Acum barbatii apeleaza la sfaturile profesioniste ale stilistilor mai mult ca oricand. Asa cum se intampla si in cazul femeilor, tunsoarea iti poate schimba radical imaginea, asa incat poate ai vrea sa te gandesti de doua ori inainte sa treci pragul salonului.


Etape 'must-follow' inainte de schimbarea look-ului:

1. Tine cont de structura parului tau si nu incerca sa 'lucrezi' impotriva lui. Alege o tunsoare care, chiar daca nu este in trend, iti avantajeaza atat parul cat si imaginea de ansamblu. De exemplu, parul moale, ar trebui pastrat scurt, pentru a parea mai voluminos.


3. Parul ondulat presupune evitarea oricarei tunsori potrivite parului drept. Nu incerca sa inovezi cand nu este cazul, ci pastreaza-i aspectul natural si o lungime (in functie si de preferinte) care nu iti creeaza probleme in a-l intretine. Cand iti doresti sa ii 'potolesti' volumul, nu aplica tot tubul de gel pentru a-l indrepta. Look-ul 'latino lover' este unul dintre kitsch-urile in domeniu.


5. Inainte de a alege o tunsoare, intreaba-te cat de usor iti va fi sa o intretii. Exemplele din revistele de gen sunt intotdeauna stilizate si multe dintre tunsorile moderne presupun intrebuintarea spumei sau a gelului fixator. Daca nu esti genul de persoana care investeste de obicei in produse pentru intretinerea parului, mergi pe variante simple.

Odata ce ti-ai ales tunsoarea si ti-ai aplicat-o nu uita sa o intretii pana la urmatoarea vizita la salon, care de altfel ar trebui sa aiba loc la fiecare doua luni, mai mult sau mai putin, in functie de diversi factori.


Ciuperca

Foarte populara in anii '80, tunsoarea 'Ciuperca' este ultimul lucru de care ai nevoie acum, indiferent de structura sau culoarea parului tau. Prin 'Ciuperca' intelegem portiunea de par lasata pe crestetul capului, care se delimiteaza vizibil de restul scalpului, lipsit de podoaba capilara.
Coama

Daca vrei sa iti lasi parul lung, poti face asta, dar trateaza suvitele in mod echitabil. De la o vreme, barbatii se tund 'cu coama' indiferent daca ii avantajeaza sau nu. Doar e 'la moda'... Adevarul este ca tunsorile echilibrate sunt mult mai potrivite. Coama are rolul ei, dar nu rade zona tamplelor, pentru ca pe spate sa iti pastrezi o coada ca de sorece...


Toti ni-l amintim pe Axl Rose, dar nu ne dorim neaparat sa aratam ca el. De fapt, sigur nu ne dorim asta! Parul foarte lung, firav sau voluminos, era o 'apucatura' trendy prin anii '80 si acolo ar trebui sa ramana.

Hairspray

Exista o multime de produse pentru fixarea parului, astfel incat sa aiba un aspect funky, asa ca poti ignora foarte usor fixativul. Este mai degraba una dintre preferatele femeilor.

(De)colorarea

Nimeni nu spune ca suvitele subtile, decolorate cu o nuanta fata de cea naturala a parului tau sunt inacceptabile, dar daca ajungi sa arati ca un negativ foto, mai cu seama vara, cand esti bronzat, s-ar putea sa ai o problema... Nu iti decolora parul in exces si nu ti-l vopsi in nuante extravagante, mai cu seama pe modelul curcubeului.

Articol de Sway