Ce ma uimeste pe mine este usurinta cu care fabricantii de stiri de la noi se arunca pe un aparent senzational. “Secretul” lui Clarkson nu-i, de fapt, nici un secret. Omul e un showman, in primul rand. Unul de neegalat. Nu este pilot profesionist, dar are atat de multa experienta incat isi permite sa faca, datorita si conditiilor care i se ofera, cam orice.

Ce inseamna asta? Pai citesc faptul ca - soc! - nu Clarkson era la volan cand a atins peste 320 km/h la volanul unui Murcielago. Asa zice Gandul.info. Care ne mai spune si ca “Fanii care îl respectau pe Jeremy Clarkson, numidu-l un geniu în ale automobilelor, sunt nevoiţi să se confrunte cu o mare dezamăgire".

Fraze pompoase si fara sens. Clipul il aveti mai jos. Si eu va intreb.. ce e atat de spectaculos, de greu de facut in clipul asta? Oricine poate atinge 330 km/h daca are la dispozitie o pista izolata, suficient de lunga! Pana la urma e suficient sa accelerezi pana nu mai poate masina si sa ai grija de volan.

Deci, ce era sa greu de facut, incat Clarkson sa nu poata face? Ce e asa ciudat ca, uneori, pilotii profesionisti sunt la volan? E un intreg proces, e ca si cum ai face un film. Se filmeaza in diferite perioade, la diferite ore, poate Clarkson nu e acolo mereu. Ce-i asa ciudat? Sunt fanii dezamagiti ca omul nu presteaza ceea ce vad ei? De ce n-ar face-o? Un derapaj controlat? Pai e circuit, Clarkson exerseaza pana-i iese. Tuturor ne-ar iesi, dupa mai multe sau mai putine incercari.

Omul nu e pilot profesionist si nici nu incerca sa treaca drept unul. De-aia testul final, cel de timp, este facut de The Stig, care, oricine ar fi el, e pilot profesionist. Clarkson e showman si un sofer cu foarte multa experienta. Care lucreaza dupa un program. Cand are timp sa faca show cu masina o face, cand timpul dicteaza ca e mai bine cu pilot profesionist, o face pilotul. De unde atata dezamagire?!

multumim: motorstory.ro