Saturn este foarte usor
Daca ai putea sa scufunzi planeta Saturn in apa atunci vei observa ca ea pluteste
Denistatea planetei Saturn este atat de mica incat daca ai scufunda planeta intr-un pahar cu apa gigant vei observa ca aceasta pluteste fara nicio problema . In fapt denistatea planetei este de 0, 687/ cm3 fata de cea a apei care este de 0,998/cm3.

Tinand cont ca la ecuator Planeta Saturn masoara 60,268 km in diametru, ca sa puteti sa probati acest experiment veti avea nevoie de un pahar de apa foarte mare.

Calatorim in mod constant
Calea Lactee, galaxia din care face si Pamantul parte este in permanenta in miscare. In realitate Calea Lactee calatoreste cu aproximativ 305 km / secunda, iar practic intr-o ora noi ne aflam la aproape 19,000 de km fata de locul initial.

Einstein a incercat sa demonstreze acest lucru in teoria relativitatii, dar exista in continuare foarte multi oameni de stiinta care nu sunt de acord cu aceasta.

Ramas bun, prieten drag!
Luna se indeparteaza in fiecare an fata de Pamant. Practic Luna se indeparteaza fata de Terra cu aproximativ 4 cm anual. Acesta este un efect al miscarii de rotatie a Pamantului care practic “arunca“ Luna departe de axa Terrei.

Oricum, nu exista o dovada clara in legatura cu geneza Lunii, dar teoria unanim acceptata este faptul ca un meteorit gigant a lovit Pamantul, iar in urma impactului Luna s-a desprins din planeta noastra.

Lumina "veche" de 30.000 de ani

Pamantul primeste lumina produsa in interiorul Soarelui de abia dupa 30.000 de ani de cand aceasta ia nastere. In realitate, lumina trebuie sa strabata norul dens de atomi care formeaza suprafata Soarelui si doar 8 minute dupa ce il depaseste pentru a aunge la Pamant.

Dieta Solara
In timpul “vantului solar” Soarele “slabeste” cu aproape 1miliard de kliograme . Acest lucru se datoreaza acumularii de gaze care incep sa arda cand intra in contact cu suprafata incinsa. Cea mai mica explozie inregistrata pe Soare este capabila sa omoare un om de la 160 de kilometrii distanta.

Carul Mare nu este o constelatie
Denumirea de constelatie pentru ceea ce cunoastem sub numele de Carul Mare nu este corecta. Exista in prezent 88 de constelatii oficiale printre care se numara si Ursa Mare, constelatia din care cele 7 stele care formeaza Carul Mare fac parte.

Asterismul Carul Mare denumeste un grup de stele care nu au nicio legatura clara una cu cealalta, dar care se prezinta grupat fiind usor de identificat.

“George’s Star”
Inainte ca Planeta Uranus sa se numeasca in acest fel, ea s-a numit Steaua lui George. Numele a fost dat de catre cel care a descoperit pentru prima data aceasta Planeta, in anul 1781. Planeta a fost numita in acest fel de catre William Herschel in onoarea regelui George al III-lea.

Mai avem inca 4 Luni?
In anul 1986 savantul Duncan Waldron descoperea in apropierea Soarelui un asteroid care imita miscarea de rotatie a Pamantului. Miscarea asteroidului Cruithne este atat de fidela incat oamenii de stiinta au avut impresia ca acestea se aseamana cu Luna denumindu-l neoficial un satelit natural al Pamantului.

De la aceasta descoperire din anul 1986 pana in prezent se mai cunosct inca 3 cazuri similare.

Soarele este secretul viorilor Stradivarius
Stradivarius a trait in Italia la sfarsitul secolului 17 inceputul secolului 18. A ramas cunoscut in istorie ca fiind unul dintre cei mai renumiti creatori de viori din lume. Astazi viorile Stradivarius sunt cele mai pretuite instrumente din lume si sunt recunoscute pentru sunetul lor clar si inconfudabil. Totusi secretul din spatele acestui succes a fost o enigma pana acum ceva timp.

Oamenii de stiinta au descoperit ca in perioada respectiva Pamantul a intrat intr-o mica era glaciara, datorata de intenisficarea activitatii vulcanice, dar si de lipsa radiatilor solare. Astfel, stejarii care cresteau in perioada respectiva, din care Stradivarius confectiona instrumentele muzicale, aveau un lemn mult mai tare decat cei care cresc astazi, iar de aici sunetul unic.