Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de joi, 30 iunie. Climatologii au anunțat că valul de căldură va persista în toate zonele țării. 38 de grade Celsius se vor înregistra în vestul teritoriului.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 30 iunie: vremea în țară

Joi, 30 iunie, se menține vremea caniculară în toate zonele țării. Cerul va fi, în general, variabil, mai puțin în estul teritoriului și la munte, unde vor fi înnorări și posibil averse cu tunete și fulgere. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 38 de grade Celsius, cu cele mai ridicate temperaturi în zonele vestice. Seara, local, la munte și în estul țării, sunt întrevăzute precipitații însoțite de tunete și fulgere.

Vineri, 1 iulie, se menține vremea caniculară în vestul, nord-vestul și local în centrul țării. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 38 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în regiunile vestice și sud-vestice. În a doua parte a zilei vor fi perioade de instabilitate termică, iar în vest vor fi precipitații și căderi de grindină.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 30 iunie: vremea în București

Canicula persistă și în Capitală. Joi, 30 iunie, disconfortul termic va fi ridicat, iar termometrele vor arăta 36 de grade Celsius la orele amiezii. Și vineri, 1 iulie, se anunță o zi caniculară. După-amiaza, termometrele vor arăta 35 de grade Celsius. Tot atunci este posibil să plouă, iar aversele vor fi însoțite de tunete și fulgere, alături de vânt activ.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 30 iunie: vremea la munte

La munte va predomina cerul variabil. După-amiaza și seara, pe alocuri, vor fi averse. În timpul precipitațiilor, vântul va avea intensificări, iar temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 25 de grade Celsius.


  • Sinaia - 23

  • Predeal - 23

  • Păltiniș - 24

  • Stâna de Vale - 25

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Prognoza meteo ANM pentru joi, 30 iunie: vremea la mare

Pe litoral, vremea rămâne frumoasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade Celsius, iar apa mării va avea valori cuprinse între 21 și 23 de grade Celsius. Cerul va fi senin și vântul va sufla slab și moderat.


  • Mamaia - 25

  • Costinești - 24

  • Vama Veche - 24

  • Gura Portiței - 23

Vremea în săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și nord-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale, nordice și la munte. Excepție va face sudestul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea în săptămâna 04.07.2022 – 11.07.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 11.07.2022 – 18.07.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Vremea săptămâna 18.07.2022 – 25.07.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, potrivit ANM.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.