Ca in fiecare an, un juriu de aproximativ 50 de jurnalisti, atat din SUA cat si din Canada, au luat in considerare toate modelele lansate pe parcursul lui 2012, intr-un final alegandu-l, bine-inteles usor partinitor (asa cum fac si europenii), pe cel mai reprezentativ dintre aceastea.

Castigatorul este Cadillac ATS, care, desi este modelul de intrare in gama, a fost apreciat in mai toate testele, simple sau comparative, realizate de americani. Adevarul e ca nici nu ar trebui sa ne mire: de ceva timp incoace, Cadillac a dat uitarii perioada de ratacire in care fabrica modele dubioase ca Cimarron, Catera sau BLS, dar si limuzine de peste 5 metri lungime, cu motoare V8 de 300 CP si tractiune fata, preferand sa-si reaminteasca de o vreme cand marca era considerata “the Standard of the World”.

ATS-ul are intr-adevar cateva calitati concrete: o caroserie rigida si foarte usoara, motoare moderne, cu injectie directa de benzina si supraalimentate, tractiune spate sau integrala, tinuta de drum “europeana” si o calitate chiar respectabila a fabricatiei. Drept urmare, modelul a devansat in prefrintele juriului atat referinta clasei, BMW Seria 3, cat si concurentul intern Lincoln MKZ.

Citeste continuarea pe Motorstory.ro

Sursa foto main: media.gm.com