Atunci cand vine vorba de vitamine, cu cat iei mai multe cu atat mai bine, corect?

Nu neaparat.

Chiar daca ti s-a spus sa consumi cat mai multa vitamina C atunci cand esti racit, de exemplu, studiile arata ca organismul nostru nu o poate procesa prea bine. In plus, o dieta echilibrata iti ofera deja aportul de vitaminele B, C si E de care ai nevoie. Cu toate acestea, exista un supliment de care corpul tau are nevoie: vitamina D. Motivul? Organismul are dificultati in a absorbi vitamina D din alimente.

Din punct de vedere medical, exista doua tipuri de vitamina D – vitamina D2, care se gaseste in mult produse alimentare, precum peste, oua si carne si D3 pe care o asimilam prin expunerea la soare.

Vitamina D este folosita de organism pentru a intari oasele si muschii si joaca un rol important in lupta impotriva infectiilor. Studiile au aratat ca oamenii care iau suplimente de vitamina D traiesc mai mult decat care nu o fac. Alte studii au demonstrat ca vitamina D ajuta la prevenirea osteoporozei, o boala care afecteaza oasele facandu-le mai fragile.

Vitamina D poate fi luata din alimente precum somonul, tonul, ficat de vita, galbenus de ou si branza. Expunerea la soare este o alta metoda de a te incarca cu vitamina D, desi o expunere prelungita poate creste riscul de cancer de piele. Cu toate aceste, organismul intampina dificultati in a absorbi vitamina D. Din acest motiv, suplimentele de vitamina D sunt necesare si benefice.