Un oras in care te-ai intoarce oricand

Istanbulul are 12 milioane de locuitori, e singurul oras asezat pe doua continente, e strabatut de Bosfor, are autostrazi in interiorul sau, e cosmopolit, plin de istorie, de locuri frumoase...

Agitatia sa il face comparabil cu New-York-ul (spun asta cei care au fost in ambele orase) dar nu are pe strazi cosuri de gunoi - asta poate frapa initial pe toata lumea – in schimb detine un numar extrem de mare de moschee...Peste tot in oras se vedeau minarete (sunt turnurile acelea inalte de la care se face chemarea la rugaciune) astfel incat, odata intors in tara, turistului i se pare ca vede minarete pretutindeni, cand de fapt sunt numai stalpi de telegraf. Strazile vin in pante abrupte, zici ca esti in San Francisco si daca nu te tin bine franele la masina, ai toate sansele sa ajungi direct in mare cu o viteza considerabila.


Marele bazar este cu adevarat urias si gasesti aici orice, de la aur la diamante, de la covoare la tesaturi fine, de la obiecte vechi pana la adevarate poboabe moderne. Preturile la hoteluri sunt acceptabile iar mancarea este ieftina. Poti alege un hotel la cinci minute de bazar, aproape si de catedrala Sfanta Sofia, palatul Topkapi sau Moscheea Albastra. Daca ai noroc, poti vedea marea pe fereastra, iar dimineata te vei trezi intr-o simfonie zburatoare, cea a pescarusilor.

E un oras in care m-as intoarce oricand si ti-l recomand cu multa caldura!

Un articol de: Mihaela Epure