Cine si de cine a fost cumparat, care au fost sumele aruncate in joc si cat de departe isi doresc sa mearga companiile implicate in cele mai mari achizitii de la inceputul anului 2008?

1. Microsoft si Calista

Cumparator: Microsoft
Achizitia: Calista Technologies, tehnologie grafica pentru virtualizare
Data achizitiei: Ianuarie
Pret: Nedezvaluit

Motivul: “Software-ul dezvoltat de Calista imbunatateste experienta end-user-ului in ceea ce priveste furnizarea de aplicatii 3D si multimedia pentru dezvoltarea de desktop-uri virtualizate, aplicatii multimedia sau aplicatii care ruleaza Windows Terminal Services in cadrul Microsoft”, au declarat cele doua companii.


Cumparator: Oracle
Achizitia: Captovation, companie de captura a documentelor
Data achizitiei: Ianuarie
Pret: Nedezvaluit

Motivul: Software-ul va fi incorporat in pachetul Oracle de management al continutului. Intr-o scrisoare adresata clientilor, un senior vice-presedinte din cadrul companiei Oracle a declarat ca tehnologia dezvoltata de Captovation va veni in intampinarea clientilor in ceea ce priveste micsorarea investitiilor.

3. Arbor Networks si Ellacoya

Cumparator: Arbor, o companie de securitate a retelelor
Achizitia: Ellacoya, provider de produse pentru optimizarea broadband
Data achizitiei: Ianuarie
Pret: Nedezvaluit

Motivul: Preluarea companiei Ellacoya de Arbor Networks va aduce anumite avantaje acesteia din urma. Spre exemplu, Arbor se va bucura, pe viitor, de atentia providerilor de broadband privind managementul traficului si serviciilor.

4. Sun si MySQL

Cumparator: Sun
Achizitia: MySQL, vendor suedez de baze de date open source
Data achizitiei: Ianuarie
Pret: 1 miliard USD

Motivul: Achizitia va face compania Sun sa devina o prezenta puternica pe piata bazelor de date. Pe langa aceasta, compania va primi din ce in ce mai mult sprijin pentru dezvoltarea serviciilor open source si software-as-a-service.

5. Oracle si BEA Systems

Cumparator: Oracle
Achizitia: BEA, vendor middleware
Data achizitiei: Ianuarie
Pret: 8.5 miliarde USD

Motivul: Achizitia va creste interesul asupra gamei Fusion de middleware a Oracle si va marca intentiile clientilor care migreaza la arhitecturi orientate spre servicii.

6. Aruba si AirWave

Cumparator: Aruba Networks, producator de dispozitive de securitate wireless pentru mediul enterprise
Achizitia: AirWave, vendor de solutii de management pentru wireless LAN
Data achizitiei: Ianuarie
Pret: 37 milioane USD

Motivul: Achizitia ofera companiei una dintre putinele aplicatii de management WLAN care pot administra mai multe tipuri de branduri de echipamente si una dintre putinele aplicatii care poate administra diferite tipuri de retele wireless printre care si cele mesh si WiMAX.

Citeste continuarea articolului aici.

Autor: Georgiana Niculescu
Sursa: pcworld.ro