onceptul a fost prezentat in toamna trecuta, deci designul nu mai este o necunoscuta, chiar daca versiunea de serie nu a mai aparut intre timp decat minor camuflata. Despre acesta ati putut citi in Motorstory chiar la momentul aparitiei, apoi urmari un teaser video si recent primele imagini cu interiorul. Însă ceea ce conteaza cel mai mult sunt caracteristicile tehnice, despre care McLaren nu a comunicat decat franturi de informatie. Pana acum.

Asadar, McLaren P1 dispune de un V8 central, de 3,8 litri, twin-turbo, capabil a dezvolta o putere maxima de 737 CP (la 7.500 rpm) si un cuplu maxim de 720 Nm, la 4.000 rpm. Acesta va fi asistat de un motor electric care va genera 179 CP și 260 Nm, operat prin aceeasi transmisie dublu-ambreiaj cu sapte trepte. In caz ca nu v-ati grabit sa faceti voi calculele, vi le spun eu: unitatea propulsoare a lui McLaren P1 dezvolta în total 916 CP si 900 Nm.

Daca vi se pare ca ati mai auzit undeva niste informatii similare, cred ca este vorba despre viitorul Ferrari F-150, cu care McLaren P1 care seamana pana acum destul de mult din punct de vedere al caracteristicilor.

Citeste continuarea pe Motorstory.ro