Nu este exclus ca peste doi sau trei ani Lamborghini sa includa in gama sa de modele un SUV. Ar fi al doilea din istoria marcii.


In 1977, Lamborghini a construit prototipul Cheetah, un vehicul militar pe care constructorului vroia sa-l vanda armatei americane. Masina era echipata cu un motor V8 de la Chrysler, montat in spate. Se pare ca prototipul a fost distrus in timpul testeleor la care l-au supus americanii, asa ca Lamborghini a construit o masina asemanatoare, LM001, care dispunea insa de un motor V8 de la American Motors Corporation. Masina a trecut prin multe teste, iar concluzia a fost ca solutia cu motorul amplasat in spate este gresita. LM001 punea prea multe probleme de stabilitate si manevrabilitate in teren accidentat.


Masina a fost un succes pentru Lamborghini, in vremuri nu tocmai fericite din punct de vedere financiar pentru constructorul italian. Dimensiunile impresionante (4,9 metri lungime, 2 metri latime si aproape 1,9 metri inaltime) o aduceau in centrul atentiei oriunde aparea. Americanii au poreclit-o chiar Rambo-Lambo. Versiunile civile erau foarte bine echipate, cu tapiterie din piele, aer conditionat, geamuri electrice si instalatie de sunet foarte buna.


Productia totala a lui LM, desfasurata intre 1986 si 1992, a totalizat 301 unitati, majoritatea exemplarelor facand astazi parte din colectii private si fiind rar tranzactionate, la preturi de peste 100.000 de dolari.

Sursa: sotto.ro