Vinul consumat in cantitati prea mari are efecte negative mai puternice asupra creierului decat berea sau bauturile spirtoase, sustin rezultatele unui nou studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Göttingen University.
In urma testelor, s-a constatat ca persoanele care nu beau alcool au un volum mediu al hipocampusului de 3,85 ml. La amatorii de bere volumul a fost de 3,5ml, la cei de bauturi spirtoase – 3,4ml, iar la cei de vin, de doar 2,8ml.
Cercetatorii sustin ca alcoolul singur nu poate determina aceste diferente, deoarece cei care consuma bere si bauturi alcoolice tari beau in cantitati mai mari, unii consumatori de bere consumand si de doua ori mai mult alcool in comparatie cu iubitorii de vin. O teorie ar consta din faptul ca berea contine ceva care protejeaza creierul de efectele nocive ale vinului.
Studii anterioare concluzionasera ca un consum moderat de vin ar putea avea numeroase efecte pozitive asupra organismului, printre care reducerea colesterolului sau a hipertensiunii arteriale.
Sursa: postamedicala.ro
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Vinul, mai nociv pentru creier decat berea?.