Hans van Heeswijk este arhitect. A conceput printre altele si The Rieteiland House, o casa construita pentru el si familia sa. Nu credem ca este nevoie sa va spunem de ce ne-a atras aceast proiect in mod special. Este pur si simplu superba.

Undeva la marginea Amsterdamului, pe insula Ijburg, Hans van Heeswijk a ridicat casa visurilor sale. A facut-o depasindu-se pe sine, fara a se limita la materialele si metodele clasice. Fatada locuintei a imbracat-o in panouri de aluminiu perforate, in timp ce interiorul, orientat spre privelistea panoramica a parcului, este construit in totalitate din sticla. Intentia a fost de a maximiza relatia dintre casa si teren, de a crea o discrepanta pozitiva intre fatada austera si interiorul deschis si primitor.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

In ceea ce priveste interiorul, Van Heeswijk a folosit cu precadere materiale „atemporale” ca sticla, otelul, betonul sau lemnul. Faptul ca jumatate din casa este imbracata in sticla da senzatia unui spatiu amplu si a unei transparente care se extinde in toate ungherele.

Concepand casa pentru sine si familia sa, Van Heeswijk a venit cu o multime de idei care sa le simplifice traiul. Spre exemplu, hainele pot fi transportate din baie direct in masina de spalat printr-un tub care leaga cele doua spatii.. La fel, odata spalate si calcate, hainele sunt carate inapoi cu ajutorul unui mic lift.

The Rieteiland House a fost nominalizata pentru Amsterdam Architecture Prize 2012

Mai multe imagini cu superba casa Rieteiland puteti admira in GALERIA FOTO, dar si pe pagina proiectului.

Credit foto: Imre CsanyDAPh