Electric Art. Imagini fascinante. Creativitate

Prin anul 1993, cand un litru de benzina costa cam 70 de centi, internetul era ceva science fiction si Jurasic Park facea ravagii cu grafica CGI impresionanta, o companie pe numele sau Electric Art lua fiinta intr-un spatiu restrans situat undeva prin nordul orasului Sydney.


Cum anume putem caracteriza cel mai eficient munca de manipulare fotografica la cel mai inalt nivel? Putem sa o numim ‘o joaca de-a Dumnezeu‘, din moment ce, cu totii stim foarte bine ceea ce a savarsit El. Electric Art plamadeste oameni din nimic, schimba infatisari, creeaza peisaje de vis, construieste o noua lume in cateva ore, exact asa cum a facut El. La inceput, totul se facea prin diferite grade de transparenta si unealta de baza era un scanner, care acum zace acoperit de o matase neagra, pe un birou. Tot in ‘93, expertii in creative retouching se foloseau de un floppy special de 200 MB, botezat ‘Syquest‘. Acum, numai un singur proiect poate ajunge la 10 GB..

Evolutia fulminanta a tehnologiei a facut necesara si o divizie 3D, care cunoaste astazi un succes enorm in Australia si, mai nou, in SUA, asta pentru ca 3D-ul a inceput sa fie cerut si in printuri. Spre exemplu, layer-ele de la proiectul cu transformarea cladirilor in texte, au fost printate pe o hartie lunga de sase metri. Lucrurile sunt destul de serioase in sediul Electric Art, unde fiecare din cei 17 membri stie exact ce are de facut. Si, dupa cum bine spune CEO-ul Jonathon Eadie, nu exista individualitati aici, ci o adevarata echipa.

Va invitam sa urmariti creatiile de advertising facute de catre echipa EA, in galeria foto. Nu ratati nici imaginile interesante prezente pe site-ul oficial Electric Art!