David Popovici a câștigat, luni, proba de 200 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, cu timpul de 1:42.97, al treilea cel mai bun timp din istorie la această probă. El a înregistrat un nou record mondial și european la juniori. De astăzi, cel mai bun înotător al lumii intră în calificările probei de 400 de metri liber. Într-un singur an, tânărul de 17 ani a devenit starul natației mondiale. Campionul român știe că, printre altele, performanța nu înseamnă doar antrenamente, ci și un meniu bine pus la punct. Iată ce mănâncă zilnic David Popovici și alimentul pe care nu îl consumă niciodată.

Meniul lui David Popovici. Ce mănâncă zilnic înotătorul

Dacă vara trecută era un simplu adolescent de 16 ani care înota repede, debutând la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, acum este înotătorul despre care vorbește toată planeta. În câteva luni, David Popovici a strâns zeci de medalii și recorduri. Ascensiunea sa fulminantă se datorează și stilului de viață impecabil pe care îl are, reflectat și în alimentele pe care le consumă.

Noua senzație a natației mondiale nu are doar un program de antrenament ordonat, ci și un plan alimentar echilibrat, lucrează cu un psiholog, iar mama sa a făcut cursuri anti-doping pentru a-l feri pe băiat de vreun medicament interzis.

Campionul susține că nu există performanță fără sacrificii, iar o dietă impecabilă este necesară pentru a bifa reușite. Urașul mănâncă zilnic un iaurt mare, amestecat cu banane, miere și fulgi de ovăz. De asemenea, migdalele și curmalele nu lipsesc din meniul său.

După antrenament, de la vârsta de 10 ani, David Popovici bea un shake: o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Câteodată, sportivul înlocuiește scorțișoara cu o lingură de cacao, pentru mai multă energie.

Alimentul pe care nu îl consumă niciodată

Cât despre ce aliment exclude din dieta sa, campionul român nu mănâncă niciodată pâine albă, înlocuind-o de mult timp cu cea integrală. Totodată, fripturile, prăjelile sau alimentația de tip fast-food aproape că nu există în meniul său.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul.

Citeste si:
David Popovici, locul 4 la Campionatele Europene în bazin scurt. Ce...
David Popovici, locul 4 la...

Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, a povestit David Popovici în podcastul Hope an Homes for Children Romania, moderat de Amalia Enache.

Ascensiunea lui David Popovici


  • iulie 2021 - a câștigat patru medalii la Campionatul European de Juniori;

  • august 2021 - prima participare la Jocurile Olimpice, unde a ieșit pe locul 4;

  • noiembrie 2021 - câștigă medalia de aur la Campionatul European în bazin scurt;

  • iunie 2022 - a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta;

  • iulie 2022 - a câștigat 5 medalii la Campionatul European de Juniori;

  • august 2022 - a câștigat două medalii de aur la Campionatul European de la Roma.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Aprilie 2023 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.