"Nu trebuie sa fiu eu multumita si nu trebuie sa spun eu daca acest lucru este bun sau rau. Avem ministrul Justitiei, a facut o propunere documentata, vom vedea care este cursul de acum incolo", a declarat Viorica Dancila, joi, inainte de sedinta BPN al PSD, intrebata daca este "multumita" de propunerea ministrului Justitiei privind revocarea din functie a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, potrivit Agerpres.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca declanseaza procedura de revocare din functie a procurorului general Augustin Lazar.

Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa discute pe 13 noiembrie solicitarea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de avizare a revocarii din functie a procurorului general Augustin Lazar. Avizul motivat va fi inaintat Ministerului Justitiei la data de 21 noiembrie, a precizat CSM.

Potrivit legii, ministrul Justitiei poate cere revocarea din functie a sefului Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia pentru procurori a CSM da un aviz consultativ, iar decizia o ia seful statului.