back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

dezavantajele votului uninominal

888

2 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Iulie 2008, ora 18:52

"Fara a o nominaliza direct, studiul IPP sugereaza existenta unei inechitati, anume ca alesii care "trudesc" efectiv in Parlament sunt politicieni necunoscuti, iar initiativele lor sunt neexploatate de partide si nepromovate mediatic. In contrapondere, parlamentarii cu cele mai putine merite in activitatea birocratica sunt aceiasi care culeg laurii popularitatii. Astfel, beneficiind de prezenta in presa, spre deosebire de colegii lor mai muncitori, ei vor fi avantajatii viitorului sistem de vot uninominal, unde imaginea este cea care aduce voturi". Mi se pare cea mai buna obeservatie fata de stirea de azi, cu Parlamentarii chiulangii...Politica se transforma clar, in marketing...

ravenlord

12 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 16 Iulie 2008, ora 17:20

Politica intotdeauna a fost un concurs de popularitate... zi-ne ceva nou

iulidan2

156 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 23 Iulie 2008, ora 12:00

nu ar fi mai simpla candidatura pe baza averilor reale ?
ca alea declarate......

geno_beligan

2 mesaje
Oras: Vaslui

Postat pe: 26 Septembrie 2008, ora 14:31

ASA MACAR TOTUSI STIM PE CINE VOTAM. NU MAI VOTAM IN CARD SI PE MANELSITI SAU ALTE PRAMATII. CRED CA VOTUL UNINOMINAL, OBLIGA PARTIDELE SA-SI ALEAGA PERSOANE CARE SA LE REPREZINTE CAT DE CAT. NU MAI POTI SAL PUI PE MISCHIE CANDIDAT, SAU PE NU STIU CARE MAFIOT CARE A FURAT PE RUPTE.
MAI ASTEPT SI FAZA CU UNICAMERALISMUL. ESTE O IDEE BUNA SI MAI MICSORAM SI DIN RANDUL PARLAMENTARILOR.

boamfa_ion

86 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 18:44

votul uninominal a dat o serie de sperante romanilor ca vor avea si ei de spus un cuvant in politica acestui stat. si cand a aparut legea ce au constatat? ca prin diverse tertipuri votul uninominal a ramas ca vot doar cu numele pentru ca daca intr-o circumscriptie nu e ales un candidat cu majoritate absoluta(greu de crezut in conditiile tarii noastre) locurile in parlament se vor repartiza tot pe liste. si atunci? incep sa inclin sa dau dreptate prm care vrea sa anuleze cacealmaua pe care ne-au tras-o.
ar fi trebuit ca fiecare circumscriptie sa trimita in parlament candidatul cu cele mai multe voturi indiferent de procentajul absolut pe circumscriptie(ceea ce de regula se intampla in tarile europene cu vot uninominal). dar asta a speriat clasa de escroci care s-a autointitulat clasa politica romaneasca. cum adica sa-si piarda locurile caldute unde nu pto fi trasi la raspundere pentru infractiunile de drept comun pe care le comit? cu adica ei cu familia lor de la 89 in camera(vorba lui nenea Iancu) sa nu se aleaga? sa trebuiasca sa dea socoteala de ceea ce au facut pana acum? nu se poate. vor ramane tot aceiasi escroci,hoti si delapidatori care distrug aceasta tara pentru ca oamenii cinstiti nu vor avea posibilitatea sa candideze din cauza costurilor aberante. Dar pentru "alesii" nostri costurile astea sunt suportate de la buget.
exista o singura solutie sa-i bagam la apa. DUCETI-VA LA VOT OAMENI BUNI SI VOTATI INDEPENDENTII ASTFEL INCATSA AIBA MAJORITATE ABSOLUTA In CIRCUMSCRIPTII SI SA AJUNGA IN PARLAMENT
si atunci sa vedem toata aceasta adunatura de hoti ce va face. va anula alegerile? sau cumva vor trebui sa dea socoteala de ce au facut

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 10:45

Ajung in parlament toti cretinii , numai pentru ca au bani , iar lumea este fraiera . Votul uninominal , este o cacealma !

ameriromu

1 mesaj
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 15:56

bine zia boamfa_ion
as adauga ca legea dezavantajaza cadidatii independenti tocmai pentru a diminua numarul lor. e clar ca independentii sunt un pericol pentru actuala clasa politica. legea cere candidatilor independenti sa adune semnaturi de sustinere in 4 exemplare originale, pe cand partidele doar propun candidatii fara a strange semnaturi. cu alte cuvinte, platesti partidului si el te pune pe lista, iar tu nu mai strangi ca si independent atatea semnaturi.

nu cred ca legea spune MAJORITATE ABSOLUTA pentru independenti!! cred ca e majoritatea voturilor valabil exprimate (deci nu >50%, ci cele mai multe). corectati-ma daca nu e asa.

CU SIGURANTA VOI VOTA INDEPENDENTI!!

MAMITZA

119 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 12:54

IA, CA "ROMANUL IMPARTIAL", IMI DAU SI EU CU PAREREA ! REPET - CA AM MAI SPUS-O SI PE ALT FORUM - NU ESTE MOMENTUL PENTRU "UNINOMINAL" SI NICI NU AVEM O CLASA POLITICA BINE PREGATITA IDEOLOGIC PENTRU A AVEA DE UNDE ALEGE ! SE SIMTE NEVOIA STUDIERII DOCTRINELOR POLITICE INCA DIN LICEU, INFIINTAREA AUNEI SCOLI SUPERIOARE DE STIINTE POLITICE, SOCIOLOGICE SI DOCTRINARE, ASTFEL CA ATUNCI CAND UN POLITICIAN "CU DIPLOMA" URCA LA TRIBUNA - ORICARE AR FI ACEEA - SA STIE CE VORBESTE, IN NUMELE CUI SI CU CE PERSPECTIVA. iN ULTIMII PATRU ANI CEL PUTIN, AM AVUT LIBERALI GANDIND DE DREAPTA SI ACTIONAND DE STANGA, DOAR SA SE MENTINA LA PUTERE ! SAU POLITICIENI DE STANGA, SPRIJININD, MAI MULT SAU MAI PUTIN "TACIT" PE LIBERALII DE DREAPTA, DOAR PENTRU EI INCA NU AVEAU "FORTA" DE A LE LUA LOCUL LA CONDUCEREA TARII ! SI ASTA, CRED EU, PENTRU CA NU SUNT DEFINITE, INTELESE SI ASIMILATE CLAR IDEOLOGIILE PARTIDELOR CE "JOACA" SAU "SE JOACA" PE SCENA POLITICA ROMANEASCA A INCEPUTULUI DE MILENIU TREI ! OARE AR TREBUI "REINVENTATE" ACESTE IDEOLOGII ? SAU DOAR "SCHIMBATE, PE ICI, PE COLO, PRIN PUNCTELE ESENTIALE ?!" SUNT OARE, IN ESENTA LOR ISTORICA, DEPASITE ?! DECI, DIN ACEST PUNCT DE VEDERE, "UNINOMINALUL" - 2008 VA FI UN FIASCO ! MOTIV PUTERNIC PENTRU "GLUMETUL" DE LA "cOTROCENI" SA SE SIMTA IN LARGUL LUI INCA UN AN SAU POATE SASE ! DOAR NU PENTRU "STAREA DE BINE" A DOMNULUI BASESCU A FOST VOTAT UNINOMINALUL ?! DUMNEAVOASTRA, POLITICIENII DE AZI CARE ATI VOTAT LEGEA UNINOMINALULUI, FARA A PRIVI IN JUR SI IN PERSPECTIVA, SI JURISTII CARE AR TREBUI SA-SI DEA AVIZUL PENTRU "CANDIDATI" CU MULT SIMT DE RASPUNDERE PENTRU TARA VETI FI MANDRI DE CE-ATI FACUT SAU VETI PLECA PRIVIREA DUPA ALEGERI !!! EU SUNT SCEPTICA SI-MI PLANGE SUFLETUL PENTRU ROMANIA MEA !

DDR
dorin29db

18 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 07:22

NU SE SCHIMBA NIMIC TOT RAHAT MIROASE ,CU O STICLA DE ULEI SI O PUNGA DE FAINA IL MAI FRAIERESTE PE ROMAN PENTRU 4ANI CITITZI ISTORIA ROMANIEI DE LA INCEPUTURI SI PINA IN PREZENT.

xerxes

1 mesaj
Oras: Slatina

Postat pe: 7 Noiembrie 2008, ora 14:11

Uninominal " din parti". In mediul rural voturile depind, in cea mai mare parte, de culoarea politica a primarului si de pungile pe care le-au dat si, le vor da in continuare. La cum s-a votat la locale ( pungi si bani), mai citea cineva pe liste. Cautau trandafiri, garoafe, vulturi si alte jivine. Puteau sa fie alesi-cred ca au si iesit-sa ne reprezinte toti h*n*******tii.La fel se va intampla si acum. La banii pe care ii ruleaza unii candidatii!!!!!!.In judetul Olt toti copacii de pe drumurile publice sunt rosii. Cred ca au fost altoiti. In 2009, toti vor avea fructe cu zambetul lui ...................., sau se vor transforma in trandafiri.

pusy_55

283 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 17:40

Este un inceputu.Perfectionam legea votului uninominal si vom vota si alege pe cine credem ca merita.Acum una am votat si alta a iesit(de fapt a iesit tot cum a vrut clasa politica)Bine totusi ca am scapat din parlament de cantareti,de poeti de dinozauri-de unii_este totusi bine.

| Varianta pentru tiparire a topicului Dezavantajele votului uninominal
Mergi la: