Yuppy 10 Aprilie 2019 15:15
Statul australian Tasmania, din sudul tarii, a aprobat miercuri un proiect de lege ce permite sa fie optionala includerea genului in certificatul de nastere, o masura care presupune un progres in privinta drepturilor transsexualilor, relateaza EFE.

Legislatia permite de asemenea sa fie solicitata schimbarea, fara acordul parintilor, incepand de la varsta de 16 ani, potrivit televiziunii australiene ABC.

Masura elimina totodata conditia, necesara anterior, de a trece printr-o operatie de modificare a sexului inainte de a fi recunoscuta schimbarea de gen, scrie Agerpres.

Legea a fost aprobata miercuri de Parlamentul statului Tasmania, gratie sprijinului mai multor partide de opozitie, in pofida refuzului guvernului regional.

"Este cu adevarat un moment istoric (...) Nu reprezinta victoria niciunui partid in mod particular, insa garanteaza demnitatea comunitatii transgen", a declarat purtatoarea de cuvant a Partidului Liberal, Sue Hickey.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.