1. Daca ai calatori de la un capat la altul al Universului cu viteaza luminii, ti-ar trebui 100.000 doar pentru a traversa Calea Lactee.

2. Lumina Soarelui are nevoie de 8 minute pentru a ajunge pe Pamant. Daca Soarele s-ar stinge brusc, ne-ar trebui cam tot atata timp pentru a ne da seama.

3. Culoarea unei stele este un indiciu pentru temperatura ei. Astfel ca, stele rosii sunt reci, cele galbene au temperaturi medii, iar cele albastre sunt foarte calde/fierbinti. Stelele verzi nu exista : )

4. Luna nu are atmosfera, iar apa este aproape inexistenta. Teoretic, nimic nu ar putea creste intr-un astfel de mediu. Totusi, mostre de sol aduse de pe Luna au fost udate si fertilizate, iar plantele au crescut.

5. Planeta Pluto este atat de rece, incat gheata de acolo este mai tare decat otelul

6. Este imposibil sa plangi in spatiu. Din cauza absentei gravitatiei, lacrimile nu pot curge. Din aceleasi ratiuni, nici flatulenta nu este posibila.

7. Pamantul cantareste aproximativ 6,000,000, 000,000,000,000,000,000 Kg.

8. Planetele din sistemul nostru solar se rotesc in jurul Soarelui si al propriului ax. Cu o singura exceptie: Venus. Aceasta se roteste in sens invers, de la vest la est.

9. Venus este considerata sora geamana a Pamantului, avand cam aceeasi marime, densitate si volum. Diferenta esentiala dintre cele doua este temperatura. Pe Venus, temperaturile trec de 400 de grade C, planeta fiind al doilea cel mai fierbinte loc din sistemul nostru solar, dupa Soare, bineinteles.

10. Planeta Saturn are o densitate atat de mica, incat, daca, teoretic, a-i arunca-o in apa, ar pluti

11. Nu exista un centru al Universului

12. O zi pe Venus dureaza mai mult decat un an venusian

13. Gunoi spatial: 8.000 de obiecte graviteaza in jurul Pamantului

14. Luna se departeaza de Pamant cu aproximativ 3 centimentri pe an. Ceea ce inseamna ca rotirea Pamantului a incetinit cu .002 secunde pe zi in ultimul secol.

15. In fizica, paradoxul gemenilor este un experiment imaginar din teoria relativitatii restranse, in care o persoana care calatoreste in spatiu cu o nava de mare viteza se intoarce acasa si isi gaseste fratele geaman identic ramas pe Pamant mai batran decat el.

16. Galaxiile calatoresc in spatiu si, uneori, se ciocnesc, moment in care galaxiile mai mici sunt inghitite de cele mari. Galaxia Andromeda se indreapta spre galaxia noastra.

17. Muntele Olimp este cel mai mare vulcan cunoscut. Este situat pe Marte si este de trei ori mai inalt decat Muntele Everest.

18. Universul are peste 100 de miliarde de galaxii. Fiecare galaxie are, la randul ei, alte cateva sute de miliarde de sisteme solare.

19. Planetei Mercur ii trebuie doar 88 de zile pentru a realiza o o rotatie completa in jurul Soarelui

20. Jupiter este aspiratorul sistemului solar, atragand in atmosfera lui meteori si comete. Daca nu ar fi Jupiter, foarte multe din aceste obiecte ar fi lovit Pamantul