Audi SQ5 TDI este oferta Audi pentru un model de exceptie, care nu iese prea mult in evidenta la nivel estetic. Are mai mult rolul de a pregati clientii pentru modele Audi S diesel si pentru S-uri diesel pe SUV-uri. Probabil noua generatie Q7 (care intarzie, din cate observ) va avea si o versiune SQ7.

Sa vedem ce ofera noul Audi SQ5 TDI. In primul rand, un exterior “S”, dar in niste limite pe care eu le apreciez. Da, are 4 tevi de esapament, ceva crom in plus, dar nu-ti agreseaza ochii cu cu elemete exagerate. Asta e bine.

Sub capota este un nou propulsor (de fapt, unul existent, dar modificat serios) turbodiesel si nu pot sa nu remarc faptul ca n-a trecut prea mult timp de cand BMW M a anuntat primul motor triturbodiesel pe Seria 5, X5 si X6. E adevarat ca BMW a venit cu supraalimentare cu 3 turbine si putere maxima de 381 CP.

Audi ofera pentru SQ5 TDI tot un motor de 3 litri, V6, supraalimentat cu doar doua turbine, care produce 313 CP si 650 Nm. Nu-i la fel de impresionant ca motorul BMW M, dar sta bine la cifre. Audi SQ5 TDI accelereaza la 100 km/h in 5,1 secunde si atinge o viteza maxima de 250 km/h. Transmisia este asigurata de sistemul quattro, prin intermediul unei cutii tiptronic, cu 8 trepte.

citeste continuarea pe Motorstory.ro

Vezi aici Galeria foto cu Audi SQ5 TDI