In orice labirint intra cine vrea si iese cine poate. Plecand de la celebra poveste din mitologia greaca in care Dedal i-a prezentat lui Minos marele Labirint, unde urma sa stea Minotaurul, continuand cu Alice in Tara Minunilor si ajungand pana la minunatele gradini din jurul castelelor frantuzesti, putem spune ca omul este complet fascinat de aceste 'drumuri' la ale caror capete reusesc putini sa puna piciorul.


Labirintul este un fel de sinteza a vietii. Incepi un drum greu, te invarti de multe ori in cerc, te pripesti, te bazezi uneori pe intuitie, de prea putine ori dupa repere importante, obosesti, esti gata oricand sa renunti la tot..Curajul, inteligenta si puterea unora reprezinta atuuri suficiente pentru a izbandi. Labirintul face o selectie naturala, asemeni vietii. Isi ating adevaratele scopuri numai cei puternici..Dincolo de aceasta explicatie mai mult filozofica a nevoii acute a omului de a-si simula de nenumarate ori viata, labirinturile atrag chiar si numai atunci cand sunt privite de departe si nu incercate. Scopurile datorita carora au aparut ele in timpurile noastre sunt turistice si de marketing, sperand sa acapareze curiosi din toate colturile lumii sau, de ce nu, temerari sau doritori de senzatii tari.


Lasandu-i pe italieni cu piciorul in mare, ajungem pana in Hawaii, unde se afla cel mai lung labirint din lume, numit Pineapple Garden Maze (3.11 mile). Labirintul poate fi vizitat de la 9 dimineata pana la 5 seara. S-ar putea sa nu-ti ajunga..Aaaa, am uitat de rusi. Ei au Siberia, poate cel mai dificil labirint din lume..

Un articol de: Ianis