Yuppy 5 Iulie 2019 18:18
Filmele SF au avut, poate, cea mai remarcabila evolutie din industria de cinema - daca ne raportam la ceea ce inseamna detalii. Asta pentru ca efectele speciale sunt din ce in ce mai pretentioase si mai bine lucrate, existand astazi o intreaga afacere pentru vizual. Fenomenul prezinta un mare interes in randul cinefililor care vor aprecia teme precum invazii extratarestre, inteligenta artificiala, calatorii in timp, robotica si nave spatiale, dimensiuni interstelare si multe alte elemente futuriste. Motiv pentru care si scenaristii sunt din ce in ce mai preocupati sa gandeasca povesti demne de filme SF care sa multumeasca.

De curand, povesteam despre filmele care prezinta viziuni sumbre despre distrugerea lumii (vezi aici 10+ filme apocaliptice cu scenarii cutremuratoare despre sfarsitul lumii). Si acestea sunt, in egala masura, bine explorate si bine primite.

Recent, filmele SF au inceput sa puna sub semnul intrebarii conditia umana si implica in subiect si probleme politice si sociale, ceea ce face ca astfel de pelicule sa se adreseze unui public cu o cultura mai bogata.

Genul a existat si s-a tot dezvoltat si in literatura, dar in ceea ce priveste filmele, SF-ul ar fi debutat chiar cand existau cele mute - am avut “A Trip to the Moon” in 1902. Puncte de referinte au fost "Metropolis" (1927), "War of the Worlds" (1953), “2001: A Space Odyssey” (1968) si mai apoi franciza de succes "Star Wars". Candva mai aproape a fost trilogia care revolutiona, “Matrix”.

Anul 2019 este destul de ofertant in ceea ce priveste filmele SF, multe dintre acestea nefiind inca lansate si pot fi niste surprize importante pentru publicul care are o slabiciune pentru acest gen. Pentru cateva recomandari ne-am uitat printre lansarile din 2018 si din prima jumatate a acestui an, pentru a ne asigura ca filmele SF propuse vor putea fi urmarite. Pentru final lasam o mentiune: studiourile de filme sunt tot mai interesate sa investeasca in acest domeniu, iar subgenul de filme cu supereroi reprezinta cea mai profitabila categorie, considerate acum filme SF.

Daca nu prea ajungi la cinema poti incerca aici sa vezi care sunt acele seriale SF: 10+ productii spectaculoase de televiziune pe care trebuie sa le vezi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.