Pentru cei mai multi artisti, a-ti expune arta in public este sinonim cu succesul. Dar, Jason deCaires nu a fost foarte interesat de ideea de a-si expune arta intr-un muzeu. Sculpturile lui pot fi vazute doar de doua ori pe zi, la reflux.

Proiectul sau se numeste „Rising Tide” (n.r. „Mareea inalta”) si a fost realizat cu ocazia festivalului „Totally Thames”, din Londra. Proiectul infatiseaza mai multi calareti asezati pe malul raului Tamisa. In timpul fluxului, sculpturile abia daca sunt vizbile, dar, pe masura ce apa se retrage, corpurile de bronz ale calaretilor incep sa iasa la suprafata.

Artistul isi doreste ca prin arta sa sa traga un semnal de alarma asupra poluarii apelor si a schimbarilor climatice. Doua dintre sculpturi ii infatiseaza pe oamenii politici care nu fac nimic sa incetineasca procesul de schimbare climatica. Celelalte doua sculpturi infatiseaza doi copii, simbol al generatiei viitoare care va avea de infruntat consecintele actiunilor din prezent. Mai mult, capetele cailor au fost inlocuite cu capetele pompelor de excavare a petrolului.

Aceasta nu este prima sculptura subacvatica realizata de Jason deCaire. In 2006, acesta a realizat un intreg muzeu subacvatic, in Cancun, Mexic.