Despre implanturile mamare au existat tot felul de zvonuri. Ba ca scartaie la palpat, ba ca se deplaseaza sub presiunea apei, ba ca pocnesc la inaltime foarte mare s.a. Dincolo de toate aceste aberatii menite sa starneasca grimase pe fetele barbatilor tot mai nedumeriti in privinta autenticitatii formelor feminine, am descoperit cateva motive reale pentru care am putea vota contra silicoanelor:

1. Conform sondajelor, 25-40% dintre persoanele care apeleaza la mamoplastii de augmentare revin pe masa de operatie pentru a corecta diverse defecte ale primei interventii chirurgicale.

2. 9% dintre implanturile saline se dezumfla dupa aproximativ 3 ani de la aplicare.

3. Senzatia de inamovibilitate a sanilor "falsi" si aspectul lor de mingi acoperite cu piele sunt cat se poate de neplacute. Cu cat vedem mai multe silicoane, cu atat invatam sa le depistam mai usor. Cu cat le depistam mai usor, cu atat le gasim mai putin atractive.


5. Multe femei se confrunta cu contractii capsulare postoperatorii, care determina intarirea implanturilor si de multe ori necesita operatie de corectare.
6. Costul mamoplastiilor nu este la indemana oricui. In functie de calitatea implanturilor, femeile (sau barbatii care le intretin) trebuie sa renunte la sume cu multe zerouri, care pot ajunge si la 10.000 $, carora li se adauga taxe suplimentare pentru diverse servicii oferite de personalul medical.

7. Perioada postoperatorie poate fi insuportabila din pricina durerilor. Multe femei subestimeaza efectele fizice ale unei asemenea interventii chirurgicale, care adesea pot fi calmate doar cu ajutorul medicatiei adecvate.

8. Desi pieptul devine "generos" in urma mamoplastiei de augmentare, sanii pot fi asimetrici sau pot avea aspect nenatural, mai ales in cazul in care implanturile nu au fost pozitionate sub muschii toracelui. In trecut, inainte de aparitia implanturilor ajustabile, cu texturi mult mai fine, marginile celor clasice erau vizibile de la suprafata pielii, creand un aspect inestetic.

9. Implanturile ingreuneaza detectarea cancerului mamar, contribuind chiar la ascunderea celulelor canceroase, pana ce boala ajunge in stadiu terminal. Momografiile efectuate in cazul pacientilor cu implanturi mamare ar trebui interpretate de specialisti.

10. Daca siliconul nu este atat de periculos pentru organism, de ce in cazul implanturilor este protejat de invelisul special care il izoleaza de organism? Daca sanii imensi sunt atat apreciati, de ce unele femei care ii poseda in mod natural isi doresc sa aiba sani mai mici? Sanii foarte mari pot crea complicatii la nivelul coloanei vertebrale si, in unele cazuri, probleme de respiratie, din pricina presiunii exercitate.

11. Silicoanele limiteaza atat implicarea in unele activitati sportive (printre care si sexul, de ce nu?) cat si adoptarea anumitor stiluri vestimentare.

12. Femeile cu implanturi mamare au probabil complexe legate de aspectul lor fizic sau/si considera ca implanturile mamare reprezinta o metoda excelenta de a atrage atentia asupra lor. Desi cantitatea este apreciata de orice barbat, majoritatea renunta imediat la lucrurile de calitate indoielnica...

13. Multi barbati considera ca implanturile mamare sunt inestetice si prefera o partenera cu sani mici sau medii decat una cu sani "falsi".

14. Mamoplastia de augmentare nu reprezinta o solutie permanenta. Implanturile trebuie "upgradate" la fiecare 10-15 ani, timp in care exista riscul aparitiei infectiilor si chiar a cancerului mamar.

15. Desi femeile care apeleaza la acest tip de operatie considera ca vor scapa de complexele legate de aspectul fizic, multe dintre ele isi regreta in final decizia.

Articol de Mihnea

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. Ce nu stiai despre vagin
2. Cum ii cumperi sutienul potrivit?
3. 9 zone erogene feminine