Este cunoscut si recunoscut faptul ca germanii de la Porche reusesc sa produca unele dintre cele mai bune masini sport din lume.


Istoria pe care o are in spate Porche este de asemenea un factor determinant si aduce un plus de valoare farmecului acestei masini. Imaginea Porche este cu siguranta dominata de modelul 911 si predecesorul acesteia, 356.


In data de 30 ianuarie 1951 Ferdinand Porche, initiatorul companieicare va fi urmat sa ii poarte numele, moare in urma unui infarct. Acesta nu apuca sa isi vada visul cu ochii, sa realizeze importanta a ceea ce reusise sa faca si standardele pe care le-a impus in lumea automobilistica postbelica.


Modelul 911 reuseste sa faca legenda, devenind cel mai cunoscut model al producatorului. In anii urmatori obtine rezultate foarte bune la toate evenimentele automobilistice la care participa, dar reuseste si sa intreaca asteptarile in vanzari.

La multi ani de la aparitia primei variante, 911 ramane in productie si inca impartaseste in mare parte caracteristicile modelului original - un coupe pus in miscare de un motor in 6 cilindri amplasat in partea din spate. Si exteriorul pastreaza liniile de design originale.

O varianta alternativa mai ieftina a modelul 911 a fost pusa in vanzare, aceasta avand caracteristicile modelului 356, si a fost botezata '912' de cei de la Porsche.

Articol de Andrei Dutulescu

Click pentru a vedea articole asemanatoare:

1. Colectia Adidas-Porsche
2. JD Power: cele mai fiabile marci
3. GT2, cel mai puternic Porsche 911