Filme suspans - probabil unul dintre cele mai dezbatute si disputate genuri atunci cand vine vorba despre recomandari intre cinefili si nu numai. Pana la urma nu trebuie sa consumi filme prea des, ca sa apreciezi o productie buna atunci cand o vezi. Adevarul este ca daca un scenariu este atat de bine redat incat sa iti mentina atentia in alerta pe tot parcursul derularii evenimentelor, inseamna ca pe micul sau marele ecran s-a facut ceva bine.

De-a lungul timpului, filmele de suspans au reprezentat o ramura aparte a thrillerelor si au oferit cateva dintre cele mai apreciate titluri. Mai ales ca tensiunea atinge cote inalte, iar soarta personajelor este una la limita. Iar asta face ca filme suspans sa insemne: entuziasm, spaima, drame, mister si multe semne de intrebari. O pelicula de calitate le va oferi pe toate acestea si ceva in plus. Atat timp cat scenele sunt interpretate convingator si scenariul este unul de calitate, asa cum punctasem ceva mai sus.

Filmele de suspans au si acel “obicei” de a te scoate din confort, din rutina, pentru ca te obliga cumva sa faci ceva diferit si sa analizezi situatii la care nu te-ai fi gandit pana atunci. Asta pentru ca astfel de thrillere te bombardeaza cu posibilitati care pareau pana atunci ireale. Iti confera o anumita stare de disconfort si fiori de groaza, dar totul moderat la cote suportabile de adrenalina.

Daca ai crede ca doar inainte se faceau filme de suspans de calitate, am gasit cateva productii de-a dreptul incitante pe aceeasi linie. Unele care au reusit sa reproduca acelasi puncte culminante, asa cum se facea candva, si care au intrat in cultura pop drept productii interesante.

Ne-am axat pe cele mai recente (din ultimii cinci ani) lansari si am reusit sa strangem cateva filme de suspans promitatoare, pe care sa le vezi intr-o seara cand vrei sa iti soliciti mintea. Ar putea fi potrivite chiar si pentru o intrunire cu prietenii, cand vreti sa aveti ce discuta dupa. Asta pentru ca, de obicei, finalurile unor filme suspans vor servi multe intorsaturi de situatie si va vor face sa reluati anumite momente pentru a intelege totul mai bine. Pentru ca, de cele mai multe ori nimic nu este ceea ce pare la inceput. Si daca  vei intui anumite detalii, sentimentul va fi unul grozav.

Bonus, poti incerca aici si cateva filme psihologice care sa iti dea de gandit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.