Cioara si libidoul, in Lituania.

Unele popoare asiatice consuma carne de sarpe, de caine sau de pisica. Altele, situate destul de aproape de noi, pastreaza o traditie pe care sovieticii o ingropat-o in praf. Vantul de dupa caderea URSS a imprastiat insa acel colb, iar acum lituanienii revin cu drag la obiceiul lor strabun: vanatoarea de ciori.


Pasarile mai tinere sunt mai bune fiindca se gatesc mai usor in ulei incins, iar langa o portie zdravana de legume constituie o adevarata delicatesa. Intrebata de catre un reporter de la National Geografic, Dalia Keriene, stabilita in Kalnaberze, a declarat: “Este un fel de mancare nemaipomenit. Carnea de cioara e foarte gustoasa si buna in special pentru barbati, deoarece creste potenta sexuala. Incercati-o si veti vedea.”
Chiar daca cioara se stie ca umbla prin diferite locuri si bacteriile pot constitui un risc pentru om, medicii din Kalnaberze au asigurat ca prajirea la 190 de grade Celsius este suficienta, carnea devenind sigura pentru oricine. Traditia reinvie, se raspandeste si ii atrage si pe tinerii care la inceput se sfiesc, se resineaza si considera ca se umilesc mancand asa ceva. Dar totul face parte din istoria si obiceiul lor, componente foarte importante ale fiecarui popor.

Ai mai aflat ceva nou. Carnea de cioara se consuma in Lituania si chiar ii ajuta pe barbati, imbunatatindu-le viata sexuala. In scurt timp, vei descoperi si alte lucruri frumoase, pe care probabil ca nu le stiai inainte.