Comunicarea in dormitor:

1. Este verbala si nonverbala in aceeasi masura, este o voce a interiorului fiecaruia dintre noi, care se adreseaza celor din jur in scopul interactiunii si a stabilirii unor conexiuni afective.

2. Este deopotriva constienta si subconstienta, cautand in permanenta modalitati de exprimare a nevoilor si dorintelor participantilor la comunicare.

3. Nu exista bine si rau, numai cuplul poate stabili limitele comunicarii, in functie de felul in care aceasta poate afecta la un moment dat confortul de ambele parti.


5. Exista trei aspecte invariabile: atitudinea deschisa, imaginatia libera si respectul reciproc. Sunt elementele esentiale in cadrul comunicarii de cuplu.

Din diverse considerente sociale, de la fiecare dintre noi se asteapta un comportament "cuvenit". Dar, ce inseamna, de fapt, "cuvenit"? Cand se cuvine sau nu sa faci anumite lucruri?

Vestea buna este ca in dormitor, rigorile si conventiile sociale nu au loc.

Vestea proasta este ca din pricina inhibitiilor pe care le-ai putea avea, tinzi de multe ori sa iti ignori anumite dorinte in intimitate.

Este important ca decorul dormitorului vostru sa contina tot ceea ce poate fi implicat in momentele intime. Lenjeria si obiectele erotice sunt elemente "must have", daca este cazul pentru voi. Apoi, jocurile erotice si pozitiile sexuale diversificate adauga un plus de savoare relatiei. In final, increderea reciproca si sentimentele desavarsesc felul in care comunicati.

Conformismul poate naste rigiditate afectiva, ceea ce determina blocajul din intimitate, cu care se confrunta adesea multi dintre noi. Este esentiala abilitea de a converti conventiile intr-un sistem flexibil de comunicare, in contextul cuplului. Spatiul intim este pana la urma un suport emotional, o motivatie pentru a fi exact asa cum simti ca vrei sa fii.

Un articol de Sway