simt,asta-i adevarata criza a ROMANIEI,s-auzim numai de bine!


razvan77

91 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 20:12

HG de criza
Intrucat bugetul tarii este impovarat de datorii, Guvernul
are in vedere adoptarea unei HG pentru reducerea raportului
pensionari/persoane active si majorarea pensiilor:

PROIECT
Datorita cresterii alarmante a numarului de pensionari in raport cu populatia activa si a insuficientei fondurilor
pentru majorarea pensiilor Guvernul Romaniei hotaraste:

ART.1 Incepand cu data de 01.01.2009, pensionarii vor avea voie sa treaca pe culoarea rosie a semaforului.
ART.2 Daca nu se constata nici o modificare substantiala in raportul pensionari/populatie activa si nu cresc fodurile
necesare sustinerii majorarii pensiilor, incepand cu 01.06.2009, trecerea devine obligatorie.




Tu sa taci cand vorbesti cu mine!!!
Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Am intrat sau nu in criza?
Mergi la: