Yuppy 9 Mai 2018 18:56
Foarte multe mituri despre animale sunt gresite si, din pacate, nici macar nu ti-ai dat seama de asta pana acum. S-au perpetuat de-a lungul generatiilor multiple convingeri ca fiind adevarate, insa multe dintre acestea pot fi dezmintite cu usurinta, mai ales in prezent. Adica in momente ca acestea, cand totul se cerceteaza, se demonstreaza si se pun intrebari dintre cele mai bune.

Regatul animalelor este unul vast si plin de surprize, asa cum am observat deja pana acum. Astfel ca sunt diverse fapte stiintifice care te pot uimi. Spre exemplu, casalotul isi poate tine respiratia pret de o ora, fara sa fie afectat. Iar daca nici asta nu suna bine, cu siguranta ca ai auzit detalii care de-a lungul timpului ti-au atras atentia.

Insa partea interesanta este cand afli ca sunt foarte multe mituri despre animale in care oamenii cred orbeste. Multe dintre acestea nu doar ca sunt gresite, dar se dovedesc a fi doar exagerari ridicole, odata ce iti dai seama ca nu sunt adevarate. Fie ca este vorba despre aspectul lor sau despre comportament, astfel de povesti o sa incante. Sunt stereotipuri care au ajuns sa fie crezute fara sa fie verificate, pe principiul ca trebuie sa crezi, fara sa pui intrebari. Asta nu este dovada de dezinteres, doar ca au parut a fi atat de credibile, incat nici nu s-a luat in considere varianta ca exista si alte raspunsuri la intrebarile formulate de fiecare dintre noi.

Daca te-ai intrebat vreodata de ce o urechelnita se numeste asa sau daca un lenes chiar este lenes, am gasit raspunsuri la aceste curiozitati. O sa observi ca sunt detalii care par atat de normale dupa, incat o sa te miri cum de nu le-ai aflat mai devreme. Asadar, iata cateva dintre cele mai populare mituri despre animale care pot fi cu usurinta dezmintite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.