Înotătorul român David Popovici, campion mondial şi european la 100 m şi 200 m liber, s-a retras din finala probei de 400 m liber, prevăzută miercuri seara la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, potrivit unei postări a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern pe Facebook.

Înotătorul David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber de la Campionatul European

În urmă cu câteva ore, Popovici, 17 ani, se calificase cu al patrulea timp din serii în finala de la 400 m liber. „Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) - o competiţie foarte puternică - sunt motivele care stau la baza acestei decizii. David Popovici vă mulţumeşte pentru sprijinul necondiţionat de care a avut parte pe toată durata competiţiei de la Roma şi vă aşteaptă mesajele de încurajare şi la următoarele întreceri'', se arată în mesajul FRNPM.

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune'', a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

La Roma, David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit medaliile de aur la 100 şi 200 m liber. CM de înot la juniori are loc la Lima (Peru), între 30 august şi 4 septembrie.

Ascensiunea lui David Popovici


  • iulie 2021 - a câștigat patru medalii la Campionatul European de Juniori;

  • august 2021 - prima participare la Jocurile Olimpice, unde a ieșit pe locul 4;

  • noiembrie 2021 - câștigă medalia de aur la Campionatul European în bazin scurt;

  • iunie 2022 - a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta;

  • iulie 2022 - a câștigat 5 medalii la Campionatul European de Juniori;

  • august 2022 - a câștigat două medalii de aur la Campionatul European de la Roma.
Citeste si:
David Popovici, locul 4 la Campionatele Europene în bazin scurt. Ce...
David Popovici, locul 4 la...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.