Celebrul saxofonist vine Sam Newsome vine in Bucuresti impreuna cu Lucian Ban si “The Romanian-American Jazz Suite”.

Duminica, 19 octombrie, de la ora 20.00 il veti putea vedea si asculta pe saxofonistul american Sam Newsome alaturi de pianistul Lucian Ban, intr-un show unic, care i-a incantat pe americani in vara acestui an. Cei doi vor prezenta publicului bucurestean albumul lor, “The Romanian-American Jazz Suite”. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman si ArCuB si este punctul de plecare al turneului european pentru lansarea „The Romanian-American Jazz Suite”.

Sam Newsome, mai mult decat o revelatie emotionala


Despre proiectul si albumul sau cu pianistul roman Lucian Ban, „The Romanian-American Jazz Suite”, criticul Bill Milkowsky de la revista JazzTimes a scris, dupa turneul de lansare in SUA din vara acestui an: “Aceasta colaborare unica dintre Sam Newsome, muzician american la saxofon soprano si pianistul roman Lucian Ban, ambii activand de ani buni pe scena de jazz newyorkeza, aduce o dovada in plus ca jazz-ul este intr-adevar un limbaj universal in sec 21 …”.


Alaturi de cei doi autori ai albumului „The Romanian-American Jazz Suite”, pe scena ArCuB vor canta trei muzicieni de prestigiu din USA: Alex Harding – saxofon bariton, John Hebert – bass, Willard Dyson – tobe si, invitat din Romania, Sorin Romanescu – chitara.

Albumul „The Romanian-American Jazz Suite” este produs de Jazzaway Records, iar in Romania este distribuit de A&A Records prin Librariile Carturesti.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete ArCuB, str. Batiste nr. 14 sau prin punctele de vanzare bilet.ro de la Sala Palatului si din magazinele Muzica, Music Shop Batistei si Victoriei, Flamingo Unirii, Flanco Orhideea, Dorobanti, Baneasa si Cora Voiaj Pantelimon. Pretul biletelor: 15 si 20 RON.