Administrația Națională de Meteorologiei (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 28 iunie. Climatologii au anunțat că indicele temperatură - umezeală se apropie de pragul critic. De asemenea, sunt posibile și precipitații însoțite de fenomene electrice.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de marți, 28 iunie

Marți, 27 iunie, pe alocuri, în estul și sud-vestul teritoriului, va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. În estul României va fi foarte cald. În sud, sud-est, centru și la munte, pe alocuri, vor fi ploi însoțite de descărcări electrice și vânt puternic în timpul precipitațiilor. Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 36 de grade Celsius, înregistrate în Câmpia de Est.

Miercuri, 28 iunie, va fi, de asemenea, cald. În zonele de câmpie și de podiș, disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi înnorat în est și la munte. Numai pe arii restrânse vor fi averse. În vestul țării va fi cel mai cald, unde temperaturile maxime vor urca până la 37 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 28 iunie: vremea la București

Marți, 27 iunie, vor fi 32 de grade Celsius în termometre. Este posibil să apară precipitații, cu fenomene electrice. Miercuri, 28 iunie, maxima va fi de 35 de grade Celsius la umbră, așadar evitați să ieșiți din casă la orele amiezii.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 28 iunie: vremea munte

La munte se încălzește față de zilele precedente. Vor fi înnorări temporare la amiază, când este posibil să cadă și câțiva stropi de ploaie.


  • Sinaia - 20

  • Predeal - 20

  • Păltiniș - 19

  • Stâna de Vale - 23

Prognoza meteo ANM pentru marți, 28 iunie: vremea la mare

Pe litoral este anunțată vreme frumoasă și caldă în general. Vor apărea precipitații la amiază, când și vântul va agita atmosfera. Apa mării va avea între 21 și 23 de grade Celsius.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...


  • Mamaia - 27

  • Costinești - 26

  • Vama Veche - 26

  • Gura Portiței - 25

Vremea în săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și nord-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale, nordice și la munte. Excepție va face sudestul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 04.07.2022 – 11.07.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea în săptămâna 11.07.2022 – 18.07.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Vremea săptămâna 18.07.2022 – 25.07.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.