Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 17 mai 2022. Climatologii au transmis că vremea va deveni neobișnuit de caldă pentru data din calendar, iar vijeliile vor face prăpăd. De miercuri, 18 mai, se anunţă minime de 0 grade.

ANM: Prognoza meteo pentru ziua de marți, 17 mai 2022

Marți, 17 mai, valorile termice vor scădea în regiunile vestice, nordice, estice și centrale. Vremea va deveni instabilă și se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În rest, vremea va fi călduroasă, iar astfel de fenomene își vor face simțită prezența pe arii restrânse și cu precădere spre seară și noaptea. Maximele zilei se vor încadra între 22 și 32 de grade Celsius, iar minimele între 9 și 17 grade Celsius.

Vremea în București

În București, marți, 17 mai, se vor semnala înnorări temporar accentuate seara și noaptea, când probabilitatea de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 14-16 grade Celsius.

Vremea se va schimba radical de miercuri, 18 mai

Potrivit ANM, valorile termice vor scădea semnificativ. Vremea va deveni rece pentru această perioadă din an în majoritatea zonelor, iar temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 și 23 de grade Celsius, în vreme ce minimele vor fi cuprinse între 0 și 10 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros și local vor fi averse, cu probabilitate mai mare în sudul țării și în zonele montane și submontane.

Și în Capitală se va răci. Cerul va fi noros, mai ales pe timpul zilei, când vor fi și averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va bate moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 6-8 grade Celsius.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea în săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane, conform sursei citate.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.