TIPA (Technical Image Press Association) este cea mai de seama asociatie de presa in domeniul imaginii din Europa.


Nikon, de 3X vedeta

Brandul Nikon a fost vedeta TIPA din 2008, castigand in cadrul categoriilor cel mai bun D-SLR profesional (D3), cel mai bun D-SLR expert (D300) si cel mai bun obiectiv profesional (AF-S NIKKOR 14-24mm f/2,8G ED).

Robert Cristina, Manager Professional Products si NPS la Nikon Europa a declarat: "Suntem incantati ca eforturile noastre de proiectare au fost recunoscute in aceasta maniera. Aceste trei premii confirma angajamentul nostru pentru a pune la dispozitie cele mai bune tehnologii optice si de realizare a imaginilor in industria fotografica”.


“Acest D-SLR profesional este o realizare cheie pentru Nikon. Este primul aparat foto de la Nikon cu un senzor de dimensiuni FX full-frame de 23,9x36mm. Astfel, fiecare pixel al senzorului CMOS de 12,1 megapixeli are o dimensiune mai mare, ceea ce inseamna ca performantele obtinute in lumina scazuta ale acestui aparat foto sunt cu adevarat incredibile...”, a comentat juriul TIPA. D3 a fost, de asemenea, laudat pentru sasiul sau robust, din aliaj de magneziu si pentru rapiditatea in modul rafala.


Juriul TIPA a justificat astfel alegerea sa: “Cu aspectul sau solid, manevrabilitate excelenta, o constructie de calitate si izolare impotriva intemperiilor, Nikon D300 ofera o calitate profesionala la un pret rezonabil. Senzorul CMOS de 12,3 megapixeli ofera rezultate uimitoare..." D300 a fost, de asemenea, recunoscut pentru sistemul sau rapid, receptiv de focalizare automata si pentru functiile sale high-end precum Live View, conectivitate HDMI si protectie anti-praf.


“Acest obiectiv cu unghi ultra-larg ofera o paleta extinsa de oportunitati de fotografiere pentru profesionisti si iubitorii de fotografie interesati de o calitate optica superba...” concluzioneaza juriul TIPA. Juriul a mentionat, de asemenea, tehnologia Nano-Crystal a obiectivului, care atenueaza aberatiile optice.

Alte premii TIPA 2008

Best D-SLR entry-level: Sony Alpha 200
Best D-SLR Advanced: Canon EOS 450D
Best Medium Format D System: Sinar Hy6 series
Best Ultra Compact Digital Camera: Samsung NV24HD
Best Compact Digital Camera: Panasonic Lumix FX-500
Best Superzoom Digital Camera: Fuji S100 FS
Best Entry-level Lens: Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS
Best Expert Lens: Olympus Zuiko Digital ED 12-60mm f/2.8-4 SWD
Best Prestige Camera: Sigma DP1
Best Imaging Innovation: Casio EXILIM Pro EX-F1
Best Camcorder: Panasonic HDC-SD9
Best Mobile Imaging Device: Nokia N82

Pentru a vedea intreaga lista de premii, accesati site-ul oficial TIPA 2008.