Vazusem trailerul filmului “Ucenicul vrajitor/The Sorcerer's Apprentice” saptamana trecuta cand aterizasem (cumva gresit, dar cu persoana potrivita) la “The backup plan/Plan de rezerva”. De altfel, singura parte buna din planul de rezerva al lui J Lo a fost reclama la “Ucenicul vrajitor”.

Intr-un mod aproape imprevizibil planurile baietilor buni nu merg intocmai ca pe roate. Filmul se transforma intr-o aventura magica, extrem de amuzanta si un strop trasa de par care are ca scop (evident!) salvarea lumii din mana vrajitoarei malefice.

Actori & productie

In vreme ce personajul Dave reuseste pana la finalul filmului sa devina un vrajitor iscusit, actorul Jay Baruchel nu a reusit sa ma cucereasca deloc. Ba chiar mi-a devenit antipatic in ultimele scene cand mi-a trezit senzatia ca s-a saturat de actorie si vrea sa termine cat mai repede filmul pentru a se intoarce la treburile sale. Filmul intreg pare facut de mantuiala spre sfarsit, insa inceputul “glorios” ii salveaza meritul de a fi vazut.

Nicholas Cage, desi situat nu tocmai fruntas in topul actorilor mei preferati, isi joaca exceptional rolul de magician razboinic si reuseste sa mascheze stangacia colegului de platou.

Efectele vizuale primesc o nota mare, dar era de asteptat de vreme ce au fost relizate de castigatorul premiului Oscar pentru „Gladiatorul”.

Coloana sonora m-a dat pe spate, iar clipul de mai jos va dovedeste ca nu am fost impresionata degeaba:

Sursa:

Kudika timp liber