Intr-o rezervatie naturala din Carolina de Nord, SUA, aligatorii au fost surprinsi ramanand doar cu botul la suprafata. Asta dupa ce s-au inregistrat temperaturi extrem de joase saptamana trecuta si totul a inghetat, noteaza The Associated Press.


Manager rezervatiei, George Howard, a spus ca faptul a fost observat recent. Concret, 18 aligatori au inghetat si continuat sa stea in aceasta pozitie, respectiv cu botul la suprafata apei. Acesta a explicat ca animalele au stiut cand apa urma sa inghete si si-au luat pozitia asta chiar inainte, pentru a-si permite sa respire.

Howard a explicat ca starea in care intra aligatorii este una similara cu cea a hibernarii - brumation. Fenomenul se manifesta la animalele cu sange rece si le permite acestora sa isi incetineasca metabolismul pentru a trai fara a se hrani, scrie Digi 24. Pot sta asa mai multe zile, iar atunci cand gheata se topeste, animalele revin la vechea activitate, neafectate de ce au experimentat.

Acelasi lucru s-a intamplat si anul trecut, in luna ianuarie, cand temperaturile au fost din nou la limita inghetului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.