Vremea pe continent

Cerul va fi acoperit de nori, iar ploi abundente cu descărcări electrice și chiar grindină sunt anunțate pentru sud-estul continentului. În rest, e posibil să mai vină câțiva stropi de ploaie. De atmosferă mai bună se vor bucura cei din Franța, Italia, Croația, Muntenegru și Suedia.

În București

Se îmbunează vremea, chiar dacă este posibil să mai vină câteva picături. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius. Duminică se anunță câțiva stropi de ploaie în prima parte a zilei, apoi se face mai frumos.

La munte

Vin ploi serioase și se mai răcorește, în special în Carpații Meridionali și Orientali. Cantitățile de apă vor depăși 50...60 l/mp, iar vântul se va intensifica temporar. Pe creste, rafalele vor depăși 70 km/h.

Atenționare meteorologică COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 mai, ora 13:00 – 28 mai, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, local în Muntenia și în zona montană aferentă acestor regiuni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Interval de valabilitate: 28 mai, ora 13:00 – 28 mai, ora 21:00
Fenomene vizate: ploi abundente

În intervalul menționat, în județele Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara,Gorj, Alba, Bacău și Prahova vor fi perioade cu ploi abundente, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40...60 l/mp.

La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70...90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.