Yuppy 21 Martie 2019 15:42
Restaurant subacvatic din sudul Norvegiei, este primul de acest fel din Europa. Construit sub forma unui tub mare de beton, scufundat partial in Marea Nordului, acesta s-a inaugurat in urma cu o zi. 




Locatia se numeste Under si are o capacitate de 100 de persoane, fiind prima de acest gen din Europa. Acesta va functiona si ca centru de cercetare pentru viata marina, noteaza Bored Panda. Desi abia s-a deschis, se pare ca deja sunt multiple cereri pentru rezervari.

Proiectat de firma de arhitectura Snohetta, restaurantul are o intrare similara cu cea intr-o sauna - scanduri de lemn care acopera partea de sus. Coborarea masoara 80 de metri si duce catre o zona dedicata meselor. Cei care vor servi masa aci, vor avea in fata o fereastra in care se poate vedea marea.

Constructia este facuta incat sa reziste conditiilor meteo extreme. Arhitectul, Kjetil Trædal Thorsen, a spus: "in aceasta cladire, va veti afla sub apa, peste fundul marii, intre pamant si mare. Asta iti va oferi noi perspective si modalitati de a vedea lumea, atat dincolo, cat si sub linia apei".

Meniul include 18 feluri care au la baza ingrediente locale si fructe de mare. O masa poate ajunge la 430 de dolari pentru o persoana, precizeaza Hot News.

Personalul include doar la bucatarie o echipa de 16 persoane cu experienta din restaurante cu stele Michelin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.