Un sfert din totalul cuplurilor "cu acte" este format din... spioni. Aproximativ 25% dintre persoanele casatorite admit ca isi spioneaza partenerul de cuplu, profitand de momentele de neatentie ale acestuia, pentru a-i citi mesajele de pe telefonul mobil sau e-mail-urile din computer.

Sondajul realizat de Universitatea Oxford a mai aratat ca doua din zece persoane au obiceiul de a verifica adresele web accesate de partenerul intim. Desi multe cupluri admit ca internetul poate fi un mediu propice pentru initierea unor relatii durabile, aceleasi persoane declara ca spatiul virtual poate deveni distructiv, cand ajunge sa fie sursa pentru infidelitatea online, nu mai putin blamata decat cea reala. 97% dintre respondenti dezaproba ideea ca partenerul de cuplu s-ar putea indragosti de o persoana intalnita pe internet, iar 85% dintre acestia se declara impotriva flirtului online.


In ciuda tendintei de a spiona comportamentul partenerului in mediul virtual, cele mai multe persoane considera internetul printre cele mai utile si eficiente mijloace de comunicare. Una din 10 persoane casatorite admit ca schimbul de mesaje online este esential pentru mentinerea relatiei de cuplu, 19% utilizand e-mail-ul in acest sens saptamanal, iar 14% folosind optiunile pentru chat online.

Desi in ceea ce priveste discutiile personale modalitatea preferata de comunicare ramane contactul direct, 51% dintre respondenti au declarat ca utilizeaza frecvent telefonul mobil, iar 27% se exprima prin intermediul SMS-urilor.

Tot din acest sondaj am aflat ca circa 6% dintre persoanele casatorite si-au cunoscut partenerul pe internet. Se pare ca in randul celor care se cunosc prin aceasta metoda sporesc sansele de a exista diferente semnificative de varsta si educatie.

Desi in general partenerii casatoriti isi stabilesc impreuna limitele pentru utilizarea continutului online, din partea barbatilor exista mai multa toleranta in legatura cu dorinta partenerelor lor de a viziona site-uri porno, decat din partea femeilor pentru partenerii lor.