Moda se schimba odata cu fiecare anotimp si, desi nu ne lasam intotdeuna impresionati de creatiile inovatoare ale designerilor, am tras cu ochiul la noile colectii ale fiecaruia dintre ei si am cules suficient de multe informatii pentru a intocmi un top al celor mai importante trend-uri din 2008.

In contrast cu atmosfera monocromatica dominanta in iarna anului 2007, rozul si movul "au lovit" podiumurile din Milano si Paris. Marile case de moda Calvin Klein si Bottega Veneta au jonglat cu diverse nuante de roz pentru a reinterpreta croielile clasice intr-o maniera aproape socanta. Stilul flower-power se pare ca revenit in forta, iar vara se anunta cat se poate de eclatanta.

Accesorii:

Stofa ecosez si design-ul cu dungi transversale sunt must-uri ale sezonului, in locul taieturilor in "V" de orice fel. Unul dintre cele mai in voga accesorii ale anului este cravata multicolora.

Tendintele in materie de genti masculine urmeaza popularul trend feminin al design-ului supradimensionat. Prada propune nuante de negru, verde si burgundy, in timp ce Bottega Veneta opteaza pentru alb "cremos" sau bej.

In acest an stilurile par sa nu se supuna normelor, asa ca trebuie sa alegi cu grija stilul care ti se potriveste si sa nu cazi prada "iluziilor optice" promovate de designeri. Culorile pastelate nu sunt usor de purtat, iar nuantele trebuie combinate astfel incat aspectul final sa nu fie ridicol.