UPDATE 20:00 - Peste o mie de persoane au fost retinute, sambata, in Franta, iar la Paris, in urma ciocnirilor dintre protestatari si fortele de ordine, 55 de oameni au fost raniti.

UPDATE 16:00 - Fortele de ordine au retinut si chestionat 700 de persoane in intreaga tara, iar 361 se afla in custodie in capitala.

Unii protestatari au raspuns prin proiectile si petarde.


UPDATE 11:58 - Cel putin 354 de persoane au fost retinute sambata la Paris pana la ora locala 10.10, iar 127 de persoane se afla in arest dupa inceputul mobilizarii de mare risc a "vestelor galbene", a anuntat prefectura de politie, potrivit AFP.

Autoritatile, care se tem sa vada la Paris reluarea scenelor de revolta urbana de saptamana trecuta, au intarit controalele in gari si desfasoara sistematic perchezitii in jurul locurilor de manifestatie.

Conform imaginilor de la televiziune, aproximativ 100 de protestatari ai miscarii 'vestelor galbene' s-au adunat deja pasnic in apropiere de Arcul de Triumf, epicentrul ciocnirilor violente de saptamana trecuta in care au fost ranite peste 100 de persoane, informeaza DPA, potrivit Agerpres.

Aproximativ 89.000 de membri ai fortelor de securitate au fost mobilizati in tara, dintre care 8.000 in Paris, sprijiniti de vehicule blindate ale jandarmeriei, o premiera pentru o miscare de protest.